WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyto jeszcze nie będę cieszyć się na zapas, bo wszystko może się zdarzyć, zobaczymy co wypadnie wcześniej czy prenatalne czy usg u mojej ginekolog
swoją drogą będę dzwonić po 9:00 i pytać się o wolne miejsca, bo inaczej mąż zaciągnie mnie siłą, może nie okaże się tak kijowe jak połówkowe
-
lrf
u mnie lekarz w czwartek mówił to samo, jak angeli
dzidzia ma duzo miejsca, choć grawitacja może działać juz swoje
mnie pocieszyło, ze tym razem nie ma krótkiej pępowiny
jest jej sporo co widać na zdjęciu 2D i 3Djak sobie Piotruś złapał ja w rece i do buzi przytulał
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja mam za sobą nieprzespaną noc z bólu. Nie mogę leżeć na żadnym boku, a najgorzej na plecach. Siedzenie i wstanie też jest koszmarem i zastanawiam się czy to nie ma coś wspólnego z tym moim spojeniem, które wcześniej bolało ale nie aż tak. Do tego całą noc miałam wlaśnie jakby bóle okresowe. Za 2 godz lekarz to zobaczymy co powie, oby tylko szyjka nadal była długa i zamknięta.
Najbardziej mnie wkurzył mąż, który jest na wyjeździe integracyjnym i dzwonie do niego o 2 nad ranem z płaczem że nie wiem co robić, a ten się mnie pyta czy ma wracać do domu? Nie no, niech się bawi w najlepsze ja pocierpie sama. I do tej pory nie wie czy ma wracać... ehhh.. no to się wygadałam.Idę się ogarniać powoli -
Angela89 wrote:Choć mówi się że macica przy drugiej ciąży jest trochę większą więc może dlatego może jeszcze fikac. Tak czy siak w 30tc Martyna zmieniła swoje położenie w ciągu godziny.
moj brat obrócił sie w karetce , która wiozla mamę do porodu dokladnie w dniu TP, miał 3,5 kg i fiknął. Poród miednicowy
wszystko możliwe -
a to nasze zabawy pępowina
zdjecia kiepskie, bo lekarz nawet nie próbował małego łapać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b54f186ae0bb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da864823946d.jpgAngela89, alinka, A_n_k_a_80, bbeczka91, Pysiaczek89, Anulka01, Lusia8998, marta258, żabka04, mmargol, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dzoewczyny, ja po obchodzie jak zwykle sie nic nie dowiedzialam bo jest dalej ten sam lekarz co wczoraj, jedynie tyle ze czekamy na wyniki posiewow, no tak to trwa 2 dni wiec pewnie na wieczor beda wyniki, jedynie co sie dowiedzialam ze crp znow mam podwyzszone do 10, naprawde jak ta ciaze przetrwam do konca to bedzie cud przysiegam.....
antybiotyk dostaje 3x1 strzykawe dozylnie, to juz 2 antybiotyk w tej ciazyale co zrobic....
dzisiaj odpukac nic mnie jeszcze nie bolalo.... w nocy nawet w miare spalam..chociaz lozko skrzypialo i mnie budzilo co chwilke..... doasteje tez magnez 3x2 kapsulki, i kroplowki przeciwbolowe i nospe w kroplowce, tak mnie faszeruja
Najawazniejsze zeby z malym bylo wszysyko w porzadku....powiedzialm tym lekarzom dzisiaj co w koncu z ta moja szyjka, bo mnie w piateklekarz nastraszul a ja teraz siedze i soe martwie to pokiwali glowami i poszli.... wkurza mnie ze ciezarnym nie robia usg czy badan pod wzgledem ciazy i sprawdzenia, co u dziecka a czlowiek siedzi i sie stresuje -
Sarcia
U mniej szpitalu tez tacy lekarze byli. A dodatkowo byli bardzo niemili, jak o cos zapytałam to mieli wielki problem zeby mi odpowiedzieć. To samo pielęgniarki jak przynosiły lekarstwa, na moje pytanie co to jest, to mlaskaly i miały wielki problem zeby dac mi odpowiedz... Wiem co czujesz, oni sa tacy, ale pomysl, ze Wam pomogą i juz bedzie tylko lepiej z bobaskiem i Tobą.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Mi pobrali dodatkowo krew i biocenoze pochwy, teraz czekam na USG zeby wody sprawdzil czy sa ok. Juz jestem po obchodzie i dostalam opr od mojego gina dlaczego on nic nie wie o tym ze ja tu jestem, wykrecilam sie ze bylo pozno i ze sie dowiedzialam ze i tak dzisiaj tu bedzie na co on ze i tak nie spi do 2. I dowiedzialam sie ze te mokre na majtach to moglo byc po gynoflorze
, juz dzisiaj sucho, ale jak to mozliwe ze przez tydzien sucho a nagle mokro skojarzylam to z klutnia, a lekarz mowi jak maz w brzuch nie uderzyl to nie beda wody, ja na to ze pod zadnym pozorem maz nigdy by reki nie podniosl na Amelke, a jakby sprobowal to bylby jego 1 i ostatni raz
. Narazie czekam na USG ale chce wyzebrac zeby mnie do chaty poscil
-
nick nieaktualnyKobietki!!! Czy któraś z Was ma podczas twardnienia brzucha takie jakby drętwienie.. Dziś drugi raz mam takie uczucie. Do tego mocno twardnieje. Zaczynam panikować i się bardzo boję. Tym bardziej, że w tygodniu musze odebrać męża ze szpitala prawie 200km od domu!
-
Dziewczyny szpitalowe będzie dobrze, nie dajecie się tam.
Wyszłam od koleżanki, za długo nie pogadalysmy, bo to obchód, potem zlecili jej badania, usgale chociaż bułeczki jej świeże przyniosłam
Niestety do końca będzie leżała na oddziale i najprawdopodobniej cc w 35/36tc jeżeli synek dalej będzie tak szybko rósłaktualnie waży w 30+ tc 1850g, więc 90 centyl. Przybiera 200-300g, co wg lekarzy jest na tym etapie patologią i w takim tempie będzie ważył 4 kg koło 36/37 tc. AFI w 2 tyg z 15 na 21. Dzisiaj i jutro ma dostać sterydy. Ma mniej pić, żeby nie podnosić AFI, dostała jakieś leki moczopedne. Raz w tyg będzie miała USG, żeby sprawdzać wagę małego (skad ja to znam). Ja pierdziu...
A badania wszystkie ma książkowe i o co chodzi?
Jeszcze się smialysmy, że ja leżałam z synkiem od 31tc bo był za mały, a ona od 30tc bo za dużyi tak źle i tak niedobrze. Leży na tej samej sali, co ja tylko wyro inne
Lecę na zakupy udanego dzionka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 10:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja.
Wspolczuje tych wszystkich boli, wiem co to znaczy i mam nadzieje, ze szybko ustana, bo nic wtedy nie mozna zrobic.
Zycze udanego weekendu, zwlaszcza dziewczynom na przymusowych wakacjach, byle szybko minelo i do domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 11:16