X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręczniki już inwestowalam 100×100 w małe się nie bawiłam bo na krótko starczaly

Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poprałam i poprasowałam do 68, wszystko lezy na póleczkach
    kiedy z szafki znikna 56 i 62 wezmę sie za 74

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wanienkę trzeba jakoś na początek wyparzyć, wymyć? bo ta kwestia też mnie zastanawia ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja wanienki nie wyparzałam , po prostu przemyłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A mialam pytac czy walizka sie sprawdza? Bo toreb nie mam. Chyba ze w 2 rozne sie spakuje... (Mala i wieksza).

Ja kupuję taką torbę z rączką i wystarczy :) W pierwszej ciąży miałam 2 wielkie torby :P i każdy się na mnie głupio patrzył :) ale teraz już wiem co tak naprawdę jest potrzebne he he

http://allegro.pl/torba-podrozna-na-kolkach-srednia-bagaz-walizka-i5709397526.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 09:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytałam na jakieś grupie na fb że przez pierwszy miesiąc woda w wanience powinna być przygotowana. Ja tak nie robiłam w szpitalu tym bardziej ale zastanawiam się bo dużo dziewczyny taka radę stosowało. Co wy na to?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasz slub bedzie na 140 osob w praktyce bedzie pewnie ponad 100. Robimy 2 w 1 z chrzcinami ;) jedyny mankament to 2 miesiace po porodzie bede wielka jak beczka no ale trudno.
    U mnie waga na plus 13 wiec naprawde wygladam jak swinka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuje się do jednej torby. Mam blisko szpital (10minut na piechotę) więc jakbym czegoś zapomniała to mi ktoś przyniesie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda przegotowana do mycia twarzy, ale do wanny? Bez przesady to już chyba wariactwo. Jestem przeciwnikiem takiego sterylnego chowania.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, gorszą głupotę ostatnio przeczytałam w mamusiowym czasopiśmie - przez pierwszy miesiąc życia dziecko powinno się kąpać w przegotowanej wodzie źródlanej z butelki ;D a ja zła matka będę w kranówce kąpać synka - do buziaka przegotowaną wodę będę miała ;) bo nawet ja mam problemy z cerą po takiej wodzie, a co dopiero noworodek? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Woda przegotowana do mycia twarzy, ale do wanny? Bez przesady to już chyba wariactwo. Jestem przeciwnikiem takiego sterylnego chowania.
    Też zastanawiam się czy jest sens aż tak wariować..chociaż pamiętam, że mój brat też gotował wodę do kąpieli.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas położne uczulały na "wielkie torby", że personel źle na to patrzy. Ja wezme to co niezbędne dla mnie, dla bobo ponoć wszystko dają w szpitalu, ale wezmę na wszelki wypadek jedną zmianę. W razie potrzeby mąż dowiezie.

Jak macie daleko lepiej podzielić i zostawić część w samochodzie. Żeby się nie pchać od razu tabunami do rejestracji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 09:19

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że jak dziecko nauczy się kapać w wodzie gotowanej, to nie może później obyc sie bez problemów skornych
    bez przesady :)
    ja nie chce juz na początku tak bardzo"rozpieszczac" małego ciałka
    to nic dobrego nie przynosi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak zrobi kupę stulecia, to przecież pod umywalkę się dziecko niesie, a nie czeka aż się woda przegotuje jeśli się okaże że zapas w termosie się skończył ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja ręczniki już inwestowalam 100×100 w małe się nie bawiłam bo na krótko starczaly
    Tp tak jak ja. Tez 100×100 kupiłam

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a jak zrobi kupę stulecia, to przecież pod umywalkę się dziecko niesie, a nie czeka aż się woda przegotuje jeśli się okaże że zapas w termosie się skończył ;D
    To prawda, tak samo robiłam z bratankiem. Do wanny, pod kran :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z torbą mam mętlik w głowie, bo same pampersy, podkłady i mega podpaski zajmują dużo miejsca, ewentualnie spakuję po jednej paczce, a mąż dowiezie resztę w późniejszych dniach..

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała jest wcześniakiem i ja pod kranem kapali, twarz włosy wszystko. Ja nie zamierzam sterylnie chować. Bo przy 2 dzieci nawet się nie da. Ja odkurze rano to za 10 minut mam 100 okruszkow :D nie wspomnę już o sierści

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o gotowaniu wody do kapania. W każdym razie ja tego robić nie będę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, gorszą głupotę ostatnio przeczytałam w mamusiowym czasopiśmie - przez pierwszy miesiąc życia dziecko powinno się kąpać w przegotowanej wodzie źródlanej z butelki ;D a ja zła matka będę w kranówce kąpać synka - do buziaka przegotowaną wodę będę miała ;) bo nawet ja mam problemy z cerą po takiej wodzie, a co dopiero noworodek? ;)
    Oja, dlatego ja nawet żadnych emolientow nie kupuję tylko zwykle hipp tak samo zrobiłam z córka mimo że w szpitalu chcieli emolium, to powiedziałam im co m tym sądzę i grzecznie kąpiali tym co dałam.

‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ