WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Red Fox wrote:zaczyna mi się włączać syndrom wicia gniazda, mam kilka bibelotów w kuchni, jeszcze po teściach niby pamiątki z wakacji, ale marzyłam żeby się tego pozbyć od dawna, spakuję w worek i niech mąż decyduje co z tym zrobić, tylko żeby nikt się nie obraził z powodu kurzołapaczy!
dzisiaj porządki w łazience, przegląd kosmwtyko, leków bo pewnie coś tam do wywalenia
Jeszcze za 2 tyg mamy gości na 2-3 dni, więc tym bardziej muszę chałupę ogarnąć
Ja wszelkie zbędne bibeloty wywalam na działkę, a tam żyją swoim życiem lub kończą żywotWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:42
-
nick nieaktualnyto i ja sie witam, dzisiaj troche lepsze wiesci.
krzywa mi wyszła super74 - ok. 140 - 98, więc jest jakiś pozytyw.
CRP dzisiaj badali, spadło o ponad połowę jak powiedziała pani doktor, wiec musialo byc naprawde wysokie.
szyjke tez zbadala, niby mi mowila 1,5 cm ale wpisala w karcie 2/0miekka, ale zamknieta. szwu nie zaloza bo wg nich od dzisiaj jest 27 tydzien i nie ma juz sensu.leżę więc i zobaczymy co bedzie jutro, bo pewnie znowu zbadaja CRP.
najlepiej że pytam, czy to CRP nie może być przez jakieś bakterie w szyjce. mówi, że tak oczywiście, ale wymazu na posiew nie wezmą.
ważne że przez te 4 dni nic się więcej nie skróciłaagatia, Sabina, _izunia_, Pysiaczek89, Angela89, żabka04, mmargol, martta, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Lrf
a mąz w ogóle zauważy???chcę kupić na tą szafkę bluszcz ale nie wiem gdzie taki znajdę, może do casto podjechać??
-
Alinka, ale równie dobrze CRP może pokazywać stan zapalny zęba, gardła i wszystkiego innego. Dla tego ciężko jest lekarzom jak nie ma dodatkowych objawów.
Mi najpierw wyciszali skurcze i jak nie było ich przez tydzień to dopiero posiew z szyjki miałam, żeby nie doprowadzić do kolejnego skracania, czy rozwarcia. -
lrf
mój by nie zauwazył braku bibelotów
poza tym ja takich nie lubie, minimalizm, gdzie by nie stalo i tak trzeba sprzataćnienawidze zbieractwa, męża tez oduczam, nawet w piwnicy mielismy generalne porzadki dwa lata temu (po mieszkaniu w niej 5 lat)
castorama, obi mrówka. Tam powinien być bluszczmychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Alinka, ale równie dobrze CRP może pokazywać stan zapalny zęba, gardła i wszystkiego innego. Dla tego ciężko jest lekarzom jak nie ma dodatkowych objawów.
Mi najpierw wyciszali skurcze i jak nie było ich przez tydzień to dopiero posiew z szyjki miałam, żeby nie doprowadzić do kolejnego skracania, czy rozwarcia.
no niby tak, ale mnie mają wstępnie w czwartek wypuścić, więc się pewnie już nie doczekam. ale staram się być dobrej nadziei, dzisiaj ordynator też badał mi brzuch i nic nie stwierdził żeby był twardyja mam nie dotykać to nie wiem, czasami czuje jak się robi twardy, ale to może i mała się też wypycha bo jej się strasznie to lezenie nie podoba. co chwile czuje jak mnie kopie i się rusza.
tutaj w szpitalu każą 3 razy dziennie przez godzine liczyc ruchy, ja w 20 minut naliczyłam 50 i sobie darowałam -
nick nieaktualnykamcia, u mnie teściowe wszystko chomikują i później im żal wyrzucać
a kiedyś tu mieszkali, więc nie wszystkiego od ślubu się pozbyliśmy
agatia, wysoko, bo na szafce, na którą sama musiałabym się wdrapać, właśnie tak patrzę i brakuje mi jakiegoś roślinnego akcentu w kuchni. Musiałabym pomyśleć co by to mogło być. A z niebezpiecznych roślin to tylko kaktusy mama sukulenty chyba nie są trujące..
-
alinka wrote:no niby tak, ale mnie mają wstępnie w czwartek wypuścić, więc się pewnie już nie doczekam. ale staram się być dobrej nadziei, dzisiaj ordynator też badał mi brzuch i nic nie stwierdził żeby był twardy
ja mam nie dotykać to nie wiem, czasami czuje jak się robi twardy, ale to może i mała się też wypycha bo jej się strasznie to lezenie nie podoba. co chwile czuje jak mnie kopie i się rusza.
tutaj w szpitalu każą 3 razy dziennie przez godzine liczyc ruchy, ja w 20 minut naliczyłam 50 i sobie darowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:54
-
Little Red Fox wrote:kamcia, u mnie teściowe wszystko chomikują i później im żal wyrzucać
a kiedyś tu mieszkali, więc nie wszystkiego od ślubu się pozbyliśmy
agatia, wysoko, bo na szafce, na którą sama musiałabym się wdrapać, właśnie tak patrzę i brakuje mi jakiegoś roślinnego akcentu w kuchni. Musiałabym pomyśleć co by to mogło być. A z niebezpiecznych roślin to tylko kaktusy mama sukulenty chyba nie są trujące..
Little Red Fox lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lrf
wiesz jak moja mama robila, kiedy chciala się pozbyć czegoś, co jej nie pasowało ? co jakiś czas usuwała pojedynczonie zauważylam brakujacych rzeczy (a dokładnie pewnych obrazków)
w sumie wy tam mieszkacie, wiec wy decydujecie, a jak teściowej szkoda-to jej wszystko oddaj -
nick nieaktualnyagatia wrote:Muszę poszukać bo dostałam od pediatry rozpiske, które w razie zjedzenia są niezbyt ciekawe. Pamiętam bluszcz i konwalię.
-
nick nieaktualnyJa liczę jak mam ktg. Dziś Karol był wyjątkowo spokojny, bo tylko 25 ruchów. Wczoraj doliczylam 50.
Ale Wam fajnie, też bym chciała.ogarniać domek, ale pewnie tylko palcem będę mogła pokazywać. Awansuje na kierownika we własnym.domu_izunia_, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinka wrote:to i ja sie witam, dzisiaj troche lepsze wiesci.
krzywa mi wyszła super74 - ok. 140 - 98, więc jest jakiś pozytyw.
CRP dzisiaj badali, spadło o ponad połowę jak powiedziała pani doktor, wiec musialo byc naprawde wysokie.
szyjke tez zbadala, niby mi mowila 1,5 cm ale wpisala w karcie 2/0miekka, ale zamknieta. szwu nie zaloza bo wg nich od dzisiaj jest 27 tydzien i nie ma juz sensu.leżę więc i zobaczymy co bedzie jutro, bo pewnie znowu zbadaja CRP.
najlepiej że pytam, czy to CRP nie może być przez jakieś bakterie w szyjce. mówi, że tak oczywiście, ale wymazu na posiew nie wezmą.
ważne że przez te 4 dni nic się więcej nie skróciłaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 10:03
-
nick nieaktualnyWitam się
Ja dziś świętuje100-dniówka !!!!!!
Dziś miała piękny sen śnił mi się mój synek z pięknymi niebieskimi oczyma wow aż błękitne i tak patrzyłam na niego gadałam do niego i film mi się urwał
Był szczuplutki ...........nie wiem o co chodziło
Dziś bolą mnie łydki jakbym maraton jakiś przebiegła oraz krocze matko chodzić nie mogę a nic nie dźwigałam
Czekam na kurierów bo trochę zamówiłam kosmetyków dla juniora , sobie leginsy i mężowi yerbe mate
Pogoda do doopy raz leje za chwile duszno i świeci słonce
Cieszę się że część już w domku wypoczywa i że z wami wszystko ok
Miłego dnia:-)
Idę robić obiadek........mychakruszyna, Kornelia85, kamciaelcia, bbeczka91, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
U nas pogoda nieprzyjemna, ciężka i zawiesista, nic się nie chce.
Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień najpierw wizyta u endo: 10 min / 110zł
później apteka i kolejne 60zł
poprosili żebym przyjechała do pracy
o 20 planowa wizyta u mojego gina (tu tylko stówka)
Mały Leon ładnie rośnie i waży już 1100g, pokazał jak ziewa i widziałam buziaczka w 3d, ale nie był zbyt wyraźny
Później powrót do pracy a w domu byłam o północy.
Dzisiaj czeka mnie dentysta - ostatnia wizytaclaudiuszek, Anulka01, mmargol, violett, bbeczka91, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlinko i Sabinko mocno trzymam kciuki za wasz szybki powrót do domu.
Sarcia Twoja szyjka na pewno wróci do normy, dobrze robisz, że idziesz w czwartek na wizytę do swojego lekarza, ja też bym nie wytrzymała i wkładała sobie do głowy różne wizje. Będzie dobrze, głowa do góry.