X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia super wiesci :) ale już macie dużego synka :)

_izunia_ lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia AFI w normie jest od 6 do 19 (niektóre źródła podają 5-20 ale przy krancowych trzeba monitorować). AFI masz super :)
    Ja w środę ginka, za 2 tyg echo serduszka i pewnie kolejna wizyta u ginki :) w między czasie ruszam z ktg i raz na 2 tyg przepływy. Teraz to najlepiej z kliniki nie wychodzić ;) szyjke mam mierzona na każdej wizycie palcami i na USG.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    ja nie odp ci na opuchlizne bo wczesniej o tym juz pisalam...lekarz kazdorazowo się o to pyta, wręcz jak schodze z fotela, to zawsze łapie mnie za obie kostki (własnie naciska, by sprawdzić, czy sa obrzeki ukryte), u mnie tego nie ma
    ale w pierwszej ciązy złapało na końcówce i nie znalazlam metody na ulge...obrzeki powinny pojawiać sie i znikać, gorzej, jak się utrzymuja cały czas
    w pierwszej kolejnosci każa ograniczyć (wyeliminować) sól z diety

a po dowiadczeniu z babcia wiem, ze obrzeki równomierne na obu nogach swiadczyć mogą o nerkach (babcia miała przewlekłą niewydolność nerek) a takie asymetryczne związane sa z krażeniem. Wazne by tez nie były gorace te nogi...

ale obrzeki to element bycia w ciązy ;) nogi do góry, odpoczynek, mniej soli,duzo pić, dziewczyny radziły pić pokrzywę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet ja na razie nie puchne, więc mic Ci nie poradzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poludniu dam znac Angela. A tylko jedna Ci spuchla? Mi obie, ale nierownomiernie, tzn. widac, ze jedna mocniej, bo znika kostka wlasnie.
    Ale polecam sprawdzenie sobie tej opuchlizny na kosci piszczelowej, nawet jak nie widac, ze macie spuchniete nogi, mi mama wczoraj podpowiedziala, bo mnie zobaczyla po kilku tygodniach i od razu stwierdzila, ze mam nogi spuchniete az do ud. A ja bylam pewna, ze mi po prostu przytyly :p

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    dlatego mnie lekarz lapie za nogi od poczatku ciązy

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzieki, ja wlasnie sie boje czy to nie przez te problemi z nerkami, odpukac na razie jest spokoj, to sie nogi zaczely :p
    Uroki ciazy, w sumie juz wole to, bo ja sie przemecze, ale maluszkowi raczej nie zagraza.

Wlasnie fika w brzuszku, wiec chyba moje wczorajsze ladowanie na pupie tylko mi strachu przynioslo.
    Poszukam jakiejs maty do wanny.

W ogole czuje, ze teraz od 30 tygodnia zaczyna sie takie wielkie odliczanie do porodu, juz taka koncowka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wlasnie mam bardzo podobnie jak opisujesz, zobacze co mi dzis lekarz powie i wyprobuje ta masc. Pije bardzo duzo, no a z odpoczynkiem tez u mnie ciezko, mam jakiegos powera, ciagle sprzatam, biegam na zakupy, no sama sie dziwie, nawet upalmi nie przeszkadza ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    ale sama napisałaś, ze masz asymetryczne obrzeki więc sie nie martw nimi, to woda i krazenie w nogach
    pogoda dodatkowo nam nie słuzy, a ja zlapałam obrzeki w listopadzie-nie ma zatem zasady, smiesznie to wyglada, warto znaleźć metode, by ulżyć, niektórym pomaga ciepłe, innym zimne...po 30 tc może nas wiele dolegliwoci dopaść

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Wiem, że obie mamy problemy z nerkami, więc napiszę jeszcze, że lekarz tego nie wiąże z opuchlizną w tej chwili- po prostu "uroki" ciąży...
    No wlasnie tego sie obawiam, i jeszcze tego zatrucia ciazowego, bo sie naczytalam, ze moze byc kiedy sie gwaltownie przytyje i gdy opuchlizna nie schodzi po odpoczynku, wiec dla swietego spokoju pojde na konsultacje, najwyzej wyjde na paranoiczke, ale kurcze lepsze to, niz zamartwianie sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    ale u mnie długo trwało, zanim zrozumialam, po co mnie lapie za nogi :) (dopiero zorientowałam się w drugiej ciąży)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wlasnie raz tylko sprawdzal i wtedy jeszcze tych problemow nie mialam.
    Wicie gniazda, taak :) my sie niedawno przeprowadzilismy i jestjeszcze sporo do ogarniecia, a ja tylko marudze mezowi, zeby zdazyl do sierpnia.
    Pokoik mamy pomalowany, na dniachma byc szafa i chyba wreszcie rusze z praniem ciuszkow.
    No i najwyzszy czas pozamawiac lozeczko, materacyk, posciel i zaslonki, widzialam na allegro rozne cuda pod kolor poscieli, tylko trzeba sie na cos zdecydowac w koncu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec rozumiem dokladnie Mysza, jak tu odpoczywac ;)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja powoli wpadam w panikę, czy ze wszystkim zdążymy... :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z wyprawki zostało tylko kilka rzeczy do kupienia :D
    np pampersy(dada juz mam), chusteczki, mm, smoczki do butelki lovi oraz katarek
    porzadkowanie pokoju Piotrusia juz wkrótce :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampersy firmy pampers...
    zwykłe (zielone) czy premium (zlote).
    Ktoś wie czym sie roznią?
    Myślalam zeby kupic zielone do domu - bo jest ich wiecej w opakowaniu, a premium (22szt.) wziac do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nie wiem czym okrywać noworodka zaraz po urodzeniu do spania, żeby się przypadkiem nie udusił :/

‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ