X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mam nadzieję, że w razie czego tak będzie, ale jak widać zdarzają się inne przypadki, bo są kobiety, którym jednak to spojenie pęka. Ja nastawiam się, że będzie dobrze. Tkanki miękkie mam zamiar dobrze przygotować. Jeszcze jest czas, ale wkleję Wam dobry artykuł z mojej sr na temtat "preparatów" do przygotowania typu liście mailny itp
    http://polozna.lublin.pl/od-czego-zalezy-latwy-porod-cz-ii-przygotowanie-tkanek-miekkich-do-porodu/

Ksosiu ja tak nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:18

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny, czy któras z Was miała silne kłucia z prawej strony żeber, ale bardzo wysoko. Właściwie na wysokości piersi. Tak boli, że nie mogę oddechu złapać. Mąż chce jechac na IP, a ja nie wiem czy nie panikuje, bo może zaraz minie.

Doradźcie, proszę.

tak u mnie wyglada ból zeber, o którym czesto piszę...w tej ciązy tez mnie dopadało, ale z lewej strony...
    poczekaj czy co ci minie, jak nie, to wiadomo ze IP dla włsnego spokoju...bo z prawej kiedys byla u nas watroba :) a u mnie z lewej niby nic. Ale ja znalazłam u siebie przyczyne . A kłucie bylo takie jak na kolke iw każdej pozycji

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I minelo... Tego sie spodziewalam. Ale slyszalam jak cos tam w srodku przeskoczylo. Skojarzylo mi sie z dwoma ocierajacymi sie o siebie chrzastkami.....
    Ale normalnie godzine mnie trzymalo!!:o

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    czyli to co u mnie ...ja te żebra najgorzej wspominam z pierwszej ciąży i po cc, az sie boje co teraz :) nawet mąż pamieta jak przez żebra własnie sie zwijałam
    a teraz przyczyna był u mnie pelny zolądek i po prosru mniej jem popoludniu
    narazie działa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla jak się niepokoisz, to pytaj o to lekarza na wizycie, od tego jest :) niech rozwieje Twoje niepokoje, niech Ci wszystko wyjaśni.
    Ja moją ginke zawsze magluję u mam 100 pytań do... :) ale ona jest rewelacyjna, bo zawsze wszystko wiem, każda ewentualną opcję, wszelkie możliwe scenariusze. Lekarz taki powinien być.
    Dobrze, że udało mi się zajść w ciążę teraz, bo moja ginka planuje ciążę, a do kogo ja bym chodziła? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    U Nas znowu niemiłosierny upał, mieliśmy rano jechać nad otwarte morze, ale nie spaliśmy w nocy dobrze więc pojedziemy późnym popołudniem jak minie południe i największy skwar.

Ja wiatraka nie mam, jakoś daję rade w domu :)

Dodatkowo męczy mnie niestety alergia, kicham, smarkam cały dzień i nawet w nocy się zdarza :/ koszmar..i tak niemal do końca lipca..a może i dłużej.
    Swędzi mnie w uszach i gardle, chyba od tego jeszcze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:31

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My w drodze nad morze, nie moge sie doczekac tej bryzy morskiej :D
    Nobla dla czlowieka co klimatyzacje wymyslil :D

agatia, bbeczka91, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol udanego wypoczynku :-D super :) nawdychaj się jodu :)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Hej! My w drodze nad morze, nie moge sie doczekac tej bryzy morskiej :D
    Nobla dla czlowieka co klimatyzacje wymyslil :D
    Oj Kochana obyś trafiła na bryzę :P bo na razie to zero ruchu powietrza i 50 st w słońcu :D a gdzie jedziecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:45

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę wam morza jeny ale bym pojechała :/ My dziś jedziemy wózek ogarnąć najwyższa pora zamówić ;-) Jutro jedziemy do rodziny na obiad i już mnie to przeraża w taki upał przy stole siedzieć i jeść to nic miłego!
    Po raz pierwszy dam wszystko za deszcz!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :D
    pirelka jedziemy do Dąbek kolo Darłowa :-)
    na szczescie mam kapelusz, parasol i balsam! Bede brodzic nogami w wodzie dla ochlody :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:52

Sabina, martta lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dzieki :D
    pirelka jedziemy do Dąbek kolo Darłowa :-)
    na szczescie mam kapelusz, parasol i balsam! Bede brodzic nogami w wodzie dla ochlody :D
    A to fajnie, bo to przy otwartym morzu bo w zatoce to masakra :P ja sama się nie wybieram choć mam dosłownie 10 min :P
    Po meczu skoczymy nad otwarte morze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMargol to miłego wypoczynku, szkoda, że akurat remontują drogę między Dąbkami a Darłowem, z tego co wiem to trzeba stać na trzech światłach (to na wypadek gdybyście wybierali się do Darłowa - polecam :) )

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My może w poniedziałek się nad morze wybierzemy :) nawet jeżeli pogoda nie będzie super dopisywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela ja też czekałam od ginki na zielone światło, zaszłam po 19 mc od cc. Ale lekarka od razu powiedziała, że jeżeli będę myślała nad kolejną ciążą to na pewno dłużej mam odczekać, bo jest ogromne ryzyko rozejscia się blizny w III trym. A niestety poród "brzuszny" to ryzyko dla matki i dziecka.
    Żabko mi ginka tłumaczyła, że przy kolejnym cc wycinaja pierwszą bliznę, więc nowa jest nieznacznie większa. U mnie prawie nie ma śladu bo cięciu a niczym nie smarowalam, podobno naturalny kolagen robi swoje albo się go ma odpowiedniar ilość albo nie. To też ma wpływ na ilość u jakość ciąż po cc.
    Majtki miałam siatkowe, super mi pasowały. Ale można też bawełniane.
    Moja blizna z zewnątrz i wewnątrz jest cacy. Oby tak zostało. Teraz na każdym usg będę miała ja sprawdzana bo my krótko czekaliśmy bo 10 miesięcy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja dzisiaj nadrabiam i brak mi słów, myślę, że jesteś bardzo silną psychicznie osobą, Twoje podejście do życia i obecnej ciąży jest dla mnie przykładem rezolutnej, dobrze poukładanej osoby, jak o Tobie myślę to mam wrażenie, że w Twoim towarzystwie czułabym się o wszystko spokojniejsza.
    Z całego serca życzę Ci, żeby już wszystko w Twoim życiu układało się po Twojej myśli.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    MMargol to miłego wypoczynku, szkoda, że akurat remontują drogę między Dąbkami a Darłowem, z tego co wiem to trzeba stać na trzech światłach (to na wypadek gdybyście wybierali się do Darłowa - polecam :) )
    Dzieki Bisacz :-) bedziemy caly tydzien, wiec zobaczymy moze i tam zajrzymy :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi od początku ginka mierzy blizne, teraz co 2 tyg na wizytach, ale gdzieś z tyłu głowy mam stres ;) ale wierzę, że nic się nie będzie działo :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce i w warzywniaku- wariactwo ile ludzi!! niektórzy przez tlok z biedronki uciekali...w warzywniaku mila pani przepuscila mnie w kolejce ;) znów moge 2 dni z domu nie wychodzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela mi od początku ginka mierzy blizne, teraz co 2 tyg na wizytach, ale gdzieś z tyłu głowy mam stres ;) ale wierzę, że nic się nie będzie działo :)
    będzie ok musi! ja z drugiej strony cieszę się że mój brzuch nie rośnie też gwałtownie.

‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ