X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy warto mieć w szafie przygotowane od razu 68-74, a największe mam jedno 80 to chyba dopiero na wiosnę ubierze, coś czuję że będzie blisko 3 kg i nie będzie nawet 56 cm :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie wiem czy warto mieć w szafie przygotowane od razu 68-74, a największe mam jedno 80 to chyba dopiero na wiosnę ubierze, coś czuję że będzie blisko 3 kg i nie będzie nawet 56 cm :P
    Ja z synkiem wypralam wszystko, a potem i tak pralam znowu, bo w pudlach niby czyste, ale jedak zlezane ;)
    Ja też obstawiam, że Mała koło 3 kg, o ile będzie w terminie. Choć gin na ostatnim usg mówił, że na dzien dzisiejszy szacuje na 3500g czyli na 50 centyl. A ja nie przygotowana na tak dużego klocka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę spytać w środę jak szacuje ;)
    choć maleństwo z naszego Filipa - tutaj jedna z najniższych wag ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    muszę spytać w środę jak szacuje ;)
    choć maleństwo z naszego Filipa - tutaj jedna z najniższych wag ;)
    LRF moja miała chyba najmniejszą wagę :) a wyskoczyła na 48 centyl i na razie z 48 centyla szacowana waga 3500g.
    Też wizytujesz w środę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w 27tc+1d miał 926 gram

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój w 27tc+1d miał 926 gram
    To moja w 27+0 910g :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my dzis niedziele spedzilismy leniwie, spalismy do 10, pozniej wpadli do nas tescie na kawe, zjedlismy obiad, i o 15.30 pojechalismy do tesciow :) bylismy na spacerze, gralismy w pilke, z tesciowa nazrywalysmy warzyw i truskawek dla mnie , wypilysmy kaweke obejrzelismy wiadomosci i dopiero co wrocilismy ;)
    Moj maz poszedl na relaks do wanny, bo ja w ciazy trylko prysznic nie mam ochoty na kapiele z brzuchem to malo wygodne :)

corcia umyta juz wpizamkach, czeka na seans bajklowy na dobranoc, chyba ze ejszcze jesc bedzie chciala ale watpie, jescze tylko umyje zabki i wszytsko ogarniete, bo jutro do przedszkola ostatnie 4 dni i miesiac wakacji ma ;)

nooo to u mnie chyba tyle z niedzieli, a jak u was:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje wzrost wagi o 0,5 kg , rano sie wazylam i waze 82,5 w porownaniu poczatek ciazy 77,8 :) poki co nie jest zle...ale do konca jeszcze troche a ja juz czuje sie jak wieloryb ;) a narazie na plusie 4,7 kg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio dr mówił że jeżeli urodzę w terminie to on myśli że Kubuś będzie miał 3.5kg zobaczymy jak jego słowa się sprawdzą

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek mam wizyte u lekarza ale taka 5 minutowa na kontrole szyjki czy od ostatniego czasu nic sie nie dzieje, ale chyba nie bo zadnych objawow ani nic nie mam :)
    ale najbardziej czekam na wizyte 11.07 bo wtedy juz zobacze mojego synusia i dowiem sie co u niego jaki jest duzy czy wszytko ok no i czy ostatnie ale do serduszka okaze sie falszywe oby tak, ale poki co do wizyty jeszcze 2 tygodnie ale co tam dam rade, szybko zleci;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, to niewiele mniej od naszego Filipa ;)
    choć zobaczymy w którym tygodniu urodzę, bo coraz bardziej się nad tym zastanawiam ;)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam wszystkie ubranka dla synka i też zrobię tak jak Wy, najpierw wypiorę i poprasuję rzeczy w rozm 56-62 a resztę schowam w szafie na później. Obstawiam, że synek będzie ok 3 kg więc mniejszych ubranek nie kupuję.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę 50 na wszelki wielki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój najwyżej będzie chodził w za dużych ;D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja t5ez nie ebde kupowac ubranek mniejszych niz 56 cm, bo cora miala 56cm jak sie urodzila, my z mezem tez malutcy nie bylismy wiec jak sie urodzi w terminie to synus tez mikrusem nie bedzie takze na 56 cm to kupie 2 komplety do szpitala a jesli bylby mniejszy to jak wyjde to dokupie mniejszych ubranek ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy 50 po urodzeniu synka, ale jak już miał 3 mc ;) schowalam do pawlacza i teraz odkopalam. Młody miał 52 cm i 56 były mega za duże ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja mam trochę 50 na wszelki wielki :)

Ja w domu to nawet 44 mam.

agatia lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się urodziłam miałam 52 cm a mąż 55 cm więc synek będzie pewnie podobnie, jak coś najwyżej będzie miał ubranka trochę za duże :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy kilka malusich na wizyty u lekarzy, a tak podwijałam jej rękawy.

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja też podwijałam :)

‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ