WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Little Red Fox wrote:kamcia, muszę się więc wgłębić w temat, bo prawie nic na ten temat nie wiem
i ciekawe kiedy to CC będą chcieli mi wykonać...
okulista ze względu na wadę wzroku
Zależy od szpitala
Mój juz planowe cc wykonuje w 38 +
Z Emilka miałam dokładnie 38+4
Są szpitale które preferują 39 +
Chodzi o to w planowanym cięciu żeby skurcze się nie zaczęły a dziecko nie weszło do kanału. -
Kamcia
Z trzy czy z cztery razy miałam przekroczenienajwiększe 134... Ale to zaszalałam i zjadłam fast food'a....
ale ogolnie chyba niezłe mi idzie, jem owoce i po nich cukry super. A mierze sie dosłownie po każdym posiłku, bo chce pokazac temu diabetologowi, jakie mam wyniki i co jem, bo ja tak na prawdę nie wiem, czy ja dobrze jem? Ale do wizyty juz tylko tydzien, to mam nadzieje, ze mnie jakaś pokierują co i jak.
No Marcelek wazy około 1390g, ale specjalnie pytałam i jet to 80 centyla, nawet mam to napisane na tym druczku. I najważniejsze, ze z tymi przepływami wszytsko dobrzeogolnie sie uspokoiłam po tym usg
następne za dwa tygodnie i sie zobaczy, czy Marcelek troszkę zjechał jeszcE z tych centyli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 17:33
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
Pysiaczek89 wrote:Kamcia
Z trzy czy z cztery razy miałam przekroczenienajwiększe 134... Ale to zaszalałam i zjadłam fast food'a....
ale ogolnie chyba niezłe mi idzie, jem owoce i po nich cukry super. A mierze sie dosłownie po każdym posiłku, bo chce pokazac temu diabetologowi, jakie mam wyniki i co jem, bo ja tak na prawdę nie wiem, czy ja dobrze jem? Ale do wizyty juz tylko tydzien, to mam nadzieje, ze mnie jakaś pokierują co i jak.
No Marcelek wazy około 1390g, ale specjalnie pytałam i jet to 80 centyla, nawet mam to napisane na tym druczku. I najważniejsze, ze z tymi przepływami wszytsko dobrzeogolnie sie uspokoiłam po tym usg
następne za dwa tygodnie i sie zobaczy, czy Marcelek troszkę zjechał jeszcE z tych centyli.
Mój ważył 1370 w 27+4
Diabetolog mówiła ze przy mojej pięknie unormowanej cukrzycy ta waga to geny a nie cukry (mąż ważył 5 kg i miał 60 cm)
Ale też dla własnego spokoju wole usg co 3 tyg
Cukry masz super
U nas nie ma zasady po czym cukier skoczy
Sama właśnie czekam na kebaba
I również mierze się po wszystkim. Diab daje przyzwolenieWidzi jak się stresuje
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje za słowa wsparcia
co do zgagi słyszałam, żeby ostatni posiłek zjeść 2-3 h przed snem i żeby nie jeść pomarańczy itp bo to zwiększa nadkwasotę ja sobie chyba nie potrafię odmówić u mnie sok pomarańczowy jest na porządku dziennym przez cały dzień a wieczorem lubię podjadać
i dziwi mnie to, że mimo to przytyłam od początku tylko 4 kg
-
nick nieaktualnynajbardziej mój mąż jest niepocieszony, że nie będzie musiał wykonywać masażu krocza
zobaczymy co moja gin powie i na kiedy zaplanuje CC, bo chcę rodzić w innym szpitalu, niż ona pracuje, poza tym ona twierdziła że SN bez zzo to spoko, a neurolog ręce załamała jak jej powiedziałam, że na taki poród się nastawiam i że mam nie ryzykować, bo to za dużo obciążenie -
Kamcia
Oooo to nasze Maluchy podobnie wagowo dosłownie tego samego dniato super i odrazu mi lepiej, chociaz pani doktor zapewniała, ze jest zdrowiutki
Czyli Kamcia ja mogę jeść wszystko, tylko zeby nie przekroczyć 120 po godzinie?
Bo ja od tego momentu wyjścia ze szpitala jem praktycznie codziennie to samo...aaa po knoppersie cukry tez super
dziekuje ze mi o tym powiedziałaś, bo ten malutki knoppers daje mi duzo szczęścia w ciagu dnia
praktycznie codziennie pozwalam sobie na jednego, bo ja tak zrezygnować z tych słodyczy nie potrafię
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
LRF
Jak juz masz papierek od neurologa to tez inaczej twoja gin musi inaczej na ciebie spojrzeć
U mnie nie miałam wątpliwości co do szpitala i na wizycie położna zadzwoniła na oddział, zapisali mnie na termin a wtedy dostałam skierowanie do szpitala -
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:no właśnie jak idę się zapisać na CC do szpitala to na IP? i jakiś papier daje lekarz prowadzący? z jakim wyprzedzeniem muszę to załatwić?
Ja dostałam normalnie skierowanie do szpitala na cc ale termin wcześniej ustalili
Ale moim zdaniem każdy szpital ma swoje zwyczajeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 17:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny