X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz na zgłoszenie szkody 3 lata :) więc na spokojnie :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    prosty szablon np gwiazdki, to bym sama wykonala, po co za to placić ?
    wolę gotowe, bo nie mam takich zdolności ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    sa dwa rodzaje szablonów-te plastikowe do przykladania (a zatem i wielorazowego użytku) i takie naklejane do malowania
    na allegro mnóstwo tego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    sa dwa rodzaje szablonów-te plastikowe do przykladania (a zatem i wielorazowego użytku) i takie naklejane do malowania
    na allegro mnóstwo tego
    właśnie tak widzę tylko typu naklejki..ale muszę dokładniej przy tym usiąść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Kamcia
    Aaaa zapomniałam o tardyferonie dwie tabsy dziennie... :(
    Mam nadzieje ze na prawdę to nie zaszkodzi mojemu małemu. Gin mnie zapewnia ze nie. Ale tak jak mowie, nie biore tej spasmoliny jak nie boli. No ale magnez i luteinę codziennie od 5-6 tygodnia ciazy :( i gin powiedziała ze do końca bede brać :/

Pysiaczek nie przejmuj sie, jana poczatku ciazy bralam luteine/duphaston. Pozniej jak doszla kolka nerkowa to paracetamol, nospe i buscopan. Teraz magne b6 i sporadycznie raz na kilka dni jak mam dolegliwosci to wezme nospe lub buscopan. Niestety nie kazdy przechodzi ciaze ksiazkowo, ja tez sie zamartwialam, ale lepiej wziac tabletke dozwolona, ktora usmierzy bol i nas uspokoi, niz narazac sie na skurcze, przedwczwsny porod i niepotrzebny stres.
    Lekarze nie przepisywaliby tych lekow gdyby mialy zagrazac maluszkowi. Tego sie przynajmmiej trzymam.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tycia, ja przytylam duzo, wychodzilam z waga 58, teraz jest 73. Na przelomie kwietnia i maja przybylo mi jakies 11 kg, teraz juz jest spokojniej, ale i tak ostatnio zmienilam diete na niskie ig, odstawilam slodycze, lody raz, max dwa na tydzien.
    Nie widac tego po mnie i wszyscy sa w szoku, jak mowie ile przytylam, ale mimo wszystko dla mnie to mega duzo. Moze ta opuchlizna i zatrzymywanie sie wody robia swoje, nie wiem. Mojamama przytyla ze mna 28 kg i po porodzie od razu zrzucila, no ale ja az tyle nie chce :D takze dietaa :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    właśnie tak widzę tylko typu naklejki..ale muszę dokładniej przy tym usiąść.

tyle tego jest ,ze az się odechciewa przegladać :)
    ja robiłam nie farba a gipsem wymieszanym z farba takie wzorki i wychodziły wypukle ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, a masz jakąś wiedzę na temat ubezpieczeń z funduszu gwarancyjnego?

Violett ja też dużo przybrałam... czuje, że do 20kg dobije.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    tyle tego jest ,ze az się odechciewa przegladać :)
    ja robiłam nie farba a gipsem wymieszanym z farba takie wzorki i wychodziły wypukle ;)

Wow super pomysł!

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie, z małym wszystko ok, przepływy ok, waży 1670 g więc zacnie :)
    Ulfie, u nas też główka większa, brzuszek też, a kość udowa na 50 centylach. To chyba normalne teraz, a poza tym te wszystkie pomiary są obarczone jednak sporą granicą błędu, wystarczy że troszkę dalej coś zaznaczy lekarz i ooo. Grunt, że zdrowe maluchy! :)
    ja noc miałam oczywiście średnią i moje przypadłości tylne cały czas dokuczają, mam nadzieje, że dzisiaj pod wieczór na kontroli doktorek już nic nacinać nie będzie chciał...
    co do tycia to ja narazie 6 kg na plusie, ale to zdecydowanie przez ta dietę cukrzycową od ponad miesiąca bo już było więcej przed.

Angela89, Pysiaczek89, violett, A_n_k_a_80, Sabina, bisacz, kamciaelcia, haneczka, megg, mmargol, Anulka01, AJrin, _izunia_ lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, ze temat sie juz przewijal, ale teraz biore sie za zamawianie i chcialam sie poradzic.

Do lozeczka kupowalyscie posciel?
    Tzn. trzeba kupic poduszke, koldre i 2zmiany poscieli, 2 przescieradla z gumka, ale ja nie chce dawac poduszki, bo ponoc nie wskazana, to lepiej kocyk minky do przykrycia, czy jakis inny? I powlekac go w posciel? Cos jeszcze do lozeczka? Ochraniacze?

A do wozka tez przescieradla na materacyk i cos do przykrycia, tak?

Nie wiem czym najlepiej przykrywac. Mam dwa kocyki, jeden zwykly, drugi minky. Chce kupic ze dwa rozki, jeden wiekszy, taki ze jak sie rozlozy to tez jak kocyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My od rana na nogach, pobudka 6.30 ale o 8.30 młodzież stwierdziła że chce iść spać i dała mi się zdrzemnąć do 10;20 później mąż zabrał córę na spacer a ja mogłam na spokojnie zająć się przenoszeniem ubranek z jednego miejsca na drugie. Kuba już ma gotową komodę i szafę na ubranka :) Dziś mąż obiecał poprasować hihi.

Za to jak wrócili ze spaceru dostałam bukiecik https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca47d113f52f.jpg

I zaczynam się zastanawiać czy ja mam dziś jakieś święto? :P No nic z dobroci trzeba korzystać, właśnie poszedł kłaść córkę na drzemkę :)

A ja przy okazji pochwalę się jak rośniemy, moje wielkie dotąd cycki stały się małe.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6506c8c1a174.jpg

violett, A_n_k_a_80, Sabina, bisacz, kamciaelcia, haneczka, żabka04, megg, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze temat sie juz przewijal, ale teraz biore sie za zamawianie i chcialam sie poradzic.

Tzn. trzeba kupic poduszke, koldre i 2zmiany poscieli, 2 przescieradla z gumka, ale ja nie chce dawac poduszki, bo ponoc nie wskazana, to lepiej kocyk minky do przykrycia, czy jakis inny? I powlekac go w posciel? Cos jeszcze do lozeczka? Ochraniacze?

Nie wiem czym najlepiej przykrywac. Mam dwa kocyki, jeden zwykly, drugi minky. Chce kupic ze dwa rozki, jeden wiekszy, taki ze jak sie rozlozy to tez jak kocyk.

Ja kupiłam pościel do łóżeczka i zmienne poszewki, prześcieradła. Dodatkowo po jednym ochraniaczu. A co będe używać na początku to zobaczymy ;)
    Do wózka mam tylko zestawy minky kocyk+poduszeczka.
    Rożki też kupiłam.

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Ja do łóżeczka mam kołdrę i 2 zmiany. Przy córcę poduszki nie używałam i teraz ostatnio jej chciałam dać to jej nie chce, śpi na płasko nawet lepiej bo zdrowiej. W ciepłe dni przykrywałam ją cieniutkim kocykiem ale spała w samym pampersie. Jak jest upał to w ogóle niczym ją nie przykrywałam.
    My mieliśmy ochraniacz na początku tylko na połowę łóżka później jak już się zaczeła kręcić na całość. Tak samo teraz zrobimy.
    Do wózka mam prześcieradełko i zestaw minky wiekszy i jeden mniejszy. Dodatkowo kocyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, jestescie niezastapione :)

To kupie posciel, w komplecie jest kolderka i poduszka, alenajwyzej poduszki na razie nie bedziemy uzywac, najwyzej dam jak maly podrosnie.

A jesli chodzi o pieluszki, planuje kupic 10 tetrowych bialych, 5 tetrowych kolorowych i 5 flanelowych kolorowych, nie przesadzam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ide pozamykac okna u gory, bo upal od rana, a teraz zerwal sie jakis szalony wiatr i burza rozpetala. Dawno takiej porzadnej nie bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Dziekuje, jestescie niezastapione :)

To kupie posciel, w komplecie jest kolderka i poduszka, alenajwyzej poduszki na razie nie bedziemy uzywac, najwyzej dam jak maly podrosnie.

A jesli chodzi o pieluszki, planuje kupic 10 tetrowych bialych, 5 tetrowych kolorowych i 5 flanelowych kolorowych, nie przesadzam?
    Ja też komplet pościeli mam, ale nie trzeba używać od razu poduszki, możesz dopiero jak dziecko będzie większe :)

Pieluch tetrowych białych mam 10 szt, 2x kolorowe, 2 x flanelka i do wózka chcę zamówić jeszcze bambusową :) na początek chyba będzie, a potem zawsze można dokupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Tetr nigdy nie za dużo, ja miałam około 20 białych i 5 kolorowych do torby (do lekarza) i 5 flanelowych. Córka ulewała więc pod główką zawsze jakaś miała i schodziło tego trochę. Teraz planuje też kupić z 10 białych(zostały mi jeszcze po młodej) i 5 kolorowych i z 3 flanelowe.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujecie, wczoraj mi ten lapiduch co mnie szyl przepisal mi neomycinum tzf w spraju. Powiedzial ze to mozna uzywac w ciazy, bo sie nie wchlania, ale nie zapytalam gina, juz uzylam przy zmianie opatrunku, ale w ulotce jest napisane nie uzywac w ciazy jedynie po konsultacji z lekarzem? Czy ktoras z Was stosowala cos podobnego?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 10 białych tetrowych, 5 kolorowych, 4 flanelowe i 1 bambusową ;)

wróciłam do domku, skwar jak nie wiem, jak ja się stęskniłam za ludźmi w pracy, niektórzy pytali czy przypadkiem więcej niż jedno w brzuchu nie siedzi, bo jest ogromny, a tu jeszcze dwa miesiące! ;D

a tak z innej beczki - śmieszą mnie te babcie które na mój widok dostają przyśpieszenia w stronę kasy lub autobusu - cieszy mnie że mogę choć na chwilę poprawić ich stan zdrowia, bo jak już dopchają przede mnie znowu jest źle :(

AJrin lubi tę wiadomość

‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ