WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA jeszcze mi się przypomniało
Angela.....
Ktoś po tobie w kolejce do zrzekniecia się spadku nie będzie mógł się zrzec bo potrzebuje info czy to zrobiłaś a notariusz nr aktu potrzebuje bo tam dane i adres się podaje później kto jest w kolejce następnytakże muszą cie poinformować
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:A jeszcze mi się przypomniało
Angela.....
Ktoś po tobie w kolejce do zrzekniecia się spadku nie będzie mógł się zrzec bo potrzebuje info czy to zrobiłaś a notariusz nr aktu potrzebuje bo tam dane i adres się podaje później kto jest w kolejce następnytakże muszą cie poinformować
-
Żabka
A dzisiaj wstępnie radca mówił ze Piotrek nie dziedziczy bo go nie ma póki nie urodzi się żywy. Że u notariusza można to dopisać. Zaczęłam ten temat odnośnie tego co mi wcześniej radziłas
Druga kwestia ze za dziecko to trzeba zacząć w sądzie rodzinnym wiec różnie bywa z terminem 6 miesięcy
Ale i tak decyduje się na wersję notarialna wiec wkrótce się umowie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa lece juz myc sie i spac i troche ochłonac, jutro odezwe sie po poludniu i dam znac co i jak, na 7.30 zawioze meza do szpitala o 10 ma operacje poczekam dowiem sie co i jak jak poszlo ile zostanie w szpitalu itd. i jak wroce to zdam relacje co i jak. Trzymajcie prosze i za jego operacje kciuki, Dziekuje :*
kamciaelcia, Broszka, żabka04, claudiuszek, _izunia_, haneczka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Długów alimentacyjnych wszelkich. ..jest jeden wyrok a przecież różne źródła wypłaty
U męża w rodzinie coś takiego było
Ojciec ma dług alimentacyjny
Komornik chciał zabrać pole
Córka zdecydowała się spłacić dług by ratować pole
mężowi zabroniłam cokolwiek spłacać bo to nie jego dług. A z pola tez nie ma i nie miałby korzyści . Jestem tego zatem pewna bo byłam osobiście negocjatorem między komornikiem a siostra -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Żabka
A dzisiaj wstępnie radca mówił ze Piotrek nie dziedziczy bo go nie ma póki nie urodzi się żywy. Że u notariusza można to dopisać. Zaczęłam ten temat odnośnie tego co mi wcześniej radziłas
Druga kwestia ze za dziecko to trzeba zacząć w sądzie rodzinnym wiec różnie bywa z terminem 6 miesięcy
Ale i tak decyduje się na wersję notarialna wiec wkrótce się umowie
Kamciu są dwa paragrafy do tego odnośnie punktu.
Nie znam się nie znam na blache kp.
Ale w 2011 mojego brata żona była w ciąży i ojciec mój umarł i musieli się zrzec w imieniu dziecka w sądzie bo dziecko było już poczete gdy ojciec zmarł.
I pierw ja się zrzekasz bo jestem najstarsza potem młodszy brat potem moja córka (w sądzie załatwiłam prosiłam o szybkie załatwienie sprawy bo się wyprowadza z miasta) potem dopiero jak dziecko się urodziło brata to wystąpili w jego imieniu.
Dopiero jak powyższe osoby załatwimy to musiała się babcia zrzec i mojego ojca rodzeństwo itd.
Proponuję zapytać się nawet notariusza ale tak było może teraz się coś zmieniło.
Udaj się do jeszcze jednego prawnika:-(
Z dziedziczeniem długu wchodzi w skład dług i majątek.
A jak jest z alimentacyjnego nie wiem bo nie pytałam mnie to nie obchodziło skoro ja się zrzekalam.
Teraz uciekam bo mąż warczy hihihu -
Zabko
Ja pamiętam jak mi tłumaczyłas ale ja rozważam sprawę przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza. Może to po prostu coś innego
radca mówił ze nie ma spadkobiercy póki "żywy się nie urodzi ". Że tę kwestię w akcie notarialnym można zaznaczyć
Ale notariusza w mieście mamyz czasem się umowie
Wspomniałam radcy ze Janka gada iż wzięłam 60 tys. ..zatkało faceta. Powiedział ze tylko z daleka trzymać się od takich ludzi. ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:12
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja od mojego tatusia to nic nie chce. Nie chce ani domu ani ziemi. Nie wiem czy nie ma innych długów więc dziękuję bardzo wystarczy mi to co mam.
Wszyscy się o wszystko upomna:-(
Ja też nie wiedziałam gdzie ojciec narobił długów jak to pijak.
Miał kochankę której wziął coś tam na raty także byłam świadoma że ktoś do drzwi zapuka i powie oddaj
Dlatego miałam w doopie jego majątki czy długi.
Nuechcialam mieć z nim nic wspólnego a o córkę też walczyłam żeby później się do niej ktoś nie doczepil że ma oddać dzidziuś na oczy wnuczki nie widział bo wiecznie pijany a miała córką rok jak umarł -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Wszyscy się o wszystko upomna:-(
Ja też nie wiedziałam gdzie ojciec narobił długów jak to pijak.
Miał kochankę której wziął coś tam na raty także byłam świadoma że ktoś do drzwi zapuka i powie oddaj
Dlatego miałam w doopie jego majątki czy długi.
Nuechcialam mieć z nim nic wspólnego a o córkę też walczyłam żeby później się do niej ktoś nie doczepil że ma oddać dzidziuś na oczy wnuczki nie widział bo wiecznie pijany a miała córką rok jak umarł -
nick nieaktualnyMój zaraz wraca z pracy. Ależ mam ochotę na te Lays'y co mam w szafce... Ale czekam na starego, żeby nie stękał, że sama zjadłam
U mnie zrzekać się będzie tata długu po babci... Ale przed nim jest jeszcze jego starszy brat, a po tacie córka brata i ja... Ale to na razie odległy temat, a wiem, że babcia zaciąga kolejne kredyty na głupie garnki. ;/ -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Zabko
Ja pamiętam jak mi tłumaczyłas ale ja rozważam sprawę przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza. Może to po prostu coś innego
radca mówił ze nie ma spadkobiercy póki "żywy się nie urodzi ". Że tę kwestię w akcie notarialnym można zaznaczyć
To co innego jak przyjmujesz wszystko to kwestia teraz czy twój brat też?????
Jeśli tak to idziecie z macocha do sądu i trzeba wszystko wykazać co tatuś miał przed małżeństwem z macocha z banków zaświadczenia pobrać ile ma kredytów do spłaty i ktoś kogoś będzie musiał spłacić.
W ten spadek wchodzi tylko wasza trójka.
Mąż śpi to mogę pisać hahahaha -
nick nieaktualny