X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia nie zazdroszcze tych poligonow kurde to tez jest dla ciebie stres w dodatku bidulko w ciazy jestes zdana sama na siebie :( głowa do gory, masz jeszcze nas! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w trzecim trymestrze :) :) :)
    To niesamowite jak te tygodnie uciekają.
    Muszę się pochwalić, że od rana byłam bardzo pilna i wyprasowałam małemu 3 suszarki ciuszków, później szybkie zakupy i obiadek. Jestem zdechła a jeszcze dzwonili z pracy czy mogę dziś podjechać no i mam dylemat bo niby nie muszę ale wiecie jak to jest.
    Alinko to Ty już się w sumie wczasujesz :)
    Żabko może jak Cię przebadają to wypuszczą już jutro ?
    Kamcia mąż zgrzeszył na dzień dobry ale fajnie, że już jest, nie.
    Pirelko spróbuj zgagę przegonić mlekiem.
    Lrf teraz wszystkie meble tak składają, że w paczkach wyglądają bardzo niepozornie.

haneczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I we wtorek sprawa w sądzie! !!to sobie porządki zaplanowałam. I remont

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka z tym zabkowaniem to nie ma reguły. Mój przy żadnym zębie nie miał gorączki, biegunek ani innych cudów. 4 jedynki wyszły na raz nie wiem nawet kiedy, ostatnio 4 piątki też nie wiem kiedy ;)
    Może to 3 dniowka. U nas na szczescier była łagodna, bo temp 2 dni 37,5 i prawie bez wysypki, a nieliczne krostki po 2 dniach zeszły.
    Ale lepiej iść kontrolnie do pediatry, bo każde dziecko jest inne i inaczej znosi pewne rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:01

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wolałabym kropelki niż czopki, ale wszystkiego można się dowiedzieć na wizycie patronażowej, więc mam nadzieję że wtedy wybierzemy najlepszy sposób podawania paracetamolu ;)

dzisiaj postanowiłam nie sprzątać, a jutro egzamin i o 17 szkoła rodzenia to za wiele nie zrobię :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia!!! Przez kolano mu!!! Ja tak robie... Nozke na taborecik i mowie "prosze do mnie" i klapsy idą! :)
    Kiedy mialby wyjechac? Daleko?
    (Edit: widze ze to juz we wtorek:o)

Alinka, nic nie wiem o tym ze nie mozna :)
    Sama kupuje 0,5h i pozeram w calosci SAMA :) spokojnie, nie chcialam Cie stresowac. Po prostu uwielbiam "swojskie". Zawsze sie obawiam kupnych ze wzgledu na pryskanie...

Angela czekamy!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mój mały też się zawsze uaktywniał u dentysty ale to chyba ze względu na nietypową pozycję, którą się przyjmuje leżąc głową w dół :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też kopie jak siedzę u dentysty, ostatnio aż podskoczyłam, a biedna dentystka myślała, że to ona sprawia mi ból :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    też wolałabym kropelki niż czopki, ale wszystkiego można się dowiedzieć na wizycie patronażowej, więc mam nadzieję że wtedy wybierzemy najlepszy sposób podawania paracetamolu ;)

dzisiaj postanowiłam nie sprzątać, a jutro egzamin i o 17 szkoła rodzenia to za wiele nie zrobię :P
    Oby nie były ani kropelki ani czopki konieczne :) u nas się przydały w kroplach jakoś koło 18 mc chyba i w wieku 24 mc na jelitowke dwa czopki i dwie dawki pedicetamolu :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zakupach w rossmannie, więc już kilka rzeczy mogę odhaczyć z listy wyprawkowej :) a teraz czas na obiadek, bo synek głodny :)

haneczka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pocałowałam klamkę u lekarza - dr jest na 2 dniowym szkoleniu ... to niecałe 2 tygodnie temu tego nie wiedział jak umawiał wizytę ?!?!?!?! No i przełożone na 24 czerwca... a już myślałam że się dowiem ile waży i mierzy moje dziecię ... Wróciłam do domu i idę spać bo padam na ryło.

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie :) ważę 1530 leżę sobie główką w dół. Wszystkie pomiary mieszczą się w idealnie w siatki. Jak to lekarz powiedział superowy ze mnie chłopak. Nic nie wskazuje abym miał iść w ślady siostry i urodzić się za szybko :) Mama się dziś przestarzała bo wyniku posiewu nie było ale dobre ciocie poszły do szpitala, odebrały i posiew ujemny. Możemy jechać spokojnie na wakacje.
    Oczywiście podczas usg sobie brykałem i uciekałem podczas pomiaru :) Płyny mam w normie 13. Serduszko puka jak należy, wszystko bardzo dobrze.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1fdc4382af0.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb92e475e0e7.jpg

kamciaelcia, YvonnElizabeth, żabka04, bisacz, agatia, pirelka, Pysiaczek89, marta258, martta, Madziuuuula, Anulka01, bbeczka91, haneczka, Lusia8998, Sabina, Ulfenstein, Ksosia, bella84, mmargol, _izunia_, violett, A_n_k_a_80, Dzierzba, Malutka92 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Daleko
    Swietoszow-czyli cholerna anakonda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wiem co przeżywasz :/ moje dzieci też kopią u dentysty, a ja dostanę znieczulenie za każdym razem.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Czyli twój ma już największą odnotowana wagę :D śliczny chłopaczek

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w Polomarkecie nawilżane chusteczki Pampers a'56szt po 5,99 były też w promocji wkładki laktacyjne 30szt też chyba po 5,99 ale ich nie wzięłam bo nie wiem czy sie opłaca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja 60szt kupiłam za 5,99 na allegro.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ja po dentyście, 7 dalej otwarta ale bez antybiotyku, 5 i 6 zaklajstrowane lekarstwem. Niestety bez znieczulenia sie nie obyło, przez co pol gęby mnie boli :/ Młodemu wizyta nie przypadła do gustu ;) kilka razy mnie tak kopnął ze aż podskoczyłam :)

A mniej już boli?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Bisacz ja 60szt kupiłam za 5,99 na allegro.
    Za wkładki laktacyjne tak? Bo właśnie wydawało mi się, że w necie dostanę taniej.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są już dwie paczki, czekam na męża i robimy otwarcie :D

‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ