WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z corka mialam wlasnie taka siare od 6 miesiaca az do porodu, to Magda ciesz sie ze nic ci nie leci bo zmora jest codziennie przebieranie i pranie koszul :P do tego maz nie pocieszony byl i zero pozytku ;) teraz mam piersi mocno nabrzmiale zwlaszcza po bokach i zrobily sie meeeega ciezkie, za to łądnie stoją mimo ze sa duze a maz sie cieszy :D hahaa

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Może ciąży zazdrości, lepiej Ty się tam Foxie wyegzorcyzmuj z jej uroków :D
    stara baba i ciąży zazdrości?? ;D
    swoją drogą nie wiem skąd oni w tym sklepie biorą pracowników, bo kiedyś mąż kupował linkę holowniczą i przy kasie pracownik (płci męskiej) do niego z tekstem "ohoho, widzę że gdyby żona była niegrzeczna można do kaloryfera przywiązać" - nie wiem czy się śmiać czy płakać :P

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takie klaki na brzuchu :D i mój M tez sie śmieje ze mnie :P

agatia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, poinformuj o wynikach dr bo ja nie wiem czy posiew nie musi być całkowicie ujemny aby ci założyli szew, może któraś dziewczyna będzie wiedzieć ale gdzieś mi się to o uszy obiło.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ miałam dziś misje.. serce pekło mi na miliony kawałków. Moja mała według zaleceń lekarzy reh. i według własnego upodobania chodzi boso na ogródku ogolnie gdzie tylko może. I dziś stało się najgorsze, w nogę weszła jej drzazga :( I musiałam jej wyjąc. Strasznie płakała a ja razem z nią, później patrzała na mnie jak na potwora :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -ady...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:15

Pysiaczek89, Sabina, Strazaczka1990, violett, Dzierzba, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Sto latek kochana!

mysza0406 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka stooo lat :) Spełnienia marzeń

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wszystkiego najlepszego:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza najlepszego :)
    Pysiaczek - Angela dobrze mówi, u mnie przed założeniem pessara posiew musiał być czyściutki, a potem profilaktycznie do końca ciąży brałam nystatyne. Zapytaj w pn lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mysza najlepszego :)
    Pysiaczek - Angela dobrze mówi, u mnie przed założeniem pessara posiew musiał być czyściutki, a potem profilaktycznie do końca ciąży brałam nystatyne. Zapytaj w pn lekarza.

Czyli dobrze słyszałam, więc Pysiaczku jak najszybciej poinformuj o wynikach, choć pewnie oni już też mają swoje aby podali coś ci i zabieg mógł się odbyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:52

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela współczuję drzazgi :/
    Ja też jestem matka wariatka i przeżywam czasem bardziej niż mój dzieć. Wczoraj ganiał z dzieciakami pod blokiem, tak się zapędził za piłką, że walną głową o chodnik. Ja już kinsternacja, mój synuś śliwa na pół czoła, podszedł, żeby go w sliwke pocałować, uśmiech od ucha do ucha i gania dalej, jak gdyby nigdy nic. A mamusia nogi z waty, łzy w oczach... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela współczuję drzazgi :/
    Ja też jestem matka wariatka i przeżywam czasem bardziej niż mój dzieć. Wczoraj ganiał z dzieciakami pod blokiem, tak się zapędził za piłką, że walną głową o chodnik. Ja już kinsternacja, mój synuś śliwa na pół czoła, podszedł, żeby go w sliwke pocałować, uśmiech od ucha do ucha i gania dalej, jak gdyby nigdy nic. A mamusia nogi z waty, łzy w oczach... ;)

Ehs pewnie nie raz będę, przeżywała mocniej niż ona. Ja już przynajmniej szczepień nie przeżywam gorzej niż ona :P Delikatny stres tylko przed NOP ale wcześniej to płakałam razem z nią.

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ehs pewnie nie raz będę, przeżywała mocniej niż ona. Ja już przynajmniej szczepień nie przeżywam gorzej niż ona :P Delikatny stres tylko przed NOP ale wcześniej to płakałam razem z nią.
    Mój na szczęście nie płakał przy szczepieniach, więc jakoś to znosiłam. O NOP nie myślę, od kiedy koleżanki córcia przed roczkiem wylądowała w szpitalu z sepsa od pneumo, nie zdążyły się zaszczepić... od tamtejj pory wychodzę z założenia, że szczepienie to zło konieczne, ale musi być. Choc z tyłu głowy stres zawsze jest.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysaiaczku- wszystko będzie doebrze, trzymam kciuki!!
    Mysza- najlepszego wszystkiego!!!!
    Dzisiaj oglądaliśmy wózki w Katowicach- zakochałam się w szaro- żółtych: anex sport i bebetto luna. Babka mówi, że 10 tyg czekania;/ I nie zamówiliśmy jeszcze- ja naciskam, a mojemu się nie spieszy wrr!

Pysiaczek89, mysza0406 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja maam jeszcze jakies 18 tygodni do porodu, i mkml ze go moje 2 dziecko to caly czas mysle czy dam rade urodsic, wszystkie bole mi sie przypominaja i cala porodowka zsraz :) sle jak pomysle sobie ze moge isc droga na skroty i na cc, to mysl o holu staje sie przyjemna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam mnostwo wlosow na brzuchu aaaaaa o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 22:09

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Czyli dobrze słyszałam, więc Pysiaczku jak najszybciej poinformuj o wynikach, choć pewnie oni już też mają swoje aby podali coś ci i zabieg mógł się odbyć
    Mysle ze oni swoich jeszcze nie maja. A jak zażądałam posoewu to była wielka uraza pani doktor, i gadka ze za tydzien moze byc za późno. Fajne podejście ogolnie miło bardzo jest :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ