X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczyny :) my juz od 9 na nogach, ogarnelam corke i chrzesnice zjadly snaidanko a teraz siedza rysuja i ogladaja bajke :)

Pogoda dzis cudowna uwielbiam takie swieze, chlodne powietrze ! Za godzinke musze podskoczyc do sklepu bo po kilku dniach poza domem nie mam nic na obiad i musze kupic :)

Milej niedzieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ale tylko brzuch Cię swędział?
    Brzuch i trochę piersi. Pewnie od ciepła albo spociłam się, bo jak się ochłodziło było lepiej. Ale dziś moja wysypka, którą mam już ponad tydzień - była tylko na nodze jest masakryczna druga noga, ręce, wygląda okropnie:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostalam jaks wysypke nad kolanem, pelno czerwnonych malych kropek skupionych jednarzy drufiej i tez swedza ;/ ale pojawily sie dopiero dzisiaj hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz to wygląd lepiej raz się zaognia. Byłam u dermatolog, ale rozkłada ręce, bo nic mi przepisać nie może doustnie. Jakaś maść mi przepisała, nie chciałam kupować, bo ma wit a w składzie, ale jednak dziś kupię. Wg. Niej to od temperatury, ale teraz jest chłodno, nie jestem rozgrzana, a jest masakra.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek, gratuluję udanej obrony :)
    Ulfe, wszystkiego najlepszego w małżeństwie :)

Ulfenstein, claudiuszek lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kosciele oczywiscie stalam :/
    Wpadlam w ostatniej chwili i miejsc juz nie bylo...

Mlody mi dzis pieknie daje popalic i tu pytanie dotyczace ruchow :)

Czy zdarza was sie ze dZiecie bardzo szybko sie porusza. Sa to ruchy prZypominajace trzepot skrzydelkami... Trwa ok 3 sekund.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj w nocy mega swędziała stopa, oczywiście wizja w głowie, że cholestaza ciążowa... ale rano jak zobaczyłam to calą stopę mi komary pogryzły ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Czy zdarza was sie ze dZiecie bardzo szybko sie porusza. Sa to ruchy prZypominajace trzepot skrzydelkami... Trwa ok 3 sekund.
    Czkawka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia w tym przypadku komary to dobra opcja;)
    Ja chyba dla spokoju jutro pójdę zrobić bilirubinę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    mnie dzisiaj w nocy mega swędziała stopa, oczywiście wizja w głowie, że cholestaza ciążowa... ale rano jak zobaczyłam to calą stopę mi komary pogryzły ;)
    Wybacz, ale w końcu się uśmiałam :) te nasze wizje tych różnych komplikacji ciazowych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 11:40

agatia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Ja mam żaden wrażenie jakby boksował przez chwile. Kilka - kilkanaście ruchów naraz.
    A czkawka to chyba takie pukanie czy pulsowanie, rytmiczne, co 3-5 sekund :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 12:06

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mi się zdarza i czasami się martwię co to, ale czkawka to nie jest. Wydaje mi się ze czkawke to rozpoznaje wtedy kiedy mi brzuch pulsuje dość rytmicznie przez dłuższy czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez tak mysle ze to nie czkawka. Tym bardziej ze dosc czesto ja miewal :)
    Teraz to cos innego :) ale chyba sie uspokoilam ze nie tylko moj maleńki tak ma :)

Ulfe stres opadl? Jak pierwsza noc poslubna ?:)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Nareszcie burza w nocy a teraz deszcz i chłodno.

Ulf Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia :) Dużo miłości i cierpliwości.

Martta Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Dużo zdrowia i spełnienia marzeń :)

Claudiuszek ogromne gratulacje :)

Bardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt zeszłotygodniowych. Piękne maluszki i śliczne brzuszki :)

Miłego dnia

Ulfenstein, martta, claudiuszek lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie usiadłam, wróciłam z kościoła ogarnęłam mięso, teraz nastawiłam do duszenia, w końcu mogę odpocząć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się może czy taki pakiet wystarczy, żeby wykluczyć cholestazę? http://luxmedlublin.pl/dla_pacjenta/2,18,154,18lg,2520lb,stronazb,badania-i-zabiegi,laboratorium,pelna-lista-badan,chemia-kliniczna,proby-watrobowe

Nie podobają mi się moje objawy, wolę mieć pewność, że to nie to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wrocilam ze sklepu, zaraz robie sobie kawe zbozowa i mam ciasto z wczoraj z galarefka, brzoskwiniami i bita smietana a w miedzyczasie wrzuce filety z kurczaka zeby dusily sie wmasle do sosu koperkowego :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ze czasami w ciazy sameu sie duzo rzeczy wymyśla bo sie zlowiek w internecie naczytahaha :) ciezarne powinny miec bana na wszelkie strony na temat ciazy i chorob ciazowych kurde bylybysmy o niebo zdtowsze ! ;D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wybacz, ale w końcu się uśmiałam :) te nasze wizje tych różnych komplikacji ciazowych ;)
    Bardzo dobrze, że się uśmiałas :) mi od 3 dni puchna nogi, ale na szczęście w moczu nic nie wskazuje na zatrucie i do tego to swędzenie... miałam w nocy nerwa. Ale rano sama się uśmiałam, jak zobaczyłam pogryzienia i dzisiaj nic nie swedzi :)

Magdziulla musisz zrobic ASPAT, ALAT, fosfataze alkaliczna, bilirubina całkowita.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tak tez tak mysle ze to nie czkawka. Tym bardziej ze dosc czesto ja miewal :)
    Teraz to cos innego :) ale chyba sie uspokoilam ze nie tylko moj maleńki tak ma :)

Ulfe stres opadl? Jak pierwsza noc poslubna ?:)

Hahah. Dziekuje. Dobrze ;)
    A ze częstotliwość ostatnio spadła to prawie jak pierwszy raz ;)

Stres opadł, choć brat pokazał filmik z urzędu i wróciło :)
    Borze. Jak nam sie ręce trzęsły. I ta do wkładania pierścionka i ta wkladajaca. I moja, i M. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 12:32

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ