X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    bisacz, czasem potrafię wyjść z kilkoma rzeczami, czasem tylko z jedną - jak ostatnio, ale za to perełką, teraz na allegro znalazłam śliczną bluzę na jesień i zastanawiam się jak wygram licytację i będę chciała dorzucić do koszyka kilka innych rzeczy jak to ogarnąć, bo licytacji nie da się umieścić w koszyku :P

agatia, dla mnie ciężko było to ogarnąć, najlepiej chyba zagadam do dziewczyn z kadr u mnie w firmie to mi to wszystko wytłumaczą :) a prawko się przyda przy małym dziecku, bo nie wyobrażam sobie jechać np do moich rodziców dwoma autobusami przez całe miasto...
    No jasne, że prawko się przyda :) ja żałuję, że odpuscilam, ale wezmę się znowu :) akurat po porodzie trochę kasy wpadnie to bedzie na jazdy :)
    Kadry powinny teoretycznie wiedzieć, choć u nas są słabo zorientowani i trzeba samemu pilnować przepisów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jeszcze kilka rzeczy przydałoby się kupić dla dzieciaczka, więc idę na grzebki ;D
    a u nas kadry na szczęście ogarniają temat, nie to co u męża - ostatnio L4 przyniósł, zrobili ksero i mu oryginał oddali, a po kilku tygodniach za nim biegali, żeby jednak doniósł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:33

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wychodze z założenia, że lepiej samemu przepisy znać, a pożniej tylko tego pilnować!
    zus wyraźnie zaznacza , ze to płatnik (pracodawca), źle liczył zasiłki-tak wszyscy umywaja rece i szukaja winnego
    a przepisy ciagle sie zmieniaja
    wystarczy jedno słowo dopisać w ustawie i coś się zmienia(mialam tak z trzynastką)
    a jak sa nowe przepisy to i PIP ich nie zna (tak miałam z dodatkowym rodzicielskim po smierci dziecka)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście, że tak, tylko nie zawsze wszystko rozumiem, wolałabym kogoś zaufanego mieć co mi w razie potrzeby podpowie co i jak...

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mnie jeszcze kilka rzeczy przydałoby się kupić dla dzieciaczka, więc idę na grzebki ;D
    a u nas kadry na szczęście ogarniają temat, nie to co u męża - ostatnio L4 przyniósł, zrobili ksero i mu oryginał oddali, a po kilku tygodniach za nim biegali, żeby jednak doniósł :P
    Ha ha ha to mąż ma jeszcze lepsze gwiazdy w kadrach niż u mnie. Choć u mnie też zawsze mają problem z urlopem, kiedyś gubily wnisoki, mieszały między pracownikami (mam to szczęście-nieszczęście, że jesteśmy dwie o tym samym imieniu i nazwisku). Teraz urlop wysyłamy drogą elektroniczną i nie ma pomyłek :)
    Płace też mamy.specyficzne, wyliczyły mi jakąś dziwną podstawę do wypłaty, a potem się okazało, że mi wyplacaja o 500 zl więcej niż miało być...

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lecę na spacerek jakiś złapać wit D3 :) udanego dnia i do potem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś pochmurnie i chłodno, idealnie więc po tych upałach ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chłodny drugi dzień
    wczoraj sobie salon ogarnełam
    został mi do porzadkowania ten pokoik (najmniejszy a najgorszy do sprzatania bo tu same dokumenty) i prasowanie (pogoda niby idealna)
    mam dylemat czy myc włosy w tej nieszczęsnej wodzie...ale nie mam zbyt pełnej lodówki...muszę l4 zawieźć do pracy...

chyba sie nie chwalilam, ale u mnie w pracy wielkie zmiany (co mnie bardzo raduje, bo wg mnie zmiany tylko na dobre wyjdą)- nasza dyr odchodzi juz właśnie na emeryture Hura! skończy się kolesiostwo, bo raczej nikt od nas sie nie kwalifikuje na to stanowisko (hura hura!) i wszyscy pracownicy przed nowym dyr będą równi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po kilkudniowej nieobecności

Troszkę Was podczytywałam ale mam jeszcze trochę do nadrobienia.
    Jestem po piątkowej wizycie, na której miałam usg IIII trymestru. Krzyś jest zdrowiutki :) waży 1544g, długość kości udowej 5,77 więc mnożąc przez 7 wychodzi ok. 40 cm :) Ułożenie główkowe, podłużne. Łożysko na tylnej ścianie I st. Gin. była zaskoczona bo rzadko się zdarza, żeby termin z miesiączki pokrywał się dokładnie z terminem z pomiarów, a u mnie tak właśnie było w piątek 30+1 :) Teraz mam mieć już wizyty co 2 tygodnie, tak mi powiedziała gin., że po 30tc musimy się widywać częściej a to już było ostatnie usg takie pomiarowe.
    Myślałam, że będę mogła pojechać do Bukowiny pod koniec lipca tak na weekend, ale niestety już za późno i gin. powiedziała, że za rok pojedziemy z synem :)

Jaki powinien być poziom AFI w 30tc?
    Mi wyszło 11,88. Lekarka mówi, że wszystko ok. Z tego co pamiętam to chyba powinno być 13?

Później Was nadrobię a teraz idę korzystać jeszcze z chłodniejszej pogody. Póki co mam nadzieję, że u Was też tak dobrze jak u mnie po wizytach :)
    Powodzenia dla dzisiaj wizytujących :)
    Miłego dnia i udanych wypoczynków dla wczasowiczów :)

mysza0406, Pysiaczek89, kamciaelcia, Sabina, violett, żabka04, bbeczka91, mmargol, martta, bisacz, marta258 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia, super wieści ;) gratuluję udanej wizyty
    chyba tylko ja będę miała tak późno te usg III trymestru, że aż zastanawiam się czy jest sens iść :P

_izunia_ lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF dziękuję :) no pewnie że jest sens iść ;) wszystko pooglądają, pomierzą i Ty sobie obejrzysz :)

Mój mąż tylko trochę zawiedziony, że tylko zdjęcie kręgosłupa dostaliśmy :)
    Nie mam żadnego 3d na pamiątkę ale nie wiem czy iść gdzieś prywatnie tylko na takie obejrzenie i wykonanie takiego zdjęcia czy kilku zdjęć. Skoro wszystko jest dobrze to już niedługo będę miała na żywo a nie na zdjęciu. :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem umówiona dopiero na 11 lub 12 lipca (muszę sprawdzić w kalendarzu), więc nie wiem czy coś jeszcze będzie widać, ale tak mnie zapisali :/

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro USG III trymestru dokładnie 28 tydzień i 5 dzień. Nie miałam od 11 tygodni usg i mam mega stresa jak maluszek takiej przerwy jeszcze nie miałam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin to faktycznie bardO dluga przerwa :) ja 11.07 mam wizyte po 5 tygodniach i nie moge sie doczekac...a co dopiero tyle..nie no ja bhm nie wytrzymala ani nie czekala 11 tygodni na wizyte z usg tylko szybciej bym poszla :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia
    afi w normie i to istotne
    normy wód sa dośc szerokie

_izunia_ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dziękuję :)
    Ja mam teraz wizytę 11.07. To będzie pewnie już ktg i sprawdzanie szyjki. Tak myślę.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia
    ja jeszcze z ktg nie ruszam ( u mnie robią w poradni przed przyjmowaniem pacjentek)
    szyjke bada mi "recznie"
    prenatalne prywatne mam w piątek
    potem echo serca ale termin do dupy, bo późno)
    z dopplerem ruszam za 3 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 30 tygodniu :)
    Kurcze, widze ze chyba nie macie problemow z opuchnieciami, bo nikt nic nie pisze :p
    Dzis rano nadal mam spuchniete nogi, ale wyczytalam w necie, ze to opuchlizna ukryta, tzn. mozna to sprawdzic przyciskajac palec na srodku piszczeli i po 5 sekundach jak sie pusci i zostanie zglebienie, to znaczy ze jest opuchlizna. Niestety u mnie i wieczorem i rano, mimo ze juz nie ma upalow, a rano to nawet nie widac, wiec sie zdziwilam.
    Ide dzis na kontrole do lekarza, bo sie martwie, zwlaszcza, ze sporo przytylam w II trymestrze i moze to ta woda wlasnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, wczoraj wieczorem probowalam usiasc w wannie i w polowie drogi poslizgnelam sie i upadlam na pupe, co prawda do wody i tak po prostu z impetem usiadlam, nic nie dotknelo brzuszka, ale jednak bylo to dosc silne i poczylam lekkie ciagniecie po bokach. Zaraz przeszlo i maly zaczal kopac, ale martwie sie czy nic sie nie stalo, cala noc tylko z reka na brzuchu pilnowalam ruchow, a maluszek po energicznym dniu mniej sie ruszal, ale jednak ruchy czulam. Ehh czy Wy tez sie tak stresujecie wszystkim? Mam nadzieje, ze wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Witam sie w 30 tygodniu :)
    Kurcze, widze ze chyba nie macie problemow z opuchnieciami, bo nikt nic nie pisze :p
    Dzis rano nadal mam spuchniete nogi, ale wyczytalam w necie, ze to opuchlizna ukryta, tzn. mozna to sprawdzic przyciskajac palec na srodku piszczeli i po 5 sekundach jak sie pusci i zostanie zglebienie, to znaczy ze jest opuchlizna. Niestety u mnie i wieczorem i rano, mimo ze juz nie ma upalow, a rano to nawet nie widac, wiec sie zdziwilam.
    Ide dzis na kontrole do lekarza, bo sie martwie, zwlaszcza, ze sporo przytylam w II trymestrze i moze to ta woda wlasnie.
    Mi wczoraj I przed wczoraj noga spuchla, kostki nie było widać. Po zimnej misce wody i moczeniu przeszło. Ale przy najbliżej wizycie o tym powiem. Daj znać co ci powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 11:15

‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ