X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku do cc musisz być wygolona, bo inaczej Cię wygolą ;) więc opatrunek się nie przyklei :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, już mam z tym problem, muszę być na zero? :P

agatia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mam jakiś felerny płyn do szyb, co robicie żeby nie było smug na oknach, lustrach itp??

ręcznik papierowy i dobry płyn tyle:) Ale wiem, że szare gazety ładnie polerują okna i rajstopy podobno się do tego nieźle nadają. :) Ja używam płynu do szyb z biedry cler i nie mam smug. :) Chociaż jak mój mąż wyciera to są. Kwestia techniki może

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już myślałam o dodawaniu octu do mycia, ja już marzę o czystych oknach, a mąż mi nie pozwala :(

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziewczyny a po porodzie w szpitalu zasuwa się w koszuli/piżamie non stop czy bierzecie coś luźnego do ubrania?

ja chodziłam w koszuli nocnej do karmienia, majtkach z siatki wielorazowych (nie kupujcie tych jednorazowych majtek, bo są sztuczne i rany nie oddychają) i szlafroku bawełnianym. Taki sobie kupiłam ładny szaro-różowy i nawet dobrze się w tym stroju czułam jak mnie ktoś odwiedzał. :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    już myślałam o dodawaniu octu do mycia, ja już marzę o czystych oknach, a mąż mi nie pozwala :(

Poczekaj, umyjesz w 9 mcu na "wywołanie porodu". :) Ja tak robiłam w 1. ciąży i nawet nie urodziłam od tego. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam wolę trafić do szpitala zanim się skurcze zaczną, żeby mniej stresu było! :D
    moja mama myła okna i nic, na świat się nie pchałam, dostała tylko opieprz od lekarza że na drabinę weszła :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no wiem, już mam z tym problem, muszę być na zero? :P
    Mi kazali łono i brzuch na zero :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała jechać na planowaną cc na spokojnie, ale wiem, że dla dziecka lepiej jak samo da najpierw sygnał do porodu.:)
    Ostatnim razem wody odeszły mi 3 dni przed terminem. Ciekawe jak będzie teraz. Cesarki umawiają zwykle na tydzień przed terminem, więc może być poród "na sucho". ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już przyjdzie sierpień to zacznę się stresować :P

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja tam wolę trafić do szpitala zanim się skurcze zaczną, żeby mniej stresu było! :D
    moja mama myła okna i nic, na świat się nie pchałam, dostała tylko opieprz od lekarza że na drabinę weszła :D
    Ja będę fikac od 38tc może szybciej się coś ruszy i szybciej będą ciąć ;) w takie upały to ja zejde do 39+ ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Też bym wolała jechać na planowaną cc na spokojnie, ale wiem, że dla dziecka lepiej jak samo da najpierw sygnał do porodu.:)
    Ostatnim razem wody odeszły mi 3 dni przed terminem. Ciekawe jak będzie teraz. Cesarki umawiają zwykle na tydzień przed terminem, więc może być poród "na sucho". ;)
    No moja ginka wlasnier jest zwolennikiem cieciar, jak dziecko jest gotowe do.wyjścia :) mówi, że mniej komplikacji z tego. Więc będę grzecznie czekać do 38, a potem pomogę naturze ;) w 38tc mam.dostać skierowanie, chyba, że wcześniej wody odejdą. Ginka mówi, że najlepiej jak same wody odchodzą, bo wtedy dziecko przy cc się w nich nie moczy, a nigdy nie wiadomo, czy nie ma jakichś bakterii. Ale.zobaczymy, czy będą łaskawe odejść przed cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 17:54

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wodę w kranie zdatna do wszelkiego użytku :D

mysza0406, Sabina, alinka, Ksosia, A_n_k_a_80, AJrin, Pysiaczek89, violett, martta, _izunia_, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, w szpitalu mi mówią tydzień przed terminem, moja gin że maksymalnie 2 tygodnie, czekamy co się wydarzy, bo młody już daje mi popalić w brzuchu..

agatia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wystarczą ze 4 sztuki tych wielorazowych majtek bo to się pierze w rękach i szybko schnie. :)

Ja bym brała szpital z zzo gdybym znów miała rodzić sn bo mam tyłozgięcie macicy i bóle krzyżowe były nie do zniesienia plus 16h poród a miałam tylko tensy i gaz. Ale rodzę cc więc nie muszę zmieniać szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to w tym większym szpitalu to zzo też na 100% pewne nie jest trzeba się "wstrzelić w godziny" także słabo. Coś mnie dziś wzięło i nakręcona jestem tym strachem. A że jestem sama to nie ma komu mi to wybić z głowy

Kamcia nareszcie! Miłej kąpieli i mycia podłóg :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza będziesz rodzić sn czy kierują Cię na cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 18:06

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Kąpiel pierwsza :D

Sabina, mysza0406 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ