X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Maz sie zatroszczyl i od rana mam kawusie.
    Zaraz sie ubieram i lece do szkoly podbic papiery z praktyk.. Mam nadzieje ze dyrekcja bedzie - mimo wakacji :o

Mialam isc dzis do lab na badania ale oczywiscie zapomnialam i siusiu nie zrobilam do pojemniczka :/

Pogoda przyjemna wiec zrobie dzis normalny obiadek :)

Bisacz u mnie to co prawda pierwsza ciaza ale tez wszystkim sie stresuje.... Byle pierniecie inne niz zwykle juz mnie martwi.

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    A ja pozdrawiam z izby czekam już 1,5 godziny na korytarzu była babka ze skurczami co 4 min czekała na cesarke na jej widok mnie sparalizowalo i mam jakieś nerwobole brzucha i pleców.

Mój kazał was od niego pozdrowić bez odbioru

Halo, odbior. Dawaj znac.
    Trzymaj sie:*

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) u nas mimo tego, że wczoraj popada ł deszcze to już jest gorąco i duszno.
    Zaraz śniadanko, mierzenie ciśnionka, kawusia i trzeba lecieć jakąś spożywkę kupić.

Skali daj znać, co i jak!!!

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na usztywniany przewijak na łóżeczko korzysta sie z podkładów jednorazowe?
    Czy one sa jednorazowe na przewinięcie czy jednorazowe po zalaniu przez dziecko?
    Czy raczej przewija sie na np na pieluszce z ceratka?
    Chodzi mi o cos takiego: http://allegro.pl/podklady-do-przewijania-60x90-przewijak-babyono-i6213970823.html?reco_id=cf8a7eb0-3c27-11e6-a82b-56847afe9799&ars_rule_id=201
    Czy moze to służyć jako podkład poporodowy dla
    Mnie do szpiTala i w domu w połogu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 07:31

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Czy na usztywniany przewijak na łóżeczko korzysta sie z podkładów jednorazowe?
    Czy one sa jednorazowe na przewinięcie czy jednorazowe po zalaniu przez dziecko?
    Czy raczej przewija sie na np na pieluszce z ceratka?
    Chodzi mi o cos takiego: http://allegro.pl/podklady-do-przewijania-60x90-przewijak-babyono-i6213970823.html?reco_id=cf8a7eb0-3c27-11e6-a82b-56847afe9799&ars_rule_id=201
    Czy moze to służyć jako podkład poporodowy dla
    Mnie do szpiTala i w domu w połogu?
    Tak, takie kładziesz na przewijak i jak dzieć zleje to wymieniasz.
    Jako podkłady poporodowe tez mogą być. :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam podkłady na łóżko dla siebie z seni kupić, a dziecko przewijak na zwykłej pieluszce tetrowej na przwijaku, lub też w rossmanni są takie http://www.rossmann.pl/Produkt/babydream-podklad-do-przewijania-dla-dzieci-10-szt,98505,6403,6055, ale wiadomo że jak ze szpitala zostanie to się nie zmarnuje ;)

my wstaliśmy, mały od rana się gimnastykuje i u nas w końcu ochłodzenie! :) 17 st póki co

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) pogoda za oknem sie robi widze niczego sobie nawet slonko wyszlo :) ja wstalam, wlasnie jem danonka bo chec mnie naszla ;p i ide budzic moja krolewne do przedszkola , maly od rana daje mi popalic i urzadza dzikie harce w brzuchu ze obudzil mnie tym przed budzikiem :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja chciałam podkłady na łóżko dla siebie z seni kupić, a dziecko przewijak na zwykłej pieluszce tetrowej na przwijaku, lub też w rossmanni są takie http://www.rossmann.pl/Produkt/babydream-podklad-do-przewijania-dla-dzieci-10-szt,98505,6403,6055, ale wiadomo że jak ze szpitala zostanie to się nie zmarnuje ;)

my wstaliśmy, mały od rana się gimnastykuje i u nas w końcu ochłodzenie! :) 17 st póki co
    Ja właśnie takie używałam :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio popadam w lekką panikę czy zdążę ze wszystkim, wielu rzeczy nadal nie mam, mam nieogarnięty pokoik, jeśli mąż będzie chciał go remontować w lipcu/sierpniu niech sobie da spokój, bo nie dość że upały to jeszcze kurze pyły i inne koszmary. Najgorszy problem gdzie układać rzeczy dla dziecka, bo w szafkach brak miejsca...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny!

Lrf
    mnie tez czeka odmalowanie salonu, ogarnianie pokoju Piotrusia, jak wybije lipiec, zaczne się martwić :) wbrew pozorom czas ucieka, wazne jednak by dzialać powoli, u mnie po prostu mąż musi zasiedzieć się w domu, a nie bierze z innymi urlopu (tylko na koniec sierpnia)wiec czas mamy ograniczony
    damy radę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja nie chcę sobie wyobrażać zdejmowanie tej głupiej boazerii i kasetonów z sufitu, przed ślubem zrobiliśmy tylko częściowy remont, bo nie starczyło funduszy, więc mamy zrobiony tylko salon, sypialnie i przedpokój. Przecież to będzie jeden wielki syf w mieszkaniu... a z małym dzieckiem ten pomysł jeszcze gorszy się wydaje...

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wszystko w porządku, ja byłam na izbie, bo 2 tyg temu jak byłam na wizycie doktor mi zmierzył, że szyjka krótsza, ogólnie w normie bo ok 3 ale się skróciła i kazał uważać i jakby coś się działo, kłuło to zebym podjechała na izbę to sprawdzić.

Noi wczoraj pojechałam bo od 3 dni czułam wzmożone kłucia, ale powiedzieli że dalej ok 3 jest, natomiast lekarz zalecił położenie się na oddział, żebym wzięła sterydy i magnez. Nie zgodziłam się, bo 2 tyg temu mój prowadzący przy takich samych parametrach twierdził, że narazie bez paniki. Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi sterydami. Dla spokoju zadzwonię dziś do mojego lekarza, ma dyżur w szpitalu to się go zapytam jak on to widzi, kolejną wizytę mam za 2 tygodnie. Czy mogę poczekać czy lepiej się położyć.

Mam kilka danych gdzie nie mogę znaleźć parametrów chodzi o przepływy może którąs z was wie jakie są normy?
    AFI 105 mm
    MCA PI 2,76
    RI-0,96
    Umb PI - 1,22
    RI - 0, 71

Nie chciałam Was wystraszyć, bardziiej chodziło o to, że jak przyjechałam na izbę to była kobieta która akurat rodziła w sensie miała skurcze i czekała na korytarzu na cesarkę, i mnie to zestresowało, wiecie nigdy nie widziałam jak to wygląda na żywo. I myślałam ze urodzę razem z nią, tak mnie jakoś ze stresu zaczęło wszytsko boleć. Ale później ją wzieli już na salę, a ja dalej czekałam tylko 3 godziny aż lekarz wróci z ceserki.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    oj będzie syf :) wiem, co u nas było, a takich rzeczy nie demontowaliśmy :D bardzo lubimy remonty, ale okaże sie , jak pójdzie odmalowanie w ciąży...ani mebli nosić nie wolno, ani za duzo nie nachyle sie do sprzatania :D ja nie xzekałabym do sierpnia...no chyba że mąż bedzie miał pomocników (u nas ta wersja odpada)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Hej.
    Wszystko w porządku, ja byłam na izbie, bo 2 tyg temu jak byłam na wizycie doktor mi zmierzył, że szyjka krótsza, ogólnie w normie bo ok 3 ale się skróciła i kazał uważać i jakby coś się działo, kłuło to zebym podjechała na izbę to sprawdzić.

Noi wczoraj pojechałam bo od 3 dni czułam wzmożone kłucia, ale powiedzieli że dalej ok 3 jest, natomiast lekarz zalecił położenie się na oddział, żebym wzięła sterydy i magnez. Nie zgodziłam się, bo 2 tyg temu mój prowadzący przy takich samych parametrach twierdził, że narazie bez paniki. Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi sterydami. Dla spokoju zadzwonię dziś do mojego lekarza, ma dyżur w szpitalu to się go zapytam jak on to widzi, kolejną wizytę mam za 2 tygodnie. Czy mogę poczekać czy lepiej się położyć.

Mam kilka danych gdzie nie mogę znaleźć parametrów chodzi o przepływy może którąs z was wie jakie są normy?
    AFI 105 mm
    MCA PI 2,76
    RI-0,96
    Umb PI - 1,22
    RI - 0, 71

Nie chciałam Was wystraszyć, bardziiej chodziło o to, że jak przyjechałam na izbę to była kobieta która akurat rodziła w sensie miała skurcze i czekała na korytarzu na cesarkę, i mnie to zestresowało, wiecie nigdy nie widziałam jak to wygląda na żywo. I myślałam ze urodzę razem z nią, tak mnie jakoś ze stresu zaczęło wszytsko boleć. Ale później ją wzieli już na salę, a ja dalej czekałam tylko 3 godziny aż lekarz wróci z ceserki.

Sterydy to dla dzidziusia na płucka aby się rozwineły. Dobrze że szyjka się trzyma!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, część kasetonów - takie ozdobne kostki spadła, nie wyobrażam sobie gdyby to się stało pod dzieckiem :/ nie rozumiem, jak w PRLu mogło się to ludziom podobać :/

bo my boazerię nawet w łazience mamy i za chiny nie daję rady tego wyczyścić...

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali dobrze, że to tylko "rutynowa" wizyta na IP :) bo stracha napędziłas :)

Wróciłam ze sklepu, bo chcialamr zdążyć przed upalem, ale już jest skwarka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :P możecie być ze mnie dumne, właśnie posegregowałam ubranka od 50-62 i dziś zaczynam pranie :D i układanie w szafie. Ubranek 68 i 74 jest trochę ale mogę sobie w tym zakresie jeszcze pozwolić na małe szaleństwo.

Ogólnie jakieś wicie gniazda mi się załączyło od rana latam, łazienkę mam już sprzątniętą, ubranka ogarnięte. Jak córka wstanie ogarnę jej pokój.

A tak po za tym dzien dobry :P

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    na wyniku nie mam norm dla przepływów...

lrf
    boazeria u nas była ponoć przed wczesniejszymi właścicielami, ale ją usunęli
    ale ci natomiast mieli bardzo specyficzny gust co do kolorów :) uwielbiali pomalowane na kolor sufity :) bylismy w szoku, jakie barwy znajdowaliśmy pod innymi warstwami :) tak więc jaskrawy róz dominował na suficie i oknach w salonie, my tam zastaliśmy poźniej brudny zółty na suficie (co zamalowało się po 10 warstwach białej farby)
    kuchnia cała na zielono-w tym sufit :)
    mały pokoik (gdzie teraz siedze przy kompie) rózowo-zólty i ozdóbki na suficie czy scianach z kasetonów :)
    i to nie były czasy PRL tylko gust tych ludzi :D
    dalismy rade (głównie finansowo) ogarnąć to w ciągu jakiś 3 lat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorszej :P
    coś czuję że tego remontu nie zrobimy przed porodem, niech mój mąż ogarnie że zostały tylko dwa miesiące! a wczoraj jeszcze wypalił, że wolałabym aby moje CC było jak już dostanie nową umowę w pracą, obecną ma do końca sierpnia. OK, to pogadaj z swoim synem!!! :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    kiedy cc zalezy od lekarza, a przede wszystkim od szpitala

chociaż kolezance mały pchał sie na swiat kilka dni przed cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:39

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ