X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Kuba ciągle, ej serio zastanawiam się kiedy on śpi?! On się ciągle rusza!! Ja nawet liczyć ruchów nie muszę

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupke widziałam -jak juz pisałam. Dwa jajeczka i penisek. A buzię zasłonil tym razem całą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robie usg 4d. Za niedługo będę miała miala to 4d na żywo ;)
    Dzierzba dasz radę. Na złość mamusi dozyjesz w zdrowiu i szczęściu 111 lat ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A u mnie Kuba ciągle, ej serio zastanawiam się kiedy on śpi?! On się ciągle rusza!! Ja nawet liczyć ruchów nie muszę
    Ja tak miałam wczoraj, a dzisiaj cyklicznie ruchy. Wczoraj 24 na 24 ;)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    To chyba Kubusie takie ruchliwe bo z moim jest to samo :) ciagle mi brzuch lata!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka
    To i tak dużo widziałaś :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek codziennie kopie, najwięcej rano i wieczorem, nawet przed chwilą fikał w brzuszku :)
    Zazdroszczę Wam, że już możecie zrobić usg III trymestru, u mnie jeszcze trochę bo narazie jest jeszcze końcówka II, ale cierpliwie będę czekać :)
    Dzisiaj nareszcie wzięłam się za pierwsze zakupy dla synka, narazie tylko kilka rzeczy bo kocyk, body, półpiochy, czapeczki, śliniaczek ale tak się z nich cieszę, że już nie mogę się doczekać kolejnych zakupów :) pod koniec czerwca wybieram się na takie większe, żeby już wszystkie ubranka mieć, a później na spokojnie poprać i wyprasować :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie też się zazwyczaj bawi pępowiną i ciężko jest zrobić ładne zdjęcie 3d bo cień pada albo się nią zasłania :) Może na następnej wizycie 23.06 da radę ładne zdjęcie zrobić :)

Sabinka ponawiam pytanie w którym szpitalu leżysz?
    Jak się czujesz?

Sabina lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta pierwsze koty za ploty ;-) zobaczysz jak szybko zleci do III trymestru i niedlugo do rozwiazania :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że szybko zleci :) pamiętam jak dopiero co dowiedziałam się o ciąży i miałam pierwsze usg a tu już 26 tydzień, nie wiem kiedy, tak szybko wszystko się dzieje :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie opłaciłam zamówienie z Gemini, prawie cały dzień nad tym siedziałam. Zmobilizowałam się po poście Claudiuszka(swoją drogą wielkie dzięki, że napisałaś dokładnie co zamówiłaś :) ). Wyszło mi niespełna ponad 330zł i niecałe 4,5 kg, a za dostawę nic nie płacę :) Mam cel: do końca czerwca ogarnąć wyprawkę, tak żeby na sierpień zostały tylko meble i ewentualnie kilka ubranek, bo teraz zaczną się dopiero wyprzedaże.
    Wystawiłam dziś kilka ciuchów na olx i już żałuję, że to zrobiłam. Poza jakimś zboczeńcem który napisał mi wiadomość z zapytaniem o zdjęcie w bieliźnie, dostałam kilka innych wiadomości, każda z pytaniem czy jest możliwa zamiana. No kuźwa, jakby była, to bym to zaznaczyła w ogłoszeniu. Ehh...

claudiuszek lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spie od 3, brawo ja!

Przywitam sie wiec w ten pochmurny ale mily dzien.
    Wystawie posciel na balkon i bedzie mi przyjemniej :)

Bbeczka ludzie czasami potrzebuja jasnych informacji. Moze jak masz mozliwosc edytowanIa tego co napisalas to wpisz "nie zamieniam sie". Nie wiem co doradzic ze zboczencem, a to flejtuch niedobry! A fe !:)

Wyslij mu moze cos glupiego typu "swinia w bieliznie". Podejrzewam ze w necie jest masa takich glupitkich memow.
    Sorrki za tak nieracjonalne "podpowiedzi", ale po dwoch dniach nabuzowania i bojowego nastroju mam dzis GLUPAWKE...

Niestety od rana (a wlasciwie nocy) natrafilam na artykul o autyzmie, szczepieniach, itp.
    Media taka panike sieja ze strach dzieci miec... Jestem zla na ten system. Swiat byl chyba lepszy bez internetu.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Kamcia u mnie też się zazwyczaj bawi pępowiną i ciężko jest zrobić ładne zdjęcie 3d bo cień pada albo się nią zasłania :) Może na następnej wizycie 23.06 da radę ładne zdjęcie zrobić :)

Sabinka ponawiam pytanie w którym szpitalu leżysz?
    Jak się czujesz?
    Ja jestem u siebie, w Busku. Mówię Ci wczasy, ze hoho ;) położne są ok. Problem jest z lekarzami. Dwóch akurat jest na l4 i tylko jeden z tych co dyzuruja wie co robi. Obsada dramatyczna. A na oddziale jesteśmy teraz we 4.
    Ja czuję się dobrze. Magnez pomógł, brzuch jest miękki, nic nie boli, Karol szaleje jakby go tam bylo dwoch ;) więc mi dobrze :) ostatnio wcale nie widziałam jego ruchów, myślałam ze jest duzy a tu po prostu macicy była tak twarda.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Sabinka to ty jeszcze leniuchujesz w szpitalu? Współczuję. Ja myślałam, że zeświruję. Jadłam, spałam i badania i tak w koło.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Ksosiu bo przez kolano i w tyłek. Nie czytaj i nie martw się za wczasu. Myśl o tym, co tu i teraz.
    U nas jakose bez słoneczka, oby nie padało. Miałam robić pranie wózka, ubranek, ale chyba nie zaryzykuję, bo może padać, a nie lubię suszyć ubrań w mieszkaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 07:27

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj strasznie duszno. Od wczoraj deszcz i dzisiaj tez sie zapowiada. Do tego bezwietrznie i 17 stopni. Cieżko mi się oddycha w taką pogodę :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, ja wstalam mala wyprawic do przedszkola bl tesciu ja powiedzie dzisiaj bo akurat na zakipy jedzie tl dlbrze , bo pogoda psia za okno pattzec siwe nawet nie chde....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbabeczka, ja ostatnio też wystawiłam kilka swoich rzeczy i ciągle piszą czy nie zejdę z ceny, no przecież nie będę oddawać rzeczy w dobrym stanie za darmo :/

u nas dzisiaj piękna pogoda, słońce ;) zaraz zabiorę się za przeglądanie rzeczy, może coś kupię, bo jak tak piszecie ile apteka kosztuje to trochę strach :P i sobie kawkuję, naprawdę cieszę się że karmiąc piersią będę mogła pić dalej, bo wszyscy straszyli, że mam odstawić...

wczoraj spotkała mnie miła niespodzianka - poszłam do rossmanna dosłownie po pastę do zębów, ustawiam się w kolejkę, a przede mną była jakiś pani która już wyłożyła swoje zakupy a kasjerka do niej "pozwoli pani że najpierw skasuję panią w ciąży" nosz minutkę bym poczekała, zwłaszcza że nie miała dużo rzeczy, ale trzeba korzystać z okazji ;D

_izunia_ lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z rana, jeszcze sobie leżę ale trzeba wstać zacząć się w ogarniac i na wizytę. Przez okno widzę słońce ale czy jest ciepło ?
    Miłego dnia życzę :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawce. Pierworodny już w przedszkolu, Małż śpi w najlepsze.

U nas pogoda wątpliwa. Zachmurzone niebo, ale bezwietrznie i dość przyjemnie. Zapowiada się deszczyk. Jutro już drukuje pracę magisterską i największy ciężar z głowy...

W sobotę leniuchowanie na wyspach, a po powrocie obrona, remoncik w domku i pranie wózka.

Dostałam od sąsiadki w gratisie przewijak i wpadłam na pomysł, że zamontuje go do biureczka które mieliśmy wyrzucić. Będę miała tam od razu miejsce na pojemnik i dorobię u mamy organizer na maszynie. :D

‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ