WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Izunia AFI w normie jest od 6 do 19 (niektóre źródła podają 5-20 ale przy krancowych trzeba monitorować). AFI masz super
Ja w środę ginka, za 2 tyg echo serduszka i pewnie kolejna wizyta u ginkiw między czasie ruszam z ktg i raz na 2 tyg przepływy. Teraz to najlepiej z kliniki nie wychodzić
szyjke mam mierzona na każdej wizycie palcami i na USG.
_izunia_ lubi tę wiadomość
-
violett
ja nie odp ci na opuchlizne bo wczesniej o tym juz pisalam...lekarz kazdorazowo się o to pyta, wręcz jak schodze z fotela, to zawsze łapie mnie za obie kostki (własnie naciska, by sprawdzić, czy sa obrzeki ukryte), u mnie tego nie ma
ale w pierwszej ciązy złapało na końcówce i nie znalazlam metody na ulge...obrzeki powinny pojawiać sie i znikać, gorzej, jak się utrzymuja cały czas
w pierwszej kolejnosci każa ograniczyć (wyeliminować) sól z diety
a po dowiadczeniu z babcia wiem, ze obrzeki równomierne na obu nogach swiadczyć mogą o nerkach (babcia miała przewlekłą niewydolność nerek) a takie asymetryczne związane sa z krażeniem. Wazne by tez nie były gorace te nogi...
ale obrzeki to element bycia w ciązynogi do góry, odpoczynek, mniej soli,duzo pić, dziewczyny radziły pić pokrzywę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo poludniu dam znac Angela. A tylko jedna Ci spuchla? Mi obie, ale nierownomiernie, tzn. widac, ze jedna mocniej, bo znika kostka wlasnie.
Ale polecam sprawdzenie sobie tej opuchlizny na kosci piszczelowej, nawet jak nie widac, ze macie spuchniete nogi, mi mama wczoraj podpowiedziala, bo mnie zobaczyla po kilku tygodniach i od razu stwierdzila, ze mam nogi spuchniete az do ud. A ja bylam pewna, ze mi po prostu przytyly :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia dzieki, ja wlasnie sie boje czy to nie przez te problemi z nerkami, odpukac na razie jest spokoj, to sie nogi zaczely :p
Uroki ciazy, w sumie juz wole to, bo ja sie przemecze, ale maluszkowi raczej nie zagraza.
Wlasnie fika w brzuszku, wiec chyba moje wczorajsze ladowanie na pupie tylko mi strachu przynioslo.
Poszukam jakiejs maty do wanny.
W ogole czuje, ze teraz od 30 tygodnia zaczyna sie takie wielkie odliczanie do porodu, juz taka koncowka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMysza wlasnie mam bardzo podobnie jak opisujesz, zobacze co mi dzis lekarz powie i wyprobuje ta masc. Pije bardzo duzo, no a z odpoczynkiem tez u mnie ciezko, mam jakiegos powera, ciagle sprzatam, biegam na zakupy, no sama sie dziwie, nawet upalmi nie przeszkadza
-
violett
ale sama napisałaś, ze masz asymetryczne obrzeki więc sie nie martw nimi, to woda i krazenie w nogach
pogoda dodatkowo nam nie słuzy, a ja zlapałam obrzeki w listopadzie-nie ma zatem zasady, smiesznie to wyglada, warto znaleźć metode, by ulżyć, niektórym pomaga ciepłe, innym zimne...po 30 tc może nas wiele dolegliwoci dopaśćviolett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Wiem, że obie mamy problemy z nerkami, więc napiszę jeszcze, że lekarz tego nie wiąże z opuchlizną w tej chwili- po prostu "uroki" ciąży...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mi wlasnie raz tylko sprawdzal i wtedy jeszcze tych problemow nie mialam.
Wicie gniazda, taakmy sie niedawno przeprowadzilismy i jestjeszcze sporo do ogarniecia, a ja tylko marudze mezowi, zeby zdazyl do sierpnia.
Pokoik mamy pomalowany, na dniachma byc szafa i chyba wreszcie rusze z praniem ciuszkow.
No i najwyzszy czas pozamawiac lozeczko, materacyk, posciel i zaslonki, widzialam na allegro rozne cuda pod kolor poscieli, tylko trzeba sie na cos zdecydowac w koncu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny