X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfi wszystkiego najlepszego, dużo miłości i wzajemnego szacunku :)
    Marta 100 lat :)

martta lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się tak zastanawiałam czy nie wziąć getrów do szpitala, ale boję się że mogą uciskać na ranę po cc, więc najwyżej będę chodzić w koszuli, bo najbardziej luźna.
    Chodziłam w getrach po cc, nic nie uciskalo, nic się z rana nie działo, żaden lekarz się nie czepiał na.obchodach :) koszul nie znoszę i żadna siła mnie do nich nie zmusi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zobaczymy jak u mnie będzie ;) w getrach i big podpaskach będę wyglądać jak dziecko w pampersie ;D
    mnie jeszcze przeraża wizja całego dnia w szpitalu zanim mi cc zrobią, przecież chyba im tam po ścianach z nerwów będę chodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 15:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj, u Was tez tak goraco? Dzisiaj to nie wiem juz co ze soba zrobic, mialam ambitny plan prasowania, bo sie nazbieralo, ale to chyba dopiero wieczorkiem.

Kurcze, ja niezbyt lubiw chodzic w samej koszli, lubie miec jakies spodenki, chocby krotkie, ale czy rana po porodzie mi na to pozwoli?

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś może podlinkować które te podpaski po porodzie są fajne?
    ja ogólnie kiedyś czytałam, że ktoś poleca always.

Ja tez nie znoszę koszul. W ogóle piżam też nie znoszę i nawet nie mam. Spię w bawełnianych spodenkach alob majtkach i koszulce na grubych ramionach np. z h&m.
    I też za bardz sobie siebie w koszuli nocnej nie wyobrażam. Nie wiem, co zabiorę.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jakiś felerny płyn do szyb, co robicie żeby nie było smug na oknach, lustrach itp??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerze to powiem Wam, ze po porodzie w ogóle nie myślałam w co się ubierać, myślałam o Młodej, cały czas byłam przy niej i nie miało dla mnie żadnego znaczenia w co byłam ubrana.

Poza tym zależało mi, żeby mieć jak najmniej ubrań w szpitalu. Mając tak mocne krwawienie, ze co chwilę zmienialam i podpaski i podkłady na łóżku, nawet do głowy mi nie przyszło żeby się w coś przebierać. Wystarczyło ze zmieniakam ciągle koszule by tez były zakrwawione. Poza tym byłam bardzo mocno nacięta. A w spodenkach czy getrach trochę ciężko wietrzyc krocze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 16:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta szpital to nie rewia mody. Zauważcie, ze tam wiele sie zmieni. To nie Wy bedziecie najwazniejsze. Na razie, jak jestescie w ciazy to każdy się skupia na mamie i jej brzuchu, a tu pyk i nagle wszyscy zaczną się pochylac nad dzieckiem. Już nie będziemy takie ważne ;)

Pamiętam, ze strasznie dziwnie się z tym czułam. Nagle przestałam być pepkiem świata. Mój pępek leżał obok mnie i spał :)

martta, Strazaczka1990, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Od tej pory zawsze będzie istniał priorytet.... skrawek umysłu zajęty tylko jedną sprawą. Centrum życia zmieniło położenie i teraz leży w moich ramionach.... "

:)
    Sabina prawdopodobnie masz rację:)

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie samo zdanie jak Sabina

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie jak leżałam po wyrostku też miałam gdzieś jak wyglądam, gorszy dyskomfort sprawiał mi brak możliwości umycia włosów, musiałam mamę prosić o pomoc :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wiadomo, że zmienia się centrum świata na szczęście :) dla mnie jednak mimo wszystko ważne jest komfortowe i swobodne samopoczucie :) a koszula nocna i gołe dupsko odebrałoby mi komfort :)
    Foxiku ja lezalam 7 dni na noworodkach, a w wcześniej 7 tyg na patolotii suszarka była w torbie, zresztą czego ja tam nie miałam :) mylam włosy co 2 dzień i.suszylam na sali, żeby Młodego przyzwyczajać do odgłosów dnia codziennego :)
    Na szczęście pod.prysznicem zupełnie spoko po cc dało się umyć głowę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 17:08

bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu nie można było wyciągnąć węża od prysznica żeby nie leciało na brzuch, a nie mogłam blizn moczyć więc to nie było wcale takie proste. Zobaczymy jak teraz będzie ;D

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    czy ktoś może podlinkować które te podpaski po porodzie są fajne?
    ja ogólnie kiedyś czytałam, że ktoś poleca always.
    To zależy od Twoich preferencji podczas okresu. Jeśli nie przeszkadza Ci gruba podpaska, to możesz postawić na niską cenę i kupić Belle Maxi, polecaną przez większość mam. Ja odkąd po łyżeczkowaniu rozstałam się z tamponami używam wyłącznie Always, jestem do nich przyzwyczajona, dlatego zamówiłam Always Ultra Extra Night (http://www.ceneo.pl/28773091) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 17:22

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas w szpitalu nie można było wyciągnąć węża od prysznica żeby nie leciało na brzuch, a nie mogłam blizn moczyć więc to nie było wcale takie proste. Zobaczymy jak teraz będzie ;D

Co Ty mówisz? A mi kazali ściągnąć opatrunek i myć ranę po cesarce od razu po pionizacji po 8 godzinach i z tego strachu przed tym, co zobaczę zasłabłam pod prysznicem i zabierali mnie stamtąd łóżkiem już na leżąco. Ranę odkryłam dopiero następnego dnia bo kazali jak najszybciej ją wietrzyć. Już się boję jak będzie tym razem.

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ha ha ha u nas prysznice ciurczą na boki ;) jak leżałam teraz na początku ciąży to przez 2 lata nic sie nie zmieniło :) ale mi kazali od 3 doby myce cięcie i psiukac octaniseptem :) więc wlazilam pod prysznic cała i.szorowanko od stóp do głów, choć stopy po.cięciu to lepszy wyczyn niż w ciąży ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam podpaski BELLA MEDICA ULTRA PLUS z zieloną herbatą. Pamiętam, że odchody poporodowe brzydko pachniały, a one ten zapach absorbowały. Poza tym zielona herbata jest dobra na gojenie się ran, więc po sn jak najbardziej wskazane. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze zdjęcie opatrunku źle wspominam, bo jak mi wyrostek zaczął naciekać to nawet się nie ogoliłam tam na dole, a opatrunek przykrywał włoski, jak pielęgniarka pociągła za jednym zamachem przy zmianie opatrunku to już nie wiedziałam co bardziej boli ;D
    ja już mam problem z myciem stóp a co dopiero po cesarce jak będę cała obolała ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydałam wczoraj 700 zł i mam lekkiego kaca moralnego. ;) A kupiłam same najpotrzebniejsze rzeczy z wyprawki (bez ciuszków oczywiście) i dodam, że miałam mnóstwo rzeczy typu pieluchy tetrowe, podgrzewacz, laktator, nianie po Arturku. Ciekawe ile wydają pierworódki bo już zapomniałam jak to było.

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ