WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:pirelka
sa dwa rodzaje szablonów-te plastikowe do przykladania (a zatem i wielorazowego użytku) i takie naklejane do malowania
na allegro mnóstwo tego -
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Kamcia
Aaaa zapomniałam o tardyferonie dwie tabsy dziennie...
Mam nadzieje ze na prawdę to nie zaszkodzi mojemu małemu. Gin mnie zapewnia ze nie. Ale tak jak mowie, nie biore tej spasmoliny jak nie boli. No ale magnez i luteinę codziennie od 5-6 tygodnia ciazyi gin powiedziała ze do końca bede brać
Pysiaczek nie przejmuj sie, jana poczatku ciazy bralam luteine/duphaston. Pozniej jak doszla kolka nerkowa to paracetamol, nospe i buscopan. Teraz magne b6 i sporadycznie raz na kilka dni jak mam dolegliwosci to wezme nospe lub buscopan. Niestety nie kazdy przechodzi ciaze ksiazkowo, ja tez sie zamartwialam, ale lepiej wziac tabletke dozwolona, ktora usmierzy bol i nas uspokoi, niz narazac sie na skurcze, przedwczwsny porod i niepotrzebny stres.
Lekarze nie przepisywaliby tych lekow gdyby mialy zagrazac maluszkowi. Tego sie przynajmmiej trzymam.Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do tycia, ja przytylam duzo, wychodzilam z waga 58, teraz jest 73. Na przelomie kwietnia i maja przybylo mi jakies 11 kg, teraz juz jest spokojniej, ale i tak ostatnio zmienilam diete na niskie ig, odstawilam slodycze, lody raz, max dwa na tydzien.
Nie widac tego po mnie i wszyscy sa w szoku, jak mowie ile przytylam, ale mimo wszystko dla mnie to mega duzo. Moze ta opuchlizna i zatrzymywanie sie wody robia swoje, nie wiem. Mojamama przytyla ze mna 28 kg i po porodzie od razu zrzucila, no ale ja az tyle nie chcetakze dietaa
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
my po wizycie, z małym wszystko ok, przepływy ok, waży 1670 g więc zacnie
Ulfie, u nas też główka większa, brzuszek też, a kość udowa na 50 centylach. To chyba normalne teraz, a poza tym te wszystkie pomiary są obarczone jednak sporą granicą błędu, wystarczy że troszkę dalej coś zaznaczy lekarz i ooo. Grunt, że zdrowe maluchy!
ja noc miałam oczywiście średnią i moje przypadłości tylne cały czas dokuczają, mam nadzieje, że dzisiaj pod wieczór na kontroli doktorek już nic nacinać nie będzie chciał...
co do tycia to ja narazie 6 kg na plusie, ale to zdecydowanie przez ta dietę cukrzycową od ponad miesiąca bo już było więcej przed.Angela89, Pysiaczek89, violett, A_n_k_a_80, Sabina, bisacz, kamciaelcia, haneczka, megg, mmargol, Anulka01, AJrin, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wiem, ze temat sie juz przewijal, ale teraz biore sie za zamawianie i chcialam sie poradzic.
Do lozeczka kupowalyscie posciel?
Tzn. trzeba kupic poduszke, koldre i 2zmiany poscieli, 2 przescieradla z gumka, ale ja nie chce dawac poduszki, bo ponoc nie wskazana, to lepiej kocyk minky do przykrycia, czy jakis inny? I powlekac go w posciel? Cos jeszcze do lozeczka? Ochraniacze?
A do wozka tez przescieradla na materacyk i cos do przykrycia, tak?
Nie wiem czym najlepiej przykrywac. Mam dwa kocyki, jeden zwykly, drugi minky. Chce kupic ze dwa rozki, jeden wiekszy, taki ze jak sie rozlozy to tez jak kocyk. -
nick nieaktualnyDzień dobry
My od rana na nogach, pobudka 6.30 ale o 8.30 młodzież stwierdziła że chce iść spać i dała mi się zdrzemnąć do 10;20 później mąż zabrał córę na spacer a ja mogłam na spokojnie zająć się przenoszeniem ubranek z jednego miejsca na drugie. Kuba już ma gotową komodę i szafę na ubranka
Dziś mąż obiecał poprasować hihi.
Za to jak wrócili ze spaceru dostałam bukiecik https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca47d113f52f.jpg
I zaczynam się zastanawiać czy ja mam dziś jakieś święto?No nic z dobroci trzeba korzystać, właśnie poszedł kłaść córkę na drzemkę
A ja przy okazji pochwalę się jak rośniemy, moje wielkie dotąd cycki stały się małe.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6506c8c1a174.jpg
violett, A_n_k_a_80, Sabina, bisacz, kamciaelcia, haneczka, żabka04, megg, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Dziewczyny, wiem, ze temat sie juz przewijal, ale teraz biore sie za zamawianie i chcialam sie poradzic.
Do lozeczka kupowalyscie posciel?
Tzn. trzeba kupic poduszke, koldre i 2zmiany poscieli, 2 przescieradla z gumka, ale ja nie chce dawac poduszki, bo ponoc nie wskazana, to lepiej kocyk minky do przykrycia, czy jakis inny? I powlekac go w posciel? Cos jeszcze do lozeczka? Ochraniacze?
Nie wiem czym najlepiej przykrywac. Mam dwa kocyki, jeden zwykly, drugi minky. Chce kupic ze dwa rozki, jeden wiekszy, taki ze jak sie rozlozy to tez jak kocyk.
Ja kupiłam pościel do łóżeczka i zmienne poszewki, prześcieradła. Dodatkowo po jednym ochraniaczu. A co będe używać na początku to zobaczymy
Do wózka mam tylko zestawy minky kocyk+poduszeczka.
Rożki też kupiłam.violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Do lozeczka kupowalyscie posciel?
Nie wiem czym najlepiej przykrywac. Mam dwa kocyki, jeden zwykly, drugi minky. Chce kupic ze dwa rozki, jeden wiekszy, taki ze jak sie rozlozy to tez jak kocyk.
Ja do łóżeczka mam kołdrę i 2 zmiany. Przy córcę poduszki nie używałam i teraz ostatnio jej chciałam dać to jej nie chce, śpi na płasko nawet lepiej bo zdrowiej. W ciepłe dni przykrywałam ją cieniutkim kocykiem ale spała w samym pampersie. Jak jest upał to w ogóle niczym ją nie przykrywałam.
My mieliśmy ochraniacz na początku tylko na połowę łóżka później jak już się zaczeła kręcić na całość. Tak samo teraz zrobimy.
Do wózka mam prześcieradełko i zestaw minky wiekszy i jeden mniejszy. Dodatkowo kocyk.violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje, jestescie niezastapione
To kupie posciel, w komplecie jest kolderka i poduszka, alenajwyzej poduszki na razie nie bedziemy uzywac, najwyzej dam jak maly podrosnie.
A jesli chodzi o pieluszki, planuje kupic 10 tetrowych bialych, 5 tetrowych kolorowych i 5 flanelowych kolorowych, nie przesadzam? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Dziekuje, jestescie niezastapione
To kupie posciel, w komplecie jest kolderka i poduszka, alenajwyzej poduszki na razie nie bedziemy uzywac, najwyzej dam jak maly podrosnie.
A jesli chodzi o pieluszki, planuje kupic 10 tetrowych bialych, 5 tetrowych kolorowych i 5 flanelowych kolorowych, nie przesadzam?
Pieluch tetrowych białych mam 10 szt, 2x kolorowe, 2 x flanelka i do wózka chcę zamówić jeszcze bambusowąna początek chyba będzie, a potem zawsze można dokupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 13:58
violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyviolett wrote:
A jesli chodzi o pieluszki, planuje kupic 10 tetrowych bialych, 5 tetrowych kolorowych i 5 flanelowych kolorowych, nie przesadzam?
Tetr nigdy nie za dużo, ja miałam około 20 białych i 5 kolorowych do torby (do lekarza) i 5 flanelowych. Córka ulewała więc pod główką zawsze jakaś miała i schodziło tego trochę. Teraz planuje też kupić z 10 białych(zostały mi jeszcze po młodej) i 5 kolorowych i z 3 flanelowe. -
Dziewczyny poratujecie, wczoraj mi ten lapiduch co mnie szyl przepisal mi neomycinum tzf w spraju. Powiedzial ze to mozna uzywac w ciazy, bo sie nie wchlania, ale nie zapytalam gina, juz uzylam przy zmianie opatrunku, ale w ulotce jest napisane nie uzywac w ciazy jedynie po konsultacji z lekarzem? Czy ktoras z Was stosowala cos podobnego?
-
nick nieaktualnyja mam 10 białych tetrowych, 5 kolorowych, 4 flanelowe i 1 bambusową
wróciłam do domku, skwar jak nie wiem, jak ja się stęskniłam za ludźmi w pracy, niektórzy pytali czy przypadkiem więcej niż jedno w brzuchu nie siedzi, bo jest ogromny, a tu jeszcze dwa miesiące!
a tak z innej beczki - śmieszą mnie te babcie które na mój widok dostają przyśpieszenia w stronę kasy lub autobusu - cieszy mnie że mogę choć na chwilę poprawić ich stan zdrowia, bo jak już dopchają przede mnie znowu jest źleAJrin lubi tę wiadomość