X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już nieco spokojniej, na pewno są jakieś sposoby, żeby dziecko się odwróciło - coś wymyślę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie rozumiem lekafzy ktorzy gadaja ze nie ma sensu robic usg . Jak nie ma sensu no kurde niech zaczna pytac pacjentki co czuja a nie jakies chore teorie kurde , cjociazby zobaczyc jak dziecko jest ulozone i jak mu serce bije chocizzby dlatego, nie wyobrazam sobie isc do lekarza ktory mk powie ze dzis usg nie bedzie bo nie ma sensu, to bhm mu powiedziala ze za 10 minut pogawedki ez nie ma sensu placic, bo na plotki to moge isc do kolezanki. Bzdura

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam usg na każdej wizycie, ale dotychczas dwa razy zdjęcia nie dostałam, bo dzieciuch jest tak ruchliwy, że czasem ciężko coś sensownego zrobić. Dziś dostałam, bo wywalił stopę za głowę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wyjątkowo bez zdjęcia, bo mała się wierciła. Ledwo ją zmierzył

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet o zdjecie nie chodzi, ale o sam spokoj psychiczny ze jest ok

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Kamciaelcia bede sie bronić rekami i nogami zeby tylko jutro w tym szpitalu mnie nie zostawil,tak sie martwiw o dzidzie :-(
    Dlatego już dziś kciukasy zaciśnięte! !!

Malutka92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Czytam od jakiegoś czasu pamiętnik jednej dziewczyny, na początku wyszło, że jej dziecko ma jedną niesprawną nerkę, a druga ledwo ciągnie. Przeszła już serie zabiegów i operacji, ale druga nerka wysiada...
    Naprawdę cieszmy się, że nasze smerfy są zdrowe i nie szukajmy dziury w całym.

Nie umiem sobie wyobrazić co czuje ta dziewczyna. Tyle podjętych prób, walki o maleństwo, ratowania nerki... na nic.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam usg na wizytach na nfz bo w gabinecie nawet nie ma sprzętu(jest taki stary stary którym np sprawdzał gdzie jest pecherzyk ciążowy lub ułożenie przed cc) Lekarz kierował mnie na badania nadprogramowe np w 7 i 25 tc
    Ale nigdy mi nikt nie powiedział ze nie ma sensu robić usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze nie ma co sie martwic na zapas, bo co ma byc to bedzie, a medycyna w tych czasach jest na tyle do przodu ze sie nie ma co martwic:) Co trzeba to lekarze podejma sluszne kroki, napewno z korzyscia dla nas i naszych dzieci, cieszmy sie ze zdrowo rosna i wszysko jest ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj też mam jakiś słabszy dzień, bo mnie głowa pobolewa. U mnie też będzie cesarka ze względu na mięśniaki, nie da rady rodzić naturalnie choćby nie wiem co :(

jutro ostatni dzień do pracy! pochwalę się co mam dla koleżanek na jutro, żeby dobrze o mnie przez rok myślały :)
    http://iv.pl/images/60588789586013793472_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 19:43

kamciaelcia, Little Red Fox, żabka04, Broszka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ja nie mowie ze lekarz nie jest w porzadku, ja jestem przezwyczajona do innej "obslugi" medycznej w gabinecie ginekologicznym i moze stad tak ostro zareagowalam ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet wiem ze na nfz można mieć więcej usg (choć ordynator narzeka :D )

Alinka
    Jakie piękności różowe! !ale mam smaka

Malutka
    Pizzy tez nie mogę chlip chlip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 19:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Alinka
    Jakie piękności różowe! !ale mam smaka

powiem Ci, że ja też :) a tu trzeba do jutra czekać :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to baby nigdy nie myślimy -można było wziąć więcej w razie "w" i dziś by się spróbowalo. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jak coś się dzieje to lekarz powinien zrobić usg. Moja ogląda szyjke i mierzy na USG, potem ogląda Małą. Ja w tej ciąży miałam 14 USG, bo taka zaszła konieczność przez łożysko, fakt, że płacę za to, więc i oczekuję.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi akurat w luxmedzie baba powiedziała, co to za pomysł, zeby w 16 tygodniu przychodzić na usg. Ze nic wtedy nie widać i ze jak wszystko w porzadku to bez sensu.
    Tylko skad miałam wiedzieć ze wszystko w porzadku?
    Badanie trwało jakies 3 minuty

Wiec reguły nie ma :/

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Ja to usłyszałam na usg genetycznym ze nie robi się usg (a dokładnie biometrii )między 14 a 18 tc bo dzidzia ma jakąś pozycję (taki fakir po turecku )
    Ale zaryzykowalam i poszłam w 17 tc
    Ku zdziwieniu lekarza Piotrek cały się pokazał wiec miałam usg jak polowkowe
    Ale mówię o pomiarach
    Serduszko zawsze da się zmierzyć

Zapomniałam dodać że lekarz był nastawiony ze nic nie zmierzy a zatem nie policzy w ogóle pieniędzy
    W cenniku nie mają usg ciąży bez biometrii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia właśnie gin mierzył szyjke na usg. I na fotelu. A skoro ruchy dzidzi sa to usg niepotrzebne jego zdaniem. A my i tak chcieliśmy w 28tc usg robic zeby miec pamiątkę z 4D,ale to nie zmienia faktu,ze chcieliśmy zobaczyć nasza kruszynke. A tu nici z tego,mam ochotę pójść na tygodniu na usg, ale kurcze jak jakis gin zapyta pp co teraz usv to co powiem? Dawno dzidzi nie widziałam czy jak..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka
    Może po prostu stwierdził że albo w szpitalu zrobią usg (ale tę opcję my wykluczamy )albo że do usg 3.trymestru juz niedaleko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe ja mam jedna pania gin,ktora nam robi usg bez zbędnych pytan w 22tc kazała w rejestracji oddac nam kase za usg,i mielismy za 135zl usg z nagraniem 3/4d tylko bez zdjec,bo jak to pani gin powiedziała w 28tc zrobimy ładniejsze :-)

‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ