X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    U mnie z jednym też nie wiadomo jakby było..

pogdybać to my sobie mozemy :) Emilka tez nie była mała bo 3560 było w 38+4 i można tylko sie domyslać, ze przy przenoszonej ciązy wyszłoby ponad 4 kg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę ogarnąć tą potrawkę, bo już mnie ssie w żołądku :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt wpływu nie mamy :) najważniejsze, by zdrowe i wszystko szczęśliwie się zakończyło !!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    i tak bedzie na pewno-tylko szczesliwe zakończenia!

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozpakowałam ostatnie 2 kartony ciuszków i powiem, że obecnie nie wiem co mam ale na maksa mam dużo! Wszystko dostałam sama kupiłam z 5 ciuszków tylko :-) Wiec po mału biorę się za pranie to będę wiedzieć czy czegoś mi brak ale raczej póki co mam raczej za dużo. Dziś usg III trymestru ale mam stresa :/ a to dopiero o 20:30

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    piekna pora na usg :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny ale naskobałyscie:)

ja wróciłam taka zła, że szok, najpierw nie mogłam znaleźć przystanku z którego odjeżdzał darmowy autobus bo zus jest kolo carrefour i chciałam to wykorzsytac ale w końcu poszłam na piechotę dobrze ze chłodno bo szłam jakies 25 minut.
    W zus spoko złożyłam wniosek po czym pani mi mówi, że jeszcze nie mam kolejnego zwolenia u nich, dzwonię do kadr i oni też nie mają. Jak mi się ciśnienie podniosło, dałam wielkiej pani dyrektor 15.06 a ona nie raczyła nawet od tego czasu przekazać do księgowości. Szlak mnie trafi, jeszcze ma jakieś spotkania i nie odbiera telefonu, pizda jedna. Sorki za słowa, ale na prawdę ona jest taka melepeta ze obawiam się czy go nie zgubiła.
    Może później odbierze, albeo oddzwoni.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dosłali mi brakujące wkładki laktacyjne z zamówienia i gratis matę turystyczną do przewijania :)

A_n_k_a_80, kamciaelcia, AJrin, żabka04, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzwonilam do endo i mi powiedziala ze mam nie patrzec na te referencje z labo na III trymeestr tylko brac leki jak ona przepisala :) to juz jestem spokojniejsza :)

pirelka, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali współczuję tych zmagań :/ ja dlatego nie daję mojej kierowniczce zwolnień tylko sama sobie wysyłam za pokwitowaniem odbioru i wtedy mam czarno na białym, że wysłane..odebrane i jak zgubią to niech sami szukają, a jak nie dotrze to poczta szuka gdzie zginęło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze kończy się tak samo, stwierdzam że za mało to dodam trochę pieprzu, nadal za lekko to dorzucę ostrej papryki, a jak już ostatecznie stwierdzam że za mało smaku to doleję wietnamskiego sosu chilli :D

teraz jest meksyk! :D

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Wczoraj pogoda dopisala, caly dzien wylegiwanie na plazy. Moj P to taki raczek teraz, nie chcial sje smarowac zeby chociaz troche sie opalic jak pogoda pozniej ma byc deszczowa i teraz ma hihi ;-)
    Za to dzisiaj nam popadalo, wiec inne atrakcje (basen, bilard itp), a ja tak sobie dogadzam:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c5067ae438d.jpg

Lusia8998, kamciaelcia, _izunia_, Pysiaczek89, pirelka, agatia, Skali89, Sabina, żabka04, bisacz, violett lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • ILovqq Nowa

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ! Dołączam do wrzesniowek ! Termin na 06 ,jeszcze troszeczkę ale już nie mogę się doczekać :) miłego dnia ! :)

pirelka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ale smaczne lody :) ja dzisiaj też zjadłam moją cukrzycową porcję lodów bakaliowych, ale zdecydowanie mniejszą niż Twoja :-D
    Wypoczywaj sobie i wdychaj jod :)

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do porodu zwariuję ze swoją rodzinką, drażni mnie ich nadmierna troskliwość, po co drążyć temat cesarki drugi tydzień? to rutynowe cięcie, a oni przeżywają jakby to miał być co najmniej przeszczep serca :/

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och pozazdrościć takich lodów ja nic tylko wypoczywam dziś byłam tylko na zakupach mój w pracy wczoraj miałam biegunke i do tego złapało mnie zapalenie cewki moczowej rozmawiałam ze znajomą położną mówiła mi, że furagine mogę brać więc się tym ratuje i herbatką żurawinową dziś na obiad krem z brokuł z grzankami czosnkowymi i placki ziemniaczane :D Witam się kończąc 28 tc i zaczynamy 29 tc ech kiedy ten koniec :P za tydzień czeka mnie wizyta czyli będę wtedy 28+6 znalazłam stare usg co miałam z synem on wtedy ważył 1200g +/-100g zobaczymy jak to będzie z Basią ale wydaje mi się, że ona ogólnie będzie mniejsza jak to dziewczynka syna urodziłam to miał 3250g i 56cm więc też nie był duży. A jak tam wasze wagi?

w57vikgnszqgz528.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    U mnie cześć (np teściowa ) wręcz powiedzieli ze bardzo dobrze ze cc. ..
    To naprawdę zależy od nastawienia człowieka bo u mnie nic takiego się nie działo. Ostatecznie tez nie poinformowałam ze cc jest dzień wcześniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Och pozazdrościć takich lodów ja nic tylko wypoczywam dziś byłam tylko na zakupach mój w pracy wczoraj miałam biegunke i do tego złapało mnie zapalenie cewki moczowej rozmawiałam ze znajomą położną mówiła mi, że furagine mogę brać więc się tym ratuje i herbatką żurawinową dziś na obiad krem z brokuł z grzankami czosnkowymi i placki ziemniaczane :D Witam się kończąc 28 tc i zaczynamy 29 tc ech kiedy ten koniec :P za tydzień czeka mnie wizyta czyli będę wtedy 28+6 znalazłam stare usg co miałam z synem on wtedy ważył 1200g +/-100g zobaczymy jak to będzie z Basią ale wydaje mi się, że ona ogólnie będzie mniejsza jak to dziewczynka syna urodziłam to miał 3250g i 56cm więc też nie był duży. A jak tam wasze wagi?
    Mój synek w 28tc też ważył 1200g :) ur się prawie 2600g w 36tc, więc w terminie miałby 3300-3400g choć najpierw straszyli hipotrofiä ;) córcia w 30tc 1500g :) lekarz mówi, że max 3500g, choć ja obstawiam 3 kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 14:42

• mmargol Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol ale smaczne lody :) ja dzisiaj też zjadłam moją cukrzycową porcję lodów bakaliowych, ale zdecydowanie mniejszą niż Twoja :-D
    Wypoczywaj sobie i wdychaj jod :)
    Dzieki, pogoda nie sprzyja to inne przyjemnosci nadrabiaja :D
    A w tym deserze to w srodku prawie same owoce, az sie zdziwilam bo zazwyczaj niewiele ich daja i tylko na wierzchu a tu w srodku i malinki i borowki i banany i kiwi i truskawki i jabluszko, lodow tyle co widac na zdjeciu ;-)
    Ale jak deszcz to i wiecej jodu niby wiec czerpie plusy ;-)

agatia, Ksosia lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ja zazdroszcze :)
    Udanego wypoczynku!:)

Macioszczyczka mozna juz oficjalnie gratulowac?:)

mmargol lubi tę wiadomość

‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ