WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam z "sanatorium"...
    Pobudka, pomiar cisnienia, oddalam mocz i KTG czy mala grzeczna, ale ona jest mega grzeczna, budzi sie jakby zemna ja sie obudze ona tez :) z krwia matki to wyssala. Wkladka sucha wiec wyczowam tu falszywy alarm :). Dzisiaj bedzie moj gin na dyzurze to sie zdziwi jak mnie tu zobaczy :) Zaczelam 27 tydzien, ale tutaj wczoraj wpisali 25 :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 06:17

Sabina, bbeczka91 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja sie witam z "sanatorium"...
    Pobudka, pomiar cisnienia, oddalam mocz i KTG czy mala grzeczna, ale ona jest mega grzeczna, budzi sie jakby zemna ja sie obudze ona tez :) z krwia matki to wyssala. Wkladka sucha wiec wyczowam tu falszywy alarm :). Dzisiaj bedzie moj gin na dyzurze to sie zdziwi jak mnie tu zobaczy :) Zaczelam 27 tydzien, ale tutaj wczoraj wpisali 25 :/.
    Ania na.suwaczku masz 25+6, dla lekarzy 25 bo liczą tylko pełne tygodnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie witamy.
    Kochane wychodzcie z tego szpitala i odpocznijcie ostatnie 3 miesiace bo juz pozniej to zycie sie nam zmieni o 180' :)

Dla mnie wciaz jest nierealne ze bratowa urodzila. Mala ma juz 2 tygodnie, ale to takie nierealne... Ze moj brat ojcem, ze taka dzidzia juz jest z nami:)
    Niedlugo nie bede dowierzac ze nasz jest z nami :)

Swoja droga zostalo mi 2,5 miesiaca :)

Piekna pogoda sie zapowiada :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym nowym tygodniu 29 :) dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach wiem że jest ciężko ale to dla waszego i waszych dzieci dobra. Będzie dobrze, musi być

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o poranku, spało mi się całkiem kiepsko, ale sama się o to prosiłam, wróciłam wczoraj ok 21:00 ze szkoły rodzenia i wypiłam prawie całą dużą butelkę wody mineralnej, na ok godzinę przed spaniem, reszty można się domyśleć. Dodatkowo Młody wiercił się niemiłosiernie. Wczoraj mieliśmy zajęcia z karmienia piersią i oczywiście były ćwiczenia z lalkami, ciężko się wczuć, zwłaszcza że mój ciągle mnie poprawiał i mówił że źle trzymam dziecko, że podduszam, to rzuciłam mu lalką i poszłam do toalety :P

kamciaelcia, Lusia8998, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się powoli do kumpeli do szpitala, ogarnę jej przy okazji zakupy na śniadanko. Potem może uda się kupić tiul i ramki na ozdoby do pokoju dzieci.

Ksosiu 2,5 mc zleci, jak z bicza strzelił :) Ja mam cc w 37tc, więc tsk naprawdę 2 mc :) już bym chciała sierpień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:04

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    niech sam karmi :D

witam sie!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kto powiedział, że faceci są gorsi w karmieniu? :P
    jak będę chciała gdzieś wyjść to będzie musiał dziecko nakarmić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku jakos tak usmialam sie przy Twoim wpisie :D
    Spalam "calkiem kiepsko", rzucilam lalka. :)
    nic zlego nie mam na mysli ale rozbawilo mnie :D

Agatia ja tez chce juz, Teraz, NATYCHMIAST!:)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF my karmilismy butelką, więc ja karmilam w dzień, tatuś przed snem. W końcu musiał być męski wieczór ;). Mój już w szpitalu w 3 dobie karmił Młodego. Faceci się zupełnie super spisują, tylko trzeba dac im szansę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia my chcemy cyckiem, to nam w szkole rodzenia mówili, żeby oddawać dziecko tacie do odbijania, wtedy karmienie też z nim będzie kojarzył w jakiś sposób, butelkę chcemy okazjonalnie stosować, zobaczymy jak wyjdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio coraz częściej pobolewa brzuch jak na okres, nie wiem czy to już te przepowiadające, czy to Młody coś odprawia czy powinnam wrzucić na luz, bo ostatnio u mnie ciągła nerwówka :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wręcz przeciwnie nie spieszno mi do sierpnia :P. Delektuje się każdym dniem :D mi tak spieszno było przy córce i chyba mnie ona posluchala. Więc teraz grzecznie czekam na ostatni tydzień sierpnia. Jeszcze po drodze urodziny mam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a kto powiedział, że faceci są gorsi w karmieniu? :P
    jak będę chciała gdzieś wyjść to będzie musiał dziecko nakarmić...

sam sie mężu zdziwi jak dziecko złapie jego sutka :)
    ale u nas mała nie wiedziała co to(że do karmienia) :D uwielbiała później bawić się sutkami męża :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, to samo w szkole rodzenia mówiła tatusiom, żeby się nie zdziwili i że wcale dziecku nie będą przeszkadzać kłaki w buzi ;D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia my chcemy cyckiem, to nam w szkole rodzenia mówili, żeby oddawać dziecko tacie do odbijania, wtedy karmienie też z nim będzie kojarzył w jakiś sposób, butelkę chcemy okazjonalnie stosować, zobaczymy jak wyjdzie...
    Mój odbijał po jedzonku, jak tylko był w domu, pielucha na ramię i heja :) Borek 3 mc jadł pół na pół butlę i pierś, ale taty nigdy za sutki nie łapal - wiedział ssak gdzie poidlo a gdzie atrapa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:27

Magdziulla, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczułam młodego wyżej niż zwykle, czy to możliwe że się odwrócił?

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF co do bóli przepowiadajacych to.tworwrycznie powinny być bezbolesne.
    Co do ruchów, to ja małą czuję i w pwchwinach i sporo ponad pępkiem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja byłam pewna ze mój sie nie obrócil, bo czuje tak samo :) i że w ogóle od 3 tyg ruchu nie zmieniaja położenia...a to sie okazało, ze dupka z główką sie miejscami pozamieniały. gdzie nóżki pchały tam teraz głowa
    więc nie jest to jeszcze idealne polożenie podłużne (dzieki temu mam też spokój z pęcherzem)
    wiec u ciebie wszystko możliwe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    poczułam młodego wyżej niż zwykle, czy to możliwe że się odwrócił?
    Możliwe :) Kuba ostatnio leżał główka w doł a teraz leży głową w górę :) Lekarz mówił że ma sporo miejsca więc fikac będzie. Córka w dniu kiedy odeszły mi wody leżała prawidłowo a jak dotarłam do szpitala leżała poprzecznie

‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ