X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja z torbą mam mętlik w głowie, bo same pampersy, podkłady i mega podpaski zajmują dużo miejsca, ewentualnie spakuję po jednej paczce, a mąż dowiezie resztę w późniejszych dniach..
    Nie bierz wszystkiego na raz. W szpitalu i tak nie masz gdzie tego schować. Weź 10 pampersow, mąż będzie Ci donosił. Podkłady weź jedna paczkę, bo Ty będziesz po cc. Nie wiadomo jakie będziesz mieć krwawienie. Może słabe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do torby sama mam mętlik, chciałabym spakować się w jedną większą, ale tak jak piszesz LRF same pampersy i wszystko tyle miejsca zajmują, też jednak myślę żeby mąż dowiózł potem, a na początek wziąć po jednej paczce.
    Słyszałam też opinie, by mieć osobną torbę na poród mniejszą, a większą na położniczy.. i chyba tak zrobię, ale czy mogę od razu dwie wnieść..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też biore pampersy odliczone (przeciez nie ma co do domu brać napoczetej paczki-zarazki!)
    tak samo podkłady, wkladki
    wszystko rozłożyłam na pólce i mąz dostawał instrukcje co ma przynieść do szpitala
    a tak naprawde, nawet jeśli szpital podaje, że trzeba mieć pampersy dla dziecka, w razie braku i tak szpital da :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    też biore pampersy odliczone (przeciez nie ma co do domu brać napoczetej paczki-zarazki!)
    Nawet bym na to nie wpadła :O :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę podzielić pod obserwacją męża, żeby widział co gdzie jest i do czego. Bo póki co to czarna magiq dla niego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pierwsze słyszę o gotowaniu wody do kapania. W każdym razie ja tego robić nie będę
    Ja zwariowałam jak to przeczytałam :/ będę postępować tak samo jak przy córce. Mnie to tylko pępek będzie przerażał bo odpadł jej bardzo szybko. No i sprzęt młodego bo córka łatwiejsza w obsłudze

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, ja już myślałam że tylko ja się boję o sprzęt synka :D
    nasłuchałam się już historii o naderwanych napletkach..

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    o masakra, ja już myślałam że tylko ja się boję o sprzęt synka :D
    nasłuchałam się już historii o naderwanych napletkach..
    Dla mnie to czarna magia :) koleżanki różnie operowaly, jedne ściągaly skórkę drugie nie. I bądź tu mądry bo u lekarzy też różne szkoły słychać

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówie do męza , że my chłopaka nie umiemy przewijać. Spojrzał na mnie dziwnie i spytał, a co w tym trudnego/ i mu tłumacze, ze mamy doświadczenie z dziewczynka, juz wczesniej wiedziałam co robić wolno, a czego nie,a z chłopakiem zero doświadczenia, rad :) stwierdzil, ze zaden problem sie nauczyć :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwię będę kąpać w kranowie i tyle, tsk samo Młody był kąpany.
    Z Borkiem na pewno miałam 2 torby, ale jakie nie pamietamr ;) teraz też spakuje dwie, bo łatwiej się połapać.
    Co do zarazkow to musiałabym spalić torbę z zawartością, żeby nic ze szpitala nie przenieść do domu ha ha ha.

Angela ja znowu bardziej boję się obsługi dziewczynki. Łatwiej łapią infekcje, sudocrem nie wskazany... masakra ;) przy chłopcu łatwo, krótko i na temat ;)
    Jedyne co to obserwacja, czy jajca zeszły lub czy nie uciekają no i potem napletek, a opinie lekarzy są baaaaardzo różne ;)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu u dziewczynek nie wskazany Sudocrem, bo nie jestem w temacie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po sdzoitalu nic nie paliłam
    ale wszystko pierwsze co wrzuciłam do pralki, a kapcie nawet na miejscu wyrzycilam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie z tym przewijaniem to też kłopot, bo trzeba dobrze tego siusiaka ułożyć, a jak jeszcze posłuchałam o uciekających jąderkach ;D

zajrzałam do pudełek, brawo ja! na początek tylko dwa śpioszki w najmniejszym rozmiarze, reszta na 68, jedziemy jeszcze na lumpeks! :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Liwię będę kąpać w kranowie i tyle, tsk samo Młody był kąpany.
    Z Borkiem na pewno miałam 2 torby, ale jakie nie pamietamr ;) teraz też spakuje dwie, bo łatwiej się połapać.
    Co do zarazkow to musiałabym spalić torbę z zawartością, żeby nic ze szpitala nie przenieść do domu ha ha ha.

Angela ja znowu bardziej boję się obsługi dziewczynki. Łatwiej łapią infekcje, sudocrem nie wskazany... masakra ;) przy chłopcu łatwo, krótko i na temat ;)
    Jedyne co to obserwacja, czy jajca zeszły lub czy nie uciekają no i potem napletek, a opinie lekarzy są baaaaardzo różne ;)
    Weź mnie nie strasz, to jajek od razu nie ma? Jeszcze ten napletek istny Armagedon. Dziewczynką jest łatwiej bo sama jesteś kobieta. Facet nie pamięta czy mu mama ściągala napletek :D u dziewczynki trzeba uważać na sudocrem no i aby wargi przypadkowo się nie zrosly

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    po sdzoitalu nic nie paliłam
    ale wszystko pierwsze co wrzuciłam do pralki, a kapcie nawet na miejscu wyrzycilam
    Chyba nie popadałabym aż w taką paranoję :O ale nie wiem, może się nie znam bo nigdy w szpitalu nie leżałam ;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

sudocrem i wszystko inne uzywałam i nigdy nic sie nie dzialo
    ja mniej sie bałam dziewczynke obsługiwać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Właśnie przez to że powoduje źle nałożony zarosniecie się warg

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:58

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:01

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Chyba nie popadałabym aż w taką paranoję :O ale nie wiem, może się nie znam bo nigdy w szpitalu nie leżałam ;)

zmiesiłam sie spokojnie w jedna srednią torbe
    wszystkie koszule i reczniki z torba znalazły sie w pralce
    inne rzeczy-podklady, wkladki-szpitalne sie wykonczyły na miejscu, a kapcie mialam stare, tylko do wyrzucenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ