WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlka jeszcze nie mialam takich skurczów i bólu....Co prawda ból mnie nie męczy, po prostu towarzyszy, ale boje sie ze to moze zapowiadac wczesniejszy porod
nie wiem jak to wyglada. Moze to nawet skurcze nie są.. ale pierwszy raz taki ból i tak dlugo utrzymujacy sie twardy brzuch... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u nas ze szczepienia nici, odroczone na jutro, bo Młody postawił rano dwa pawie
albo się coś wykluje, albo nie. Raczej nie po już dokazuje
Foxiku, co do planów i pasji to dziecko zmienia świat, ale bez przesady
Ja miałam w tym roku jechać na woodstock indo Jarocina, ale w ciąży za daleko przez pół Polski, więc pojedziemy za rokw tym roku zaliczymy miejscowy festiwal
Myślę, że dzieciaki jeszcze bardziej dają ppowera do działaniamam w planach też pojechać z dzieciakami do koleżanki do Norwegii, jak Mała będzie miała 3-4 mc.
-
Ksosia wydaje mi się, że to normalne. Miałam tak w poprzedniej ciąży i od kilku dni znowu się zaczyna. Może być to spowodowane tym, że dziecko się akurat źle ułoży, albo za długo jesteś w jednej pozycji. Twardnienia brzucha będą coraz częstsze, na wyjątkowo mocne możesz brać no-spę, ale osobiście polecam Magne B6 i to tonami. Ja potrafię brać 8 tabletek dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 10:50
-
kamciaelcia wrote:zaczynam mysleć, ze to ze mną juz jest cos nie tak...ja jeszcze zadnej no-spy czy magnezu w tej ciązy nie bralam...
To zazdroszczę Ci, mój bobo tyle tabsow juz zjadłja to cały czas luteina, nospa/spasmolina i magne b6- to u mnie takie tableteczki jak posiłek. Mam nadzieje ze Marcelowi to nie zaszkodzi
i tak gin kazała mi brać codziennie spasmoline po 2 tabletki, ale ja biore tylko jak brzuch sie buntuje. Nie chce codziennie go tym faszerować
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Ksosiu ja w poprzedniej ciąży miałam skurcze macicy, krwawienia z szyjki, która się skracala. Brałam leki w domu i kroplowki w szpitalu.
Teraz oprócz lekkiego ucisku na szyjke nie czuję, zee jestem w ciąży. Brzuch miękki, szyjka taka sama, jak na początku, zero twardnien, czy skurczy.
Jak coś Cię martwi lepiej konsultować z lekarzem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ksosia twardnienia mogą być spowodowane brakiem magnezu skoro nic nie bierzesz, jakby nie było dziecko zużywa całe twoje zapasy, a rzadko w pożywieniu dostarczamy odpowiednie dawki. Mi w obu ciążach brzuch pracuje, ale ja tylko raz napomknęłam w tamtej ciąży ginowi, bo zaczęło się o wiele wcześniej niż teraz i kazał brać magnez i no-spę. No-spę wzięłam może parę razy, bo ogólnie powoduje obniżone napięcie mięśniowe u noworodków, więc wolałam nie przesadzać. Wiadomo jak masz możliwość to jedź gdzieś sprawdzić czy wszystko ok, ale podejrzewam, że po prostu będziesz musiała się do tego przyzwyczaić. Ja jestem bardzo aktywną osobą i może temu ten brzuch tak często się stawia, nie wiem
-
Kamcia
Aaaa zapomniałam o tardyferonie dwie tabsy dziennie...
Mam nadzieje ze na prawdę to nie zaszkodzi mojemu małemu. Gin mnie zapewnia ze nie. Ale tak jak mowie, nie biore tej spasmoliny jak nie boli. No ale magnez i luteinę codziennie od 5-6 tygodnia ciazyi gin powiedziała ze do końca bede brać
Marcelek ❤️❤️
Mikuś