X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niestety coraz cieplej się robi a było tak fajnie chłodno. Wróciliśmy od teściów z obiadu i ze spaceru.
    Miałam zacząć prasowanie ubranek Krzysia bo na tygodniu dwie pralki uprałam, ale nie mam siły i nogi obrzęknięte. Zmęczona i śpiąca leżę z nogami do góry.

Dostałam od teściowej 2 butelki z Nuka 150 i 250. Na początek chyba wystarczy?
    Prawie 3 letnia siostrzenica męża dała nam bodziaki i pajacyka, mówiąc że to ona wybrała dla Ksywka :) Teściowa opowiadała jak to mała wybierała na 110 z wielką powagą. Później uznała że to mniejsze też może być :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf niestety ubranka ubrankom nierowne... Poprasowalam ubranka od 56 do 62 i roznica miedzy - nawet tymi samymi - roZmiarami byla kolosalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bylismy na spacerze, placu zabaw i w sklepie na moment wrocilismy maz sie poszedl kapac , corka wcina lody a ja chyba pojde cos poogladac;)

Ja tez mialam torbe dolaczona do wozka i kurde ogolem troche jest poniszczona ale pojde z nia do tesciowej i zapytam czy cos da sie z niej zrobic zeby byla uzyteczna , bo glupie jest to ze nie mozna takiej samej dokupic osobno;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ze niby jedna rozmiarowka a jak nie rtaz przylozysz to przepasc, wszystko zalezy z jakiej firmy i jakie maja rozmiary bo niby to samo a nie to samo;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam skip hopa na promocji właśnie gdzieś koło 200 zł :) bardzo mi się podoba, mam nadzieję że w użytkowaniu też będzie fajna

Angela89 lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosmetyki to ja mam z warsztatów Johnsona 3w1 do kąpieli i oliwek oraz chusteczki. Z innych warsztatów mam płyn do kąpieli bobini. Mam też sporo próbek. Dokupilam chusteczki rada newborn 4op. Jutro zaczynam szkołę rodzenia więc pewnie i tak coś dostane. Piorę w proszku bobini i płyn do płukania również bogini.
    Planuję kupić jeszcze sudocream, puder i jakiś kremem na buzię. Zobaczę co będą radzić na zajęciach. Bo tak jak piszecie ile mam i dzieci, tyle opini :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe ja mam skip hopa duo, muszę ją właśnie wyprać bo wstyd ;)
    Co do ubranek to tak, jak piszą dziewczyny rozmiar, rozmiarowi nie równy. Ale mój Młody ur 52 cm nosił 50 i były dużo za duże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szkole rodzenia sie nie wybieram tym razem, jakos mi sie nie chce zwlaszcza ze nic nowego sie tam juz nie dowiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro ja znalazłam bodziaka 6-9 mcy, który jest taki sam jak inny 56 ;D
    może komuś w praniu się skurczył, bo ubranko z drugiej ręki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam sobie chwalę szkołę rodzenia, trafiliśmy bardzo fajnie. Na ostatnich zajęciach z rozwoju psychoruchowego mieliśmy nawet "prawdziwe" 11-tygodniowe dziecko ;) ja się boję takie maleństwo podnosić, a później na lalkach ćwiczyliśmy jak takie na brzuszek kłaść czy podnosić. Ja się strasznie boję że sobie nie poradzę jak Filip się urodzi...

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF he he he niestety takie są różnice w ubrankach ;) np z Lidla zawsze są większe, a koleżanka przysyla mi z Norwegii to są mniejsze ;) chyba zależy od średniej wielkości dzieci w danym kraju ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zastanawiam się też czy warto zamiennie kosmetyki używać, żeby się skóra nie przyzwyczaiła. A ta bella mama w końcu ma ten pasek kleju czy tak luźno w majtkach leży? gdzieś czytałam, że któreś podkłady tego nie mają i przez to są mało praktyczne..
    Moje są bez kleju :/ jeszcze jedną przez pomyłkę otworzyłam całkiem bo myslałam że są w taką siateczke zapakowane. Haha!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    A może do gwiazdek takie małe próbki z pędzelkiem
    https://www.dulux.pl/pl/produkty/dulux-kolory-swiata-tester
    Ja używałam do ozdobek :)
    Gwiazdki zdecydowałam sie w formie naklejek jest wiekszy wybor :) a farbe potrzebuje na pasek jako tlo pod gwiazdki,jakis brazik ☺

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe ja mam skip hopa duo, muszę ją właśnie wyprać bo wstyd ;)
    Co do ubranek to tak, jak piszą dziewczyny rozmiar, rozmiarowi nie równy. Ale mój Młody ur 52 cm nosił 50 i były dużo za duże :)

Agatia synus urodzony o czasie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kupujecie torbę do wózka?
    Ja nie miałam zamiaru, dopóki nie zobaczyłam torby bratowej , ma Skip Hop. Jest genialna. I strasznie mi się podoba. A jej cena straszna. I jak jestem stara tak nie.mogę sobie jej wybić z głowy ;)
    Faktycznie jej cena powala :( ja nie wiem czy bede kupowac. Zobacze w praniu bo mysle ze moge zwykla wsadzic pod wozek. Nie wiem czy bede chciala by mi sie cos bujalo na raczce jeszcze w podwojnym wozku.

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Agatia synus urodzony o czasie?
    Urodzony 36+4, 4 dni zabrakło, żeby nie był wczesniakiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 19:21

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Gwiazdki zdecydowałam sie w formie naklejek jest wiekszy wybor :) a farbe potrzebuje na pasek jako tlo pod gwiazdki,jakis brazik ☺
    A widzisz to gdzieś mi to info umknęło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu burza, od tygodnia popołudniowa burza to standard.
    Ja kupuję kosmetyki jak są w promocji, nie stawiam na jakąś wybraną markę, płyn do kąpieli, balsam do ciała, mokre chusteczki, sudokrem, linomag i jakiś krem ochronny do buźki jak coś będzie uczulać to będziemy eliminować.
    Torba dołączona do wózka na wieś mi wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosmetyki też mam różne, szukam tych od pierwszych dni życia. Dzisiaj kupiłam małą oliwkę Bambino do szpitala, puder Nivea, mam dwie próbki J&J do kąpieli to pozabieram do szpitala takie rzeczy i jak coś małą próbkę Sudocremu z kosmetyków. Mokre chusteczki mam z próbek 12 szt x 2 op.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem zadnych zakupow jeszcze nie mam zrobionych dla malego w sensie wyprawkowych nie mowie o wozkach i lozeczkach bo to mam po 1 dziecku :) dopiero zakupy bede robic w polowie sierpnia, szybciej nie ma potzreby u mnnie bo i tak do pazdziernika musze chodzic;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 19:42

‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ