X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja mam psi humor.... po co lekarz mi o tym serduszku nagadal, najpierw ze myslal ze nie jest ok ale jednak jest ok i sie tak zestresowalam ze teraz plakac mi sie chce i kroje sobie w glupim lbie jakies chore wizje ;/ nioe wiem jak ja do 11 lipca wytrzymam do wizyty zeby sie dowiedziec czy to tylko maly psikus.....

jakos teraz nie dociera do mnie info ze wsyzstko jest prawidlowo...
    Tak czekalam na ta wizyte a teraz wcale sie nie ciesze:( chociaz czuje i wiem ze to bedzie zdrowy silny chlopak ze zdrowym pieknym sercem
    A nie możesz iść do jakiegoś jeszcze innego lekarza? Jakiegoś z certyfikatem, wiesz ja bym się bardziej uspokoila jakby jeszcze jeden lekarz obejrzał serduszko. U mnie był problem z pappa i mimo że usg wyszło dobrze a ja mojemu dr ufam to i tak poszłam do innego jeszcze specjalisty aby obejrzał dzieciątko. Bo innych testow już nie chciałam

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo od razu na echo serduszka

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    albo od razu na echo serduszka
    dokładnie, dodatkowy stres nie jest potrzebny

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja mam psi humor.... po co lekarz mi o tym serduszku nagadal, najpierw ze myslal ze nie jest ok ale jednak jest ok i sie tak zestresowalam ze teraz plakac mi sie chce i kroje sobie w glupim lbie jakies chore wizje ;/ nioe wiem jak ja do 11 lipca wytrzymam do wizyty zeby sie dowiedziec czy to tylko maly psikus.....

jakos teraz nie dociera do mnie info ze wsyzstko jest prawidlowo...
    Tak czekalam na ta wizyte a teraz wcale sie nie ciesze:( chociaz czuje i wiem ze to bedzie zdrowy silny chlopak ze zdrowym pieknym sercem
    Sarcia uszy do góry kochana synuś z serduszkiem, jak dzwon siedzi w Twoim brzuszku !!! Czarne myśli sio sio sio.
    Też bym poszła, jak radzi Angela do innego gina, najlepeiej z certyfikatem od echo. Tulę.

Witam Marta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 20:06

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzien do du.y. Dostalam polecony z MOPS ze jak do 7 dni nie ustosunkuje sie do pisma to moge placic kosmiczne alimenty na matke. Wiecie co zrobili wzieli dochody z urzedu skarbowego! Noz kur.a, pisze im ze ciaza i prywatni lekaze endo, gin, bo wczesniej na NFZ poronilam, maz ma kredyty, w oni mi sume z kosmosu na alimenty wymyslili, bo w marcu16' zamiast do nich pojsc bo panowala swinska grypa to im wyslalam wszystkie papiery wraz z pismem, a oni mnie tak traktuja. Maz jest po prawie i ma znajomego radce, ktory jutro nas przyjmie i on im napisze do rozsadku. Juz mam wszystkie papiery ktore im wtedy wyslalam gotowe do przeanalizowania przez radce. Niby w ciazy nie powinnam placic, ale odwolac moge sie dopiero jak juz place, a nie zanim nie placilam. Chora sytuacja, ale z mezem mamy to samo zdwnie, ani grosza nie dostana :/.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyje malej poszewki na komplet do wozka, ale tak mnie ten mops wkurzyl ze przerwalam zeby z nerwow nie spartolic niczego :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia mnie tak dzisiaj kopie na maxa nie chce sie stresowac ale chyba podsiadomie cos czuje i taka reakcja.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli Was spojenie łonowe, pewnie sie rozchodzi. Koniecznie powiedzcie o tym na wizycie to gin sprawdzi na ile sie rozeszło. Dzidzi nic nie grozi tylko Was cholernie moze bolec :/ Wskazanie do cc jest chyba dopiero jak stwierdza sie pęknięcie.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie boli. I mnie też to mocno martwi, bo nie wiem co się dzieje. Mam nadzieję ze jest jak pisze Alinka, że syn mocno uciska. Jeśli to tylko on i nie ma żadnych nieprawidłowości, to niech boli. Jutro dam znać co moja lekarka na to

• Broszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Piękne Mamuśki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:33

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dziewczyny boli Was spojenie łonowe, pewnie sie rozchodzi. Koniecznie powiedzcie o tym na wizycie to gin sprawdzi na ile sie rozeszło. Dzidzi nic nie grozi tylko Was cholernie moze bolec :/ Wskazanie do cc jest chyba dopiero jak stwierdza sie pęknięcie.
    O cholera :(

• marta258 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je też narazie jeszcze bez wyprawki, kupiliśmy z mężem tylko komodę na ubranka. Pod koniec czerwca wybieramy się na urlop więc całe zakupy zostaną nam na lipiec i sierpień.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to echo serca plodu ogolem ile sie placi za wizyte ? Tak z czystej ciekawosci pytam, no i czy trzeba miec skierowanie od learza csy to robi sie prywatnie ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prywatnie to zawsze bez skierowania
    a na nfz skierowanie potrzebne
    nie wiem ile kosztuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie dla pewnosci zarejestruje sie jeszcze do innefo ginekologa, niech zerknie i powie co mysli

haneczka lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to będziemy we dwie:P
    Dziewczyny już będą miały wszystko skompletowane to będą sypały radami na lewo i prawo:)

marta258 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka wspolczuje, rale nie stresuj sie, bo mala wszystko wyczuwa. Dobrze, ze macie kogo sie poradzic, napiszecie dobre pismo i bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 20:20

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A to echo serca plodu ogolem ile sie placi za wizyte ? Tak z czystej ciekawosci pytam, no i czy trzeba miec skierowanie od learza csy to robi sie prywatnie ?
    Ja robiłam prywatnie echo serca, do tego zrobił mi pomiary corcir i pokazał 4d zapłaciłam 250 zł.
    Teraz idę na do niego w 30tc też na echo i usg III trym.
    Wrrrr sorki za byki, ale slownike mi miksuje, a nie chce mi się cały czas poprawiact ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 20:24

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia spokojnie. Gdyby cod bylo nie tak, to lekarz by powiedzial. Nie ma opcji, ze cos by zatail, gdyby miał wątpliwości

agatia, sarcia123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie nie bede panikowac....i poczekam dl tej wizyty 11.07 az maly podrosnie i bedzie mogl go dokladniej obejrze, chodze do jednego z najlepszych ginekologow u nas i naprawde mu ufam... noon powiedzial ze jesli nie bhl by pewnien to by powiedzial.... a ja durna sobie wkrecam ...i moj maz siena mnie obrazil bo powiedzial ze nie mozna mi nic powiecziec bo zaraz mam mine i chodze jak struta. Balwan ;/

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ