X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny dopiero dotarlam do domu, zalatwialam urzedowe sprasy i bylam j tesciow z mezem :)

Rano bylam u lekarza mowi ze wszystko jesg ok zbadal mnie, srobil usg dal mi zdjecia usg i mowi ze szyjka jest dluuga mowi ze ma nawst ponad 4 cm ! A mowi ze to delikatne rozwarcie na zenatrz to moze byc nawet jeszcze od 1 plrldu ktory mialam wywolywany, masowana szyjke its, i mowi ze przeciez co wizyte mnie bada i jeslk znaczaco by cos sie dzialo to bh mi przeciez powiedzial , noo ja mysle ze by przeciez mi plwiedzial :)
    No to super wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne ze brzuch stwardnial tylko z jednej strony (prawej)?

Tarta z panna cotta wyszla, mam nadzieje ze w smaku tez dobra :)
    Wygladem tak kusi ze chce ją JUŻ!

Angela czekam na wieści!

Kamcia! Niezle powitanie meza! Dzis musi sie zrekompensowac!
    Moj mi nawet zdechlego kwiatka nie kupil z okazji urodzin ( w dniu operacji byly)...
    Coz... Powiedzialam mu wczoraj, ze predzej czy pozniej wypomne mu ten wypadek i ze przepraszam za to... Moja sucza strona czasem jest silniejsza :(

Macie pomysl na jakis dip/sos do poeczonej cukinii ktora jest z parmezanem?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka masz swoje czeresnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Alinka masz swoje czeresnie?
    Kupne. A nie można?

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia no to szyjka luksio :)
    Angela czekamy na wieści :)

Dostałam pake, ubranka są śliczne :) 1 rzecz ze 160 średnio mi pasuje. Do tego 2 rożki i opaski pin up :)
    Dziewczyna mi ją nadała za pobraniem, a kurier miał zapisane, że zapłacone i wziął tylko za dostawę.
    Zaraz do niej zadzwoniłam :)

_izunia_ lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Ja tak łatwo nie zapominam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Do tygodnia potem przerwa i znowu.
    Moja tak przechodziła zabkowanie i nic nie mogłam zrobić tylko zabijać lekami bo na okłady jak i kąpiele źle reagowala :-(

Żabka, nie brzmi to dobrze... Już bym wolała trzydniówkę niż takie coś. U nas Artur też reaguje źle na okłady, ryczy i je ściąga.

Może się okazać, że obie będziemy miały urlop w plecy.:/ Z tym, że mi przepadnie całość, bo na bookingu już zapłaciłam. Oby młody wyzdrowiał do poniedziałku lub chociaż żebym wiedziała co mu jest i jak działać...

PS. Czyli Ty dalej nie wiesz skąd ten ból dokładnie? Obyś w takim razie wyszła w pon, bo jak mężowi przepadnie urlop to kicha. A swoją drogą dlaczego teściowie nie chcą Wam pomóc?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, ale jakim cudem zmieściły się tam 4 boki i szuflada? :P

5 elementów standardowych plus szuflada :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Sarcia a jak tam szyjka?

Ja już u rodziców lezakuje. Co chwilę dostaje a to czereśnie, A to truskawki, a to ciasteczko :)

Żabka trzymam kciuki za szybkie wyjście. Dla mnie pobyt w szpitalu to ogromne obciążenie psychiczne. Mam nadzieje że dopiero na poród tam zawitam teraz

Fajnie, że wyszłaś już ze szpitala, że obeszło się bez szwu i najważniejsze, że masz teraz dobrą opiekę. :) Ciekawe jak mąż przeżyje tą przeprowadzkę. ;)

Tak sobie usiadłam na ławce dzisiaj, bo mnie brzuch ciągnął, a latam od paru dni po lekarzach z synkiem jak głupia i pomyślałam sobie, patrząc jak leży w wózku, że chciałabym też się tak położyć chociaż na jeden dzień, żeby ktoś się mną po opiekował, żeby nade mną poskakał. Ale to chyba nierealne przy małym dziecku. ;) Czerp energię z tej sytuacji. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja usłyszałam słowo czereśnie? :) Dobrze, że mam w słoiku w garażu. Idę jeść ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Żabka, nie brzmi to dobrze... Już bym wolała trzydniówkę niż takie coś. U nas Artur też reaguje źle na okłady, ryczy i je ściąga.

Może się okazać, że obie będziemy miały urlop w plecy.:/ Z tym, że mi przepadnie całość, bo na bookingu już zapłaciłam. Oby młody wyzdrowiał do poniedziałku lub chociaż żebym wiedziała co mu jest i jak działać...

PS. Czyli Ty dalej nie wiesz skąd ten ból dokładnie? Obyś w takim razie wyszła w pon, bo jak mężowi przepadnie urlop to kicha. A swoją drogą dlaczego teściowie nie chcą Wam pomóc?

Może upewnij się u pediatry czy na pewno to zabkowanie.
    Bo ja z córką normalnie Chodziłam na spacery tyle że na lekach przeciwbólowych i gorączkowych leciała.
    Może jest szansa że nie przepadnie wam urlop.

A teście są starej daty w domu im najlepiej bo wszędzie indziej mają problemy z żołądkiem,boł głowy jest im źle.
    Własnej córce też robili pod górkę także bez komentarza to zostawię.
    No trudno co ma być to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę umyć naczynia i sobie obiad przygotować, bo o 17 mam spotkanie.. a dziś tak sobie się czuję, bo zgaga mi doskwiera i brzuszek uwiera w środku.
    Te żeby też mnie denerwują :/ ale muszę uzbroić się w cierpliwość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po :) wszystko dobrze będę w domku to wrzucę przystojniaka zdjęcie i napiszę wszystko

kamciaelcia, agatia, Lusia8998, haneczka, Pysiaczek89, bbeczka91, alinka, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wiesci u mamus wizytujacych i tych z dobrymi wiesciami wypuszcsonych ze szpitala ♡♡♡ :)

alinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    5 elementów standardowych plus szuflada :D
    mąż to sprawdzi jak tylko wróci do domu ;)
    drugą paczkę ma teść przywieźć ;)

czy Wy macie jakąś listę apteczkową? bo ja póki co opieram się na tym co haneczka wysłała i dodatkowo czekam co powiedzą na szkole rodzenia ;)

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, to będziesz jedną zpierwszych mam na naszym forum. :)

Współczuję tego bólu i sama jestem niska a przy 57 cm dziecku miałam wieki brzuch w 9 m-cu. Z dwójką to sobie nawet przy moim wzroście siebie nie wyobrażam.

Odpoczywaj dużo jak boli, a nie klocki będziesz szorować. :P Matka Polka :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dentyście, 7 dalej otwarta ale bez antybiotyku, 5 i 6 zaklajstrowane lekarstwem. Niestety bez znieczulenia sie nie obyło, przez co pol gęby mnie boli :/ Młodemu wizyta nie przypadła do gustu ;) kilka razy mnie tak kopnął ze aż podskoczyłam :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kur...
    Mąż właśnie mi oznajmił ze we wtorek kolejny poligon! !tym razem 10 dni!!!chyba z wrażenia padne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty u denstysty do przyjemnych nie naleza to jest fakt.... ja dzis p tej wizycie spokojniejsza jestem te wszystkie glupie mysli mi przeszly, lekarz mi wszytsko wytlumaczyl narysowal dokladnie pokazywal co i jak , badal mnie na fotelu wziernikiem i kamera dodatkowo, pozyczyl zdrowka i spokoju do nastepnej wizyty i nie wzial ode mnie ani złotówki ;)

agatia, haneczka, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mąż to sprawdzi jak tylko wróci do domu ;)
    drugą paczkę ma teść przywieźć ;)

czy Wy macie jakąś listę apteczkową? bo ja póki co opieram się na tym co haneczka wysłała i dodatkowo czekam co powiedzą na szkole rodzenia ;)

Na pierwsze tygodnie wygodnie jest kupić witaminę D+K w jednej kapsułce, ale tego już nie pisałam w "wyprawce".

Możesz dołożyć jeszcze jakieś czopki przeciwgorączkowe. Ja miałam pedicetamol w zakraplaczu, a użyłam go po raz pierwszy dopiero teraz jak młody ma 14 m-cy. I łatwiej kropelki niż czopki moim zdaniem. Chociaż przy niemowlaku pewnie czopki lepsze.

‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ