WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angela gratuluję wicia gniazda
u mnie to się na maksa wyciszylo
Mój Młody mnie wczoraj rozśmieszył. Nie umie wypowiedzieć imienia Borys (starzy za trudne dali) i od wczoraj chodzi i mówi, że jest Krzyś
Jednak dzieci same powinny wybierać sobie imię
Jak go pytam jak ma mieć na imię siostra to mówi, że Juliaładne imię, ale za dużo Julek
Little Red Fox, martta, mysza0406, żabka04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno właśnie nie chce brać L4 i tacierzyńskiego na raz, bo stwierdził, że to za dużo wolnego i jak zaczął nową pracę w tym miesiącu to nie wypada, w sumie niech zrobi jak chce, na tacierzyński ma jakiś określony czas? chyba wolałabym go w domu przed i między świętami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:53
-
LRF rok jest na tacierzynski. Mój brał jak Młody miał 4 mc zaraz po urlopie, więc prawie 6 tyg był w domu. Opieki nie brał bo szkoda kasy, a ja się czułam super po cc.
Teraz chyba tacierzynski weźmie szybciej bo przy dwójce dzieciaczkow już jest inaczej. Ale zobaczymy, kiedy Liwia zawita, bo jak na.początku sierpnia, to Młody będzie na działce z dziadkami, więc szkoda brać tak szybko.
Ciekawe Foxiku czy nasze dzieciaczki w podobnym czasie przyjdą na światbo mamy ten sam etap ciąży
Z moją koleżanka miałam ten sam dzień porodu z OM, a mój przyszedł na świat 4 tyg wcześniej, a jej córka 2 tyg po terminiewięc jest między naszymi dzieciakami 6 tyg różnicy
-
lrf
na tacierzyński jest 2 lata
becikowe rok
pzu chyba tez rok
pamiętajcie o urlopie okolicznościowym
wszystko suie miesza bo w ciągu 2 lat od Emilki pozmieniali też długości poszczegolnych naszych "urlopów". Biorac macierznski na rok z góry nie ma to znaczenia, ale po coś to zmienili. Ważne, zeby pracodawca był w temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:08
-
nick nieaktualnymy chyba mamy najmniej do powiedzenia kiedy dzieci będą się prosić na świat
ale już się nie mogę doczekać, choć tak straszą bólem po cc
umówiłam się właśnie na ostatnie mam nadzieję już jazdy, w przyszłym tygodniu kolejny egzamin, jak tym razem nie zdam to się chyba po porodzie zapiszę, choć nie wyobrażam sobie tego z małym dzieckiem, przecież go nie będę wozić w Lcez drugiej strony będzie już wtedy 8 m-c!
dziś nie ma nawet 20 st, pojadę na lumpeks na łowy -
nick nieaktualnyWitam i ja. Dziewczyny szczerze współczuję remontów. My się zmobilizowaliśmy wcześnie jeszcze śmigałam w miarę dobrze, mąż co prawda robił sam po pracy i ciągnęło się 2 miesięce, ale teraz ciężko by mi było po tym wszystkim posprzątać. Weźcie kogoś do pomocy do sprzątania. U mnie najgorsze sprzątania wysokich szaf.
A z urlopem u Nas fuksem się złożyło tak, że mąż będzie mógł wziąć od września i to jeszcze z zaległym:) akurat teraz mają zakaz, mieli wysyłać w sierpniu, ale coś wypadło, że będzie potrzebny. Bardzo się cieszę z tego powodu.
Ja muszę się zebrać upuścić na badania tarczycy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:13
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkali cieszę się, że u Ciebie sytuacja opanowana
Foxiku nie kuś tym lumpkiem bo w końcu będę musiala otworzyć własny z ciuszkami dziecięcymi, ostatnio za 40zł wyniosłam chyba z 10 pajacyków, kurteczkę taką na 6m-cy i jeszcze kilka par spodenek + kombinezon taki fajny pluszowy. Teraz sama się przekonuję, że jak coś to tylko jakieś mega fajne rzeczy będę brała no i może jakaś fajna kiecka ciążowa się trafi. -
Też mam Foxiku w środę wizytę i też może poznam dokładny termin cc
Urlop ojcowski jest do 2 lat (chyba to zmienili bo było do roku) tacierzynski do roku. Wypłata z ubezpieczenia w zależności od umowy z zakładem pracy (u mnie do 3 lat wtecz), becikowe nadal 12 mc.
Muszę się po.porodzie zmotywować i też zakończyć temat prawka, bo już rok nade mną wisiale muszę jazdy dokupic, bo rok nie jeździłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:22
-
nick nieaktualnybisacz, czasem potrafię wyjść z kilkoma rzeczami, czasem tylko z jedną - jak ostatnio, ale za to perełką, teraz na allegro znalazłam śliczną bluzę na jesień i zastanawiam się jak wygram licytację i będę chciała dorzucić do koszyka kilka innych rzeczy jak to ogarnąć, bo licytacji nie da się umieścić w koszyku
agatia, dla mnie ciężko było to ogarnąć, najlepiej chyba zagadam do dziewczyn z kadr u mnie w firmie to mi to wszystko wytłumacząa prawko się przyda przy małym dziecku, bo nie wyobrażam sobie jechać np do moich rodziców dwoma autobusami przez całe miasto...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:26
bisacz lubi tę wiadomość