Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nasza emilka wysrodkowala :D chyba :D

Bo waga męża zawyza wszystko a swoją liczyłam wczesniacza :D i ważyła 3560 ale w 39 tc. Mała nie była :D a drugie ponoć większe bywa :D ciekawa jestem jak wyjdzie z Piotrusiem :D oby nie po tatusiu :D

A główka emisi miała 38 cm!
    U Ciebie to już w ogóle różnie może być, bo raz ze 5kg Twoj wazyl (jesli dobrze pamietam) a dwa ze drugie dziecko, bo tez tak slyszalam ze drugie wieksze i kogo nie pytalam to sie sprawdzilo :)
    Ale glowke to miala niezla ta Emilcia! Probowalas SN czy od razu mialas cesarke?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia no tak po cc lelarz pewnie się obawia, żeby blizna się nie rozeszła.
    U mnie ginka nawet nie chce słyszeć o naturalnym porodzie, ale to też przez miesniaka, którego miałam kiedyś usuwanego. Ale też uważa, że za mała przerwa między cc, a porodu brzusznego nie chcemy, więc zdaję się na nią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no lekarz ogolem sam mowil ze jesli nie bedzie przeciwwskazan to moge probowac sn, bo jestem juz 4 lata po cieciu, zwazywszy na to ze moja corcia wazyla 3280 moze dlatego tez o ta wage sie boi, bo mowi ze w podobnej wadze jak synek bedzie to smialo powinien sie urodzic przy dobrym ulozeniu oczywiscie, bo poki co to lezy jak na chamaku w poprzek;)ale ma jesczze 10 tygodni na fikolki licze ze sie obroci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaatko jak mi brakowalo pogaduszek z wami haha :D normalnie jeden dzien przerwy a trwal wieki :)

kamciaelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    ułozenie miednicowe wiec planowane ciecie
    ale lekarz póxniej mówił, ze dobrze wyszło , bo główka i krótka pepowina (bardzo krótka) nie pozwoliłyby mi jej urodzić sn
    za to dziekuje- ze nic nikt nie ryzykował, bo po fakcie wszystko inne wyszło
    mąz 5kg ja prawie 2,5 (ale brat 3,5 o czasie) wiec nasze dziecko nie moze być małe
    jak to diabetolog powiedziala, ze ja tez nie jestem drobna ;)

a główka wieksza bo przez ułożenie sie spłaszczyła od góry, 38 cm to był chyba 90 centyl, od razu skierowanie do neurologa-strach był, ale póxniej sie cieszyłam z tych wizyt u neurologa(sama je kontynuowałam w razie "w")

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 18:40

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia moja w 24tc była w poprzek, w 27tc głową w górę, a teraz w 30tc głową w dół :) więc spokojnie ma jeszcze czas :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mi tez brakowalo, non stop odswiezalam strone forum, to na prawde uzaleznienie :P

Kamcia, a to czy pepowina dluga czy krotka to nie widac tego na usg?
    Strach mnie ogarnia, ze zaczne SN a nie dokoncze i bedzie cc :(

U mnie tez kazdy oczy wytrzeszczal jak slyszal, ze wazylam 3100, a moj 4200 bo w zasadzie mamy odwrotne proporcje :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zbiorową skargę opierdziel trzeba napisac do wodza hahahaha
    że przykrość ciężarnym robi!!!!!!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol a ja juz bylam oburzona i myslalam ze ja mam cos z tabletem, weszlam na kompa i to samo, a moj maz sie smial i mowi "Moze bana ci dali"? a ja mowie co za zgredzik zlosliwy sobie zarty robi ze mnie;)

mmargol, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mmargol a ja juz bylam oburzona i myslalam ze ja mam cos z tabletem, weszlam na kompa i to samo, a moj maz sie smial i mowi "Moze bana ci dali"? a ja mowie co za zgredzik zlosliwy sobie zarty robi ze mnie;)

mój mi mówi: ty zapytaj na mamuskach.pl :-)
    albo wróć zono do mnie (przeważnie jak widzi ze z tel leżę i pisze z wami)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Sarcia mi tez brakowalo, non stop odswiezalam strone forum, to na prawde uzaleznienie :P

U mnie tez kazdy oczy wytrzeszczal jak slyszal, ze wazylam 3100, a moj 4200 bo w zasadzie mamy odwrotne proporcje :P

pępowiny sie nie mierzy
    a taka krótka (i bardzo bardzo gruba) to jest rzadkosc
    podczas cc, przy wyciąganiu małej, nagle lekarze do siebie krzyczeli"uważaj, uważaj, krótka pepowina". Wtedy zorientowałam się, ze jest cos nie tak :) a taki ton lekarzy w takiej chwili robi wrazenie
    ale smieje sie do siebie, ze mam zdjęcia, jak Piotrus przytula sie do pepowiny i tam jest jej spory zwój :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy najpóźniej lekarz kieruje na cc? I nie chodzi mi tu o przypadki, ze w trakcie sn stwierdzono o cc :P Mam na mysli, ze na wizycie tak stwierdzi, bo ulozenie albo cos..

Ja mam dluga szyjke i mowil mi, ze moze byc problem bo wyglada na taka co nie bedzie sie chciala skracac, ale narazie mamy sie z tego cieszyc a pozniej zobaczymy, pytalam czy to problem pozniej moze byc to powiedzial ze sa na to sposoby - pewnie chodzilo o masaz szyjki itp po terminie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz ostatnio mial jakiegos focha i mowi "Tez sobie zaloze konto na jakims glupim forum i non stop bede na nim pisal" :D a ja mowie do niego tylko no wiesz Ty co.... hahaa :D

• mmargol Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia tez od razu na telefonie sprawdzilam i bylo to samo :D
    Żabka skarga jak nic ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moj lekarz stwierdzil ze przy 1 porodzie "moja szyjka nie zadzialala" az mi sie smiac chcialo z tego stwierdzenia ;)

a ja tylko mowie noo licze na to ze teraz chociaz zadziala;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    u mnie ułozenie zawsze wychodziło miednicowe :)
    jeszcze lekarz je potwierdził zapisujac na cc (czyli jakies 5-6 tyg wczesniej)i potwierdził dzień przed cc
    ale , mmargol, nie martw sie tym teraz
    takie "banały" od razu lekarze wyłapia
    trzeba byc pozytywnie nastawionym na poród i nie wolno zakładać najgorszego
    wiadomo, ze scenariusz porodu sn zakończonego cc jest nieładny, ale ważne, by mama i dzidzius wyszli z tego bez szwanku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia zazdrosny :-)

ja swojego nie rozumie.
    np siedzi na kompie tzn na necie szuka czegoś, filmiki ogląda a ja w tym czasie tez korzystam i na telefonie stukam a jego szlak trafia bo nie interesuje się nim, nie smyram jak kota itd.
    no teraz go nie ma poszedł do pracy.
    Ale tak z boku wygląda mi to na uzależnienie bo ja potrafię w aucie siedzieć jechać np, na zakupy z mężem i trzaskam z wami hahaha

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ostatnio mąż na działce grzadeczkę plewi a ja stoje obok i was czytam :) a sasiad z działki sie pyta, co ja tak ciągle męza kameruję :D

mmargol, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:

Mój ważył 3100,ja 4400 i miałam 62cm. Córka 3550 a syn?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez sie ze mnie śmiał ze w końcu zrobię dziurę w tym tablecie od tego ciagłego odświeżania ;)

nick nieaktualny, mmargol, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ ‹ 1336 1337 1338 1339 1340 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ