WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:mam jakiś felerny płyn do szyb, co robicie żeby nie było smug na oknach, lustrach itp??
ręcznik papierowy i dobry płyn tyle:) Ale wiem, że szare gazety ładnie polerują okna i rajstopy podobno się do tego nieźle nadają.Ja używam płynu do szyb z biedry cler i nie mam smug.
Chociaż jak mój mąż wyciera to są. Kwestia techniki może
-
nick nieaktualny
-
mysza0406 wrote:Dziewczyny a po porodzie w szpitalu zasuwa się w koszuli/piżamie non stop czy bierzecie coś luźnego do ubrania?
ja chodziłam w koszuli nocnej do karmienia, majtkach z siatki wielorazowych (nie kupujcie tych jednorazowych majtek, bo są sztuczne i rany nie oddychają) i szlafroku bawełnianym. Taki sobie kupiłam ładny szaro-różowy i nawet dobrze się w tym stroju czułam jak mnie ktoś odwiedzał. -
nick nieaktualny
-
Też bym wolała jechać na planowaną cc na spokojnie, ale wiem, że dla dziecka lepiej jak samo da najpierw sygnał do porodu.
Ostatnim razem wody odeszły mi 3 dni przed terminem. Ciekawe jak będzie teraz. Cesarki umawiają zwykle na tydzień przed terminem, więc może być poród "na sucho". -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:ja tam wolę trafić do szpitala zanim się skurcze zaczną, żeby mniej stresu było!
moja mama myła okna i nic, na świat się nie pchałam, dostała tylko opieprz od lekarza że na drabinę weszław takie upały to ja zejde do 39+
-
nick nieaktualny
-
haneczka wrote:Też bym wolała jechać na planowaną cc na spokojnie, ale wiem, że dla dziecka lepiej jak samo da najpierw sygnał do porodu.
Ostatnim razem wody odeszły mi 3 dni przed terminem. Ciekawe jak będzie teraz. Cesarki umawiają zwykle na tydzień przed terminem, więc może być poród "na sucho".mówi, że mniej komplikacji z tego. Więc będę grzecznie czekać do 38, a potem pomogę naturze
w 38tc mam.dostać skierowanie, chyba, że wcześniej wody odejdą. Ginka mówi, że najlepiej jak same wody odchodzą, bo wtedy dziecko przy cc się w nich nie moczy, a nigdy nie wiadomo, czy nie ma jakichś bakterii. Ale.zobaczymy, czy będą łaskawe odejść przed cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 17:54
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysza wystarczą ze 4 sztuki tych wielorazowych majtek bo to się pierze w rękach i szybko schnie.
Ja bym brała szpital z zzo gdybym znów miała rodzić sn bo mam tyłozgięcie macicy i bóle krzyżowe były nie do zniesienia plus 16h poród a miałam tylko tensy i gaz. Ale rodzę cc więc nie muszę zmieniać szpitala. -
nick nieaktualnyZ tego co wiem to w tym większym szpitalu to zzo też na 100% pewne nie jest trzeba się "wstrzelić w godziny" także słabo. Coś mnie dziś wzięło i nakręcona jestem tym strachem. A że jestem sama to nie ma komu mi to wybić z głowy
Kamcia nareszcie! Miłej kąpieli i mycia podłógkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny