WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Staram sie byc pozytywnie nastawiona, ale wiecie jak jest
U mnie ulozenie czesto glowkowe ale te rozmiary mnie martwia, zwlaszcza glowa
Zabka tez w samochodzie zawsze podczytuje chociazby bbf
Sarcia a kiedy Ci powiedzieli ze Twoja szyjka nie zadzialala? To byla przyczyna cc u Ciebie? -
nick nieaktualnyMmargol
u mnie to byla taka historia, ze lekarka do ktorej upzrednio chodzilam zle mi wyznaczyla termin porodu a dokladnie o 2 tygodnie za szybko... no i wg karty ciazy po 19.08 musza mnie przyjac do spzitala jesli nie urodzilam bo jestem juz "po terminie" no i ogolem nie mialam boli skurcz ani nic i jak mnie przyjeli na oddzial zrobili usg na ktorym bylo niby ok jak sie okzalo pozniej dziecko lezalo twarza do gory zamiast do dolu, ale to nic...
zaczeli mi indukowac porod po 2 dniach od przyjecia najpierw byl "cewnik-balonik" rozszerzajacy nic.... pozniej kroplowki....nic, masowanie szyjki...nic...
w ogole macica do porodu sie otwierala ale w szpitalu zawziecie dalej walczyli, no i jak w koncu zaczely sie skurcze ktore mialam tylko z brzucha to twierdzili ze to nie skurcze porodowe chociaz innych nie mialam do samego konca..
w efekcie rzeczy rodzilam corke 16 godzin to byly bole i skurcze 2,5 h bole parte a decyzja o cc w 3 minuty jak sie pokzala glowka dziecka juz i nagle wrocila spowrotem do kanalu, i zaczelo tetno zanikac, a ja juz oddychac sily nie mialam
a o tym ze zle mialam date wyznaczona porodu dowiedzialam sie jak zmienilam lekarza i przeanalizowal terminy...i mowil ze gdyby nie blad tamtej l;ekarki to dziecko pewnie urodzilo by sie normalnie bez komplikacji bo de facto mialo jeszcze dobre 2 tygodnie do porodu... -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Cieszę się, że forum w końcu działa, bo wczoraj nie dało się wejść.
My z mężem wzięliśmy się za przygotowania pokoju dla synka, wczoraj został odmalowany, komoda skręcona a dzisiaj kupiliśmy wózekZostało jeszcze łóżeczko, przewijak, fotelik samochodowy no i trochę ubranek, ale w ciągu trzech tygodni powinniśmy większość już mieć.
kamciaelcia, mmargol, Sabina, violett lubią tę wiadomość
-
Zabka, jak dieta cukrzycowa to moze nie bedzie duzo wiekszy?
ale obstawiam ze co jak co ale dlugi to bedzie
Moj mial 55 cm a ja tylko 52 cm
Marta super, ze udalo sie Wam ogarnac w pokoiku i wozekja dalej nie wiem jak meble poprzestawiac bo pokoj za maly a szafka doszla
-
W szkole rodzenia ze Szpitala na Żelaznej w Warszawie mówili nam, ze przyjmują zapisy na cesarki do końca 31 tygodnia (albo 32).
Wiec jesli na najbliższym usg wyjdzie, ze jest miednicowo ułożony to idę sie zapisać, potem można sie wypisać, jesli sie przekręci.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychwale sie w 28tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73c8665a96d7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eeb8f2871218.jpgmmargol, kamciaelcia, Pysiaczek89, Anulka01, Sabina, bbeczka91, Malutka92, agatia, megg, martta, bisacz, marta258, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymmargol wrote:Zabka, jak dieta cukrzycowa to moze nie bedzie duzo wiekszy?
ale obstawiam ze co jak co ale dlugi to bedzie
Moj mial 55 cm a ja tylko 52 cm
Marta super, ze udalo sie Wam ogarnac w pokoiku i wozekja dalej nie wiem jak meble poprzestawiac bo pokoj za maly a szafka doszla
Ja też myśle że bedzie długi a ubranka na 50 pare użyje raz??????????
No mąż 193 cm , ja 168 cm.
Dziadki czyt. faceci strasznie wysocy u meza jak i u mnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Ja też myśle że bedzie długi a ubranka na 50 pare użyje raz??????????
No mąż 193 cm , ja 168 cm.
Dziadki czyt. faceci strasznie wysocy u meza jak i u mnie.
Ja obecnie mam 178 cm a urodzilam sie 10 dni po terminie z tylko 52 cm i 3100 wiec reguly ni mażabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny