X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka krzywą masz luksusową :)
    Sabina u mojej ginki ktg samo liczy ruchy, w szpitalu 2 liczar same, a w trzecim trzeba naciskać guziczek, gdy odczuwa się ruch, ale nigdy nie leżała na tym, gdzie samej się liczy.
    Bisacz ja za tydzień mam endo i 120 zl pójdzie ;) potem usg III trym 150 zl, echo serca chyba 200 zl i wizyta u mojej ginki 130 zl. Te wizyty to masakra ;)

Odebrałam wynik toxo obie klasy -.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Wczoraj wypieliłam ogródek, dzisiaj robię dżem z truskawek. Zaczął mi się pracowity tydzień he he

żabka04

A co będziesz robić dzisiaj na obiadek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku, wiem, że czekasz aż mały się obróci główką w dół, mój mały się obrócił ale ruchy czuję niekoniecznie przy żołądku :) wg usg rączki i nóżki mam po lewej stronie a najlepiej czuje malucha po prawej. Jedyne co się zmieniło to czasem mam teraz takie uczucie ucisku w pachwinie to pewnie główkę tak czuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii sprzątania pierduł mobilizuję Was. Ja po remoncie powyrzucałam wszystko co zbędne, jak coś było ok oddałam mamie, teściom, mam teraz określoną niezbędną liczbę ręczników, oddałam starą biżuterię, w której od lat nie chodzę, ubrania, bibeloty w pudło tylko spakowałam te sentymentalne i schowałam (mój mąż jest sentymentalny;)) zadbałam o to żeby wszystko w mieszkaniu miało swoje miejsce i wiecie co sprzątanie to teraz miód, nie ma czegoś takiego jak cały dzień porządki w domu. Widomo to co się brudzi sprzątać trzeba, ale idzie raz dwa. Ja uwielbiam ogarniać co mam w okół, niecierpię zbieractwa i kupowania rzeczy dla posiadania tylko.

kamciaelcia, Kornelia85 lubią tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Sabina myślałam że w Kielcach. Nie wiem czemu. Ważne, że już coraz lepiej. Synek szaleje, wyraźnie czujesz to najważniejsze :)

Ja dzisiaj na obiad robię spaghetti :) Szybko, łatwo i smacznie.
    Też zamierzam łazienkę, kosmetyki i leki ogarnąć dzisiaj. Może jednak najpierw spacer :)

Nawet nie wiedziałam że tyle z apteki potrzeba. Część rzeczy do pielęgnacji mam z warsztatów to może narazie się wstrzymać z takimi zakupami??

Gratuluję wczorajszych wizyt i powodzenia na dzisiejszych
    Miłego dnia :)

Sabina lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczyłam ruchy w szpitalu 4 razy dziennie. Lekarze się śmiali, że to bez sensu u mnie ale i tak kazali :D Lecę do gina swojego się pokazać i dowiedzieć czy brać luteine czy duphaston bo w szpitalu dawali luteinę 2x2 dowcipnie i receptę też na luteinę a on kazał duphaston. Matko ale mam tych leków. 3x2 magnez, 1x1 żelazo, 2x2 luteina, 2x1 spasmolina, 1x1 kwas foliowy, 1x1 żurawit, 1x1 witaminy i dha i jeszcze coś na nerki 2x1 i co 3 dni zastrzyk z prolutonu w dupsko. Te nerki to mi wysiądą przez leki prędzej niż przez dzieciaki.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Alinka krzywą masz luksusową :)
    Sabina u mojej ginki ktg samo liczy ruchy, w szpitalu 2 liczar same, a w trzecim trzeba naciskać guziczek, gdy odczuwa się ruch, ale nigdy nie leżała na tym, gdzie samej się liczy.
    Bisacz ja za tydzień mam endo i 120 zl pójdzie ;) potem usg III trym 150 zl, echo serca chyba 200 zl i wizyta u mojej ginki 130 zl. Te wizyty to masakra ;)

Odebrałam wynik toxo obie klasy -.

Kurczę przypominacie mi jak dobrze mam z tą kartą opieki medycznej. Też musiałabym tyle kasy bulić. Współczuję!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia o ile nie żal mi kasy na ginekologa to wizyty u endo mnie powalają, pani przyjmuje w gabinecie przychodni NFZ, zero komputera, wysłużony ciśnieniomierz i stetoskop to wszystko też pewnie państwowe. Pomaca szyję, zapyta jak przybieram na wadze i wypisze receptę, dawka leku bez zmian...no kto zarabia 600 zł/h :(
    No se pogadałam, widzę, że toxo u Ciebie ok, mój gin tym razem nie kazał mi robić żadnych badań ale wizytę mam już za 3 tygodnie, powiedział, że chce mnie już oglądać częściej.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Agatia o ile nie żal mi kasy na ginekologa to wizyty u endo mnie powalają, pani przyjmuje w gabinecie przychodni NFZ, zero komputera, wysłużony ciśnieniomierz i stetoskop to wszystko też pewnie państwowe. Pomaca szyję, zapyta jak przybieram na wadze i wypisze receptę, dawka leku bez zmian...no kto zarabia 600 zł/h :(
    No se pogadałam, widzę, że toxo u Ciebie ok, mój gin tym razem nie kazał mi robić żadnych badań ale wizytę mam już za 3 tygodnie, powiedział, że chce mnie już oglądać częściej.
    Ja chodzę do endo, która jest też ginekologiem, więc ogarnia przy okazji inne kwestie, zawsze coś doradzi i nie.skupia się tylko na tarczycy. Chodzilam na NFZ, ale zmieniłam na.prywatne wizyty u niej :)
    Moja ginka też od wizyty 29.06 co 2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś coś przekąszę na mieście, bo zaraz muszę się zbierać, a nie będę jadła obiadu o 10:00 rano, resztę gulaszu z wczoraj zostawię mężowi ;)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w III trymestrze! Hej jej jupi jej :):)

Zasnęłam dopiero o 5 całą noc zdychałam po wieczornych ogórkach kiszonych i czereśniach :(

bisacz, Anulka01, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja też zjem w mieście :) bo jaśnie Młody wstał, wcina omleta i lecimy :) mam jakieś śledzie w piekarniku i pulpety, ale nie przelkne ich ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla w pełni popieram Twoje stanowisko w sprawie bibelotów. Mam tak dobrze, że mam garderobę a w niej 3 szafy i cały ciuchland tam ląduje, tylko syn ma u siebie meble, że tak powiem na wszystko. W pokoju dziennym mam tylko wypoczynek i stół z krzesłami. Nawet moja siostra stwierdziła ostatnio, że ja nie mam mebli :)
    W sypialni mieliśmy jedną komodę a teraz drugą kupiliśmy maluszkowi bo będzie z nami rezydował.
    Dzierzba masz imponujący zestaw leków, a mi mówią, że dużo łykam - jakieś 5 tabletek dziennie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Wczoraj wypieliłam ogródek, dzisiaj robię dżem z truskawek. Zaczął mi się pracowity tydzień he he

żabka04

A co będziesz robić dzisiaj na obiadek?

A taki szybki.:-)
    Mięsko z sosem pieczeniowym.
    Kasza i mizeria:-)

Kornelia85, _izunia_ lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamy :)

Nie nadążam za Wami tak nawijacie. Wczoraj moje samopoczucie osiągnęło dno, ale co się dziwić jak za oknem burza i deszcz. Dzisiaj mam wrażenie że jest już lepiej.

Zaraz postaram się poczytać co dziś na tapecie, ale wszystkiego nie nadrobię, wybaczcie. :)

PS. MAGDZIULLA odpisałam Ci na prive :) Sorki za zwłokę

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    LRF ja też zjem w mieście :) bo jaśnie Młody wstał, wcina omleta i lecimy :) mam jakieś śledzie w piekarniku i pulpety, ale nie przelkne ich ;)
    ja się tylko zastanawiam ile można jeść makaron śmietanowo-szpinakowy, który zawsze w jednym barze zamawiam, oni już mnie tam chyba znają i wiedzą że jak wchodzę to będzie makaron ;D

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się tylko zastanawiam ile można jeść makaron śmietanowo-szpinakowy, który zawsze w jednym barze zamawiam, oni już mnie tam chyba znają i wiedzą że jak wchodzę to będzie makaron ;D
    Ja się zastanawiam ile moznar jeść omlety, naleśniki bo ja to z synkiem jem codziennie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ostatnio się nie udzielałam, bo miałam gości i całymi dniami poza domem lub towarzystwie to nie wypada siedzieć na forum :)

Moje samopoczucie fizyczne ok, choć brzuszek coraz większy mam wrażenie, często twardy i coś mnie ostatnio boli krocze, pośladki i pachwiny. Nie wiem czy wszystko się powoli rozszerza, czy to od nadmiernego spacerowania.

Moja psychika siada, dentysta to istny koszmar.. jestem zdołowana wszystkim psychicznie, finansowo i chcę by było już po!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam oj tam, co prawda na maca też mam ochotę, ale trzeba wybrać coś zdrowszego ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas próbuję nie jeść słodyczy ale chyba w ciąży nie było dnia bez słodyczaka, normalnie nie mogę się powstrzymać. Muszę się pilnować, żeby zjadać coś zdrowego bo mam apetyt na same niezdrowe rzeczy.
    Coś się nasza druga bliźniakowa mama nie odzywa....Pirelko..

‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ