Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, muszę się więc wgłębić w temat, bo prawie nic na ten temat nie wiem :/
    i ciekawe kiedy to CC będą chcieli mi wykonać...

okulista ze względu na wadę wzroku :(

Zależy od szpitala
    Mój juz planowe cc wykonuje w 38 +
    Z Emilka miałam dokładnie 38+4
    Są szpitale które preferują 39 +
    Chodzi o to w planowanym cięciu żeby skurcze się nie zaczęły a dziecko nie weszło do kanału.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Z trzy czy z cztery razy miałam przekroczenie :/ największe 134... Ale to zaszalałam i zjadłam fast food'a.... :/ ale ogolnie chyba niezłe mi idzie, jem owoce i po nich cukry super. A mierze sie dosłownie po każdym posiłku, bo chce pokazac temu diabetologowi, jakie mam wyniki i co jem, bo ja tak na prawdę nie wiem, czy ja dobrze jem? Ale do wizyty juz tylko tydzien, to mam nadzieje, ze mnie jakaś pokierują co i jak.
    No Marcelek wazy około 1390g, ale specjalnie pytałam i jet to 80 centyla, nawet mam to napisane na tym druczku. I najważniejsze, ze z tymi przepływami wszytsko dobrze :) ogolnie sie uspokoiłam po tym usg :) następne za dwa tygodnie i sie zobaczy, czy Marcelek troszkę zjechał jeszcE z tych centyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 17:33

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie najbardziej boję się sytuacji, że mam zaplanowane CC a tu nagle akcja porodowa się zaczyna :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    Z trzy czy z cztery razy miałam przekroczenie :/ największe 134... Ale to zaszalałam i zjadłam fast food'a.... :/ ale ogolnie chyba niezłe mi idzie, jem owoce i po nich cukry super. A mierze sie dosłownie po każdym posiłku, bo chce pokazac temu diabetologowi, jakie mam wyniki i co jem, bo ja tak na prawdę nie wiem, czy ja dobrze jem? Ale do wizyty juz tylko tydzien, to mam nadzieje, ze mnie jakaś pokierują co i jak.
    No Marcelek wazy około 1390g, ale specjalnie pytałam i jet to 80 centyla, nawet mam to napisane na tym druczku. I najważniejsze, ze z tymi przepływami wszytsko dobrze :) ogolnie sie uspokoiłam po tym usg :) następne za dwa tygodnie i sie zobaczy, czy Marcelek troszkę zjechał jeszcE z tych centyli.

Mój ważył 1370 w 27+4 :D
    Diabetolog mówiła ze przy mojej pięknie unormowanej cukrzycy ta waga to geny a nie cukry (mąż ważył 5 kg i miał 60 cm)
    Ale też dla własnego spokoju wole usg co 3 tyg
    Cukry masz super
    U nas nie ma zasady po czym cukier skoczy
    Sama właśnie czekam na kebaba :D
    I również mierze się po wszystkim. Diab daje przyzwolenie :D Widzi jak się stresuje :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie najbardziej boję się sytuacji, że mam zaplanowane CC a tu nagle akcja porodowa się zaczyna :P

Znajoma tak miała :D
    Mały kilka dni się pospieszyl
    Ale dla lekarzy to nie problem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia smacznego!!!!!! :-) :-)
    Sama dziś o nim gadałam i byłam o krok od zamówienia a tu doopa mąż się spieszył bo do pracy a zakupy jeszcze trzeba było zrobić :-)

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za słowa wsparcia :) co do zgagi słyszałam, żeby ostatni posiłek zjeść 2-3 h przed snem i żeby nie jeść pomarańczy itp bo to zwiększa nadkwasotę ja sobie chyba nie potrafię odmówić u mnie sok pomarańczowy jest na porządku dziennym przez cały dzień a wieczorem lubię podjadać :P i dziwi mnie to, że mimo to przytyłam od początku tylko 4 kg :)

w57vikgnszqgz528.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻabkaAle czekam już godzinę. Mają czas do 18 ;)
    Ale jutro mąż wyjeżdża i sama nie pogrzesze
    Poza tym przyjemność przed rozprawą - tak mnie ze stresu skręca! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej mój mąż jest niepocieszony, że nie będzie musiał wykonywać masażu krocza :P
    zobaczymy co moja gin powie i na kiedy zaplanuje CC, bo chcę rodzić w innym szpitalu, niż ona pracuje, poza tym ona twierdziła że SN bez zzo to spoko, a neurolog ręce załamała jak jej powiedziałam, że na taki poród się nastawiam i że mam nie ryzykować, bo to za dużo obciążenie :(

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Oooo to nasze Maluchy podobnie wagowo dosłownie tego samego dnia :) to super i odrazu mi lepiej, chociaz pani doktor zapewniała, ze jest zdrowiutki :)
    Czyli Kamcia ja mogę jeść wszystko, tylko zeby nie przekroczyć 120 po godzinie?
    Bo ja od tego momentu wyjścia ze szpitala jem praktycznie codziennie to samo... :/ aaa po knoppersie cukry tez super :) dziekuje ze mi o tym powiedziałaś, bo ten malutki knoppers daje mi duzo szczęścia w ciagu dnia :) praktycznie codziennie pozwalam sobie na jednego, bo ja tak zrezygnować z tych słodyczy nie potrafię :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Jak juz masz papierek od neurologa to tez inaczej twoja gin musi inaczej na ciebie spojrzeć
    U mnie nie miałam wątpliwości co do szpitala i na wizycie położna zadzwoniła na oddział, zapisali mnie na termin a wtedy dostałam skierowanie do szpitala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jak idę się zapisać na CC do szpitala to na IP? i jakiś papier daje lekarz prowadzący? z jakim wyprzedzeniem muszę to załatwić?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Tak mówi moja diab
    Ze można wszystko byleby cukry nie skakaly nawet biały chleb jeśli służy choć wiadomo ze ciemny zdrowszy
    Ja też jem codziennie to samo :D

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie jak idę się zapisać na CC do szpitala to na IP? i jakiś papier daje lekarz prowadzący? z jakim wyprzedzeniem muszę to załatwić?

Ja dostałam normalnie skierowanie do szpitala na cc ale termin wcześniej ustalili

Ale moim zdaniem każdy szpital ma swoje zwyczaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 17:50

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie zadawalam sie salami .
    Ale miksy robie a jaka pyszna ..............
    zjadłam big kanapke i mi mało moge wiecej????????????????????????:-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet się jeszcze nie zdążyłam zorientować, zapytam w piątek na szkole rodzenia

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salami dość tłuste
    Żeby później na cukry nie działało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Jestem pewna że z czasem na szkole rodzenia inne będą przed planowanym cc ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Salami dość tłuste
    Żeby później na cukry nie działało

Na pewno Kamcia będzie ale nie mogłam się powstrzymać .
    Nie myślałam o tłuszczu ani o cukrach roskosz w gębie .
    Zgrzeszyłam przyznaje się :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije koktajl bananowo-truskawkowy:) ostatnie kilka truskawek znalazłam na ogródku :( czereśnie też się skończyły :( ale wczoraj juz 2 malinki zerwałam także na dniach będą :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ