X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boję iść po truskawki :P

Ludzie szaleją bo upał, to idą z rana wszyscy :/ szok..jakby normalnie wojna w każdy weekend miała być tyle ludzie drą zakupów !

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche truskawek mam :)
    ale strasznie tłoczno
    do mięsnego nawet nie wchodziłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście wczoraj zrobiliśmy większe zakupy w markecie, dzisiaj tylko truskawki i rossmann :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi faceci przebąkują coś o jeziorku, jeden będzie się kąpał drugi rzucał wędką a ja? Sama nie wiem czy mi się chce....cokolwiek

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś musimy zrobić zakupy bo lodówka pusta. Ale pierw pogrzeb :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    będzie ok musi! ja z drugiej strony cieszę się że mój brzuch nie rośnie też gwałtownie.
    U mnie też nie rośnie nagle, tylko powoli. Poza tym ja mam nadwagę, więc i brzuch nigdy nie był mały :) więc chyba skóra przyzwyczajona ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    ja tak szczerze w taka pogode jeziorka bym nie zniosła-goraco tak samo a i owady sie kleja
    morze :D morze tak, ale przy takiej temp tez porazka
    mam nawet zdjecia jak w cieniu 35 stopni a woda w morzu miała 10-11 ! ani do wody, ani na piasku
    dzis preferuję mieszkanko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też nie mam ochoty na wychodzenie z domu, tak sobie myślę, że wieczorem może wyciągnę chłopaków nad morze (25km) żeby nogi pomoczyć i lodziora zjeść :)

pirelka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    twoja wersja najlepsza :)
    co to 25 km, a wieczorkiem juz sie morze w pełni poczuje :)
    ja nawet kocham morze w nocy

z męzem juz ustatlilismy, ze jak w lotka wygramy to kupujemy apartament nad morzem :D

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ;)
    u nas ochłodzenie dzisiaj, rano była burza i popadało i się zrobiło w końcu znośnie ;)
    byłam na pobieraniu krwi, później na kawie i muffinie w macu ;) drobne zakupy i jakoś udało nam się ogarnąć w miarę wcześnie, bo zwykle o tej porze ruszaliśmy do sklepu ;)

i wczoraj jak byłam na szkole rodzenia pytałam o CC, wszystko już wiem, a to czy robią na "zimno" czy po pierwszych skurczach decyduje lekarz prowadzący, zobaczymy co mi gin powie w środę, boję się czekać aż akcja się rozkręci :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z zakupów big zakupów dobry mąż pojechał z nami i wniósł wszystko do góry.
    A teraz zwial do garażu:-(
    Leżę przy wiatraku bo nie daje rady tak mnie zmęczyly te zakupy.
    A muszę jeszcze pranie chyba że tezy wstawić,posprzątać,obiad ugotować i sernika na zimno zrobić:-(
    Nie mam siły nawet prania wstawić hihi

Mmargol udanego wypoczynku!!!!
    Ja jeszcze tydzień i jedziemy też na tydzień się wczasowac nad morze :-)

Little to chociaż masz inne powietrze po tej burzy bo u mnie nawet nie zawieje wiaterkiem :-(

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:19

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, zobaczymy czy się nie zrobi znowu zaduch :P
    ale się nieprzytomna czuję przez te badania...

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Położyłam się o 4, wstałam o 9 i jestem niby wyspana. Pewnie padnę w ciągu dnia. W nocy trochę popadało i grzmiało w oddali, więc liczyłam że dzisiejszy dzień będzie w deszczowej aurze, ale niestety pogoda się już wyklarowała, na niebie ani jednej chmury i zaczyna się żar.
    Trochę zazdroszczę Wam tych nadmorskich wyjazdów, od lutego żyłam oczekiwaniem na wakacje które planowaliśmy czerwiec/lipiec nad morzem, to miał być nasz pierwszy taki prawdziwy urlop, ale doszliśmy do wniosku, że przy takich upałach tylko bym się męczyła. No i w sumie kasa przeznaczona na wyjazd, poszła na dentystę. Jest mi smutno jak wchodzę na FB i widzę foty z zagranicznych wakacji pod palmą- wszycy opaleni, w basenie, z zimnym drinem, ale po chwili stawiam się do pionu, że w zeszłym roku marzyłam by spędzać wakacje tak jak te w tym roku- z brzuszkiem, w domu, czekając na swojego maluszka :) Mam nadzieję, że uda nam się z Emilką za rok pojechać, no chyba że znowu będę w ciąży.
    Ehh, no to się trochę wyżaliłam, bo mężowi nie chcę już na ten temat smęcić ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    wazne, że z sercem dobrze
    na nadcisnienie trzeba uwazać, masz w zanadrzu leki , wiec tylko spokojnie przezywamy te upały i wszelkie stresy ;)
    dobrze, że chociaz skok ciśnienia daje u ciebie objawy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z Rossmanna, kupiliśmy proszek Bobini, to już mogę robić pranie, choć jeszcze poczekam ;) jest teraz w promocji, jeszcze z kartą rossnę rabacik :P

Na ryneczku mega kolejki, ale stanęłam tam gdzie najmniej ludzi po truskawki i czereśnie, już są po 9 zł truskawki!!!

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny
    Mam niezręczny problem :( zaczął mi wychodzić hemoroid :( co mogę stosować w ciazy na niego? Czy posterisan? Ale maść czy czopki?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Czesc Dziewczyny
    Mam niezręczny problem :( zaczął mi wychodzić hemoroid :( co mogę stosować w ciazy na niego? Czy posterisan? Ale maść czy czopki?
    Widziałam w Rossmannie z Tołpy takie krem do odbytu na hemoroidy itd.. też dla kobiet w ciąży była informacja.

http://tolpa.pl/lagodzacy-zel-na-okolice-odbytu,p335#!opis-produktu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:45

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) dobre duszyczki jak sobie radzić z zespołem ciesni nadgarstka w ciąży? Boli od 2 tyg ale dzisiaj to już nie do wytrzymania :/ w nocy ryczałam z bólu, tak mnie kości dloni bola a ręce opuchnięte wyglądają jak łapa Shreka:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:19

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ