WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja pralam wszystko, zwłaszcza kocyki, bo przeciez bezposrednio dzidzi dotykaja
nawet te, które z szafy w sypialni wyciagałam-jeszcze pachniały
pranie nie jest najgorsze
mnie przerażalo prasowanie, teraz sa chlodne wieczory, otwierałam szeroko balkon i prasowanie bylo mozliwe. I nie ząluje, bo i tak moje nogi ledwo dawały rade. W pierwszej ciązy obrzeki złapały miesiąc przed cc, była zima a i tak było mi cięzko, teraz nie popełniam tego błędu, że wszystko na ostatniś chwile
a mi wyszło 17 pralek...jest co robić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Angela też mnie kusi, żeby już ogarniac, ale czekam do połowy-końca lipca, żeby wszystko było świeżutkie i pachnące
Tylko ze te proszki i plyny dla dzieci nie pachną żeby nie uczulacdlatego juz poprałam bo nie mogłam się doczekać
a poprasuje potem
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:ja pralam wszystko, zwłaszcza kocyki, bo przeciez bezposrednio dzidzi dotykaja
nawet te, które z szafy w sypialni wyciagałam-jeszcze pachniały
pranie nie jest najgorsze
mnie przerażalo prasowanie, teraz sa chlodne wieczory, otwierałam szeroko balkon i prasowanie bylo mozliwe. I nie ząluje, bo i tak moje nogi ledwo dawały rade. W pierwszej ciązy obrzeki złapały miesiąc przed cc, była zima a i tak było mi cięzko, teraz nie popełniam tego błędu, że wszystko na ostatniś chwile
a mi wyszło 17 pralek...jest co robić
Ooo matko co ty masz wyprawkę na rok upraną? Mi wyszly 3 prania -1 jasne ubranka, 2-ciemne 3-pościel i pieluszki. Łącznie 20 body długich/krótkich, 5 pajacyków, 20 spodni, 7 sweterków, 3 kurteczki, 7 bluzek krótkich, 9 długich. To tylko rozmiar 56, male 62. Na 1 miesiąc. Reszta na bieżącoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 10:20
-
mycha
na pól roku
pisałam wczesniej do r.68
5 pajaców musiałabym prac codziennie...
ja wole mieć wiecej i nie szalec ciagle z praniem i prasowaniem. Ta metoda sprawdziła sie u nas z Emilka ii stad pozostałaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 10:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa miałam dla córki poprane i popracować wszystko na cały rok
Tzn ubranka do rozmiaru 86:-)
Oooo to ja za niedługo mam 100-owke jak imprezę z mężem trzeba zorganizować
On browarka albo drinka a ja drinka bezalkoholowe czyt.woda z plastrem cytryny:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zabcia
u nas kocyki po dwa jeździly w wózku, latem czy zima
ja czesto to prałam
dlatego-jesli zdecyduje sie na minky-to bez wypelnienia...wiem jak to sie prasuje po praniu (bawełna nieładnie bedzie wygladała bez przeprasowania)
na zime mam dwa grube koce akrylowe, na to ewentualnie jeszcze cieńszy kladlam
(Emilka była z grudnia) -
nick nieaktualnyA w jakiej temp ubranka a w jakiej pieluchy?
Wszedzie na metkach mam pisane ze 40' ale moj program pralki - baby protect ma ustawione 60' i w tylu bym chciala - chyba nie zniszcze?
A z tetrowymi nigdy nie mialam do czynienia...
Czuje sie taka glupiutka i nie przygotowana...