X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też chcę podzielić pod obserwacją męża, żeby widział co gdzie jest i do czego. Bo póki co to czarna magiq dla niego.
    Podobno może sklejac wargi sromowe, od razu mnie pediatra uczuliła na to i już załapałam zalamkę ;)

Angela my.jeździmy do urologa ze szpitala klinicznego urologii dziecięcej i.od razu powiedział nie.ruszać napletka. Powiedział, żeby nic nie ściągać, nic nie gmyrac, bo mikrouszkodzenia niewidoczne nawet gołym okiem mogą dac ciężkie kinsrkwencjet na przyszłość. Jak to powiedział, natura z czasem powoli go odkleja nie pomagać :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam, że z siurdakami jest łatwiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Na szkole rodzenia u nas noworodkowa stwierdziła, że teraz się nie naciąga sprzętu chłopcu... Chyba żeby brzydko pachniało, czy coś się tam robiło... Ja tam uważam, że zawsze lepiej troszeczkę tam umyć. A do kąpieli też mam Hipp i w ogóle nie wiem czy będę chciała żeby był kąpany w szpitalu, czy dopiero w domu...
    Ja przy córce chciałam dopiero ja po tygodniu wyłapać aby najdłużej miała ta swoją florę, no ale tam kąpiali codziennie i o zdanie się nie pytali choć nie jestem pewna czy ja kapali na początku bo była połączona do respiratora. Z synem będę chciała go wykąpać dopiero w domu no chyba że spędzimy więcej dni w szpitalu. Boję się że będzie po prostu za gorąco i wypadało by go szybciej wykąpać

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz Piotrus, nizej zdjecie specjalnie dla męza oraz szkic ulozenia małego-gotowośc niby do fiknięcia głowa w dół

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63b217e4aba2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f086e68e0f54.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2eb92067af8.jpg

pirelka, Żabcia_, martta, Sabina, A_n_k_a_80, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jądra mogą być od razu na miejscu albo do 3 mc życia powinny zejść do worka. Mogą też z czasem uciekać do brzucha, jak są za silne mięśnie dźwigacza.
    U mojego niestety jedno zeszło, drugie jest na granicy worka, ale tylko do obserwscji, gorzej jakby wróciło do brzucha lub pachwiny.
    Najbardziej muszą obserwować jaderka mamy.które biorą progesteron lub mają go mało, bo.wtedy jest znaczne ryzyko obustronnego wnętrostwa.

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia będę się do Ciebie odzywać w razie WU :P Bo dla mnie to czarna magia. Ja właśnie planowałam nie ruszać, choć koleżance jak mały już był starszy kazali pod wodą delikatnie ściagać bo infekcje się zaczęły jakieś dziać. Ale na początek nic nie planuje robić.

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Agatia to dobrze wiedzieć, bo ja cały czas biorę po 1 tabletce Dupka ze względu na stawienie macicy
    Spoko ja z synkiem brałam 3x dziennie.lutkę :) są takie info w ulotce i u nas niewielki problem jest, ale na szczęście nie wymaga operacji i.wraca do normy samoistnie. Ale trzeba sprawdzać bo jajca bywają problemowe, a uciekanie do brzucha i wysoka tam temperatura to wiadomo same problemy ;)
    Ale Zabciu wcale nie musi być problemów :)

Żabcia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Agatia będę się do Ciebie odzywać w razie WU :P Bo dla mnie to czarna magia. Ja właśnie planowałam nie ruszać, choć koleżance jak mały już był starszy kazali pod wodą delikatnie ściagać bo infekcje się zaczęły jakieś dziać. Ale na początek nic nie planuje robić.
    Spoko wodza, wszystko będzie dobrze :)
    U nas mocz ideał, a nic nie ruszam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej na prawdę planujecie brać szlafrok? Ja nawet nie miałam przy poprzedniej - nie zdarzyłam kupić a grubego domowego nie chciałam brać. A teraz nie chce bo wiem że się ugotuje..na porodówce jest z 32 stopnie na noworodkach nie lepiej. Ja rodzić będę koniec sierpnia więc będzie gorąco. Sama nie wiem czy kupować jakiś lekki na raz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też nie biorę szlafroka, też słyszałam że jest tam straszny skwar!

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja poprałam i poprasowałam do 68, wszystko lezy na póleczkach
    kiedy z szafki znikna 56 i 62 wezmę sie za 74

Dokładnie taki sam mam plan :)
    U mnie ubranek 56-68 wyszło dobrych kilkanaście pralek.
    Osobno kocyki, poszewki, ręczniki, pieluchy.
    Juz prawie wszystko poprasowane i ułożone rozmiarami.
    Zostały mi do prasowania koszulki i kaftaniki. Ale to jak upały sie skończą. Bo ostatnio ze mnie po prostu kapało :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja chyba też nie biorę szlafroka, też słyszałam że jest tam straszny skwar!
    Bo tak jest :P leżałam tam w lutym a czułam się jakbym siedziała tam w lipcu. Nie do wytrzymania. Krótki rękawek słabo dawał rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też jest taki pokój, ale można odwiedzać 3x na dobę po godzinie na sali, więc jak nie planuję korzystać z tego pokoju raczej.
    A nawet jeśli.. to co mnie to obchodzi, w końcu będę po porodzie i żadna z kobiet nie będzie grzeszyć pięknym wyglądem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Bo tak jest :P leżałam tam w lutym a czułam się jakbym siedziała tam w lipcu. Nie do wytrzymania. Krótki rękawek słabo dawał rade
    Dlatego jedną koszulę mam z krótkim, ale nawet w domu mi w niej gorąco.. dwie kupię na szelki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dlatego jedną koszulę mam z krótkim, ale nawet w domu mi w niej gorąco.. dwie kupię na szelki!

Ja biorę 2 koszulę po porodzie nawet po cc człowiek strasznie się poci. A jeszcze niech będzie ciepło to nawet nie wiem czy te 2 to nie za mało. Jeżeli Kuba będzie miał żółtaczkę co wiąże się z dłuższym pobytem to każe pewnie dowieść mężowi kolejną koszule.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ubranka co poukładałem to tez podpisałam. Dla M i w sumie dla siebie tez. 'Pajace 56-62' ,'body krótkie 62-68'. Itd.

W szkole rodzenia mówili, żeby nie ruszać napletka. Ze poki siusiak służy do sikania to nie ściągać napletka.
    Natomiastu dziewczynek wlasnie rozchylac wargi i dokładnie wycierać. Bo wlasnie mogą sie posklejać.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja biorę 2 koszulę po porodzie nawet po cc człowiek strasznie się poci. A jeszcze niech będzie ciepło to nawet nie wiem czy te 2 to nie za mało. Jeżeli Kuba będzie miał żółtaczkę co wiąże się z dłuższym pobytem to każe pewnie dowieść mężowi kolejną koszule.
    Ja w sumie biorę 3 koszule.

‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ