X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    a mąz w ogóle zauważy???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zaczyna mi się włączać syndrom wicia gniazda, mam kilka bibelotów w kuchni, jeszcze po teściach niby pamiątki z wakacji, ale marzyłam żeby się tego pozbyć od dawna, spakuję w worek i niech mąż decyduje co z tym zrobić, tylko żeby nikt się nie obraził z powodu kurzołapaczy!
    Też mi się to zalaczylo ;) dzisiaj porządki w łazience, przegląd kosmwtyko, leków bo pewnie coś tam do wywalenia ;)
    Jeszcze za 2 tyg mamy gości na 2-3 dni, więc tym bardziej muszę chałupę ogarnąć ;)
    Ja wszelkie zbędne bibeloty wywalam na działkę, a tam żyją swoim życiem lub kończą żywot ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja sie witam, dzisiaj troche lepsze wiesci.

krzywa mi wyszła super :) 74 - ok. 140 - 98, więc jest jakiś pozytyw.

CRP dzisiaj badali, spadło o ponad połowę jak powiedziała pani doktor, wiec musialo byc naprawde wysokie.

szyjke tez zbadala, niby mi mowila 1,5 cm ale wpisala w karcie 2/0 :) miekka, ale zamknieta. szwu nie zaloza bo wg nich od dzisiaj jest 27 tydzien i nie ma juz sensu.leżę więc i zobaczymy co bedzie jutro, bo pewnie znowu zbadaja CRP.

najlepiej że pytam, czy to CRP nie może być przez jakieś bakterie w szyjce. mówi, że tak oczywiście, ale wymazu na posiew nie wezmą.

ważne że przez te 4 dni nic się więcej nie skróciła

agatia, Sabina, _izunia_, Pysiaczek89, Angela89, żabka04, mmargol, martta, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Lrf
    a mąz w ogóle zauważy???
    napisałam mężowi, że ma zdecydować co zrobić z tymi bibelotami a on dzwoni i mnie opieprza że na meble wchodzę ;D chcę kupić na tą szafkę bluszcz ale nie wiem gdzie taki znajdę, może do casto podjechać??

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, ale równie dobrze CRP może pokazywać stan zapalny zęba, gardła i wszystkiego innego. Dla tego ciężko jest lekarzom jak nie ma dodatkowych objawów.
    Mi najpierw wyciszali skurcze i jak nie było ich przez tydzień to dopiero posiew z szyjki miałam, żeby nie doprowadzić do kolejnego skracania, czy rozwarcia.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    mój by nie zauwazył braku bibelotów
    poza tym ja takich nie lubie, minimalizm, gdzie by nie stalo i tak trzeba sprzatać :D nienawidze zbieractwa, męża tez oduczam, nawet w piwnicy mielismy generalne porzadki dwa lata temu (po mieszkaniu w niej 5 lat)
    castorama, obi mrówka. Tam powinien być bluszcz

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a bluszcz będzie wysoko stal? Bo bluszcz jest dla dzieck trujący. Ja pozbylam się wszelkich wątpliwych roślin z domu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Alinka, ale równie dobrze CRP może pokazywać stan zapalny zęba, gardła i wszystkiego innego. Dla tego ciężko jest lekarzom jak nie ma dodatkowych objawów.
    Mi najpierw wyciszali skurcze i jak nie było ich przez tydzień to dopiero posiew z szyjki miałam, żeby nie doprowadzić do kolejnego skracania, czy rozwarcia.

no niby tak, ale mnie mają wstępnie w czwartek wypuścić, więc się pewnie już nie doczekam. ale staram się być dobrej nadziei, dzisiaj ordynator też badał mi brzuch i nic nie stwierdził żeby był twardy :P ja mam nie dotykać to nie wiem, czasami czuje jak się robi twardy, ale to może i mała się też wypycha bo jej się strasznie to lezenie nie podoba. co chwile czuje jak mnie kopie i się rusza.
    tutaj w szpitalu każą 3 razy dziennie przez godzine liczyc ruchy, ja w 20 minut naliczyłam 50 i sobie darowałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, u mnie teściowe wszystko chomikują i później im żal wyrzucać ;) a kiedyś tu mieszkali, więc nie wszystkiego od ślubu się pozbyliśmy :P

agatia, wysoko, bo na szafce, na którą sama musiałabym się wdrapać, właśnie tak patrzę i brakuje mi jakiegoś roślinnego akcentu w kuchni. Musiałabym pomyśleć co by to mogło być. A z niebezpiecznych roślin to tylko kaktusy mam ;) a sukulenty chyba nie są trujące..

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    no niby tak, ale mnie mają wstępnie w czwartek wypuścić, więc się pewnie już nie doczekam. ale staram się być dobrej nadziei, dzisiaj ordynator też badał mi brzuch i nic nie stwierdził żeby był twardy :P ja mam nie dotykać to nie wiem, czasami czuje jak się robi twardy, ale to może i mała się też wypycha bo jej się strasznie to lezenie nie podoba. co chwile czuje jak mnie kopie i się rusza.
    tutaj w szpitalu każą 3 razy dziennie przez godzine liczyc ruchy, ja w 20 minut naliczyłam 50 i sobie darowałam ;)
    Ja też liczę po 10 ruchach mam już nie liczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:54

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, u mnie teściowe wszystko chomikują i później im żal wyrzucać ;) a kiedyś tu mieszkali, więc nie wszystkiego od ślubu się pozbyliśmy :P

agatia, wysoko, bo na szafce, na którą sama musiałabym się wdrapać, właśnie tak patrzę i brakuje mi jakiegoś roślinnego akcentu w kuchni. Musiałabym pomyśleć co by to mogło być. A z niebezpiecznych roślin to tylko kaktusy mam ;) a sukulenty chyba nie są trujące..
    Muszę poszukać bo dostałam od pediatry rozpiske, które w razie zjedzenia są niezbyt ciekawe. Pamiętam bluszcz i konwalię.

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też liczę do 10 i koniec, po wczorajszym leniwym dniu wolałam rano po przebudzeniu liczyć ;) a teraz wypiął stópkę lub raczkę i tak trzyma, będę chodzić z takim guzem na brzuchu...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    wiesz jak moja mama robila, kiedy chciala się pozbyć czegoś, co jej nie pasowało ? co jakiś czas usuwała pojedynczo :D nie zauważylam brakujacych rzeczy (a dokładnie pewnych obrazków)
    w sumie wy tam mieszkacie, wiec wy decydujecie, a jak teściowej szkoda-to jej wszystko oddaj :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Muszę poszukać bo dostałam od pediatry rozpiske, które w razie zjedzenia są niezbyt ciekawe. Pamiętam bluszcz i konwalię.
    też gdzieś mam tą rozpiskę, mam jeszcze azalię doniczkową, ale nie wiem czy ona jest na tyle żywotna że dotrwa do momentu kiedy Młody zacznie samodzielnie się przemieszczać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę jak mam ktg. Dziś Karol był wyjątkowo spokojny, bo tylko 25 ruchów. Wczoraj doliczylam 50.

Ale Wam fajnie, też bym chciała.ogarniać domek, ale pewnie tylko palcem będę mogła pokazywać. Awansuje na kierownika we własnym.domu :D

_izunia_, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    to i ja sie witam, dzisiaj troche lepsze wiesci.

krzywa mi wyszła super :) 74 - ok. 140 - 98, więc jest jakiś pozytyw.

CRP dzisiaj badali, spadło o ponad połowę jak powiedziała pani doktor, wiec musialo byc naprawde wysokie.

szyjke tez zbadala, niby mi mowila 1,5 cm ale wpisala w karcie 2/0 :) miekka, ale zamknieta. szwu nie zaloza bo wg nich od dzisiaj jest 27 tydzien i nie ma juz sensu.leżę więc i zobaczymy co bedzie jutro, bo pewnie znowu zbadaja CRP.

najlepiej że pytam, czy to CRP nie może być przez jakieś bakterie w szyjce. mówi, że tak oczywiście, ale wymazu na posiew nie wezmą.

ważne że przez te 4 dni nic się więcej nie skróciła
    Ja się cieszę że krzywa masz ok. I że wyniki lepsze. Zobaczysz. Wyciszyli nam macice, teraz będziemy chodzić w ciazy do października :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 10:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)

Ja dziś świętuje :-) 100-dniówka !!!!!!

Dziś miała piękny sen śnił mi się mój synek z pięknymi niebieskimi oczyma wow aż błękitne i tak patrzyłam na niego gadałam do niego i film mi się urwał :-(
    Był szczuplutki ...........nie wiem o co chodziło :-(

Dziś bolą mnie łydki jakbym maraton jakiś przebiegła oraz krocze matko chodzić nie mogę a nic nie dźwigałam :-(

Czekam na kurierów bo trochę zamówiłam kosmetyków dla juniora , sobie leginsy i mężowi yerbe mate :-)

Pogoda do doopy raz leje za chwile duszno i świeci słonce :-(

Cieszę się że część już w domku wypoczywa i że z wami wszystko ok :-)

Miłego dnia:-)

Idę robić obiadek........

mychakruszyna, Kornelia85, kamciaelcia, bbeczka91, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    U nas pogoda nieprzyjemna, ciężka i zawiesista, nic się nie chce.
    Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień najpierw wizyta u endo: 10 min / 110zł
    później apteka i kolejne 60zł
    poprosili żebym przyjechała do pracy
    o 20 planowa wizyta u mojego gina (tu tylko stówka :) )
    Mały Leon ładnie rośnie i waży już 1100g, pokazał jak ziewa i widziałam buziaczka w 3d, ale nie był zbyt wyraźny :)
    Później powrót do pracy a w domu byłam o północy.
    Dzisiaj czeka mnie dentysta - ostatnia wizyta :)

claudiuszek, Anulka01, mmargol, violett, bbeczka91, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie prawdopodobnie ostatnia wizyta u dentysty czeka w połowie lipca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko i Sabinko mocno trzymam kciuki za wasz szybki powrót do domu.
    Sarcia Twoja szyjka na pewno wróci do normy, dobrze robisz, że idziesz w czwartek na wizytę do swojego lekarza, ja też bym nie wytrzymała i wkładała sobie do głowy różne wizje. Będzie dobrze, głowa do góry.

‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ