WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdziulla wrote:Ja też chcę podzielić pod obserwacją męża, żeby widział co gdzie jest i do czego. Bo póki co to czarna magiq dla niego.
Angela my.jeździmy do urologa ze szpitala klinicznego urologii dziecięcej i.od razu powiedział nie.ruszać napletka. Powiedział, żeby nic nie ściągać, nic nie gmyrac, bo mikrouszkodzenia niewidoczne nawet gołym okiem mogą dac ciężkie kinsrkwencjet na przyszłość. Jak to powiedział, natura z czasem powoli go odkleja nie pomagaćAngela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻabcia_ wrote:Na szkole rodzenia u nas noworodkowa stwierdziła, że teraz się nie naciąga sprzętu chłopcu... Chyba żeby brzydko pachniało, czy coś się tam robiło... Ja tam uważam, że zawsze lepiej troszeczkę tam umyć. A do kąpieli też mam Hipp i w ogóle nie wiem czy będę chciała żeby był kąpany w szpitalu, czy dopiero w domu...
-
A to nasz Piotrus, nizej zdjecie specjalnie dla męza oraz szkic ulozenia małego-gotowośc niby do fiknięcia głowa w dół
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63b217e4aba2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f086e68e0f54.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2eb92067af8.jpgpirelka, Żabcia_, martta, Sabina, A_n_k_a_80, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Angela jądra mogą być od razu na miejscu albo do 3 mc życia powinny zejść do worka. Mogą też z czasem uciekać do brzucha, jak są za silne mięśnie dźwigacza.
U mojego niestety jedno zeszło, drugie jest na granicy worka, ale tylko do obserwscji, gorzej jakby wróciło do brzucha lub pachwiny.
Najbardziej muszą obserwować jaderka mamy.które biorą progesteron lub mają go mało, bo.wtedy jest znaczne ryzyko obustronnego wnętrostwa.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatia będę się do Ciebie odzywać w razie WU
Bo dla mnie to czarna magia. Ja właśnie planowałam nie ruszać, choć koleżance jak mały już był starszy kazali pod wodą delikatnie ściagać bo infekcje się zaczęły jakieś dziać. Ale na początek nic nie planuje robić.
-
Żabcia_ wrote:Agatia to dobrze wiedzieć, bo ja cały czas biorę po 1 tabletce Dupka ze względu na stawienie macicy
są takie info w ulotce i u nas niewielki problem jest, ale na szczęście nie wymaga operacji i.wraca do normy samoistnie. Ale trzeba sprawdzać bo jajca bywają problemowe, a uciekanie do brzucha i wysoka tam temperatura to wiadomo same problemy
Ale Zabciu wcale nie musi być problemówŻabcia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Agatia będę się do Ciebie odzywać w razie WU
Bo dla mnie to czarna magia. Ja właśnie planowałam nie ruszać, choć koleżance jak mały już był starszy kazali pod wodą delikatnie ściagać bo infekcje się zaczęły jakieś dziać. Ale na początek nic nie planuje robić.
U nas mocz ideał, a nic nie ruszam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEj na prawdę planujecie brać szlafrok? Ja nawet nie miałam przy poprzedniej - nie zdarzyłam kupić a grubego domowego nie chciałam brać. A teraz nie chce bo wiem że się ugotuje..na porodówce jest z 32 stopnie na noworodkach nie lepiej. Ja rodzić będę koniec sierpnia więc będzie gorąco. Sama nie wiem czy kupować jakiś lekki na raz?
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:ja poprałam i poprasowałam do 68, wszystko lezy na póleczkach
kiedy z szafki znikna 56 i 62 wezmę sie za 74
Dokładnie taki sam mam plan
U mnie ubranek 56-68 wyszło dobrych kilkanaście pralek.
Osobno kocyki, poszewki, ręczniki, pieluchy.
Juz prawie wszystko poprasowane i ułożone rozmiarami.
Zostały mi do prasowania koszulki i kaftaniki. Ale to jak upały sie skończą. Bo ostatnio ze mnie po prostu kapało
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU Nas też jest taki pokój, ale można odwiedzać 3x na dobę po godzinie na sali, więc jak nie planuję korzystać z tego pokoju raczej.
A nawet jeśli.. to co mnie to obchodzi, w końcu będę po porodzie i żadna z kobiet nie będzie grzeszyć pięknym wyglądem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypirelka wrote:Dlatego jedną koszulę mam z krótkim, ale nawet w domu mi w niej gorąco.. dwie kupię na szelki!
Ja biorę 2 koszulę po porodzie nawet po cc człowiek strasznie się poci. A jeszcze niech będzie ciepło to nawet nie wiem czy te 2 to nie za mało. Jeżeli Kuba będzie miał żółtaczkę co wiąże się z dłuższym pobytem to każe pewnie dowieść mężowi kolejną koszule. -
Te ubranka co poukładałem to tez podpisałam. Dla M i w sumie dla siebie tez. 'Pajace 56-62' ,'body krótkie 62-68'. Itd.
W szkole rodzenia mówili, żeby nie ruszać napletka. Ze poki siusiak służy do sikania to nie ściągać napletka.
Natomiastu dziewczynek wlasnie rozchylac wargi i dokładnie wycierać. Bo wlasnie mogą sie posklejać. -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja biorę 2 koszulę po porodzie nawet po cc człowiek strasznie się poci. A jeszcze niech będzie ciepło to nawet nie wiem czy te 2 to nie za mało. Jeżeli Kuba będzie miał żółtaczkę co wiąże się z dłuższym pobytem to każe pewnie dowieść mężowi kolejną koszule.