X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek zakupiony jupii :) ostatecznie padlo na polskie!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/233252fdc192.jpg

kamciaelcia, Anulka01, żabka04, bbeczka91, pirelka, bisacz, mmargol, mysza0406, marta258 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89, to powiem ci ze jestes zaskoczona... ze 1,5 roku po cc pozwolil by ci rodzic naturalnie, moj po 4 latach nosem kreci, a jak sie staralam po 2 latach zajc w ciaze to juz wogole

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mówią, że już po roku można sn, ale zależy jaki był powód pierwszej cesarki

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin śliczny ten wózek, widziałam go na fb, bo już któraś mamusia go pokazywała. Jak nie przepadam za tymi modelami, tak ten jest dla mnie sliczny, bo kolorystyka jest ciekawa :)

Gadalam dziś z kolezanka ze szpitala, leży już ponad 2 tyg. Wczoraj miała USG, bo ma co piątek, wody płodowe nadal w normie (więc to się uregulowalo), ale Jasio nadal rośnie, jak na drożdżach, jest na 90 centylu. W 32+ ma ponad 2270g. Najważniejsze, że wody się unormowały.
    Jutro ich odwiedzę, bo.niedziela w szpitalu to jakaś masakra, nic się nie dzieje.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    AJrin super wózek, takie fajne kolory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 21:28

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz zabral sie za koszenie powoli, ma mi pozakladac moskiteiry na okna zebym mogla wietrzyc i zadne paskudztwo mi do domu nie nalazlo, a plzniej mose ogladac mecz :P

ja dzis obiadu nie robilam bo zostalo mi sphagetii z wczoraj wiec tylko ugotowalam swoezy makaron imsos odgrzalam, i tym sposobem jestesmy po obiedzie :)

Jutro zrobie mlode zieniaki, filet z kurczaka i kalafior z piekarnika zapiekany pod beszamelem a co :) bo jutro z rosolku zrezygnuje, za goraco na zupe....

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jaka gara na dworze! Masakra.
    Temat hemoroidów niestety aż za dobrze mi znany :/ jeżeli chodzi o zimne okłady to po prostu kostki lodu do nich przykładałam żeby sie obkurczyly. Sa tez dostępne takie czopki wielorazowe co sie mrozi. Z kory dębu nasiadówki tez mi ulgę przynosiły i jeszcze chyba pokrzywe na to piłam. Mi wylazły po porodzie. Teraz tez sie tego boję bo to bol okrutny.
    Co do zaparć jak juz nic nie pomaga to gina zapytać czy lactulosum możecie pic. O ile wiem w ciazy mozna ale wiadomo lepiej zapytać swojego lekarza.
    Ja na obiad pizzę zamówiłam ;) przecież nie będę stać przy garach w taki upał ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego meza kuzyna zona miala cc rok temu w marcu i teraz jest w 2 ciazy i wlasnie przez to ze za szybko zaszla dostala plamien bo sie okazalo ze kosmowka sie jej zaczela odklejac... dlaetego w kwestiach zajs w ciazy czy porodow po cc to mam swoje nieco krytyczne zdanie i na tym punkcie jstem wyczulona, bo ja to bardziej ztych strachliwych o swoje cialo imzdrowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia, żabcia
    Pije codziennie kefir, wody tez duzo no i owoce i warzywa praktycznie do każdego posiłku, jem mało jak to na diecie cukrzycowej, a widzicie :( mam problem z tymi zaparciami :( teraz tez juz dwa dni i nic :(
    Skali
    Gadzie dostanę ta kore dębu? I to jest w formie herbaty?

Czyli zapycha cie żelazo:-(

Kora dębu najlepsza zdarza z drzewa :-)
    Moja mama specjalnie leciała do lasu szukać jak byłam na końcówce ciąży z córką.
    Gotowala z 20min ta korę i wylewala mi do miski a ja robiłam naśadowki po 10min dwa trzy razy dziennie moje krocze bardzo szybko się wygoilo.
    Gin też na wychodzę że szpitala polecał jak mam z kads wziąść.
    Zastanawiam czy w zielarskim by nie bylo?.
    Albo w aptece?

A na hemoroidy najlepsza kora dębu.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    ale kosmowka moze sie odkleić u kobiety bez cc
    a szybka ciąza po cc (mam znajome po 6-8 miesięcy) czesto dobrze sie kończy
    niestety nie ma zasady...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia
    Wyślę mojego M do apteki niech mi kołuje te korę dębu i kupie te czopki co mi moja gin przez telefon poleciła.
    A do obiadu znowu posilę sie kefirem, moze cos w końcu zadziała :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiacvzek
    jak mnie dopadł kryzys bólowy przy hemoroidzie to czopek był dla mnie najgorsza forma leku do podania :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    O nie, nie strasz. Bo wlasnie zastanawiałam sie jak ja tego czopka mam włożyć skoro te okolice bolą? :( jej :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    nie chce straszyc :) ale naprawde czopek był tragedią i szybko odpusciłam :D a smieje sie, bo nie wiem kto wymyslił podstawowowa formę leku w czopku :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale wam nie zazdroszczę tych problemów z zaparciami, wiem jak to paakudztwo potrafi dac w kosc :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owocki zjadłam (truskawki jakies kwasnie ale zrekompensowałam sobie brzoskwinka)i dalej do roboty :) podłoge umyje i jest nadzieja, że juz dziś krzesła w kuchni zejda na podłoge ;)
    u mnie sie chmurzy
    i przy tej pogodzie nic nie chce schnąć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja też mam takie podejście do kolejnej ciąży po cc, jak Ty. Jak okazało się, że jestem w ciąży to nie ukrywam, że miałam cykora. Z.l jakiegoś powodu są takie, a nie inne wytyczne i zajście wcześniej jest trochę na własne ryzyko. Każdy swój rozum ma albo nie ma ;)

Ja już po obiadki, zjadłam tortille i za niedługo meczyk :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę od kad rzuciłam się z bólem brzucha na łóżko.
    Mąż powiedział (już wrócił)że odkurzy ale tak się za to bierze że mam ochotę sama chwycić za odkurzacz.
    Oni mają czas hahahahaha
    Jakoś mi coraz ciężej się robi to już ten etap?????? Kurcze mama wrażenie że brzuch mi urósł co raz bardziej mi przeszkadza:-( wstałam do WC to czułam go bardziej niż wcześniej.
    Marudze ahhhhhh:-(

Pysiaczek kora dębu czyni cuda.
    Mam nadzieję że dostaniesz w aptece ewentualnie szukaj zielarskiego albo do lasu swojego wygonić i powiedz ze bez kory niech nie wraca oczywiście dębu hahahah

Ja zaraz deserek wchlone serniczek na zimno mam nadzieję że już jest dobry :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 14:20

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, ja teraz też co chwilę mam wrażenie, że brzuch mam coraz większy, zawadza mi już nawet siedząc, zresztą zawadza mi cały czas, mam wrażenie że pęknie za chwilę.
    Ledwo chodzę chwilami, teraz zwłaszcza jak taki upał i stopy mam nabrzmiałe i odciski od butów po wczoraj i uda obtarte po tym skwarze, to dzisiaj jestem jak pokraka, a nie mam żadnych krótkich spodenek :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka biudulko :-(
    Obdarte uda to tragedia! Smarowalas czymś albo czymś posyp mąka?
    Wierzę Ci ze dzisiaj czujesz się jak pokraka.
    Taki skwar nie dla nas.:-(

W porównaniu do ciąży z córką to teraz mam brzuszek extra zgrabny.
    No ale dzisiaj stwierdzam że wyjątkowo mi przeszkadza.
    W dodatku mały kopie cały czas od kad leżę a to już 2 h co on taki aktywny???????
    Cieszę się ale nie zmęczyl się?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 14:28

‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ