X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam z "sanatorium"...
    Pobudka, pomiar cisnienia, oddalam mocz i KTG czy mala grzeczna, ale ona jest mega grzeczna, budzi sie jakby zemna ja sie obudze ona tez :) z krwia matki to wyssala. Wkladka sucha wiec wyczowam tu falszywy alarm :). Dzisiaj bedzie moj gin na dyzurze to sie zdziwi jak mnie tu zobaczy :) Zaczelam 27 tydzien, ale tutaj wczoraj wpisali 25 :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 06:17

Sabina, bbeczka91 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja sie witam z "sanatorium"...
    Pobudka, pomiar cisnienia, oddalam mocz i KTG czy mala grzeczna, ale ona jest mega grzeczna, budzi sie jakby zemna ja sie obudze ona tez :) z krwia matki to wyssala. Wkladka sucha wiec wyczowam tu falszywy alarm :). Dzisiaj bedzie moj gin na dyzurze to sie zdziwi jak mnie tu zobaczy :) Zaczelam 27 tydzien, ale tutaj wczoraj wpisali 25 :/.
    Ania na.suwaczku masz 25+6, dla lekarzy 25 bo liczą tylko pełne tygodnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie witamy.
    Kochane wychodzcie z tego szpitala i odpocznijcie ostatnie 3 miesiace bo juz pozniej to zycie sie nam zmieni o 180' :)

Dla mnie wciaz jest nierealne ze bratowa urodzila. Mala ma juz 2 tygodnie, ale to takie nierealne... Ze moj brat ojcem, ze taka dzidzia juz jest z nami:)
    Niedlugo nie bede dowierzac ze nasz jest z nami :)

Swoja droga zostalo mi 2,5 miesiaca :)

Piekna pogoda sie zapowiada :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym nowym tygodniu 29 :) dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach wiem że jest ciężko ale to dla waszego i waszych dzieci dobra. Będzie dobrze, musi być

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku, spało mi się całkiem kiepsko, ale sama się o to prosiłam, wróciłam wczoraj ok 21:00 ze szkoły rodzenia i wypiłam prawie całą dużą butelkę wody mineralnej, na ok godzinę przed spaniem, reszty można się domyśleć. Dodatkowo Młody wiercił się niemiłosiernie. Wczoraj mieliśmy zajęcia z karmienia piersią i oczywiście były ćwiczenia z lalkami, ciężko się wczuć, zwłaszcza że mój ciągle mnie poprawiał i mówił że źle trzymam dziecko, że podduszam, to rzuciłam mu lalką i poszłam do toalety :P

kamciaelcia, Lusia8998, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się powoli do kumpeli do szpitala, ogarnę jej przy okazji zakupy na śniadanko. Potem może uda się kupić tiul i ramki na ozdoby do pokoju dzieci.

Ksosiu 2,5 mc zleci, jak z bicza strzelił :) Ja mam cc w 37tc, więc tsk naprawdę 2 mc :) już bym chciała sierpień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:04

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    niech sam karmi :D

witam sie!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kto powiedział, że faceci są gorsi w karmieniu? :P
    jak będę chciała gdzieś wyjść to będzie musiał dziecko nakarmić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku jakos tak usmialam sie przy Twoim wpisie :D
    Spalam "calkiem kiepsko", rzucilam lalka. :)
    nic zlego nie mam na mysli ale rozbawilo mnie :D

Agatia ja tez chce juz, Teraz, NATYCHMIAST!:)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF my karmilismy butelką, więc ja karmilam w dzień, tatuś przed snem. W końcu musiał być męski wieczór ;). Mój już w szpitalu w 3 dobie karmił Młodego. Faceci się zupełnie super spisują, tylko trzeba dac im szansę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia my chcemy cyckiem, to nam w szkole rodzenia mówili, żeby oddawać dziecko tacie do odbijania, wtedy karmienie też z nim będzie kojarzył w jakiś sposób, butelkę chcemy okazjonalnie stosować, zobaczymy jak wyjdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio coraz częściej pobolewa brzuch jak na okres, nie wiem czy to już te przepowiadające, czy to Młody coś odprawia czy powinnam wrzucić na luz, bo ostatnio u mnie ciągła nerwówka :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wręcz przeciwnie nie spieszno mi do sierpnia :P. Delektuje się każdym dniem :D mi tak spieszno było przy córce i chyba mnie ona posluchala. Więc teraz grzecznie czekam na ostatni tydzień sierpnia. Jeszcze po drodze urodziny mam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a kto powiedział, że faceci są gorsi w karmieniu? :P
    jak będę chciała gdzieś wyjść to będzie musiał dziecko nakarmić...

sam sie mężu zdziwi jak dziecko złapie jego sutka :)
    ale u nas mała nie wiedziała co to(że do karmienia) :D uwielbiała później bawić się sutkami męża :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, to samo w szkole rodzenia mówiła tatusiom, żeby się nie zdziwili i że wcale dziecku nie będą przeszkadzać kłaki w buzi ;D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia my chcemy cyckiem, to nam w szkole rodzenia mówili, żeby oddawać dziecko tacie do odbijania, wtedy karmienie też z nim będzie kojarzył w jakiś sposób, butelkę chcemy okazjonalnie stosować, zobaczymy jak wyjdzie...
    Mój odbijał po jedzonku, jak tylko był w domu, pielucha na ramię i heja :) Borek 3 mc jadł pół na pół butlę i pierś, ale taty nigdy za sutki nie łapal - wiedział ssak gdzie poidlo a gdzie atrapa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:27

Magdziulla, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczułam młodego wyżej niż zwykle, czy to możliwe że się odwrócił?

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF co do bóli przepowiadajacych to.tworwrycznie powinny być bezbolesne.
    Co do ruchów, to ja małą czuję i w pwchwinach i sporo ponad pępkiem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja byłam pewna ze mój sie nie obrócil, bo czuje tak samo :) i że w ogóle od 3 tyg ruchu nie zmieniaja położenia...a to sie okazało, ze dupka z główką sie miejscami pozamieniały. gdzie nóżki pchały tam teraz głowa
    więc nie jest to jeszcze idealne polożenie podłużne (dzieki temu mam też spokój z pęcherzem)
    wiec u ciebie wszystko możliwe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    poczułam młodego wyżej niż zwykle, czy to możliwe że się odwrócił?
    Możliwe :) Kuba ostatnio leżał główka w doł a teraz leży głową w górę :) Lekarz mówił że ma sporo miejsca więc fikac będzie. Córka w dniu kiedy odeszły mi wody leżała prawidłowo a jak dotarłam do szpitala leżała poprzecznie

‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ