Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja z torbą mam mętlik w głowie, bo same pampersy, podkłady i mega podpaski zajmują dużo miejsca, ewentualnie spakuję po jednej paczce, a mąż dowiezie resztę w późniejszych dniach..
    Nie bierz wszystkiego na raz. W szpitalu i tak nie masz gdzie tego schować. Weź 10 pampersow, mąż będzie Ci donosił. Podkłady weź jedna paczkę, bo Ty będziesz po cc. Nie wiadomo jakie będziesz mieć krwawienie. Może słabe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do torby sama mam mętlik, chciałabym spakować się w jedną większą, ale tak jak piszesz LRF same pampersy i wszystko tyle miejsca zajmują, też jednak myślę żeby mąż dowiózł potem, a na początek wziąć po jednej paczce.
    Słyszałam też opinie, by mieć osobną torbę na poród mniejszą, a większą na położniczy.. i chyba tak zrobię, ale czy mogę od razu dwie wnieść..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też biore pampersy odliczone (przeciez nie ma co do domu brać napoczetej paczki-zarazki!)
    tak samo podkłady, wkladki
    wszystko rozłożyłam na pólce i mąz dostawał instrukcje co ma przynieść do szpitala
    a tak naprawde, nawet jeśli szpital podaje, że trzeba mieć pampersy dla dziecka, w razie braku i tak szpital da :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    też biore pampersy odliczone (przeciez nie ma co do domu brać napoczetej paczki-zarazki!)
    Nawet bym na to nie wpadła :O :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę podzielić pod obserwacją męża, żeby widział co gdzie jest i do czego. Bo póki co to czarna magiq dla niego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pierwsze słyszę o gotowaniu wody do kapania. W każdym razie ja tego robić nie będę
    Ja zwariowałam jak to przeczytałam :/ będę postępować tak samo jak przy córce. Mnie to tylko pępek będzie przerażał bo odpadł jej bardzo szybko. No i sprzęt młodego bo córka łatwiejsza w obsłudze

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, ja już myślałam że tylko ja się boję o sprzęt synka :D
    nasłuchałam się już historii o naderwanych napletkach..

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    o masakra, ja już myślałam że tylko ja się boję o sprzęt synka :D
    nasłuchałam się już historii o naderwanych napletkach..
    Dla mnie to czarna magia :) koleżanki różnie operowaly, jedne ściągaly skórkę drugie nie. I bądź tu mądry bo u lekarzy też różne szkoły słychać

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówie do męza , że my chłopaka nie umiemy przewijać. Spojrzał na mnie dziwnie i spytał, a co w tym trudnego/ i mu tłumacze, ze mamy doświadczenie z dziewczynka, juz wczesniej wiedziałam co robić wolno, a czego nie,a z chłopakiem zero doświadczenia, rad :) stwierdzil, ze zaden problem sie nauczyć :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwię będę kąpać w kranowie i tyle, tsk samo Młody był kąpany.
    Z Borkiem na pewno miałam 2 torby, ale jakie nie pamietamr ;) teraz też spakuje dwie, bo łatwiej się połapać.
    Co do zarazkow to musiałabym spalić torbę z zawartością, żeby nic ze szpitala nie przenieść do domu ha ha ha.

Angela ja znowu bardziej boję się obsługi dziewczynki. Łatwiej łapią infekcje, sudocrem nie wskazany... masakra ;) przy chłopcu łatwo, krótko i na temat ;)
    Jedyne co to obserwacja, czy jajca zeszły lub czy nie uciekają no i potem napletek, a opinie lekarzy są baaaaardzo różne ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu u dziewczynek nie wskazany Sudocrem, bo nie jestem w temacie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po sdzoitalu nic nie paliłam
    ale wszystko pierwsze co wrzuciłam do pralki, a kapcie nawet na miejscu wyrzycilam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie z tym przewijaniem to też kłopot, bo trzeba dobrze tego siusiaka ułożyć, a jak jeszcze posłuchałam o uciekających jąderkach ;D

zajrzałam do pudełek, brawo ja! na początek tylko dwa śpioszki w najmniejszym rozmiarze, reszta na 68, jedziemy jeszcze na lumpeks! :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Liwię będę kąpać w kranowie i tyle, tsk samo Młody był kąpany.
    Z Borkiem na pewno miałam 2 torby, ale jakie nie pamietamr ;) teraz też spakuje dwie, bo łatwiej się połapać.
    Co do zarazkow to musiałabym spalić torbę z zawartością, żeby nic ze szpitala nie przenieść do domu ha ha ha.

Angela ja znowu bardziej boję się obsługi dziewczynki. Łatwiej łapią infekcje, sudocrem nie wskazany... masakra ;) przy chłopcu łatwo, krótko i na temat ;)
    Jedyne co to obserwacja, czy jajca zeszły lub czy nie uciekają no i potem napletek, a opinie lekarzy są baaaaardzo różne ;)
    Weź mnie nie strasz, to jajek od razu nie ma? Jeszcze ten napletek istny Armagedon. Dziewczynką jest łatwiej bo sama jesteś kobieta. Facet nie pamięta czy mu mama ściągala napletek :D u dziewczynki trzeba uważać na sudocrem no i aby wargi przypadkowo się nie zrosly

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    po sdzoitalu nic nie paliłam
    ale wszystko pierwsze co wrzuciłam do pralki, a kapcie nawet na miejscu wyrzycilam
    Chyba nie popadałabym aż w taką paranoję :O ale nie wiem, może się nie znam bo nigdy w szpitalu nie leżałam ;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

sudocrem i wszystko inne uzywałam i nigdy nic sie nie dzialo
    ja mniej sie bałam dziewczynke obsługiwać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Właśnie przez to że powoduje źle nałożony zarosniecie się warg

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:58

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:01

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Chyba nie popadałabym aż w taką paranoję :O ale nie wiem, może się nie znam bo nigdy w szpitalu nie leżałam ;)

zmiesiłam sie spokojnie w jedna srednią torbe
    wszystkie koszule i reczniki z torba znalazły sie w pralce
    inne rzeczy-podklady, wkladki-szpitalne sie wykonczyły na miejscu, a kapcie mialam stare, tylko do wyrzucenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ