WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja swojego ojca od 14 roku życia nie widziałam, mieszka w innym mieście i tam ma nowa rodzinę. Nie wiem czy ma inne długi i nawet nie chce wiedzieć niech biorą wszystko co on ma, ja chce święty spokój.
Ja cie rozumiem ale musisz się zrzec tego majątku po nim wraz z dzieckiem którym nosisz w brzuszku i dopiero doznała spokoju.
Pamiętaj żebyś zrzekla się bądź dziecko zależy ile będzie miało lat i kiedy umrze tatuś dopełnia żeby zrzekla się twoje dziecko żeby Ci kiedyś nie wykrzyczalo że to przez ciebie musi płacić długi dziadziusia. -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Zabko
Najważniejsze że ten rozdział zamknięty
Żal pozostanie ale też wewnętrzny spokój
Kamciu spokój najważniejszy:-)
Żal zawsze będzie za dużo krzywdy.
Ja jeszcze nie mogę się pogodzić z tym co mi tatuś zagotowal.
Ale ob tam pokutuje więc powinnam być spokojna że nic mi się już nie stanie.
Najgorsze ze mam tak zżyta psychikę że martwię się o swoje dziecko teraz dzieci czy ich to nie spotka.
Wiem że nie spotka ale to takie leki zostają poprostu chce je uchronić przed tym co mnie spotkało -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Zabko
Nie wszystko tylko właśnie z dobrodziejstwem inwentarza czyli wszystko na plus
ale szczegóły to u notariusza
jest kilka opcji
Kamciu musisz przeliczyć czy warte to tego zachodu.
Nie jestem prawnikiem nie wiem co tam i jak tam więc pozostaje Ci znając dobrego prawnika, wyliczyć to i się bawić w sądy -
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Ja cie rozumiem ale musisz się zrzec tego majątku po nim wraz z dzieckiem którym nosisz w brzuszku i dopiero doznała spokoju.
Pamiętaj żebyś zrzekla się bądź dziecko zależy ile będzie miało lat i kiedy umrze tatuś dopełnia żeby zrzekla się twoje dziecko żeby Ci kiedyś nie wykrzyczalo że to przez ciebie musi płacić długi dziadziusia. -
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Kamciu musisz przeliczyć czy warte to tego zachodu.
Nie jestem prawnikiem nie wiem co tam i jak tam więc pozostaje Ci znając dobrego prawnika, wyliczyć to i się bawić w sądy
Dlatego trzeba zacząć od notariusza
I jakiś czas temu też coś w prawie spadkowym się zmieniło tzn ułatwiło
Niedawno o tym w tv mówili
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:25
-
nick nieaktualnyNo to dobranoc
Mysza ja też mam dzisiaj dziwne kolatanie serca,duszności w klatce piersiowej jakby serce się zatrzymywało,słabo mi i duszę się
Mi się wydaje że to od tsh jakiś czas temu miałam podobnie ale krótko to trwało okazało się że za mała dawka hormonu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:29
-
agatia wrote:Anka współczuję, sama pracuje w mops, choć w innej działce. Ale przepisy są bezwzględne, jest obowiązek alimentacyjny rodzica na dziecko i dziecka dorosłego na rodzica. Opłata DPSu to najczęstszy beznadziejny scenariusz, jaki znam
Zawsze uczulam rodzico biologicznych, zastępczych, żeby takiego rodzica, który nie zajmuje się dzieckiem pozbawiać władzy rodzicielskiej zanim dziecko osiągnie pełnoletność. To jeden, jak nie jedyny sposób uniknięcia obowiązku alimentacyjnego. Potem zapij morda trafia do Ośrodka, a dorosłe dzieci płacą 70% kosztów pobytuto chore niestety i nie wiem, kto takie debilizmy ustala... niestety nasi "cudowni" politycy i ich ogarnięte resorty. Potem są ustawy z d... wzięte.
Współczuję bo takie sytuacje są na maksa do bani
Jako cieżarna nie mam żadnych praw???Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 01:38
-
Myslisz, ze mam szanse sie od tego uchronic:/??żabka04 wrote:Angela idź się dopytaj.
Ale z tego co w 2011 roku mi tłumaczyl notariusz to masz pół roku od osoby pokrewieństwa.
Czyli zrzeka się pierw żona/mąż, dzieci zmarłego, dzieci dzieci czyli wnuki zmarłego (jeśli się nie narodził a ten ktoś umarł to też musi), mąż od strony córki zmarłego lub żona od strony syna zmarłego potem rodzice zmarłego jak żyją i rodzeństwo zmarłego oraz dzieci rodzeństwa i ich dzieci aż ktoś zapomni się zrzec i doopa:-(
Szkoda ze nie można iść i się zrzec bo trzeba pokazać akt zgonu
Jedyne wyjście ucho dobrze nastawić i gdzieś się dowiedzieć.
Anka ja nie płaciłem tatusiowi pobytu w hotelu także trzeba walczyć.
Sory to co mąż ma nie płacić kredytów a dać na teściowa???? Hahahaha żałosne a co dziecku dacie jeść???? A może będziecie bezdomni bo teściowa musi mieć?!
Idź do sądu jak będzie trzeba.
Staraj się nie denerwować bo dziecko odczuwa naprawdę ale wierzę że się nie da musisz to brzwbrnac bardziej na ludzką i być pewna siebie:-(
Szkoda ze najbliższe nam osoby robią taka przykrość.
Ja już uciekam idę kakao sobie zrobić i spać
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 01:38
-
żabka04 i agatia mam cos ciekawego...eureka
zgadza sie na 1000%
Kiedy dziecko nie zapłaci
Dorosłe dziecko nie będzie musiało jednak zapłacić alimentów rodzicowi, jeżeli jest to sprzeczne z zasadami współżycia społecznego. W przypadku gdy matka lub ojciec przez całe życie nie dokładali jakichkolwiek starań do sprawowania opieki nad dzieckiem, żądanie przez niego alimentów będzie stanowić nadużycie przysługującego im uprawnienia. Świadczenie nie zostanie wtedy przyznane przez sąd.
Podstawa prawna
Kodeks rodzinny i opiekuńczy z dnia 25 lutego 1964 r. (Dz.U. z 2012 poz. 788).
żabka04, haneczka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka zrób tak jak ja.
Idź do mopsu powiedz jak było jak jest z mamusia.
Jeśli pani z mopsu się uprze że piszę pozew do sądu to jej powiedz ze widzimy się w sądzie bo ty nie odpuścisz.
Będziesz walczyć.
I znajdź dobrego adwokata który poprowadzi ci sprawę.
U mnie w mops zrezygnowała z pisania pozwu do sądu bo ja powiedziałam że ani grosza nie dostanie mój ojciec. I możesz iść do sądu.
Nie poddawaj się szukaj pomocy.
Ja nie płaciłam to ty będziesz płacić?
Z czego???????
Jeśli miałaś sytuację z mamusia podobna do mojej to tym bardziej szła bym w zawarte udowodnić mamusi jaka jest tego warta.
Głowa do góry:-)
Fajnie ze znalazłaś taki paragraf
Niech cię cmokna bo tyle mogą.
Mops szuka pomocy dla takich osób bo od tego jest żeby pomóc takiemu biednego jak nasi rodzice (mój alkoholik) i pierwsze co to wykorzystują ten przepis bo uderzają do dzieci bo dzieci żyją i mają!
Dzień dobry.
Wstaje ogarniam się i lecę na plotki
Miłego dnia i udanych wizyt.A_n_k_a_80, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEj Dziewczyny straszne macie te sytuacje z rodzicami, aż się gotuje gdy takie coś się słyszy:/ całe życie w dupie dzieci mieli, a teraz jeszcze chcą kase, zero honoru. Ja mam akurat normalną sytuację, ale biologiczny ojciec mojego męża został pozbawiony praw rodzicielskich jak P był mały, oczywiście grosza nie zapłacił alimentów, ostatnio też coś wymyśla, ale nie ma szans.
Współczuję Wam bardzo.
Ja postanowiłam, że idę do lekarza, bo to chyba nie jest normalne, że ledwo chodzę-tak mnie boli to spojenie, a jest dopiero połowa ciąży, a jeśli jest normalne to wolę, żeby mi gin powiedział co mogę, a co nie. -
nick nieaktualnyDobry, my już dzień też zaczęliśmy, dziś glukoza 79 więc jestem już całkowicie spokojna.
Dziś u nas trochę chłodno. Więc jakąś robotę sobie w domu wymyśle.
Dziś międzynarodowy dzień seksu więc te które mogą to do dzieła.żabka04, megg, violett, A_n_k_a_80, haneczka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość