X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczyny :) my juz od 9 na nogach, ogarnelam corke i chrzesnice zjadly snaidanko a teraz siedza rysuja i ogladaja bajke :)

Pogoda dzis cudowna uwielbiam takie swieze, chlodne powietrze ! Za godzinke musze podskoczyc do sklepu bo po kilku dniach poza domem nie mam nic na obiad i musze kupic :)

Milej niedzieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ale tylko brzuch Cię swędział?
    Brzuch i trochę piersi. Pewnie od ciepła albo spociłam się, bo jak się ochłodziło było lepiej. Ale dziś moja wysypka, którą mam już ponad tydzień - była tylko na nodze jest masakryczna druga noga, ręce, wygląda okropnie:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostalam jaks wysypke nad kolanem, pelno czerwnonych malych kropek skupionych jednarzy drufiej i tez swedza ;/ ale pojawily sie dopiero dzisiaj hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz to wygląd lepiej raz się zaognia. Byłam u dermatolog, ale rozkłada ręce, bo nic mi przepisać nie może doustnie. Jakaś maść mi przepisała, nie chciałam kupować, bo ma wit a w składzie, ale jednak dziś kupię. Wg. Niej to od temperatury, ale teraz jest chłodno, nie jestem rozgrzana, a jest masakra.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek, gratuluję udanej obrony :)
    Ulfe, wszystkiego najlepszego w małżeństwie :)

Ulfenstein, claudiuszek lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kosciele oczywiscie stalam :/
    Wpadlam w ostatniej chwili i miejsc juz nie bylo...

Mlody mi dzis pieknie daje popalic i tu pytanie dotyczace ruchow :)

Czy zdarza was sie ze dZiecie bardzo szybko sie porusza. Sa to ruchy prZypominajace trzepot skrzydelkami... Trwa ok 3 sekund.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj w nocy mega swędziała stopa, oczywiście wizja w głowie, że cholestaza ciążowa... ale rano jak zobaczyłam to calą stopę mi komary pogryzły ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Czy zdarza was sie ze dZiecie bardzo szybko sie porusza. Sa to ruchy prZypominajace trzepot skrzydelkami... Trwa ok 3 sekund.
    Czkawka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia w tym przypadku komary to dobra opcja;)
    Ja chyba dla spokoju jutro pójdę zrobić bilirubinę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    mnie dzisiaj w nocy mega swędziała stopa, oczywiście wizja w głowie, że cholestaza ciążowa... ale rano jak zobaczyłam to calą stopę mi komary pogryzły ;)
    Wybacz, ale w końcu się uśmiałam :) te nasze wizje tych różnych komplikacji ciazowych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 11:40

agatia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Ja mam żaden wrażenie jakby boksował przez chwile. Kilka - kilkanaście ruchów naraz.
    A czkawka to chyba takie pukanie czy pulsowanie, rytmiczne, co 3-5 sekund :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 12:06

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mi się zdarza i czasami się martwię co to, ale czkawka to nie jest. Wydaje mi się ze czkawke to rozpoznaje wtedy kiedy mi brzuch pulsuje dość rytmicznie przez dłuższy czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez tak mysle ze to nie czkawka. Tym bardziej ze dosc czesto ja miewal :)
    Teraz to cos innego :) ale chyba sie uspokoilam ze nie tylko moj maleńki tak ma :)

Ulfe stres opadl? Jak pierwsza noc poslubna ?:)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Nareszcie burza w nocy a teraz deszcz i chłodno.

Ulf Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia :) Dużo miłości i cierpliwości.

Martta Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Dużo zdrowia i spełnienia marzeń :)

Claudiuszek ogromne gratulacje :)

Bardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt zeszłotygodniowych. Piękne maluszki i śliczne brzuszki :)

Miłego dnia

Ulfenstein, martta, claudiuszek lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie usiadłam, wróciłam z kościoła ogarnęłam mięso, teraz nastawiłam do duszenia, w końcu mogę odpocząć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się może czy taki pakiet wystarczy, żeby wykluczyć cholestazę? http://luxmedlublin.pl/dla_pacjenta/2,18,154,18lg,2520lb,stronazb,badania-i-zabiegi,laboratorium,pelna-lista-badan,chemia-kliniczna,proby-watrobowe

Nie podobają mi się moje objawy, wolę mieć pewność, że to nie to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wrocilam ze sklepu, zaraz robie sobie kawe zbozowa i mam ciasto z wczoraj z galarefka, brzoskwiniami i bita smietana a w miedzyczasie wrzuce filety z kurczaka zeby dusily sie wmasle do sosu koperkowego :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ze czasami w ciazy sameu sie duzo rzeczy wymyśla bo sie zlowiek w internecie naczytahaha :) ciezarne powinny miec bana na wszelkie strony na temat ciazy i chorob ciazowych kurde bylybysmy o niebo zdtowsze ! ;D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wybacz, ale w końcu się uśmiałam :) te nasze wizje tych różnych komplikacji ciazowych ;)
    Bardzo dobrze, że się uśmiałas :) mi od 3 dni puchna nogi, ale na szczęście w moczu nic nie wskazuje na zatrucie i do tego to swędzenie... miałam w nocy nerwa. Ale rano sama się uśmiałam, jak zobaczyłam pogryzienia i dzisiaj nic nie swedzi :)

Magdziulla musisz zrobic ASPAT, ALAT, fosfataze alkaliczna, bilirubina całkowita.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tak tez tak mysle ze to nie czkawka. Tym bardziej ze dosc czesto ja miewal :)
    Teraz to cos innego :) ale chyba sie uspokoilam ze nie tylko moj maleńki tak ma :)

Ulfe stres opadl? Jak pierwsza noc poslubna ?:)

Hahah. Dziekuje. Dobrze ;)
    A ze częstotliwość ostatnio spadła to prawie jak pierwszy raz ;)

Stres opadł, choć brat pokazał filmik z urzędu i wróciło :)
    Borze. Jak nam sie ręce trzęsły. I ta do wkładania pierścionka i ta wkladajaca. I moja, i M. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 12:32

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ