X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i ja z zakupów, bo niebawem kurier zawita. Poszłam po mąkę do Piotra u Pawła i czekam na ciuszki.
    Zjadłam udko pieczone, blanszowane brokuły, mizerię i ziemniaczki z koperkiem.
    A potem czas się ogarnąć na maksa bo do endo, co prawda wizyta pro forma po receptę bo euthyrox się kończy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale naskrobałyście od rana :)
    Ja byłam na kawce porannej u mamy i zakupy zrobiłam bo dziś na mecz zaprosiliśmy gości.

Kamcia, ja tez wczoraj jeszcze gości miałam, którzy nagle zapragneli meza odwiedzić po szpitalu - nigdy ich nie poznałam osobiście (nigdy = 3 lata:P). No... pomijając fakt, że dziewcyzna, która była dawała mi korki z matmy, ale ciii... nie przyznałam się, bo to takie głupie teraz że moje nauczycielki są koleżankami/znajomymi męża :o No coż... różnica wieku robi swoje :)

Tak więc w kuchni siedze sobie i pichce upocona po pachy... dostaje smsa "o 14.30 bedzie facet z ubezpieczeń, posprzataj salon"... Przysiegam, że to moje dziecie które nosze pod sercem tyle razy spowodowało że się pochwamowałam od agresji względem męża, że dzięki Ci Panie za syna! :)

Tak więc pana od ubezpieczeń powitam brudna i śmierdząca jak świnka kwik-kwik-kwik-chrum-chrum

Wracam do roboty.

agatia, Sabina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Mój za to piwo aż 3 razy przepraszal
    Ale odegrałam się na nim jeszcze rano. Nie dałam pospać kilku minut (dziś wstałam wcześniej do lekarza wiec ja budzilam męża ). Wyniosłam kołdrę do salonu. Przyszłam z kotem po nim poskakac. Ostatecznie kazałam wyjść 5 min wcześniej żeby auto mi zawrócił (przez roboty pod blokiem mam zamknięta drogę wyjazdowa i ciężko zawracać. Nie chciałam by ktoś się śmiał jak baba kombinuje ). Sprawdził olej. Wkurzył mnie :D ale najlepsza była satysfakcja z porannego meczenia. I już zapowiedziałam że wrócił sprzątać. Że zaczniemy od kuchni jak nowe zasłony przyjdą :D

Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze troszeczkę jeszcze momencik i usg 3 trymestru :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 13:40

agatia, Pysiaczek89, _izunia_, alinka, bbeczka91, mmargol lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kciuki zaciskam, pisz szybko po usg bo mam dzisiaj sporo rzeczy do zrobienia i swobodne ręce się przydadzą :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    O 15?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela kciuki zaciskam, pisz szybko po usg bo mam dzisiaj sporo rzeczy do zrobienia i swobodne ręce się przydadzą :)
    Napiszę napiszę, dzielnie możesz zacząć trzymać od 15 :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Napiszę napiszę, dzielnie możesz zacząć trzymać od 15 :D
    Pamiętam, że na 15 :) ale ale głowę muszę umyć przed endo :) więc czekam na wieści, bo że dobre to wiadomo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela
    O 15?
    No :) Zaraz jedziemy, córka ma drzemkę teściowej oddajemy stery i się zbieramy. Jeszcze na jutro musimy się zatankować.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Wiadomo ze kciuki zaciśnięte ;)
    W końcu pierwsze usg 3.trymesttru :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 12 jestem już zameldowana w hotelu mam łóżeczko i jest ok.
    Zrobili mi usg z juniorem jest wszystko ok,wody płodowe w normie bo pytałam strasznie fikal :-)
    Przyszedł drugi lekarz i głupio gadał po co przyszłam, że mój lekarz nie poważny,oni nic mi nie zrobią bo w ciąży jedynie usg ( o to chodziło) żył tzn nóg i badania z krwi hahahah
    Dostałam zupke tylko na obiadek i chyba z głodu zdechne:-(
    Leżę na ginekologii bo na wewnętrznym mnie niechcieli bali się.
    Usg nie wiadomo kiedy będzie bo trzeba się umówić hahahah
    Mam nadzieję że wyjdę w poniedziałek najpóźniej.
    Mąż powiedział że jeśli zostanę dłużej to wypisze szybciej urlop a na wczasy nie pojedziemy a zaliczka przepadnie bo przecież teście z wnuczka nie zostaną wrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domu, po jazdach poszłam jeszcze na szybkie zakupy: do piekarni i warzywniaka i czuję się kompletnie wypompowana :( niby nie kupiłam dużo, a było mi ciężko. Teraz muszę zapakować paczkę i iść na pocztę, bo pozbywam się rzeczy z szafy sprzed ciąży. Przyszło łóżeczko i paczka jest podejrzanie mała, ale może tylko tak mi się wydaje :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Wystarczy ze paczka ma 120 cm długości ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabciu
    Powodzenia w szpitalu! Oby to usg było jak najszybciej i zeby Cie wypuścili tak jak sobie zaplanowałas! :)

żabka04 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ale jakim cudem zmieściły się tam 4 boki i szuflada? :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Oby to tylko 3 dniówka :( u nas była i tylko temp była w nocy do 39 :( A po 4 dniach wysypka.

No mam nadzieję. Chociaż już dzisiaj na kolejnej wizycie pediatra dostrzegła zaczerwienione gardło, więc są jakieś pierwsze objawy poza gorączką. Więc może się skończyć antybiotykiem. W nocy skoczyła mu temp. do 39,2, aż się wystraszyłam, ale nurofen zbił na szczęście. Po południu jedziemy z mężem i z małym do laboratorium 24h na morfologię i crp. Zobaczymy co dalej.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Właśnie się obudziłam po drzemce.
    Chwila odpoczynku bardziej czuwalam niż spalam bo bol nóg jest okropny.

Mąż raczył zadzwonić po rodziców jutro przyjadą także na 18 pojadę do szpitala.
    Tak myślę na 18 bo na izbę przyjęć czy szybciej mozna????

Haneczka współczuję zdrówka życzę.
    Moja córka tak przechodziła zabkowanie po 38-40 st. Gorączki :-(

Żabka, a jak długo utrzymywała się gorączka przy ząbkowaniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tygodnia potem przerwa i znowu.
    Moja tak przechodziła zabkowanie i nic nie mogłam zrobić tylko zabijać lekami bo na okłady jak i kąpiele źle reagowala :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopiero dotarlam do domu, zalatwialam urzedowe sprasy i bylam j tesciow z mezem :)

Rano bylam u lekarza mowi ze wszystko jesg ok zbadal mnie, srobil usg dal mi zdjecia usg i mowi ze szyjka jest dluuga mowi ze ma nawst ponad 4 cm ! A mowi ze to delikatne rozwarcie na zenatrz to moze byc nawet jeszcze od 1 plrldu ktory mialam wywolywany, masowana szyjke its, i mowi ze przeciez co wizyte mnie bada i jeslk znaczaco by cos sie dzialo to bh mi przeciez powiedzial , noo ja mysle ze by przeciez mi plwiedzial :)

Pysiaczek89, haneczka, martta, mmargol, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a jak tam szyjka?

Ja już u rodziców lezakuje. Co chwilę dostaje a to czereśnie, A to truskawki, a to ciasteczko :)

Żabka trzymam kciuki za szybkie wyjście. Dla mnie pobyt w szpitalu to ogromne obciążenie psychiczne. Mam nadzieje że dopiero na poród tam zawitam teraz

haneczka, Madziuuuula lubią tę wiadomość

‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ