X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje drogie panie/ :) Sorry,że się nie odzywam ale nawał obowiązków związanych z młodym,budową i papierologią przeprowadzkową i nawet nie zaglądałam na belly.
    My rośniemy, czuję się dobrze, budzę ciągle o 5.00. Dostałam skierowanie do szpitala (takie kontrolne) i nie mam czasu się wybrać bo mam zawalony cały tydzień i przyszły też sprawami, których nikt za mnie nie może załatwić a ja nie mogę przełożyć. Masakra. Nie wiem jak tego wafla ugryźć. ;) Przydałby się klon.

Mam nadzieje, że u was wszystko dobrze. :) Niestety nie nadrobię bo jest tego multum ale postaram się klepać od czasu do czasu.

_izunia_, sarcia123, Sabina, Broszka, mysza0406 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry, ja juz wstalam, bo musialam nasiusiac do kubeczka :D zjem sniadanie, budze moja spiaca krolewne jade zawiezc probke do badania na chwile do banku, do piekaeni i do domu :) wooow 1 raz od 2 tygodni nie wstawalam dzis w mocy do toalety brawo w koncu sie nawet wyspalam, a wy ? Jak sie macie ? :)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana
    Lecę zrobić biocenoze po leczeniu grzybka. Mam nadzieje, że będzie już ok. Później na 10.20 dentysta. Popludniu was nadrobienia. Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 07:10

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja się zamieniam w zombie. Dziś mam ciśnienie 107/37 i gin stwierdził, że jego babcia dobę przed śmiercią miała podobne:D Byłam z tym ciśnieniem u lekarza sportowego i powiedział, że to normalne u osób, które bardzo dużo biegają, bo serce jest sporo większe niż normalnie. Chodzę spać o 24 i wstaję o 5.00 rześka i wyspana, na siusiu też nie biegam w nocy. Dziwne to, bo zawsze spałam o 22 i o 6.30 ledwo wstawałam. Smieję się, że organizm mi sie przygotowuje do opieki po porodzie. Oby tak zostało, że te 5 h na dobę wystarczy by się normalnie wyspać :)

agatia, Sabina lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba dobrze ze sie odezwalas, bo sie zastanawialam co u Ciebie i czy jeszcze po waszej przeprowadzce tesciowa zyje haha :D no kuree wlasnie ja tez ide spac kolo 24 a wstaje kolo 6, moze ja tez sie do jakiegos lekarza wybiore, moj maz mowi ze mnie maly ttenuje do wstawania, amja mu mowie niech sie za wczasu nie smieje bo jego przeytenuje jak sie urodzi :) a zreszta wkec co go czeka jedno dziecko juz mamy to niech sie bidulek wyspi za wczasu haha :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wstałam, zrobiłam śniadanie, o dziwo spałam dziś wyjątkowo dobrze, biorąc pod uwagę czarne myśli, które napłynęły po wizycie, do neurologa umówię się ok 20.06, bo do tego czasu mam inne stresy na głowie :P żeby matka całkiem nie osiwiała zanim dzieciuch przyjdzie na świat ;)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksiku a co się z tobą dzieje, że neurolog potrzebny?

Sarcia, teściowa żyje... Już jedna awantura była i co o sobie usłyszałam to o matko ale w dupie to mam. Sama się przekonuje pomału, że mój synek ma rogi za uszkami jak z nią jest a ja wtedy nie interweniuję, niech sobie radzi swoimi idealnymi metodami ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Sarcia ja się zamieniam w zombie. Dziś mam ciśnienie 107/37 i gin stwierdził, że jego babcia dobę przed śmiercią miała podobne:D Byłam z tym ciśnieniem u lekarza sportowego i powiedział, że to normalne u osób, które bardzo dużo biegają, bo serce jest sporo większe niż normalnie. Chodzę spać o 24 i wstaję o 5.00 rześka i wyspana, na siusiu też nie biegam w nocy. Dziwne to, bo zawsze spałam o 22 i o 6.30 ledwo wstawałam. Smieję się, że organizm mi sie przygotowuje do opieki po porodzie. Oby tak zostało, że te 5 h na dobę wystarczy by się normalnie wyspać :)

Jakbym o sobie czytała.
    Kiedys o 22 gaszenie światła, a przed 7 tragedia zeby wstać. W soboty leniuchowanie do 9 w standardzie.
    Teraz do 24 czytanie i rozmyślanie (Ew. Płakanie nad reklama Allegro - https://m.youtube.com/watch?v=8qRDKof04dk), pobudka o 6, czasem do 7.
    Ciśnienie ciut lepsze - 107/67. Bo to 37 to rzeczywiscie wyglada jak tuż przed zejściem.
    I tez słyszałam ze od biegania długodystansowego sie tętno spoczynku obniża.

Wczoraj miałam taki kiepawy nastrój. Tak mi sie chciało pobiegać albo napić (albo jedno a potem drugie).
    Mysle przewdodnia wieczoru: czy dziecko bedzie miało szczęśliwe życie.

Sama zmagałam sie od ok. 14 roku życia ze stanami depresyjnymi, zdiagnozowanymi jako depresja w wieku 18. Wyszłam z tego dopiero na studiach. I tak mnie naszło teraz :/

Ech. Słońce, piękna pogoda, a ja smęcę :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Foksiku a co się z tobą dzieje, że neurolog potrzebny?
    problemy zdrowotne z kręgosłupem, które mogą dyskwalifikować mnie do znieczulenia, a że dzieciuch jest uparty i jak się nie odwróci główką to będzie kłopot z CC, ale za niedługo jakieś czary i modły będziemy odprawiać, żeby nie leżał poprzecznie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja już kieruje się w kierunku jazd i czas zapisać się na egzamin. Muszę iść odnieść buty do reklamacji długo się na chodziłam dokładnie 25 mają je kupiłam :/ A znając CCC będzie to trwało i będą robić problemy :/

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf jak dziecku zapewnisz kochającą rodzinę i będzie widziało uśmiech na twojej twarzy to będzie szczęśliwe. Dużo zależy od postawy ;) Mi to się bieganie nawet śni, po połogu nie ma zmiłuj. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    problemy zdrowotne z kręgosłupem, które mogą dyskwalifikować mnie do znieczulenia, a że dzieciuch jest uparty i jak się nie odwróci główką to będzie kłopot z CC, ale za niedługo jakieś czary i modły będziemy odprawiać, żeby nie leżał poprzecznie :P
    Aaa no to kiepsko, zawsze mogą cię uśpić jak wyjścia nie będzie

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, ja mam nadzieję że do jazdy konnej wrócę, a to chyba wymaga więcej czasu po połogu, może jak Filip podrośnie to będzie zaczynał od kucyków? byłoby fajnie zarazić dziecko pasją, ale jak odziedziczy stracha po ojcu to też nie będzie rozpaczy, niech robi w życiu co lubi :) może greckie pochodzenie imienia coś tu znaczy :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, 6 miesiecy po cc nie jest zalecana wysilkowa aktywnosc fizyczna ani wszelkie cwiczenia ktore beda obciazac organizm niesteyy, wiec chyba najszynciej do biegania to wrocisz na wiosne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF nie martw sie wszysyko, bedzie dobrze , dzidzius sie poeknie odwroci i urodisz sn, w ale sie nie przejmuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Aaa no to kiepsko, zawsze mogą cię uśpić jak wyjścia nie będzie
    to jest najgorsza opcja! boję się że jak mnie wybudzą to nie zobaczę od razu dziecka i nie będę mi nic chcieli powiedzieć, męża nie wpuszczą, a nie daj boże odeślą go do domu, synka na kangurowanie nie dadzą, mm dostanie a mi powiedzą "sorry nie może pani piersią karmić" przecież ja im bym tam III wojnę światową rozpętałam, boję się okropnie takiej sytuacji :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy co lekarz powie, ginekolog mówiła że znaczenie ma odcinek kręgosłupa, ale jak się próbowałam dopytać to już odsyłała do neurologa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tesciowej jak bedzie cie wkurzac to tez jej ppwiedz swoje, kurde jak ja nie znosze takich chamskich bab co najwiecej maja do powidzenia na czyjs temat, bo jestes z jej synem kurde chore ! Ja swojej esciowej od poczatku powidzialam co mysle na jaki temat i nigdy nie pozwolilam aby mi skakala i jakies bzdety wygadywala, tez jakies chore teksty byly o wysnionej synowej czy bylych dziewczynach, raz jej powiedzial co mysle az sie poplakala i od tej pory juz jej jakos cudownie przeszlo zabieranie glosu w sprawach ktore mam kompletnie w dupie.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia spoooko ogarnę to ze swoim lekarzem ;)

Lisku nie panikuj bo jakieś horrory tworzysz. Mojej bratowej siostrę uśpili i jak już była przytomna to dali dziecko normalnie. Po wybudzeniu z narkozy jest się tak nieprzytomnym kilka godzin, że się nic nie pamięta ogólnie, ja nawet nazwiska nie pamiętałam i nie wiedziałam gdzie jestem, marzyłam tylko o siku i chciałam podobno zwiać do kibelka. Tu gdzie ja będę rodziła dziecko dostaje się po 24 h po cc i nie karmią mm bo noworodek nie potrzebuje karmienia przez 24 h a ja szczerze to nie rozpaczam bo dzieci będą w dobrych rękach, a ja sobie odpocznę trochę. Z resztą jeszcze masz sporo czasu by się dzidzia odwróciła. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wybudzeniu z narkozy pamiętam tylko wymiotowanie na zielono, za pierwszym razem do pielęgniarki krzyknęłam "ku**a co to jest??!!" :D

Dzierzba, inzynierka lubią tę wiadomość

‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ