X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało :-)
    Angela.....
    Ktoś po tobie w kolejce do zrzekniecia się spadku nie będzie mógł się zrzec bo potrzebuje info czy to zrobiłaś a notariusz nr aktu potrzebuje bo tam dane i adres się podaje później kto jest w kolejce następny :-) także muszą cie poinformować

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A jeszcze mi się przypomniało :-)
    Angela.....
    Ktoś po tobie w kolejce do zrzekniecia się spadku nie będzie mógł się zrzec bo potrzebuje info czy to zrobiłaś a notariusz nr aktu potrzebuje bo tam dane i adres się podaje później kto jest w kolejce następny :-) także muszą cie poinformować
    Jeżeli tak jest to super,bo ojciec ma syna więc on ze mną'dziedziczy no i żona ojca.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    A dzisiaj wstępnie radca mówił ze Piotrek nie dziedziczy bo go nie ma póki nie urodzi się żywy. Że u notariusza można to dopisać. Zaczęłam ten temat odnośnie tego co mi wcześniej radziłas
    Druga kwestia ze za dziecko to trzeba zacząć w sądzie rodzinnym wiec różnie bywa z terminem 6 miesięcy
    Ale i tak decyduje się na wersję notarialna wiec wkrótce się umowie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś mi się nie widzi dziedziczyc własnego długu który ojciec ma wobec mnie za alimenty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece juz myc sie i spac i troche ochłonac, jutro odezwe sie po poludniu i dam znac co i jak, na 7.30 zawioze meza do szpitala o 10 ma operacje poczekam dowiem sie co i jak jak poszlo ile zostanie w szpitalu itd. i jak wroce to zdam relacje co i jak. Trzymajcie prosze i za jego operacje kciuki, Dziekuje :*

kamciaelcia, Broszka, żabka04, claudiuszek, _izunia_, haneczka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    jakoś mi się nie widzi dziedziczyc własnego długu który ojciec ma wobec mnie za alimenty.

Tego się nie dziedziczy
    Negocjowalam z komornikiem w podobnej sprawie. Dzieci nie dziedzicza długów alimentacyjnych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha
    Nie wiem czy to ma znaczenie ale ja biorę pod uwagę przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Tego się nie dziedziczy
    Negocjowalam z komornikiem w podobnej sprawie. Dzieci nie dziedzicza długów alimentacyjnych
    Nawet tych których ma wobec miasta? bo później miasto mi płaciło alimenty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od mojego tatusia to nic nie chce. Nie chce ani domu ani ziemi. Nie wiem czy nie ma innych długów więc dziękuję bardzo wystarczy mi to co mam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długów alimentacyjnych wszelkich. ..jest jeden wyrok a przecież różne źródła wypłaty

U męża w rodzinie coś takiego było
    Ojciec ma dług alimentacyjny
    Komornik chciał zabrać pole
    Córka zdecydowała się spłacić dług by ratować pole
    mężowi zabroniłam cokolwiek spłacać bo to nie jego dług. A z pola tez nie ma i nie miałby korzyści . Jestem tego zatem pewna bo byłam osobiście negocjatorem między komornikiem a siostra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksaosia jak tam mąż????

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka
    A dzisiaj wstępnie radca mówił ze Piotrek nie dziedziczy bo go nie ma póki nie urodzi się żywy. Że u notariusza można to dopisać. Zaczęłam ten temat odnośnie tego co mi wcześniej radziłas
    Druga kwestia ze za dziecko to trzeba zacząć w sądzie rodzinnym wiec różnie bywa z terminem 6 miesięcy
    Ale i tak decyduje się na wersję notarialna wiec wkrótce się umowie

Kamciu są dwa paragrafy do tego odnośnie punktu.
    Nie znam się nie znam na blache kp.
    Ale w 2011 mojego brata żona była w ciąży i ojciec mój umarł i musieli się zrzec w imieniu dziecka w sądzie bo dziecko było już poczete gdy ojciec zmarł.
    I pierw ja się zrzekasz bo jestem najstarsza potem młodszy brat potem moja córka (w sądzie załatwiłam prosiłam o szybkie załatwienie sprawy bo się wyprowadza z miasta) potem dopiero jak dziecko się urodziło brata to wystąpili w jego imieniu.
    Dopiero jak powyższe osoby załatwimy to musiała się babcia zrzec i mojego ojca rodzeństwo itd.
    Proponuję zapytać się nawet notariusza ale tak było może teraz się coś zmieniło.
    Udaj się do jeszcze jednego prawnika:-(

Z dziedziczeniem długu wchodzi w skład dług i majątek.
    A jak jest z alimentacyjnego nie wiem bo nie pytałam mnie to nie obchodziło skoro ja się zrzekalam.

Teraz uciekam bo mąż warczy hihihu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    U mnie też nie wiadomo czy i co po ojcu zostało. Już 3 lata temu wnikałam w pewną sprawę i do dziś jestem pewna że bezprawnie ojciec sprzedał mieszkanie. ..a co za tym idzie ktoś kiedyś się tego dopatrzy. I przed tym chcę się uchronić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ja pamiętam jak mi tłumaczyłas ale ja rozważam sprawę przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza. Może to po prostu coś innego
    radca mówił ze nie ma spadkobiercy póki "żywy się nie urodzi ". Że tę kwestię w akcie notarialnym można zaznaczyć

Ale notariusza w mieście mamy :) z czasem się umowie
    Wspomniałam radcy ze Janka gada iż wzięłam 60 tys. ..zatkało faceta. Powiedział ze tylko z daleka trzymać się od takich ludzi. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja od mojego tatusia to nic nie chce. Nie chce ani domu ani ziemi. Nie wiem czy nie ma innych długów więc dziękuję bardzo wystarczy mi to co mam.

Wszyscy się o wszystko upomna:-(
    Ja też nie wiedziałam gdzie ojciec narobił długów jak to pijak.
    Miał kochankę której wziął coś tam na raty także byłam świadoma że ktoś do drzwi zapuka i powie oddaj
    Dlatego miałam w doopie jego majątki czy długi.
    Nuechcialam mieć z nim nic wspólnego a o córkę też walczyłam żeby później się do niej ktoś nie doczepil że ma oddać dzidziuś na oczy wnuczki nie widział bo wiecznie pijany a miała córką rok jak umarł:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wszyscy się o wszystko upomna:-(
    Ja też nie wiedziałam gdzie ojciec narobił długów jak to pijak.
    Miał kochankę której wziął coś tam na raty także byłam świadoma że ktoś do drzwi zapuka i powie oddaj
    Dlatego miałam w doopie jego majątki czy długi.
    Nuechcialam mieć z nim nic wspólnego a o córkę też walczyłam żeby później się do niej ktoś nie doczepil że ma oddać dzidziuś na oczy wnuczki nie widział bo wiecznie pijany a miała córką rok jak umarł:-(
    Ja swojego ojca od 14 roku życia nie widziałam, mieszka w innym mieście i tam ma nowa rodzinę. Nie wiem czy ma inne długi i nawet nie chce wiedzieć niech biorą wszystko co on ma, ja chce święty spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zaraz wraca z pracy. Ależ mam ochotę na te Lays'y co mam w szafce... Ale czekam na starego, żeby nie stękał, że sama zjadłam ;D

U mnie zrzekać się będzie tata długu po babci... Ale przed nim jest jeszcze jego starszy brat, a po tacie córka brata i ja... Ale to na razie odległy temat, a wiem, że babcia zaciąga kolejne kredyty na głupie garnki. ;/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Najważniejsze że ten rozdział zamknięty
    Żal pozostanie ale też wewnętrzny spokój

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Zabko
    Ja pamiętam jak mi tłumaczyłas ale ja rozważam sprawę przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza. Może to po prostu coś innego
    radca mówił ze nie ma spadkobiercy póki "żywy się nie urodzi ". Że tę kwestię w akcie notarialnym można zaznaczyć

To co innego jak przyjmujesz wszystko to kwestia teraz czy twój brat też?????
    Jeśli tak to idziecie z macocha do sądu i trzeba wszystko wykazać co tatuś miał przed małżeństwem z macocha z banków zaświadczenia pobrać ile ma kredytów do spłaty i ktoś kogoś będzie musiał spłacić.
    W ten spadek wchodzi tylko wasza trójka.

Mąż śpi to mogę pisać hahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyn.

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ