X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz po USG genetycznym zmienił datę na 31.08, czyli taką jak wg okresu. Mała jest 2 dni mniejsza, ale to przez brzuszek, ale lekarz mówił, że tak się wierciła, że ledwo ją uchwycił.

My na obiad mamy naleśniki z serem i borówkami, bo mąż do wieczora w delegacji i pewnie zje coś w Poznaniu.

Poza tym mam straszliweeego lenia. Od pisania mojej pracy mózg mi dymi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wam pisalam dziewczyny, ale jesli ktoras z was ma problemy z brodawkami ( ja mam strasznie suche i robia mi sie strupki) to kupcie w aptece masc MALTAN 15 zl kosztuje, a bardzo fajnie pielegnuje i nawilza brodawki, polecana tez jest stosowac na 2 miesiace przed porodem w celach pielegnacji brodawek , tak pisse moze komus sie przyda sprawdzony produkt :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zapomniałam napisać :) dobrze, że zadzwoniłas do gina z tą krzywą :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zwymiotowalam w sobote glukoze i nie musze powtarzac

Lusia8998 lubi tę wiadomość

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja corcia jest sierpniowa panienka z 29.08 :) a tak smiesznie sie zlozy, bo maly pewnie urodzi sie pod koniec wrzesnia, to jeden po drugim urodzinki beda miec moje slodziaki :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    ja zwymiotowalam w sobote glukoze i nie musze powtarzac
    To dość nierozsadne, bo jak zwymiotowalas to nie przeszłaś badania, nie znasz wyniku i nie wiesz czy jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 16:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mimo to bym powtorzyla ta krzywa na wlasna reke jesli wczesniej bym zwymiotowala glu, bo agadzam sie z agata, ze wtedy nie wiadomo czy wystepuje u ciebie cukrzyca ciazowa czy nie, a to w, rozwoju dIdzi jest bardzo wazne, no chyba ze ginka kaze powtorzyc w, pozniejszym terminie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

Ja tez mam ciagle dylemat co do porodu, ale staram sie o tym nie myslec, bedzie co ma byc.

U mnie otworzyli prywatny szpital polozniczy, najtanszy porod to 6 tys. ale wszyscy chwala, ze pelen luksus, jedzenie jak z restauracji, opieka super i przy porodzie i przy dzieciaczku, ehh same cuda. Fajne sposoby lagodzenia bolu, bez problemu cc jesli sie mocno meczy, tylko skad tu taka kase wziac.
    Wkurzajace jest to, ze za nasze skladki taki komfort w tym ciezkim jednak doswiadczeniu powinien byc dla kazdej z nas zapewniony i to za darmo.

Sarcia, ja tez bym chciala takie bole porodowe, ktore by mnie tylko denerwowaly :D fajowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 16:49

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett no za 6 tysi to musi być luksus :) nie wyobrażam sobie inaczej :)
    Ja jednak wolę mój wojewodzkit ze składek :) 6 tys byłoby mi szkoda, nawet gdybym je miała ot tak do wydania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty, u maluszka wszystko ok, waży już 926 g, siedział sobie ze stopkami zarzuconymi za głowę, nadal ułożony jest poprzecznie, mam nadzieję że się odwróci! Muszę jeszcze zaliczyć konsultację u neurologa w związku z problemami z kręgosłupem :( ale lekarka mówiła, że jedynie przy zzo mogą być przeciwwskazania, a w moim szpitalu go nie ma i ja sama z własnej woli bym nie chciała. Chyba powoli włącza mi się tryb zamartwiania o siebie i młodego :(

kamciaelcia, żabka04, agatia, mmargol, Anulka01, claudiuszek, martta, Madziuuuula, violett, Sabina, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Ważne ze wiesz jak ugryźć temat kręgosłupa ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimo wszystko czuję się niespokojnie po dzisiejszej wizycie :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mimo wszystko czuję się niespokojnie po dzisiejszej wizycie :/

dlaczego?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, po prostu zaczęłam się tym wszystkim martwić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf nie martw sie na zapas bedzie wzzysyko dobrze :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie wiem, po prostu zaczęłam się tym wszystkim martwić :(
    wiadomo, że każda z nas w mniejszym lub większym stopniu o tym wszystkim mysli i sie martwi, to jest jak najbardziej naturalne, trzeba jednak być jak najlepszej mysli, bez tego my bysmy nie mieli Piotrusia...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF gratuluję wizyty, a złe myśli sio sio.sio!!! Nasze maluchy prawie tyle samo ważą :)
    Idź do neurologa i nie stresuj się na zapas. Będzie dobrze kochana. Każda z Nas przechodzi chwile lęku, paniki, strachu. Ale potem wychodzi słoneczko i musi być dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę płakać mi się chce, bo jak młody się nie odwróci lub coś pójdzie nie tak, a dostanę neurologiczne przeciwwskazania do znieczulenia w kręgosłup to jak go urodzę? :(

• magdalena1991 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a cc nie chcesz?

Jajeczko 06,09,2014r 11 t.c. Maleństwo 01,11,2015r 10 t.c
    Śpijcie Aniołki [*][*]
    oar8vfxmq4zfza0s.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie martw się czymś na co nie masz wpływu. Wszystko pójdzie po twojej myśli.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ