X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja kupuję bepanthen, chusteczki nawilżane i płyn i szampon w jednym z babydream, krem na upał i od wiatru mam Młodego u będę używać tego samego. To koniec moich kosmetyków :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ciągle waham między baby dream a hippem jeśli chodzi o coś do kąpieli, z drugiej strony hipp mi bardzo podchodzi pod względem zapachu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 14:49

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hipp uczulil i sama się w nim mylam ;) ale generalnie ma dobre opinie :)
    Ja uważam hipp za trochę przereklamowana markę i.drogą. Testowałam z Borkiem mleko, żel pod prysznic, chrupki kukurydziane, słoiczki, owocowe saszetki i batoniki. Niestety szału nie było zupełnie.
    Zdecydowanie lepsze, tańsze, większe i bardziej urozmaiconym składzie były rzeczy z rossman.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja: żel babydream, linomag, krem na zimno baby dream, może na słońce babybdream - zależy od pogody, sudocream mały dostałam, chusteczki, na pępek octenisept, i może oliwkę hipp, ale wątpię. I tyle.

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest fajna strona z opiniami bangla.pl, od wózków, mleka po kosmetyki :) ja czasem czytam zanim zdecyduję się na zakup.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak można obliczyć przewidywalną wagę urodzeniową?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam speawdzone kosmetyki bambino i johnsonsa i na tych pozostane rowniez z malym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem właśnie że hipp jest nieco droższy, ale są też kosmetyki z wyższej półki i jak zobaczyłam cenę to lekko szczęka w dół :D oliwki nie będę używać, w razie problemów i ciemieniuchy mamy olej kokosowy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy w sklepie dziecięcym i kupiliśmy już kilka drobnostek dla maluszków i do szpitala, ale wciąż dużo brakuje. Człowiek pierwszy raz to nie wie ile czego brać, jaki rozmiar itd. czułam się jak dziecko we mgle. No ale coś kupiłam, najwyżej dokupi mąż i dowiezie :)
    Śruby do łóżeczka też nam się kupić udało więc skręcone na 100%! Kupiliśmy też wałek do malowania ściany i taśmę, bo chcę zrobić taki pasek w innym kolorze, a na to turkusowe gwiazdki ;)
    Ale farby nie było małej, więc kupimy gdzie indziej. W piątek jedziemy do Ikei zobaczyć na fotele i pojemniki i co tam jeszcze mają poogląda, po lekarzu.

Kupiłam podpaski Bella Mama i Maxi, myślicie że tyle opakowań starczy? Majtek też nie wiedziałam ile brać i jakie rozmiary, ale jako tako pasują. Mam 4 szt + 5 szt. Canpola. Nie wiem czy dokupować, czy nie?? :O

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/354133c931c4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b44c57a99a8.jpg

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja mam 1 paczkę majtek i 2 paczki podpasek, w pierwszej ciąży mi jeszcze zostały bo przeszłam szybko na wkładki bo krwawienie było maleńkie.
    W razie czego ktoś Ci dokupi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 15:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko ja mam 1 paczkę majtek i 2 paczki podpasek, w pierwszej ciąży mi jeszcze zostały bo przeszłam szybko na wkładki bo krwawienie było maleńkie.
    W razie czego ktoś Ci dokupi :)
    Oh, dzięki :*

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no wiem właśnie że hipp jest nieco droższy, ale są też kosmetyki z wyższej półki i jak zobaczyłam cenę to lekko szczęka w dół :D oliwki nie będę używać, w razie problemów i ciemieniuchy mamy olej kokosowy :P
    Dla mnie ceny hippa nie są proporcjonalne do jakości niestety. Ale wiadomo, że każdemu podpasuje coś innego :)
    Pamiętam jak bezzębnemu Młodemu kupiłam chrupki kukurydziane z hippa, które były tak twarde i ostre, że kaleczyły dziąsła. A zwykłe najtańsze kukurydziane były rewelacyjne :) tak samo mleko, które było grudowate i ciężko się mieszało. Z enfamilem, humana czy nutramugenem nie miałam tego problemu. A gwoździem do trumny byl żel do kąpieli, który uczulił ;) nam hipp nie podszedł.
    Bo słoiczki, saszetki owocowe są niezłe, ale drogie, a mają gorszy skład niż rossmanowskie. No i hippa są mniejsze.
    Młody miał krótki czas, że tylko słoiki, domowego nie chciał ;) i hippami pluł, a babydream jadł ze smakiem :) dobrze, że krótko bo to i tak wychodzi drogo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dla mnie ceny hippa nie są proporcjonalne do jakości niestety. Ale wiadomo, że każdemu podpasuje coś innego :)
    A dla mnie hipp był super :) i drugiego dziecko też będę kąpać w hippie :)
    Co mama to opinia ;)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się też czy warto zamiennie kosmetyki używać, żeby się skóra nie przyzwyczaiła. A ta bella mama w końcu ma ten pasek kleju czy tak luźno w majtkach leży? gdzieś czytałam, że któreś podkłady tego nie mają i przez to są mało praktyczne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 15:28

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka nie wiem czy znajdziesz gdzieś małą farbę, jak chciałam kupić do wzorków to mi mówili w sklepach, że teraz producenci dają najmniejsze 2,5l.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ogolem duzo krwi nie lecialo po cc, normalnie przez kilka dni jakbym okres miala nic nadzwyczajnego w moim przypadku to nie bylo i tez na wkladki szybko przeszlam :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Pirelka nie wiem czy znajdziesz gdzieś małą farbę, jak chciałam kupić do wzorków to mi mówili w sklepach, że teraz producenci dają najmniejsze 2,5l.
    Mają, ale nie wszędzie 1 L.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie w tych dużych obi leroy itp mówili wtedy, że 1 l wycofali, ale w małych sklepach pewnie się znajdzie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    O.75 l farbę ma Castorama ale to takie jaskrawe kolory

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mają, ale nie wszędzie 1 L.
    A może do gwiazdek takie małe próbki z pędzelkiem
    https://www.dulux.pl/pl/produkty/dulux-kolory-swiata-tester
    Ja używałam do ozdobek :)

‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ