X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mi się przypomniało :-)
    Angela.....
    Ktoś po tobie w kolejce do zrzekniecia się spadku nie będzie mógł się zrzec bo potrzebuje info czy to zrobiłaś a notariusz nr aktu potrzebuje bo tam dane i adres się podaje później kto jest w kolejce następny :-) także muszą cie poinformować

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A jeszcze mi się przypomniało :-)
    Angela.....
    Ktoś po tobie w kolejce do zrzekniecia się spadku nie będzie mógł się zrzec bo potrzebuje info czy to zrobiłaś a notariusz nr aktu potrzebuje bo tam dane i adres się podaje później kto jest w kolejce następny :-) także muszą cie poinformować
    Jeżeli tak jest to super,bo ojciec ma syna więc on ze mną'dziedziczy no i żona ojca.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    A dzisiaj wstępnie radca mówił ze Piotrek nie dziedziczy bo go nie ma póki nie urodzi się żywy. Że u notariusza można to dopisać. Zaczęłam ten temat odnośnie tego co mi wcześniej radziłas
    Druga kwestia ze za dziecko to trzeba zacząć w sądzie rodzinnym wiec różnie bywa z terminem 6 miesięcy
    Ale i tak decyduje się na wersję notarialna wiec wkrótce się umowie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś mi się nie widzi dziedziczyc własnego długu który ojciec ma wobec mnie za alimenty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece juz myc sie i spac i troche ochłonac, jutro odezwe sie po poludniu i dam znac co i jak, na 7.30 zawioze meza do szpitala o 10 ma operacje poczekam dowiem sie co i jak jak poszlo ile zostanie w szpitalu itd. i jak wroce to zdam relacje co i jak. Trzymajcie prosze i za jego operacje kciuki, Dziekuje :*

kamciaelcia, Broszka, żabka04, claudiuszek, _izunia_, haneczka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    jakoś mi się nie widzi dziedziczyc własnego długu który ojciec ma wobec mnie za alimenty.

Tego się nie dziedziczy
    Negocjowalam z komornikiem w podobnej sprawie. Dzieci nie dziedzicza długów alimentacyjnych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha
    Nie wiem czy to ma znaczenie ale ja biorę pod uwagę przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Tego się nie dziedziczy
    Negocjowalam z komornikiem w podobnej sprawie. Dzieci nie dziedzicza długów alimentacyjnych
    Nawet tych których ma wobec miasta? bo później miasto mi płaciło alimenty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od mojego tatusia to nic nie chce. Nie chce ani domu ani ziemi. Nie wiem czy nie ma innych długów więc dziękuję bardzo wystarczy mi to co mam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długów alimentacyjnych wszelkich. ..jest jeden wyrok a przecież różne źródła wypłaty

U męża w rodzinie coś takiego było
    Ojciec ma dług alimentacyjny
    Komornik chciał zabrać pole
    Córka zdecydowała się spłacić dług by ratować pole
    mężowi zabroniłam cokolwiek spłacać bo to nie jego dług. A z pola tez nie ma i nie miałby korzyści . Jestem tego zatem pewna bo byłam osobiście negocjatorem między komornikiem a siostra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksaosia jak tam mąż????

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka
    A dzisiaj wstępnie radca mówił ze Piotrek nie dziedziczy bo go nie ma póki nie urodzi się żywy. Że u notariusza można to dopisać. Zaczęłam ten temat odnośnie tego co mi wcześniej radziłas
    Druga kwestia ze za dziecko to trzeba zacząć w sądzie rodzinnym wiec różnie bywa z terminem 6 miesięcy
    Ale i tak decyduje się na wersję notarialna wiec wkrótce się umowie

Kamciu są dwa paragrafy do tego odnośnie punktu.
    Nie znam się nie znam na blache kp.
    Ale w 2011 mojego brata żona była w ciąży i ojciec mój umarł i musieli się zrzec w imieniu dziecka w sądzie bo dziecko było już poczete gdy ojciec zmarł.
    I pierw ja się zrzekasz bo jestem najstarsza potem młodszy brat potem moja córka (w sądzie załatwiłam prosiłam o szybkie załatwienie sprawy bo się wyprowadza z miasta) potem dopiero jak dziecko się urodziło brata to wystąpili w jego imieniu.
    Dopiero jak powyższe osoby załatwimy to musiała się babcia zrzec i mojego ojca rodzeństwo itd.
    Proponuję zapytać się nawet notariusza ale tak było może teraz się coś zmieniło.
    Udaj się do jeszcze jednego prawnika:-(

Z dziedziczeniem długu wchodzi w skład dług i majątek.
    A jak jest z alimentacyjnego nie wiem bo nie pytałam mnie to nie obchodziło skoro ja się zrzekalam.

Teraz uciekam bo mąż warczy hihihu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    U mnie też nie wiadomo czy i co po ojcu zostało. Już 3 lata temu wnikałam w pewną sprawę i do dziś jestem pewna że bezprawnie ojciec sprzedał mieszkanie. ..a co za tym idzie ktoś kiedyś się tego dopatrzy. I przed tym chcę się uchronić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Ja pamiętam jak mi tłumaczyłas ale ja rozważam sprawę przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza. Może to po prostu coś innego
    radca mówił ze nie ma spadkobiercy póki "żywy się nie urodzi ". Że tę kwestię w akcie notarialnym można zaznaczyć

Ale notariusza w mieście mamy :) z czasem się umowie
    Wspomniałam radcy ze Janka gada iż wzięłam 60 tys. ..zatkało faceta. Powiedział ze tylko z daleka trzymać się od takich ludzi. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:12

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja od mojego tatusia to nic nie chce. Nie chce ani domu ani ziemi. Nie wiem czy nie ma innych długów więc dziękuję bardzo wystarczy mi to co mam.

Wszyscy się o wszystko upomna:-(
    Ja też nie wiedziałam gdzie ojciec narobił długów jak to pijak.
    Miał kochankę której wziął coś tam na raty także byłam świadoma że ktoś do drzwi zapuka i powie oddaj
    Dlatego miałam w doopie jego majątki czy długi.
    Nuechcialam mieć z nim nic wspólnego a o córkę też walczyłam żeby później się do niej ktoś nie doczepil że ma oddać dzidziuś na oczy wnuczki nie widział bo wiecznie pijany a miała córką rok jak umarł:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wszyscy się o wszystko upomna:-(
    Ja też nie wiedziałam gdzie ojciec narobił długów jak to pijak.
    Miał kochankę której wziął coś tam na raty także byłam świadoma że ktoś do drzwi zapuka i powie oddaj
    Dlatego miałam w doopie jego majątki czy długi.
    Nuechcialam mieć z nim nic wspólnego a o córkę też walczyłam żeby później się do niej ktoś nie doczepil że ma oddać dzidziuś na oczy wnuczki nie widział bo wiecznie pijany a miała córką rok jak umarł:-(
    Ja swojego ojca od 14 roku życia nie widziałam, mieszka w innym mieście i tam ma nowa rodzinę. Nie wiem czy ma inne długi i nawet nie chce wiedzieć niech biorą wszystko co on ma, ja chce święty spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zaraz wraca z pracy. Ależ mam ochotę na te Lays'y co mam w szafce... Ale czekam na starego, żeby nie stękał, że sama zjadłam ;D

U mnie zrzekać się będzie tata długu po babci... Ale przed nim jest jeszcze jego starszy brat, a po tacie córka brata i ja... Ale to na razie odległy temat, a wiem, że babcia zaciąga kolejne kredyty na głupie garnki. ;/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Najważniejsze że ten rozdział zamknięty
    Żal pozostanie ale też wewnętrzny spokój

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Zabko
    Ja pamiętam jak mi tłumaczyłas ale ja rozważam sprawę przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza. Może to po prostu coś innego
    radca mówił ze nie ma spadkobiercy póki "żywy się nie urodzi ". Że tę kwestię w akcie notarialnym można zaznaczyć

To co innego jak przyjmujesz wszystko to kwestia teraz czy twój brat też?????
    Jeśli tak to idziecie z macocha do sądu i trzeba wszystko wykazać co tatuś miał przed małżeństwem z macocha z banków zaświadczenia pobrać ile ma kredytów do spłaty i ktoś kogoś będzie musiał spłacić.
    W ten spadek wchodzi tylko wasza trójka.

Mąż śpi to mogę pisać hahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyn.

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ