WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Red Fox wrote:no i dlatego się zastanawiałam czy w ogóle warto iść na te usg 3 trymestru...
ten podział na 3 prenatalne usg po to pewnie istnieje, bo normalnie, przy zdrowej ciązy , robi sie 3 razy usg , w takich terminach (12-14tc, 20tc, 30tc) sa pewnie najbardziej miarodajne
ale wiadomo, ze w dzisiejszych czasach prywatnie mozna wszystko
ja tez mam usg na nfz poza kanonem
a prywatnie mam tylko usg (u gin z certyfikatem), teraz płace 130 zł (choć 3d/4d maja za 230zł), ponieważ kontunuuje u nich wizyty
i moje każde usg jest z pomiarami, bo zapusuje sie na usg ciązy
te np w 17 tc było juz jak połówkowe, a te w 28 tc lekarz traktowal jak usg 3.trymestru
dla swiętego spokoju chodzę jednak częściej -
U mnie tez na kazdej wizycie bada wszystko ale tak pobiezniej. Te glowne usg trwaja dluzej i za usg w 13tc placilam 150zl a za polowkowe 200zl, teraz ma byc tez 150zl. A usg 3d/4d plus nagranie jest w cenie wizyty tylko plytke musze miec.
Maz po rozmowie. Zaprosili na drugi etap o 14.00.
Nalesniki w Manekinie rewelacja, Emilka taaaaka szczesliwadzieki Ajrin i Madziula za polecenie
Pysiaczek89, martta, żabka04, Madziuuuula, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Witam się
u mnie deszczowo ale czasem lubię taka pogodę. Kochane poradźcie jak pozbyć się opuchlizny kończyn? Wczoraj byliśmy na imprezce-tance jedzenie no i nogi mam jak banie, dłonie to samo aż boli jak zaciskam w pięść. Leżę z kopytami w górze ale niezbyt skuteczne.
-
Witam sie dziewczyny
Mi 3 prenatalne obiecal moj prowadzacy gin, ze wszystko ogarnie. O tej poloznej to pierwsze slysze ze takie chocki klocki, ja mam taka z bezplatnej szkoly rodzenia i przyjdzie do mnie kilka razy, ale tylko po porodzie.
My dzisiaj jedziemy na wies na tydzien, maz przelozyl urlop na czerwiec, bo w sierpniu bedzie nam ciezko sie ruszyc. Pogoda nie rozpieszcza, ale licze na to zemsie poprawi
.
Wkurzam sie na moja kumpele, rozumie ze miala ostatnio chorego synka, ale juz kilka dni minelo i pisze do niej czy z malym lepiej, a ona jakas obrazona chyba...obiecala mi rzeczy dla malej, ale jak sie przestanie odzywac to je oleje, a szkoda, bo ja bardzo lubie, byla moja swiadkowa na slubie. Zaprosilam ja na wies moze skusi sie i przyjedzie. Ma trojke dziecimto ja rozumie, ale zeby wogole sie nie odezwac. Poczekam moze da znac.
Mala sie dzisiaj tak rozpycha, chyba jej zaczyna brwkowac miejsca w brzuszkukochana moja i taty♡♡♡.
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie w 29 tygodniu
Wrocilam z usg III trymestru, wszystko ok, maluch lezy glowkowo, po prawej ma raczki i nozki i tam glownie mnie kopie, a po lewej plecki i pupe, tak sie zawsze wypina
Wszystko jest dobrze, wazy juz ok 1377g, to jakis 70 centyl, wow.
Poziom wod ok, chyba 10, szyjka 32, lozysko ok, takze sie ciesze
Zaslanial buzke reka, noga i jeszcze pepowina byla obok, wiec kamuflaz mial niezlyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:12
Anulka01, mmargol, martta, Pysiaczek89, żabka04, Sabina, pirelka, A_n_k_a_80, bisacz, marta258, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez nie slyszalam nic na temat poloznej, ale zaczelam sie zastanawiac, moze ktoras z Was sie orientuje, zglosilam w pracy ubezpieczenie grupowe i odciagali mi je jakby z pensji, czyli pracodawca placil za mnie, ale szlo to normalnie z mojego wynagrodzenia.
W ramach tego ubezpieczenia jest wyplacana kwota po urodzeniu dziecka i teraz sie zastanawiam czy to ubezpieczenie dalej jest placone, skoro mi wyplate przelewa juz zus...
Nie wiem, czy ktoras z Was byla moze w takiej sytuacji? Pewnie bede musiala zadzwonic do ksiegowrj, bo juz sama nie wiem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa za każdą wizyte place 150, niezaleznie od tego co lekarz orbi, a robi zawsze USG i czy się pokaże młody czy też schowa... Za posiew z pochwy jest 100zł i za cytologię 70zł. I tyle z cennika.
Wiecie co mnie megaaa zdziwiło... moja gin na ostatniej wizycie miała dziewczyne, ktora przyszła po recepte. Ta jej wypisała. Dziewczyna mówi "ile?", a gin "30zł"... Ona zapłaciła za recepte!!!i to 30zł!!! Jak ja byłam po recepte u mojej gin to nawet nie spytałam czy za to się płaci bo dla mnie logiczne jest ze nie zapłace jeśli tak często chodze i zostawiam 150zł więcej niż 1 raz w msc.....
Dziś poraz pierwszy odczułam prawną stronę bycia żóną... Mąż kupił auto w leasingu.. i musiałam poręczyć... i wiecie... to moj "pierwszy" kredyt za który czuje sie odpowiedzialna a jednocześnie boje się :o
Ide sie syzbko przepłuczę, bo spociłam się jak świnka i lece na wizyte!
PS - już jutro 21.06. Magdalenka, która ma jutro wizyte, miała ją umówioną już hcyba w lutym... Pamietam jak jej zapisywałam i myslalam sobie "Po co ona na tak odelgy czas sie zapisuje.." i bach! Ten "odlegly czas" wlasnie nadszedł..
Kochane!!! coraz mniej czasu a zegar tyka... tik-tak-tik-tak !!!))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Witam się
u mnie deszczowo ale czasem lubię taka pogodę. Kochane poradźcie jak pozbyć się opuchlizny kończyn? Wczoraj byliśmy na imprezce-tance jedzenie no i nogi mam jak banie, dłonie to samo aż boli jak zaciskam w pięść. Leżę z kopytami w górze ale niezbyt skuteczne.
A po drugie co ważne monitorować czy opuchlizna schodzi rano. Powinna schodzić. Po całym dniu ma prawo być, a nad ranem jeśli jest dalej to trzeba się monitorować, mierzyć ciśnienie itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:42
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
violett wrote:Tez nie slyszalam nic na temat poloznej, ale zaczelam sie zastanawiac, moze ktoras z Was sie orientuje, zglosilam w pracy ubezpieczenie grupowe i odciagali mi je jakby z pensji, czyli pracodawca placil za mnie, ale szlo to normalnie z mojego wynagrodzenia.
W ramach tego ubezpieczenia jest wyplacana kwota po urodzeniu dziecka i teraz sie zastanawiam czy to ubezpieczenie dalej jest placone, skoro mi wyplate przelewa juz zus...
Nie wiem, czy ktoras z Was byla moze w takiej sytuacji? Pewnie bede musiala zadzwonic do ksiegowrj, bo juz sama nie wiem.
Bo ja tez mam grupowke, ale mi wciaz przelewa praca. I to firma sie potem rozlicza z zusem. Dostaje co miesiąc RMUA na maila i wiem ze mi płaca wciaz na to ubezpieczenie.
Moj M tez zmienia prace i jesli dociągnę do wrzesnia z raozpakowaniem to dostanie kasę za urodzenie z obu firm.
Spory zastrzyk gotówki, skoro państwo nas nie wspiera