X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pytanie co do CC, czy to prawda jeśli są problemy zdrowotne związane z kręgosłupem to poród odbywa się pod pełną narkozą?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie wiem dokładnie
    o tym chyba neurolog decyduje bo chyba istotne jest określenie urazu, jego umiejscowienia ( i umiejscowienia wklucia )...a u ciebie ginekolog o tym mówił?

Jakby się uprzeć to tez anestezjolog, ortopeda mogą mieć waty. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 14:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginekolog jeszcze nic nie mówiła jeśli chodzi o typ porodu, ja chciałam naturalnie rodzić bez znieczulenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i skontaktowałam się z dr w sprawie mojej glukozy, tak więc mam ja powtórzyć- ble

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 14:47

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja koleżanka z problemami z kręgosłupem, chyba z rwą kulszową, rodziła ze znieczuleniem od pasa w dół. Była przytomna podczas cesarki. Mnie przestrzegano przed znieczuleniem, większość kobiet, które korzystają z niego rodzi dłużej, bo dochodzi do zatrzymania akcji porodowej i wielu przypadkach trzeba używać próżnociągów. Moje trzy koleżanki z zzo właśnie miały takie porody, może przypadek, nie wiem, ale w internecie też znalazłam wiele artykułów na ten temat.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ginekolog jeszcze nic nie mówiła jeśli chodzi o typ porodu, ja chciałam naturalnie rodzić bez znieczulenia

A pytałaś o to wprost?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasica, dlatego ja jestem przeciwna zzo podczas porodu naturalnego ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Moja koleżanka z problemami z kręgosłupem, chyba z rwą kulszową, rodziła ze znieczuleniem od pasa w dół. Była przytomna podczas cesarki. Mnie przestrzegano przed znieczuleniem, większość kobiet, które korzystają z niego rodzi dłużej, bo dochodzi do zatrzymania akcji porodowej i wielu przypadkach trzeba używać próżnociągów. Moje trzy koleżanki z zzo właśnie miały takie porody, może przypadek, nie wiem, ale w internecie też znalazłam wiele artykułów na ten temat.

To był argument na szkole rodzenia czemu u nas w szpitalu nie ma opcji ZZO

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A pytałaś o to wprost?
    wizytę mam za godzinę to spytam
    ja do tej pory tylko SN brałam pod uwagę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 14:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jak sie chwale to jeszcze moja gyrosowa sie pochwale, zapraszam kto ma ochote;)

6c17d81684092437med.jpg

mysza0406, kamciaelcia, claudiuszek, żabka04, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Warto już temat zacząć
    Bo może gin nie będzie widział przeciwskazan sn, a może będzie potrzebował papierek od lekarza który twoim kręgosłupem się zajmuje. ..
    Ja mam problem z szyjnym i nic nigdy nie miało to znaczenia (logiczne ) :D
    A w kręgosłup juz wkluwano mi się 2 razy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy CC mialam znieczulenie od pasa w dół, no i w kregoslup dostalam. Ja tylko tyle wiem ze jak ktos ma duza wade wzroku, lub jest po operacji kregoslupa to daja w zyle pelna wtedy narkoze, a reszte przypadkow to nie wiem, lekarza trzeb dopytac co i jak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do żadnego lekarza nie chodzę, po prostu mam wadę postawy :/
    nie wiem jak to wszystko interpretować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, wadę wzorku to mam swoją drogą :/
    to się teraz tym wszystkim załamałam :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wizytę mam za godzinę to spytam
    ja do tej pory tylko SN brałam pod uwagę

Poza tym - nikomu nie życząc - są nagle sytuacje np cc przy komplikacjach. Tak chociaż się dowiesz czy twój kręgosłup ma znaczenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nigdy nikt nie pytał o kręgosłup
    A anestezjolog robi wywiad z pacjentka przed cc ale tego pyt o kręgosłup tez nie pamiętam . Ja mam problem urazowy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mnie nigdy nikt nie pytał o kręgosłup
    A anestezjolog robi wywiad z pacjentka przed cc ale tego pyt o kręgosłup tez nie pamiętam . Ja mam problem urazowy.
    Ja zastanawiam się czy ze mną widział w ogóle się anestezjolog i chyba nie. Za to dostałam kupę dokumentów do podpisania których nic nie byłam w stanie zrozumieć. Ale przy operacji wyrostka przyszedł anestezjolog i jeszcze drugi lekarz i wszystko ładnie mi wytłumaczyli

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak byłam na operacji usunięcia wyrostka się mega wkurzyłam. Zabrano mi okulary, przynieśli dokumenty do wypełnienia i kazali podpisać, mówię "hola hola, jak mam coś podpisać skoro bez okularów i w tym ciemnym pomieszczeniu nic nie widać?!" a oni tylko że to standardowe papiery i do dziś nie mam pojęcia co to było :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. Mialam tez cc z przyczyn naglych, bo przy bolach partych akcja porodowa sie zatrzymala, tetno dziecka zaczelo spadac ja juz nie mialam sily, no i w 5 minut bylam na stole

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja zastanawiam się czy ze mną widział w ogóle się anestezjolog i chyba nie. Za to dostałam kupę dokumentów do podpisania których nic nie byłam w stanie zrozumieć. Ale przy operacji wyrostka przyszedł anestezjolog i jeszcze drugi lekarz i wszystko ładnie mi wytłumaczyli

U mnie to wręcz była super rozmowa żarty z anestezjologiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ