X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no i dlatego się zastanawiałam czy w ogóle warto iść na te usg 3 trymestru...

ten podział na 3 prenatalne usg po to pewnie istnieje, bo normalnie, przy zdrowej ciązy , robi sie 3 razy usg , w takich terminach (12-14tc, 20tc, 30tc) sa pewnie najbardziej miarodajne
    ale wiadomo, ze w dzisiejszych czasach prywatnie mozna wszystko
    ja tez mam usg na nfz poza kanonem
    a prywatnie mam tylko usg (u gin z certyfikatem), teraz płace 130 zł (choć 3d/4d maja za 230zł), ponieważ kontunuuje u nich wizyty
    i moje każde usg jest z pomiarami, bo zapusuje sie na usg ciązy
    te np w 17 tc było juz jak połówkowe, a te w 28 tc lekarz traktowal jak usg 3.trymestru
    dla swiętego spokoju chodzę jednak częściej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez na kazdej wizycie bada wszystko ale tak pobiezniej. Te glowne usg trwaja dluzej i za usg w 13tc placilam 150zl a za polowkowe 200zl, teraz ma byc tez 150zl. A usg 3d/4d plus nagranie jest w cenie wizyty tylko plytke musze miec.

Maz po rozmowie. Zaprosili na drugi etap o 14.00.

Nalesniki w Manekinie rewelacja, Emilka taaaaka szczesliwa :D dzieki Ajrin i Madziula za polecenie ;-)

Pysiaczek89, martta, żabka04, Madziuuuula, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Witam się :) u mnie deszczowo ale czasem lubię taka pogodę. Kochane poradźcie jak pozbyć się opuchlizny kończyn? Wczoraj byliśmy na imprezce-tance jedzenie no i nogi mam jak banie, dłonie to samo aż boli jak zaciskam w pięść. Leżę z kopytami w górze ale niezbyt skuteczne.
    Nie wiem czy to pomaga, ale jak ja spuchłam to leżałam właśnie z nogami w górze, piłam dużo wody. Chyba nic więcej nie jesteśmy w stanie zrobić...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny
    Mi 3 prenatalne obiecal moj prowadzacy gin, ze wszystko ogarnie. O tej poloznej to pierwsze slysze ze takie chocki klocki, ja mam taka z bezplatnej szkoly rodzenia i przyjdzie do mnie kilka razy, ale tylko po porodzie.
    My dzisiaj jedziemy na wies na tydzien, maz przelozyl urlop na czerwiec, bo w sierpniu bedzie nam ciezko sie ruszyc :). Pogoda nie rozpieszcza, ale licze na to zemsie poprawi ;).
    Wkurzam sie na moja kumpele, rozumie ze miala ostatnio chorego synka, ale juz kilka dni minelo i pisze do niej czy z malym lepiej, a ona jakas obrazona chyba...obiecala mi rzeczy dla malej, ale jak sie przestanie odzywac to je oleje, a szkoda, bo ja bardzo lubie, byla moja swiadkowa na slubie :). Zaprosilam ja na wies moze skusi sie i przyjedzie. Ma trojke dziecimto ja rozumie, ale zeby wogole sie nie odezwac. Poczekam moze da znac.
    Mala sie dzisiaj tak rozpycha, chyba jej zaczyna brwkowac miejsca w brzuszku ;) kochana moja i taty♡♡♡.

Sabina lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 29 tygodniu :)
    Wrocilam z usg III trymestru, wszystko ok, maluch lezy glowkowo, po prawej ma raczki i nozki i tam glownie mnie kopie, a po lewej plecki i pupe, tak sie zawsze wypina :D
    Wszystko jest dobrze, wazy juz ok 1377g, to jakis 70 centyl, wow.
    Poziom wod ok, chyba 10, szyjka 32, lozysko ok, takze sie ciesze :)
    Zaslanial buzke reka, noga i jeszcze pepowina byla obok, wiec kamuflaz mial niezly ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:12

Anulka01, mmargol, martta, Pysiaczek89, żabka04, Sabina, pirelka, A_n_k_a_80, bisacz, marta258, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie slyszalam nic na temat poloznej, ale zaczelam sie zastanawiac, moze ktoras z Was sie orientuje, zglosilam w pracy ubezpieczenie grupowe i odciagali mi je jakby z pensji, czyli pracodawca placil za mnie, ale szlo to normalnie z mojego wynagrodzenia.
    W ramach tego ubezpieczenia jest wyplacana kwota po urodzeniu dziecka i teraz sie zastanawiam czy to ubezpieczenie dalej jest placone, skoro mi wyplate przelewa juz zus...
    Nie wiem, czy ktoras z Was byla moze w takiej sytuacji? Pewnie bede musiala zadzwonic do ksiegowrj, bo juz sama nie wiem.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zaklada sie tu nowy wątek ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na forum ogolnym jaknwejdziesz np. Ciaza ogolnie jest "nowy temat" w prawym gornym.
    Dzieki za odpowiedzi dziewczyny :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki ksosiu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za każdą wizyte place 150, niezaleznie od tego co lekarz orbi, a robi zawsze USG i czy się pokaże młody czy też schowa... Za posiew z pochwy jest 100zł i za cytologię 70zł. I tyle z cennika.

Wiecie co mnie megaaa zdziwiło... moja gin na ostatniej wizycie miała dziewczyne, ktora przyszła po recepte. Ta jej wypisała. Dziewczyna mówi "ile?", a gin "30zł"... Ona zapłaciła za recepte!!! :O i to 30zł!!! Jak ja byłam po recepte u mojej gin to nawet nie spytałam czy za to się płaci bo dla mnie logiczne jest ze nie zapłace jeśli tak często chodze i zostawiam 150zł więcej niż 1 raz w msc.....

Dziś poraz pierwszy odczułam prawną stronę bycia żóną... Mąż kupił auto w leasingu.. i musiałam poręczyć... i wiecie... to moj "pierwszy" kredyt za który czuje sie odpowiedzialna a jednocześnie boje się :o

Ide sie syzbko przepłuczę, bo spociłam się jak świnka i lece na wizyte!

PS - już jutro 21.06. Magdalenka, która ma jutro wizyte, miała ją umówioną już hcyba w lutym... Pamietam jak jej zapisywałam i myslalam sobie "Po co ona na tak odelgy czas sie zapisuje.." i bach! Ten "odlegly czas" wlasnie nadszedł..
    Kochane!!! coraz mniej czasu a zegar tyka... tik-tak-tik-tak !!! :)))

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BBF pokazuje mi 76 dni a w praktyce mam jeszcze mniej do cc o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po drinku wyniki w normie 89/162/125

ale tak sie zle czulam ze myslalam ze zemdleje teraz leze w lozku, a moj maz uraczyl mnie bulkami i woda i juz troche lepiej, ale tak to myslalam ze padne :(

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie BBF pokazuje 72 dni do porodu, a po dzisiejszej wizycie się okaże czy CC czy SN będzie...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    ale wynik dobry i to najwazniejsze ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Witam się :) u mnie deszczowo ale czasem lubię taka pogodę. Kochane poradźcie jak pozbyć się opuchlizny kończyn? Wczoraj byliśmy na imprezce-tance jedzenie no i nogi mam jak banie, dłonie to samo aż boli jak zaciskam w pięść. Leżę z kopytami w górze ale niezbyt skuteczne.
    Mychakruszyna koper. Mi nie puchną, ale na szkole jest dziewczyna, że ma dramat, no i położna od razu jej radziła koper.
    A po drugie co ważne monitorować czy opuchlizna schodzi rano. Powinna schodzić. Po całym dniu ma prawo być, a nad ranem jeśli jest dalej to trzeba się monitorować, mierzyć ciśnienie itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:42

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha nie testowalam ale pomoc dobre jest wlozenie do zamrazarki wilgotnego recznika na kilkanascie minut i okladanie nim nog....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zadzwonil maz ze nie dojedzie na usg bo musi do ksiegowej! Juz jestem zla...
    Od wypadku zrobil sie taki kochany a tu nagle bum! I juz jestem zla! :(
    Kurdee mam ochote mu trzasnac!:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    nie będę się wypowiadała o kochanych męzusiach ;) mój to juz podpadł 100 razy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Tez nie slyszalam nic na temat poloznej, ale zaczelam sie zastanawiac, moze ktoras z Was sie orientuje, zglosilam w pracy ubezpieczenie grupowe i odciagali mi je jakby z pensji, czyli pracodawca placil za mnie, ale szlo to normalnie z mojego wynagrodzenia.
    W ramach tego ubezpieczenia jest wyplacana kwota po urodzeniu dziecka i teraz sie zastanawiam czy to ubezpieczenie dalej jest placone, skoro mi wyplate przelewa juz zus...
    Nie wiem, czy ktoras z Was byla moze w takiej sytuacji? Pewnie bede musiala zadzwonic do ksiegowrj, bo juz sama nie wiem.
    A przelewa Ci fizycznie ZUS?
    Bo ja tez mam grupowke, ale mi wciaz przelewa praca. I to firma sie potem rozlicza z zusem. Dostaje co miesiąc RMUA na maila i wiem ze mi płaca wciaz na to ubezpieczenie.
    Moj M tez zmienia prace i jesli dociągnę do wrzesnia z raozpakowaniem to dostanie kasę za urodzenie z obu firm.
    Spory zastrzyk gotówki, skoro państwo nas nie wspiera :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kur...mać !!!!co za poniedziałek!!!!!
    znów gaz uszkodzili pod blokiem! tym razem z drugiej strony
    ban juz ewakuuja...ciekawe czy do nas zapukaja?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ