X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku do cc musisz być wygolona, bo inaczej Cię wygolą ;) więc opatrunek się nie przyklei :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, już mam z tym problem, muszę być na zero? :P

agatia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mam jakiś felerny płyn do szyb, co robicie żeby nie było smug na oknach, lustrach itp??

ręcznik papierowy i dobry płyn tyle:) Ale wiem, że szare gazety ładnie polerują okna i rajstopy podobno się do tego nieźle nadają. :) Ja używam płynu do szyb z biedry cler i nie mam smug. :) Chociaż jak mój mąż wyciera to są. Kwestia techniki może

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już myślałam o dodawaniu octu do mycia, ja już marzę o czystych oknach, a mąż mi nie pozwala :(

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziewczyny a po porodzie w szpitalu zasuwa się w koszuli/piżamie non stop czy bierzecie coś luźnego do ubrania?

ja chodziłam w koszuli nocnej do karmienia, majtkach z siatki wielorazowych (nie kupujcie tych jednorazowych majtek, bo są sztuczne i rany nie oddychają) i szlafroku bawełnianym. Taki sobie kupiłam ładny szaro-różowy i nawet dobrze się w tym stroju czułam jak mnie ktoś odwiedzał. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    już myślałam o dodawaniu octu do mycia, ja już marzę o czystych oknach, a mąż mi nie pozwala :(

Poczekaj, umyjesz w 9 mcu na "wywołanie porodu". :) Ja tak robiłam w 1. ciąży i nawet nie urodziłam od tego. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam wolę trafić do szpitala zanim się skurcze zaczną, żeby mniej stresu było! :D
    moja mama myła okna i nic, na świat się nie pchałam, dostała tylko opieprz od lekarza że na drabinę weszła :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no wiem, już mam z tym problem, muszę być na zero? :P
    Mi kazali łono i brzuch na zero :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała jechać na planowaną cc na spokojnie, ale wiem, że dla dziecka lepiej jak samo da najpierw sygnał do porodu.:)
    Ostatnim razem wody odeszły mi 3 dni przed terminem. Ciekawe jak będzie teraz. Cesarki umawiają zwykle na tydzień przed terminem, więc może być poród "na sucho". ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już przyjdzie sierpień to zacznę się stresować :P

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja tam wolę trafić do szpitala zanim się skurcze zaczną, żeby mniej stresu było! :D
    moja mama myła okna i nic, na świat się nie pchałam, dostała tylko opieprz od lekarza że na drabinę weszła :D
    Ja będę fikac od 38tc może szybciej się coś ruszy i szybciej będą ciąć ;) w takie upały to ja zejde do 39+ ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Też bym wolała jechać na planowaną cc na spokojnie, ale wiem, że dla dziecka lepiej jak samo da najpierw sygnał do porodu.:)
    Ostatnim razem wody odeszły mi 3 dni przed terminem. Ciekawe jak będzie teraz. Cesarki umawiają zwykle na tydzień przed terminem, więc może być poród "na sucho". ;)
    No moja ginka wlasnier jest zwolennikiem cieciar, jak dziecko jest gotowe do.wyjścia :) mówi, że mniej komplikacji z tego. Więc będę grzecznie czekać do 38, a potem pomogę naturze ;) w 38tc mam.dostać skierowanie, chyba, że wcześniej wody odejdą. Ginka mówi, że najlepiej jak same wody odchodzą, bo wtedy dziecko przy cc się w nich nie moczy, a nigdy nie wiadomo, czy nie ma jakichś bakterii. Ale.zobaczymy, czy będą łaskawe odejść przed cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 17:54

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wodę w kranie zdatna do wszelkiego użytku :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, AJrin, Pysiaczek89, nick nieaktualny, martta, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, w szpitalu mi mówią tydzień przed terminem, moja gin że maksymalnie 2 tygodnie, czekamy co się wydarzy, bo młody już daje mi popalić w brzuchu..

agatia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wystarczą ze 4 sztuki tych wielorazowych majtek bo to się pierze w rękach i szybko schnie. :)

Ja bym brała szpital z zzo gdybym znów miała rodzić sn bo mam tyłozgięcie macicy i bóle krzyżowe były nie do zniesienia plus 16h poród a miałam tylko tensy i gaz. Ale rodzę cc więc nie muszę zmieniać szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to w tym większym szpitalu to zzo też na 100% pewne nie jest trzeba się "wstrzelić w godziny" także słabo. Coś mnie dziś wzięło i nakręcona jestem tym strachem. A że jestem sama to nie ma komu mi to wybić z głowy

Kamcia nareszcie! Miłej kąpieli i mycia podłóg :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza będziesz rodzić sn czy kierują Cię na cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 18:06

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Kąpiel pierwsza :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ