WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze nie będę cieszyć się na zapas, bo wszystko może się zdarzyć, zobaczymy co wypadnie wcześniej czy prenatalne czy usg u mojej ginekolog :P swoją drogą będę dzwonić po 9:00 i pytać się o wolne miejsca, bo inaczej mąż zaciągnie mnie siłą, może nie okaże się tak kijowe jak połówkowe :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    u mnie lekarz w czwartek mówił to samo, jak angeli
    dzidzia ma duzo miejsca, choć grawitacja może działać juz swoje
    mnie pocieszyło, ze tym razem nie ma krótkiej pępowiny
    jest jej sporo co widać na zdjęciu 2D i 3D :) jak sobie Piotruś złapał ja w rece i do buzi przytulał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć mówi się że macica przy drugiej ciąży jest trochę większą więc może dlatego może jeszcze fikac. Tak czy siak w 30tc Martyna zmieniła swoje położenie w ciągu godziny.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana my już jedziemy na zakupy a potem warsztaty bezpieczny maluch:) powodzenia dla dziewczyn szpitalnych i miłego dnia :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam za sobą nieprzespaną noc z bólu. Nie mogę leżeć na żadnym boku, a najgorzej na plecach. Siedzenie i wstanie też jest koszmarem i zastanawiam się czy to nie ma coś wspólnego z tym moim spojeniem, które wcześniej bolało ale nie aż tak. Do tego całą noc miałam wlaśnie jakby bóle okresowe. Za 2 godz lekarz to zobaczymy co powie, oby tylko szyjka nadal była długa i zamknięta.

Najbardziej mnie wkurzył mąż, który jest na wyjeździe integracyjnym i dzwonie do niego o 2 nad ranem z płaczem że nie wiem co robić, a ten się mnie pyta czy ma wracać do domu? Nie no, niech się bawi w najlepsze ja pocierpie sama. I do tej pory nie wie czy ma wracać... ehhh.. no to się wygadałam.Idę się ogarniać powoli

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Choć mówi się że macica przy drugiej ciąży jest trochę większą więc może dlatego może jeszcze fikac. Tak czy siak w 30tc Martyna zmieniła swoje położenie w ciągu godziny.

moj brat obrócił sie w karetce , która wiozla mamę do porodu dokladnie w dniu TP, miał 3,5 kg i fiknął. Poród miednicowy
    wszystko możliwe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasze zabawy pępowina
    zdjecia kiepskie, bo lekarz nawet nie próbował małego łapać

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b54f186ae0bb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da864823946d.jpg

Angela89, alinka, A_n_k_a_80, bbeczka91, Pysiaczek89, Anulka01, Lusia8998, marta258, żabka04, mmargol, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisali mnie na prenatalne dopiero na 12 lipca, zastanawiam się czy to nie będzie za późno, ale wcześniej nic wolnego nie było, a mój mały i tak do tyłu jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzoewczyny, ja po obchodzie jak zwykle sie nic nie dowiedzialam bo jest dalej ten sam lekarz co wczoraj, jedynie tyle ze czekamy na wyniki posiewow, no tak to trwa 2 dni wiec pewnie na wieczor beda wyniki, jedynie co sie dowiedzialam ze crp znow mam podwyzszone do 10, naprawde jak ta ciaze przetrwam do konca to bedzie cud przysiegam.....

antybiotyk dostaje 3x1 strzykawe dozylnie, to juz 2 antybiotyk w tej ciazy :/ ale co zrobic....

dzisiaj odpukac nic mnie jeszcze nie bolalo.... w nocy nawet w miare spalam..chociaz lozko skrzypialo i mnie budzilo co chwilke..... doasteje tez magnez 3x2 kapsulki, i kroplowki przeciwbolowe i nospe w kroplowce, tak mnie faszeruja :(

Najawazniejsze zeby z malym bylo wszysyko w porzadku....powiedzialm tym lekarzom dzisiaj co w koncu z ta moja szyjka, bo mnie w piateklekarz nastraszul a ja teraz siedze i soe martwie to pokiwali glowami i poszli.... wkurza mnie ze ciezarnym nie robia usg czy badan pod wzgledem ciazy i sprawdzenia, co u dziecka a czlowiek siedzi i sie stresuje

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    U mniej szpitalu tez tacy lekarze byli. A dodatkowo byli bardzo niemili, jak o cos zapytałam to mieli wielki problem zeby mi odpowiedzieć. To samo pielęgniarki jak przynosiły lekarstwa, na moje pytanie co to jest, to mlaskaly i miały wielki problem zeby dac mi odpowiedz... Wiem co czujesz, oni sa tacy, ale pomysl, ze Wam pomogą i juz bedzie tylko lepiej z bobaskiem i Tobą.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pobrali dodatkowo krew i biocenoze pochwy, teraz czekam na USG zeby wody sprawdzil czy sa ok. Juz jestem po obchodzie i dostalam opr od mojego gina dlaczego on nic nie wie o tym ze ja tu jestem, wykrecilam sie ze bylo pozno i ze sie dowiedzialam ze i tak dzisiaj tu bedzie na co on ze i tak nie spi do 2. I dowiedzialam sie ze te mokre na majtach to moglo byc po gynoflorze :), juz dzisiaj sucho, ale jak to mozliwe ze przez tydzien sucho a nagle mokro skojarzylam to z klutnia, a lekarz mowi jak maz w brzuch nie uderzyl to nie beda wody, ja na to ze pod zadnym pozorem maz nigdy by reki nie podniosl na Amelke, a jakby sprobowal to bylby jego 1 i ostatni raz :/. Narazie czekam na USG ale chce wyzebrac zeby mnie do chaty poscil ;)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki!!! Czy któraś z Was ma podczas twardnienia brzucha takie jakby drętwienie.. Dziś drugi raz mam takie uczucie. Do tego mocno twardnieje. Zaczynam panikować i się bardzo boję. Tym bardziej, że w tygodniu musze odebrać męża ze szpitala prawie 200km od domu! :O

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szpitalowe będzie dobrze, nie dajecie się tam.

Wyszłam od koleżanki, za długo nie pogadalysmy, bo to obchód, potem zlecili jej badania, usg :/ ale chociaż bułeczki jej świeże przyniosłam :)
    Niestety do końca będzie leżała na oddziale i najprawdopodobniej cc w 35/36tc jeżeli synek dalej będzie tak szybko rósł :/ aktualnie waży w 30+ tc 1850g, więc 90 centyl. Przybiera 200-300g, co wg lekarzy jest na tym etapie patologią i w takim tempie będzie ważył 4 kg koło 36/37 tc. AFI w 2 tyg z 15 na 21. Dzisiaj i jutro ma dostać sterydy. Ma mniej pić, żeby nie podnosić AFI, dostała jakieś leki moczopedne. Raz w tyg będzie miała USG, żeby sprawdzać wagę małego (skad ja to znam). Ja pierdziu...
    A badania wszystkie ma książkowe i o co chodzi?

Jeszcze się smialysmy, że ja leżałam z synkiem od 31tc bo był za mały, a ona od 30tc bo za duży ;) i tak źle i tak niedobrze. Leży na tej samej sali, co ja tylko wyro inne :)

Lecę na zakupy udanego dzionka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 10:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialas o tym z lekarzem moze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia brzuch Ci twardnieje? I drętwienie od razu? Ja tak miałam z córką. Dostałam leki i nakaz leżenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę. Jest nadzieja, ze wyjdę w poniedziałek. Choć czuję ze dziś troszkę mi twardnieje brzuch dołem. Ale może to fizjologiczne? Nie wiem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko a wiesz o tym cos wiecej? Czy to powazne, czym spowodowane?
    Kurcze dziecko jest dla mnie najwazniejsze ale w tym tygodniu jak meza nie ma to nie mogr lezec a boje sie jechac na IP ze mnie zostawia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo twardnienie mnie jakos nie przerazalo ale nie wiem skad to dretwienie i czym ono jest....

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to jakiś uciak na jakiś nerw? Wiesz ja probuje sobie jakos to wszystko tlumaczyc zeby dotrwać do usg bez paniki

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Wspolczuje tych wszystkich boli, wiem co to znaczy i mam nadzieje, ze szybko ustana, bo nic wtedy nie mozna zrobic.

Zycze udanego weekendu, zwlaszcza dziewczynom na przymusowych wakacjach, byle szybko minelo i do domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 11:16

‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ