WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pysiaczek
zaparcia przyczyniaja się do hemoroidow a żelazo moze być ich przyczyna
ale tez sama ciąza jest czynnikiem,poród, nadwaga, mniej ruchu czy geny...
niestety mam to paskudztwo ale w tym momencie spokój. fakt , ze jak się odezwał, to z tydzien go czzułam, tak jak sam sie odezwał, tak samo mineło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia
Ja nadwagi nie mam, ale geny pewnie, bo moja mama to samo miała w ciazy z moja najmłodsza siostra. Miałam 18 lat wtedy i pamietam jak mama płakała z bólu przez nie
Nie wiem co mogę zjeść przy tej cukrzycy zeby mnie troche "odblokowało"Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyPysiaczek może kefir wypij. Mam nadzieję że cię rozluźni i Pogoni jak mnie.
Ja właśnie odstawilam żelazo bo hemoglobina wzrosła do 14.4 więc endo kazała odstawić na mc bo też wspomniałam o zaparcia że boję się chodzić bo prawie rodze:-(
Ja już nie wiem co ma wpływ na lepsze wypróżnienie tzn łatwiejsze.
Ja jestem na diecie cukrzycowej, jem dużo warzyw,owoców, pije jak kon wodę i co zapcha i nie chce puścić
Ogarnęłam obiad,ciasto i kurze poscieralam i mam dość mąż wróci to odkurzy bo mnie zaczął brzuch boleć.
Junior się domagał leżenia
Brzuch juz nie boli bo przeszło od leżenia cóż za wygodnego królewicz noszę w brzuchu:-)
-
Little Red Fox wrote:kamcia, ja korzystając że mąż nie widzi powywalałam kilka rzeczy
nawet nie ma co sie go pytaći tak nie zauważy
ja wymieniłam zasłonki w kuchni, zaraz salon-i juz mam ochotnika na przyjecie tego wszystkiegotesciowa
czyli nic sie nie zmagazynuje
-
nick nieaktualny
-
Pysiaczek mam ten sam problem, tylko nie mam zaparcia a dziecko mi naciska i dlatego. Wybrałam 1 opakowanie hemorolu można go brać w ciąży to są czopki, do tego maść procto hemolan cały czas smaruje oraz 2 razy dziennie przrmywac kora dębu, zaparzasz 2 torebki kory i przemywasz mi położną polecają płyn do higieny intymnej z korą dębu
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:w szpitalu w gorzowie po tym podpisanym certyfikacie nawet nie pytaja o zgode-kaza rodzić sn po cc
stad omijam ten szpital ile moge
poród naturalny mimo wszystko -
angela
nawet mój gin mnie nie pytał, tylko od razu była rozmowa o cc
ale gorzowski szpital poraza nastawieniem
tak jest od kilku lat
mimo wszystko każa próbować sn- czy dziecko źle ułożone, czy po cc...
kolezanka ostatnio lezała na oddziale i widziała, że nadal taka sytuacja trwa
smutne bo maja duzo porodów z komplikacjami
ale to jest powod, dla którego kobiety stamtąd uciekaja, ale wiadomo, że nie wszystkieto szpital woj z 2.stopniem ref
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przeszlam przez ciesn nadgarstka jedyne co pomaga to usztywninie reki na miesiac. Ale to najlepiej skonsultowac z ortopeda bo mozna brac witaminy z grupy b które pomagają.
-
Żabko no luksusowa hemoglobina
Na szczęście zaparcie miałam ze 2 razy w tej ciążyx hemoroidow nie mam, więc nie.pomogę. Mam nadzieję, że hemoglobina nie spadła, bo przy żelazie różnie bywa, wolałabym nie lykać
Byłam na spacerku na starówce, ale cudownie ciepłouwielbiam lato. Tylko noce mnie męczą, ale na dworku jest super
Mmargol byłam w Tigerze, ale niestety nie skompletowalam potrzebnych literek, mam przyjść po srodzie, bo będzie dostawa -
Kamcia, żabcia
Pije codziennie kefir, wody tez duzo no i owoce i warzywa praktycznie do każdego posiłku, jem mało jak to na diecie cukrzycowej, a widziciemam problem z tymi zaparciami
teraz tez juz dwa dni i nic
Skali
Gadzie dostanę ta kore dębu? I to jest w formie herbaty?Marcelek ❤️❤️
Mikuś