X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Maz sie zatroszczyl i od rana mam kawusie.
    Zaraz sie ubieram i lece do szkoly podbic papiery z praktyk.. Mam nadzieje ze dyrekcja bedzie - mimo wakacji :o

Mialam isc dzis do lab na badania ale oczywiscie zapomnialam i siusiu nie zrobilam do pojemniczka :/

Pogoda przyjemna wiec zrobie dzis normalny obiadek :)

Bisacz u mnie to co prawda pierwsza ciaza ale tez wszystkim sie stresuje.... Byle pierniecie inne niz zwykle juz mnie martwi.

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    A ja pozdrawiam z izby czekam już 1,5 godziny na korytarzu była babka ze skurczami co 4 min czekała na cesarke na jej widok mnie sparalizowalo i mam jakieś nerwobole brzucha i pleców.

Mój kazał was od niego pozdrowić bez odbioru

Halo, odbior. Dawaj znac.
    Trzymaj sie:*

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) u nas mimo tego, że wczoraj popada ł deszcze to już jest gorąco i duszno.
    Zaraz śniadanko, mierzenie ciśnionka, kawusia i trzeba lecieć jakąś spożywkę kupić.

Skali daj znać, co i jak!!!

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na usztywniany przewijak na łóżeczko korzysta sie z podkładów jednorazowe?
    Czy one sa jednorazowe na przewinięcie czy jednorazowe po zalaniu przez dziecko?
    Czy raczej przewija sie na np na pieluszce z ceratka?
    Chodzi mi o cos takiego: http://allegro.pl/podklady-do-przewijania-60x90-przewijak-babyono-i6213970823.html?reco_id=cf8a7eb0-3c27-11e6-a82b-56847afe9799&ars_rule_id=201
    Czy moze to służyć jako podkład poporodowy dla
    Mnie do szpiTala i w domu w połogu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 07:31

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Czy na usztywniany przewijak na łóżeczko korzysta sie z podkładów jednorazowe?
    Czy one sa jednorazowe na przewinięcie czy jednorazowe po zalaniu przez dziecko?
    Czy raczej przewija sie na np na pieluszce z ceratka?
    Chodzi mi o cos takiego: http://allegro.pl/podklady-do-przewijania-60x90-przewijak-babyono-i6213970823.html?reco_id=cf8a7eb0-3c27-11e6-a82b-56847afe9799&ars_rule_id=201
    Czy moze to służyć jako podkład poporodowy dla
    Mnie do szpiTala i w domu w połogu?
    Tak, takie kładziesz na przewijak i jak dzieć zleje to wymieniasz.
    Jako podkłady poporodowe tez mogą być. :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam podkłady na łóżko dla siebie z seni kupić, a dziecko przewijak na zwykłej pieluszce tetrowej na przwijaku, lub też w rossmanni są takie http://www.rossmann.pl/Produkt/babydream-podklad-do-przewijania-dla-dzieci-10-szt,98505,6403,6055, ale wiadomo że jak ze szpitala zostanie to się nie zmarnuje ;)

my wstaliśmy, mały od rana się gimnastykuje i u nas w końcu ochłodzenie! :) 17 st póki co

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) pogoda za oknem sie robi widze niczego sobie nawet slonko wyszlo :) ja wstalam, wlasnie jem danonka bo chec mnie naszla ;p i ide budzic moja krolewne do przedszkola , maly od rana daje mi popalic i urzadza dzikie harce w brzuchu ze obudzil mnie tym przed budzikiem :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja chciałam podkłady na łóżko dla siebie z seni kupić, a dziecko przewijak na zwykłej pieluszce tetrowej na przwijaku, lub też w rossmanni są takie http://www.rossmann.pl/Produkt/babydream-podklad-do-przewijania-dla-dzieci-10-szt,98505,6403,6055, ale wiadomo że jak ze szpitala zostanie to się nie zmarnuje ;)

my wstaliśmy, mały od rana się gimnastykuje i u nas w końcu ochłodzenie! :) 17 st póki co
    Ja właśnie takie używałam :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio popadam w lekką panikę czy zdążę ze wszystkim, wielu rzeczy nadal nie mam, mam nieogarnięty pokoik, jeśli mąż będzie chciał go remontować w lipcu/sierpniu niech sobie da spokój, bo nie dość że upały to jeszcze kurze pyły i inne koszmary. Najgorszy problem gdzie układać rzeczy dla dziecka, bo w szafkach brak miejsca...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny!

Lrf
    mnie tez czeka odmalowanie salonu, ogarnianie pokoju Piotrusia, jak wybije lipiec, zaczne się martwić :) wbrew pozorom czas ucieka, wazne jednak by dzialać powoli, u mnie po prostu mąż musi zasiedzieć się w domu, a nie bierze z innymi urlopu (tylko na koniec sierpnia)wiec czas mamy ograniczony
    damy radę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja nie chcę sobie wyobrażać zdejmowanie tej głupiej boazerii i kasetonów z sufitu, przed ślubem zrobiliśmy tylko częściowy remont, bo nie starczyło funduszy, więc mamy zrobiony tylko salon, sypialnie i przedpokój. Przecież to będzie jeden wielki syf w mieszkaniu... a z małym dzieckiem ten pomysł jeszcze gorszy się wydaje...

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wszystko w porządku, ja byłam na izbie, bo 2 tyg temu jak byłam na wizycie doktor mi zmierzył, że szyjka krótsza, ogólnie w normie bo ok 3 ale się skróciła i kazał uważać i jakby coś się działo, kłuło to zebym podjechała na izbę to sprawdzić.

Noi wczoraj pojechałam bo od 3 dni czułam wzmożone kłucia, ale powiedzieli że dalej ok 3 jest, natomiast lekarz zalecił położenie się na oddział, żebym wzięła sterydy i magnez. Nie zgodziłam się, bo 2 tyg temu mój prowadzący przy takich samych parametrach twierdził, że narazie bez paniki. Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi sterydami. Dla spokoju zadzwonię dziś do mojego lekarza, ma dyżur w szpitalu to się go zapytam jak on to widzi, kolejną wizytę mam za 2 tygodnie. Czy mogę poczekać czy lepiej się położyć.

Mam kilka danych gdzie nie mogę znaleźć parametrów chodzi o przepływy może którąs z was wie jakie są normy?
    AFI 105 mm
    MCA PI 2,76
    RI-0,96
    Umb PI - 1,22
    RI - 0, 71

Nie chciałam Was wystraszyć, bardziiej chodziło o to, że jak przyjechałam na izbę to była kobieta która akurat rodziła w sensie miała skurcze i czekała na korytarzu na cesarkę, i mnie to zestresowało, wiecie nigdy nie widziałam jak to wygląda na żywo. I myślałam ze urodzę razem z nią, tak mnie jakoś ze stresu zaczęło wszytsko boleć. Ale później ją wzieli już na salę, a ja dalej czekałam tylko 3 godziny aż lekarz wróci z ceserki.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    oj będzie syf :) wiem, co u nas było, a takich rzeczy nie demontowaliśmy :D bardzo lubimy remonty, ale okaże sie , jak pójdzie odmalowanie w ciąży...ani mebli nosić nie wolno, ani za duzo nie nachyle sie do sprzatania :D ja nie xzekałabym do sierpnia...no chyba że mąż bedzie miał pomocników (u nas ta wersja odpada)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Hej.
    Wszystko w porządku, ja byłam na izbie, bo 2 tyg temu jak byłam na wizycie doktor mi zmierzył, że szyjka krótsza, ogólnie w normie bo ok 3 ale się skróciła i kazał uważać i jakby coś się działo, kłuło to zebym podjechała na izbę to sprawdzić.

Noi wczoraj pojechałam bo od 3 dni czułam wzmożone kłucia, ale powiedzieli że dalej ok 3 jest, natomiast lekarz zalecił położenie się na oddział, żebym wzięła sterydy i magnez. Nie zgodziłam się, bo 2 tyg temu mój prowadzący przy takich samych parametrach twierdził, że narazie bez paniki. Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi sterydami. Dla spokoju zadzwonię dziś do mojego lekarza, ma dyżur w szpitalu to się go zapytam jak on to widzi, kolejną wizytę mam za 2 tygodnie. Czy mogę poczekać czy lepiej się położyć.

Mam kilka danych gdzie nie mogę znaleźć parametrów chodzi o przepływy może którąs z was wie jakie są normy?
    AFI 105 mm
    MCA PI 2,76
    RI-0,96
    Umb PI - 1,22
    RI - 0, 71

Nie chciałam Was wystraszyć, bardziiej chodziło o to, że jak przyjechałam na izbę to była kobieta która akurat rodziła w sensie miała skurcze i czekała na korytarzu na cesarkę, i mnie to zestresowało, wiecie nigdy nie widziałam jak to wygląda na żywo. I myślałam ze urodzę razem z nią, tak mnie jakoś ze stresu zaczęło wszytsko boleć. Ale później ją wzieli już na salę, a ja dalej czekałam tylko 3 godziny aż lekarz wróci z ceserki.

Sterydy to dla dzidziusia na płucka aby się rozwineły. Dobrze że szyjka się trzyma!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, część kasetonów - takie ozdobne kostki spadła, nie wyobrażam sobie gdyby to się stało pod dzieckiem :/ nie rozumiem, jak w PRLu mogło się to ludziom podobać :/

bo my boazerię nawet w łazience mamy i za chiny nie daję rady tego wyczyścić...

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali dobrze, że to tylko "rutynowa" wizyta na IP :) bo stracha napędziłas :)

Wróciłam ze sklepu, bo chcialamr zdążyć przed upalem, ale już jest skwarka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :P możecie być ze mnie dumne, właśnie posegregowałam ubranka od 50-62 i dziś zaczynam pranie :D i układanie w szafie. Ubranek 68 i 74 jest trochę ale mogę sobie w tym zakresie jeszcze pozwolić na małe szaleństwo.

Ogólnie jakieś wicie gniazda mi się załączyło od rana latam, łazienkę mam już sprzątniętą, ubranka ogarnięte. Jak córka wstanie ogarnę jej pokój.

A tak po za tym dzien dobry :P

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    na wyniku nie mam norm dla przepływów...

lrf
    boazeria u nas była ponoć przed wczesniejszymi właścicielami, ale ją usunęli
    ale ci natomiast mieli bardzo specyficzny gust co do kolorów :) uwielbiali pomalowane na kolor sufity :) bylismy w szoku, jakie barwy znajdowaliśmy pod innymi warstwami :) tak więc jaskrawy róz dominował na suficie i oknach w salonie, my tam zastaliśmy poźniej brudny zółty na suficie (co zamalowało się po 10 warstwach białej farby)
    kuchnia cała na zielono-w tym sufit :)
    mały pokoik (gdzie teraz siedze przy kompie) rózowo-zólty i ozdóbki na suficie czy scianach z kasetonów :)
    i to nie były czasy PRL tylko gust tych ludzi :D
    dalismy rade (głównie finansowo) ogarnąć to w ciągu jakiś 3 lat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorszej :P
    coś czuję że tego remontu nie zrobimy przed porodem, niech mój mąż ogarnie że zostały tylko dwa miesiące! a wczoraj jeszcze wypalił, że wolałabym aby moje CC było jak już dostanie nową umowę w pracą, obecną ma do końca sierpnia. OK, to pogadaj z swoim synem!!! :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    kiedy cc zalezy od lekarza, a przede wszystkim od szpitala

chociaż kolezance mały pchał sie na swiat kilka dni przed cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:39

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ