X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była pani dr powiedziała że badania krwi na krzepliwosc super nie mam zakrzepicy.
    Bol nóg może być od żylaków lub żyły się obkurczaja ale tego nie wie bo trzeba zrobić usg.
    Nie zrobią bo lekarz co robi jest na urlopie.
    Pytam czy mogę wyjść tak na własne zadanie :-(
    Więc na obchodzie będę ich męczyć żeby mnie wypuścili bo bez sensu mam tu siedzieć i głodować!:-(

Moja teściowa sobie wymyśliła czy mogłam sobie położyć pojawi zamiast iść do szpitala wrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 16:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko Ty wracaj do domu i od razu wykop teściową do domu, żeby Cię dodatkowo o ból głowy nie przyprawiała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz kazałam mężowi zapakować ich rano do auta i odwiedź do domu tak żebym ich nie widziała i niesłyszala co mają do powiedzenia.
    Jak będzie wracał to zajdzie po mnie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    U nas ostatnio mąż myje okna a w ciąży to już norma :D naprawdę nie ma z tym problemu. Ale ja robie dłużej i dokładniej. ..firanki są z myślą o nim na plastikowych haczykach wiec wieszanie to 3 min. Ale nowe ustawiam ja na okno ;)
    Chciał inne okna myc zzabroniłam teraz :D trzeba skracać zasłony wiec przed jego wyjazdem nie zdążymy. Ale za to prace w Piotrusiowym pokoju ;)

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Biedna Ty jestes nie dość ze szpital stresuje, bo to jednak miejsce nieprzyjemne, to jeszcze teściowie...
    Ale najważniejsze ze wyniki ok i na usg tez pewnie wszytsko wyjdzie ok.
    Obyś do domku wyszła dzisiaj :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Moja teściowa sobie wymyśliła czy mogłam sobie położyć pojawi zamiast iść do szpitala wrrrrr

Nie zrozumiałam. Powtórz. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Nie zrozumiałam. Powtórz. :)

Sorki hihi

Teściowa pytała czy nie mogłam sobie postawić pijawek zamiast iść do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obchodzie dam znać czy pójdę do domu jutro ale pewnie tak nie będą mnie trzymać bo po co a jak nie to na własne zadanie wyjdę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis nie mam nastroju, poplakalam sie bo durna baba na miesnym nie chciala mnie obsluzyc i kazala ji stac w kilkunastoosobowej kolejce mimo ze byla akurat przy filetach ktore potrzebowalam, to wyszlam stamtad z takim ciśnieniem ze myslalalm ze wybuchne!! Takke neray mnie trzymaja ze, z, oddychaniem az mam problemy. ?..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczko tez pewnie bym sie wkurzyla, ale z moich obserwacji i doswiadczenia mlodym lekarzom, ktorzy maja jeszczr ambicje, nie znaja realiow pracy i nie sa wypaleni zalezy na rozwiazaniu i pomocy niczym dr Housowi :)
    Kiepsko trafilas ze lekarka Cie tylkp nastraszyla ale mysle ze to taki wyjatek wsrod mlodych (kto wie moze sie ucieszyla ze sie zna na rzeczy i potrafi diagnoze sprawdzac)...
    Ja tak z mezem na wielkanoc na SORze wyladowalam... Mloda dziewucha w telefonie cos sprawdzala przy nas - jakis lek, ktory chciala przepisac mezowi....

Kamcia, ja uwielbiam takie rzeczy typu zmiana firanki, ale nie potrafie sobie nigdy zwizualizowac tego i musze zawsze prosic mame o pomoc....

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry....
    Ja się witam z cięzkim dniem..Wszystko mnie boli,nie dobrze mi...co chwile płacze...eh te hormony;c
    Leze caly dzien w lózku.
    Jeszcze ten wczorajszy mecz...Oglądałam na ipli na notebooku i się okazało ,że oglądałam mecz z Euro 2012 .Niemcy -Polska.Głupia ja...

Miłego weekendu...

AJrin lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja dzis nie mam nastroju, poplakalam sie bo durna baba na miesnym nie chciala mnie obsluzyc i kazala ji stac w kilkunastoosobowej kolejce mimo ze byla akurat przy filetach ktore potrzebowalam, to wyszlam stamtad z takim ciśnieniem ze myslalalm ze wybuchne!! Takke neray mnie trzymaja ze, z, oddychaniem az mam problemy. ?..
    Kochana niech zjedzą ją myszy!!!jak tak mogła do kobiety w ciąży.

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja po obiadku, miałam gulasz z kurczaka z papryką, kaszą gryczana i ogórkiem kiszonym :)
    ja dzis robiłam naleśniki z parówka i żółtym serem w środku:)..zostały mi gołąbki jeszcze

• haneczka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Sorki hihi

Teściowa pytała czy nie mogłam sobie postawić pijawek zamiast iść do szpitala.

Teściowa widzę ceni medycynę naturalną, a sama jest jak pijawka pewnie :P

żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 polubilam za mecz z 2012 pytanie kiedy sie zorientowałas? Ale sie uśmiałam :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka rozwaliłaś system tym meczem euro 2012 :D :D hihihi

Haneczka zdrówka dla syneczka! Co się musiałaś zestresować... ale tak jak Ksosia pisze, młodzi lekarze z reguły są żądni wiedzy i kombinują, bardziej się troszczą, a często jak mogą to nawet pomogą, znam taki przypadek. I w tym przypadku też nieopatrzenie nastraszył, że może być bardzo źle, ale był przy nich, przyśpieszał wizyty w innym szpitalu i cały czas był w kontakcie telefonicznym i w konsultacji wyników przez e-mail, także zależy od której strony się spojrzy i na kogo się trafi :) ważne, że już wiecie co z nim :)

Żabka, współczuję teściów, niestety ich się nie wybiera, jak już to są w pakiecie. Ja swoich mam na szczęście 300 km dalej, a 20 km mam do swoich rodziców na których zawsze można liczyć. Niech zrobią to co mogą w tym szpitalu i nie ma co tam dłużej się męczyć. A co do tych pijawek to... skojarzenie mam jak Haneczka :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ciekawią mnie te firanki, bo sama muszę zmienić w salonie. Mam długą do podłogi, ale jak ją wyprałam i okno puste to pokój dużo większy i jaśniej.. mogłabym już nie wieszać, ale tak łyso jakoś i myślę żeby krótką chociaż powiesić. Kupowałaś stacjonarnie czy przez internet? Pochwal się, pochwal się :D i linka nawet poproszę, to może coś dla siebie upatrzę jak już sprawdziłaś firmę :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jaka ona śliczna :D wygląda na nieśmiałą jak się tak zasłania :)
    Moja córcia ważyła prawie tyle samo (1166 g) w 27+6 tc :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Haneczko tez pewnie bym sie wkurzyla, ale z moich obserwacji i doswiadczenia mlodym lekarzom, ktorzy maja jeszczr ambicje, nie znaja realiow pracy i nie sa wypaleni zalezy na rozwiazaniu i pomocy niczym dr Housowi :)
    Kiepsko trafilas ze lekarka Cie tylkp nastraszyla ale mysle ze to taki wyjatek wsrod mlodych (kto wie moze sie ucieszyla ze sie zna na rzeczy i potrafi diagnoze sprawdzac)...
    Ja tak z mezem na wielkanoc na SORze wyladowalam... Mloda dziewucha w telefonie cos sprawdzala przy nas - jakis lek, ktory chciala przepisac mezowi....

Kamcia, ja uwielbiam takie rzeczy typu zmiana firanki, ale nie potrafie sobie nigdy zwizualizowac tego i musze zawsze prosic mame o pomoc....

No może masz rację, ale ta lekarka ewidentnie uczepiła się jakiejś myśli i chyba była taka dumna, że zna się na rzeczy, że musiała mi powiedzieć. A nastraszyła mnie gorzej niż by to zrobił internet. :P Mąż pojechał po wynik rozmazu i skonsultuje go na miejscu z innym lekarzem.

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol co ona dzisiaj wyprawiala to sie w glowie nie miesci nosek sobie zadarla tym kolanem smiesznie wygladala :-D u nas dzisiaj 28tc wiec widze,ze na rowni jada z waga nasze maluszki :-)

‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ