X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wole szybciej jeździć (ale ekonomik u nas do 120km/h), ale trzeba sie ograniczać
    najważniejsze żabko, ze tylko był pisk

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Sabina szkoda, ze nie zrobili Ci usg, bo bys doklanie wiedziala ile sie szyjka skrocila, kurcze rozumiem, ze nfz, ale to taki dla nich problem, ehh.
    W kazdym razie lez dzielnie, juz coraz blizej, trzeba byc dobrej mysli.

Szkoda ze lekarze nie są bardziej wyrozumiali :-( i nie zrobią nic tak sami od siebie!
    Nawet tego usg żeby sprawdzić ta szyjke nic więcej.
    I Sabina by wiedziała co i jak i gin też by wiedział.

Sabina no nic zostaje leżenie,oszczędzanie, nie dźwiganie.
    Już jesteśmy bliżej mety na szczęście więc będzie dobrze.
    A w takie upały nic się niechce więc samopoczucie też kiepskie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Sabina szkoda, ze nie zrobili Ci usg, bo bys doklanie wiedziala ile sie szyjka skrocila, kurcze rozumiem, ze nfz, ale to taki dla nich problem, ehh.
    W kazdym razie lez dzielnie, juz coraz blizej, trzeba byc dobrej mysli.
    Nie wiedzialabym. Tu nigdy mi nie mierzyli szyjki. Za 2 tygodnie mam wizytę u drugiej ginki i ona mi zawsze mierzy szyjke.
    Dziś jestem w kiepskim nastroju. Nawet paczka z c&a mi nie poprawiła nastroju :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a ja mam w pamięci Twój wpis z tel od teściowej z pretensjami i normalnie dziwię się, że nie rzuciłaś telefonem, co za baba! Ja z moją niejedno przeszłam ale jak już doszło do otwartej wymiany zdań to nie odpuszczałam, teraz ze względu na odleglość mam ją z głowy tylko czasem dzwoni z "płaczem" czemu jej tak długo nie odwiedzamy a ja na myśl o tym mam gęsią skórę.
    No i proszę nóżkę z gazu :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina tak jak dziewczyny piszą, już niedługo to potrwa, bliżej niż dalej, życzę Ci sił na przetrzymanie i spokoju :)

Żabka, a Ty tam uważaj na Was! nonono

Sabina, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Żabka a ja mam w pamięci Twój wpis z tel od teściowej z pretensjami i normalnie dziwię się, że nie rzuciłaś telefonem, co za baba! Ja z moją niejedno przeszłam ale jak już doszło do otwartej wymiany zdań to nie odpuszczałam, teraz ze względu na odleglość mam ją z głowy tylko czasem dzwoni z "płaczem" czemu jej tak długo nie odwiedzamy a ja na myśl o tym mam gęsią skórę.
    No i proszę nóżkę z gazu :)

Nie warcze na nią bo mam/miałam szacunek do niej.
    Oni mieszkają od nas ok 70km nie jeżdżą do nas chyba że prosimy o pomoc w opiece nad córką.
    My częściej do nich jeździmy ale oni wola jak się nie przyjeżdża takie samoluby.
    To są ludzie starzy i chyba tylko spokój lubią.
    Tacy emeryci schorowani najlepiej w domu.
    Teraz mam wiesz gdzie szeroko poradzimy sobie sami:-)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka szkoda ze bez usg bo wtedy mogłoby sie okazać ze wcale aż tak bardzo się nie skróciła.
    Violett jeżeli mogę Ci poradzić to tylko patrz żeby była składana albo u nas w Polsce albo w Niemczech. Nie kupuj chińskich, tureckich itp. (awaryjność większa ze względu na tandetne części)

Sabina, violett lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Sabina tak jak dziewczyny piszą, już niedługo to potrwa, bliżej niż dalej, życzę Ci sił na przetrzymanie i spokoju :)

Żabka, a Ty tam uważaj na Was! nonono
    Ja będę leżeć ile trzeba, żeby tylko donosic. Strasznie boję się przedwczesnego porodu :/

Żabka niezła jesteś ;) moja teściowa też jest agent, ale mam to w odwlpku i tyle ;)
    Wiecie ze oś początku ciąży nawet raz nie zapytali jak się czuję i jak czuję się Milena? A podobno tak ja kochają :O hehe

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia
    Ja mam termometr z opcją do czoła (bez ucha )oraz do płynów z apteki -kupiłam od reki jaki był
    Używałam go tylko do kontroli temp np w nocy a diagnostycznie zwykly pod paszkę (jak mała spała ) bo w dupke bym musiała rozbierać , budzić. Taki zwykły był dokładniejszy i leki uzaleznialam od pomiar jeśli mogę doradzić to zwróć uwagę na taki szczegół jak opcja wyłączenia głosu tzn dźwięku. Mój nie wyłącza się o przy gorączce świeci się na czerwono i piszczy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mojej teściowej nie pobije ;) my się kiedyś wręcz poszarpalysmy. Tzn ona mną a ja wykrzyczalam co myślę o pojeb. ..rodzince

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    A pytałam Was już może jakich firm macie/kupujecie termometry elektroniczne? Chodzi mi o takie bezdotykowe...
    Ja kupuje taki http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html
    Troche poczytałam i ma dobre opinie.
    A wole zapłacić stówkę zamiast 50zlza noname, który pokazuje mniej wiecej.
    A ten mierzy tez przedmioty, butelki czy wodę.

I starczyć ma na lata ;)

mmargol, Żabcia_ lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu mój czasami też tego nie rozumie, że coraz trudniej mi się funkcjonuje, a że na dwór rzadko wychodzę to już w ogóle, bo przecież mam tyle czasu. Jak mu mówię, żeby śmieci wyrzucił to nawet w gadkę wpada, że ma tyle czasu w ciągu dnia i mogłabym wyrzucić (a worek lekki nie jest, bo tam i jego butelki po piwie bezzwrotne lądują - wiadomo przy euro). Wkurza mnie ostatnio takimi głupimi wymówkami, ale gada tak po prostu wtedy jak mu się właśnie nie chce.

Mój P na zdjęciu usg też taką minkę wypatrzył i zaczął ją naśladować :D siedział z takim dziobem hihi. Ja tam widzę albo dzioba zrobionego albo w ogóle otwarta buźka :)
    A widziałam też jak wody płodowe połykała, słodki widok jak się tak wierci. Jeszcze w doplera kopnęła :D i przytulona do łożyska :)

P.S. U nas plaga jętek jest (albo ochotek), masakra, okna wieczorem zawalone tym cholerstwem, zima słaba była to nie wymroziła i jest jak jest teraz, jak któraś ciekawa to zobaczcie na filmiku sobie jakie to badziewie https://www.youtube.com/watch?v=aRMwe4xhqj4 Na szczęście u mnie aż tak mocno jak na filmie to nie jest ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dzisiaj zaskoczył aż chyba się zachowam jak żona i się oddam mu hahahahaha
    Podwiozl mnie do sklepu bo chciał żebym dezodorant mu kupiła jak gdzieś tam będę.
    Więc mówie jedziesz do garażu to podziel mnie kupie ci w Rosmann przy okazji sobie krem na rozstępy bo się skończył a brzuch swędzi a potem zajdę po wędliny i serek żółty pójdę do domu zaniose to i wrócę po córkę do przedszkola.
    Przeliczylam sie ledwo doszłam do chaty.
    Dzwonie do niego pytam czy wraca (też taka opcja była) czy zostaje.
    Pyta mnie a co?
    Mówię ledwo doszłam do chaty i pytam czy wraca bo mógłby podjechać i zabrać córkę z przedszkola a ja zostanę w domu.
    A on do mnie ze robotę może zrobić jutro więc jak źle się czuję to mam zostać a on pojedzie po córkę :-)

Mówcie co chcecie ale u mnie święto!!!!
    Nigdy nie rzuca roboty w garażu i sam zaproponował że pojedzie po córkę.
    Podmienili mi męża albo coś zdechło!!!!!!

Sabina, mmargol, kamciaelcia, Żabcia_, bbeczka91, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam
    Mam microlife nc 100

Żabcia_ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja kupuje taki http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html
    Troche poczytałam i ma dobre opinie.
    A wole zapłacić stówkę zamiast 50zlza noname, który pokazuje mniej wiecej.
    A ten mierzy tez przedmioty, butelki czy wodę.

I starczyć ma na lata ;)
    Ten sam wybrałam :)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka i takie podejście jak Twojego męża to mi się podoba :D
    Jak nic świętuj :)
    Mój ma loty raz tak raz siak, chyba mu się moje hormony udzielają ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napisałam wczoraj swojemu co o nim myślę i o jego wspanialomyslnosci. Nie odbieram tel
    Nie interesuje mnie co siostrze powiedział. Ha nikogo nie wpuszczam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ