WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:teraz możesz szaleć
Ja czekam na swoją wypłatę jak na zbawienie
dzis chce kupić firane do salonu (ten pokoj zawsze kosztuje przez duze okno), jutro mam usg, wiec pewnie podskoczymy do castoramy po farby...reszta wyprawki...szybko to pójdzie
i do końca czerwca mial być zrobiony pomniczek Emilki...a tu ciszaa na to musimy sporo wyłożyć. Mąz nazywa go domkiem Emilki, a nadal firma milczy
-
Pysiaczek89 wrote:Kamcia
Aaaa zapomniałam o tardyferonie dwie tabsy dziennie...
Mam nadzieje ze na prawdę to nie zaszkodzi mojemu małemu. Gin mnie zapewnia ze nie. Ale tak jak mowie, nie biore tej spasmoliny jak nie boli. No ale magnez i luteinę codziennie od 5-6 tygodnia ciazyi gin powiedziała ze do końca bede brać
nic dzidzi nie szkodzisz
stresem wiecej -
Pysiaczek tydreferon to żelazo.. Chyba, że masz coś innego na myśli, luteina to progesteron. Nie ma co ci zaszkodzić. Aczkolwiek luteinę też miałam brać całą poprzednią ciążę, ale najpierw zmniejszyłam dawkę, a potem odstawiłam tak gdzieś koło 3 trymestru i nic się nie stało. W sumie luteina jest na podtrzymanie wczesnej ciąży przy zagrożeniu poronieniem i niedoborach progesteronu i w sumie nie wiem jaki jest sens brania tego do końca. Jak się coś będzie dziać to i tak luteina nie pomoże.
-
nick nieaktualny
-
olka30 wrote:Pysiaczek tydreferon to żelazo.. Chyba, że masz coś innego na myśli, luteina to progesteron. Nie ma co ci zaszkodzić. Aczkolwiek luteinę też miałam brać całą poprzednią ciążę, ale najpierw zmniejszyłam dawkę, a potem odstawiłam tak gdzieś koło 3 trymestru i nic się nie stało. W sumie luteina jest na podtrzymanie wczesnej ciąży przy zagrożeniu poronieniem i niedoborach progesteronu i w sumie nie wiem jaki jest sens brania tego do końca. Jak się coś będzie dziać to i tak luteina nie pomoże.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia nic się nie bój. Jakby było tak strasznie, to żadna z nas nie chciaksby kolejnej ciąży
A ktg bardzo lubięposluchasz jak Antek szaleje
i bedziesz spokojnieksza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 11:43
olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ok Agatia, nie ma problemu jak są do tego wskazania - progesteron spada w badaniach, skraca się szyjka, są plamienia.. Ale zazwyczaj po prostu bierze się profilaktycznie. Ja się bardzo źle czułam przy braniu luteiny, minęło jak ręką odjął gdy przestałam stosować. Każdy powinien ufać swojemu lekarzowi, więc co najwyżej można się tutaj powymieniać doświadczeniami
-
nick nieaktualnybisacz wrote:Mój gin kazał odstawić mi luteinę jakoś w 14 tygodniu, nie kazał robić żadnych badań i zapewnił, że łożysko samo da radę. Ale widzę, że sporo dziewczyn bierze do końca ciąży.
-
nick nieaktualnyPo prostu wystraszyłam sie, że mogą to być już TE skurcze.
Co prawda tydzień temu szyjka była długa, a ten tydzień raczej leniwy, więc skąd te twardnienia (?).
Już jestem spokojniejsza. Leżę sobie i popadam w zadume
Książkę ściągnęłam na IPada wiec pojde poczytać... całą ciążę o tym marzyłam
Wiem, że KTG jest przyjemne, bo z bratową jeździłam do Niemiec na kontrole (od 30 tc ktg co wizyte w ramach wizyty u ginekologa i podobnie co wizyte badanie moczu i co drugą krew). Ale ten PIERWSZY RAZ zawsze jest ... stresujący (ekscytujacy?) -
nick nieaktualny
-
bisacz wrote:Ulfi usg robiliście u tego samego lekarza i na tym samym sprzecie?
Teraz za dwa tygodnie idę do tego samego co byłam w 25 tygodniu. -
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Witam
Anulka ręce mi opadly jak Cie przeczytalam. Dobrze ze nic sie malej nie stalo i Tobie nic powazbego
Trzeba wstawać. Muszę jechać zrobić badanie krwi i moczu.
I gratuluję udanych wizyt
Ja dziś zaczynam 30tc! Jak pięknie widzieć 3 z przodujuż niedługo
Sabina lubi tę wiadomość