X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nasza emilka wysrodkowala :D chyba :D

Bo waga męża zawyza wszystko a swoją liczyłam wczesniacza :D i ważyła 3560 ale w 39 tc. Mała nie była :D a drugie ponoć większe bywa :D ciekawa jestem jak wyjdzie z Piotrusiem :D oby nie po tatusiu :D

A główka emisi miała 38 cm!
    U Ciebie to już w ogóle różnie może być, bo raz ze 5kg Twoj wazyl (jesli dobrze pamietam) a dwa ze drugie dziecko, bo tez tak slyszalam ze drugie wieksze i kogo nie pytalam to sie sprawdzilo :)
    Ale glowke to miala niezla ta Emilcia! Probowalas SN czy od razu mialas cesarke?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia no tak po cc lelarz pewnie się obawia, żeby blizna się nie rozeszła.
    U mnie ginka nawet nie chce słyszeć o naturalnym porodzie, ale to też przez miesniaka, którego miałam kiedyś usuwanego. Ale też uważa, że za mała przerwa między cc, a porodu brzusznego nie chcemy, więc zdaję się na nią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no lekarz ogolem sam mowil ze jesli nie bedzie przeciwwskazan to moge probowac sn, bo jestem juz 4 lata po cieciu, zwazywszy na to ze moja corcia wazyla 3280 moze dlatego tez o ta wage sie boi, bo mowi ze w podobnej wadze jak synek bedzie to smialo powinien sie urodzic przy dobrym ulozeniu oczywiscie, bo poki co to lezy jak na chamaku w poprzek;)ale ma jesczze 10 tygodni na fikolki licze ze sie obroci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaatko jak mi brakowalo pogaduszek z wami haha :D normalnie jeden dzien przerwy a trwal wieki :)

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    ułozenie miednicowe wiec planowane ciecie
    ale lekarz póxniej mówił, ze dobrze wyszło , bo główka i krótka pepowina (bardzo krótka) nie pozwoliłyby mi jej urodzić sn
    za to dziekuje- ze nic nikt nie ryzykował, bo po fakcie wszystko inne wyszło
    mąz 5kg ja prawie 2,5 (ale brat 3,5 o czasie) wiec nasze dziecko nie moze być małe
    jak to diabetolog powiedziala, ze ja tez nie jestem drobna ;)

a główka wieksza bo przez ułożenie sie spłaszczyła od góry, 38 cm to był chyba 90 centyl, od razu skierowanie do neurologa-strach był, ale póxniej sie cieszyłam z tych wizyt u neurologa(sama je kontynuowałam w razie "w")

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 18:40

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia moja w 24tc była w poprzek, w 27tc głową w górę, a teraz w 30tc głową w dół :) więc spokojnie ma jeszcze czas :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mi tez brakowalo, non stop odswiezalam strone forum, to na prawde uzaleznienie :P

Kamcia, a to czy pepowina dluga czy krotka to nie widac tego na usg?
    Strach mnie ogarnia, ze zaczne SN a nie dokoncze i bedzie cc :(

U mnie tez kazdy oczy wytrzeszczal jak slyszal, ze wazylam 3100, a moj 4200 bo w zasadzie mamy odwrotne proporcje :P

sarcia123 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zbiorową skargę opierdziel trzeba napisac do wodza hahahaha
    że przykrość ciężarnym robi!!!!!!!

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol a ja juz bylam oburzona i myslalam ze ja mam cos z tabletem, weszlam na kompa i to samo, a moj maz sie smial i mowi "Moze bana ci dali"? a ja mowie co za zgredzik zlosliwy sobie zarty robi ze mnie;)

mmargol, mysza0406 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mmargol a ja juz bylam oburzona i myslalam ze ja mam cos z tabletem, weszlam na kompa i to samo, a moj maz sie smial i mowi "Moze bana ci dali"? a ja mowie co za zgredzik zlosliwy sobie zarty robi ze mnie;)

mój mi mówi: ty zapytaj na mamuskach.pl :-)
    albo wróć zono do mnie (przeważnie jak widzi ze z tel leżę i pisze z wami)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Sarcia mi tez brakowalo, non stop odswiezalam strone forum, to na prawde uzaleznienie :P

U mnie tez kazdy oczy wytrzeszczal jak slyszal, ze wazylam 3100, a moj 4200 bo w zasadzie mamy odwrotne proporcje :P

pępowiny sie nie mierzy
    a taka krótka (i bardzo bardzo gruba) to jest rzadkosc
    podczas cc, przy wyciąganiu małej, nagle lekarze do siebie krzyczeli"uważaj, uważaj, krótka pepowina". Wtedy zorientowałam się, ze jest cos nie tak :) a taki ton lekarzy w takiej chwili robi wrazenie
    ale smieje sie do siebie, ze mam zdjęcia, jak Piotrus przytula sie do pepowiny i tam jest jej spory zwój :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy najpóźniej lekarz kieruje na cc? I nie chodzi mi tu o przypadki, ze w trakcie sn stwierdzono o cc :P Mam na mysli, ze na wizycie tak stwierdzi, bo ulozenie albo cos..

Ja mam dluga szyjke i mowil mi, ze moze byc problem bo wyglada na taka co nie bedzie sie chciala skracac, ale narazie mamy sie z tego cieszyc a pozniej zobaczymy, pytalam czy to problem pozniej moze byc to powiedzial ze sa na to sposoby - pewnie chodzilo o masaz szyjki itp po terminie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz ostatnio mial jakiegos focha i mowi "Tez sobie zaloze konto na jakims glupim forum i non stop bede na nim pisal" :D a ja mowie do niego tylko no wiesz Ty co.... hahaa :D

• mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia tez od razu na telefonie sprawdzilam i bylo to samo :D
    Żabka skarga jak nic ;)

sarcia123, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moj lekarz stwierdzil ze przy 1 porodzie "moja szyjka nie zadzialala" az mi sie smiac chcialo z tego stwierdzenia ;)

a ja tylko mowie noo licze na to ze teraz chociaz zadziala;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    u mnie ułozenie zawsze wychodziło miednicowe :)
    jeszcze lekarz je potwierdził zapisujac na cc (czyli jakies 5-6 tyg wczesniej)i potwierdził dzień przed cc
    ale , mmargol, nie martw sie tym teraz
    takie "banały" od razu lekarze wyłapia
    trzeba byc pozytywnie nastawionym na poród i nie wolno zakładać najgorszego
    wiadomo, ze scenariusz porodu sn zakończonego cc jest nieładny, ale ważne, by mama i dzidzius wyszli z tego bez szwanku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia zazdrosny :-)

ja swojego nie rozumie.
    np siedzi na kompie tzn na necie szuka czegoś, filmiki ogląda a ja w tym czasie tez korzystam i na telefonie stukam a jego szlak trafia bo nie interesuje się nim, nie smyram jak kota itd.
    no teraz go nie ma poszedł do pracy.
    Ale tak z boku wygląda mi to na uzależnienie bo ja potrafię w aucie siedzieć jechać np, na zakupy z mężem i trzaskam z wami hahaha

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ostatnio mąż na działce grzadeczkę plewi a ja stoje obok i was czytam :) a sasiad z działki sie pyta, co ja tak ciągle męza kameruję :D

mmargol, żabka04, sarcia123, mysza0406 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:

Mój ważył 3100,ja 4400 i miałam 62cm. Córka 3550 a syn?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez sie ze mnie śmiał ze w końcu zrobię dziurę w tym tablecie od tego ciagłego odświeżania ;)

żabka04, mmargol, sarcia123, Sabina lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ