X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy warto mieć w szafie przygotowane od razu 68-74, a największe mam jedno 80 to chyba dopiero na wiosnę ubierze, coś czuję że będzie blisko 3 kg i nie będzie nawet 56 cm :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie wiem czy warto mieć w szafie przygotowane od razu 68-74, a największe mam jedno 80 to chyba dopiero na wiosnę ubierze, coś czuję że będzie blisko 3 kg i nie będzie nawet 56 cm :P
    Ja z synkiem wypralam wszystko, a potem i tak pralam znowu, bo w pudlach niby czyste, ale jedak zlezane ;)
    Ja też obstawiam, że Mała koło 3 kg, o ile będzie w terminie. Choć gin na ostatnim usg mówił, że na dzien dzisiejszy szacuje na 3500g czyli na 50 centyl. A ja nie przygotowana na tak dużego klocka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę spytać w środę jak szacuje ;)
    choć maleństwo z naszego Filipa - tutaj jedna z najniższych wag ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    muszę spytać w środę jak szacuje ;)
    choć maleństwo z naszego Filipa - tutaj jedna z najniższych wag ;)
    LRF moja miała chyba najmniejszą wagę :) a wyskoczyła na 48 centyl i na razie z 48 centyla szacowana waga 3500g.
    Też wizytujesz w środę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w 27tc+1d miał 926 gram

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój w 27tc+1d miał 926 gram
    To moja w 27+0 910g :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my dzis niedziele spedzilismy leniwie, spalismy do 10, pozniej wpadli do nas tescie na kawe, zjedlismy obiad, i o 15.30 pojechalismy do tesciow :) bylismy na spacerze, gralismy w pilke, z tesciowa nazrywalysmy warzyw i truskawek dla mnie , wypilysmy kaweke obejrzelismy wiadomosci i dopiero co wrocilismy ;)
    Moj maz poszedl na relaks do wanny, bo ja w ciazy trylko prysznic nie mam ochoty na kapiele z brzuchem to malo wygodne :)

corcia umyta juz wpizamkach, czeka na seans bajklowy na dobranoc, chyba ze ejszcze jesc bedzie chciala ale watpie, jescze tylko umyje zabki i wszytsko ogarniete, bo jutro do przedszkola ostatnie 4 dni i miesiac wakacji ma ;)

nooo to u mnie chyba tyle z niedzieli, a jak u was:)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje wzrost wagi o 0,5 kg , rano sie wazylam i waze 82,5 w porownaniu poczatek ciazy 77,8 :) poki co nie jest zle...ale do konca jeszcze troche a ja juz czuje sie jak wieloryb ;) a narazie na plusie 4,7 kg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio dr mówił że jeżeli urodzę w terminie to on myśli że Kubuś będzie miał 3.5kg zobaczymy jak jego słowa się sprawdzą

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek mam wizyte u lekarza ale taka 5 minutowa na kontrole szyjki czy od ostatniego czasu nic sie nie dzieje, ale chyba nie bo zadnych objawow ani nic nie mam :)
    ale najbardziej czekam na wizyte 11.07 bo wtedy juz zobacze mojego synusia i dowiem sie co u niego jaki jest duzy czy wszytko ok no i czy ostatnie ale do serduszka okaze sie falszywe oby tak, ale poki co do wizyty jeszcze 2 tygodnie ale co tam dam rade, szybko zleci;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, to niewiele mniej od naszego Filipa ;)
    choć zobaczymy w którym tygodniu urodzę, bo coraz bardziej się nad tym zastanawiam ;)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam wszystkie ubranka dla synka i też zrobię tak jak Wy, najpierw wypiorę i poprasuję rzeczy w rozm 56-62 a resztę schowam w szafie na później. Obstawiam, że synek będzie ok 3 kg więc mniejszych ubranek nie kupuję.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę 50 na wszelki wielki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój najwyżej będzie chodził w za dużych ;D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja t5ez nie ebde kupowac ubranek mniejszych niz 56 cm, bo cora miala 56cm jak sie urodzila, my z mezem tez malutcy nie bylismy wiec jak sie urodzi w terminie to synus tez mikrusem nie bedzie takze na 56 cm to kupie 2 komplety do szpitala a jesli bylby mniejszy to jak wyjde to dokupie mniejszych ubranek ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy 50 po urodzeniu synka, ale jak już miał 3 mc ;) schowalam do pawlacza i teraz odkopalam. Młody miał 52 cm i 56 były mega za duże ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja mam trochę 50 na wszelki wielki :)

Ja w domu to nawet 44 mam.

agatia lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się urodziłam miałam 52 cm a mąż 55 cm więc synek będzie pewnie podobnie, jak coś najwyżej będzie miał ubranka trochę za duże :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy kilka malusich na wizyty u lekarzy, a tak podwijałam jej rękawy.

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja też podwijałam :)

‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ