X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niestety coraz cieplej się robi a było tak fajnie chłodno. Wróciliśmy od teściów z obiadu i ze spaceru.
    Miałam zacząć prasowanie ubranek Krzysia bo na tygodniu dwie pralki uprałam, ale nie mam siły i nogi obrzęknięte. Zmęczona i śpiąca leżę z nogami do góry.

Dostałam od teściowej 2 butelki z Nuka 150 i 250. Na początek chyba wystarczy?
    Prawie 3 letnia siostrzenica męża dała nam bodziaki i pajacyka, mówiąc że to ona wybrała dla Ksywka :) Teściowa opowiadała jak to mała wybierała na 110 z wielką powagą. Później uznała że to mniejsze też może być :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf niestety ubranka ubrankom nierowne... Poprasowalam ubranka od 56 do 62 i roznica miedzy - nawet tymi samymi - roZmiarami byla kolosalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bylismy na spacerze, placu zabaw i w sklepie na moment wrocilismy maz sie poszedl kapac , corka wcina lody a ja chyba pojde cos poogladac;)

Ja tez mialam torbe dolaczona do wozka i kurde ogolem troche jest poniszczona ale pojde z nia do tesciowej i zapytam czy cos da sie z niej zrobic zeby byla uzyteczna , bo glupie jest to ze nie mozna takiej samej dokupic osobno;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ze niby jedna rozmiarowka a jak nie rtaz przylozysz to przepasc, wszystko zalezy z jakiej firmy i jakie maja rozmiary bo niby to samo a nie to samo;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam skip hopa na promocji właśnie gdzieś koło 200 zł :) bardzo mi się podoba, mam nadzieję że w użytkowaniu też będzie fajna

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosmetyki to ja mam z warsztatów Johnsona 3w1 do kąpieli i oliwek oraz chusteczki. Z innych warsztatów mam płyn do kąpieli bobini. Mam też sporo próbek. Dokupilam chusteczki rada newborn 4op. Jutro zaczynam szkołę rodzenia więc pewnie i tak coś dostane. Piorę w proszku bobini i płyn do płukania również bogini.
    Planuję kupić jeszcze sudocream, puder i jakiś kremem na buzię. Zobaczę co będą radzić na zajęciach. Bo tak jak piszecie ile mam i dzieci, tyle opini :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe ja mam skip hopa duo, muszę ją właśnie wyprać bo wstyd ;)
    Co do ubranek to tak, jak piszą dziewczyny rozmiar, rozmiarowi nie równy. Ale mój Młody ur 52 cm nosił 50 i były dużo za duże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 19:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szkole rodzenia sie nie wybieram tym razem, jakos mi sie nie chce zwlaszcza ze nic nowego sie tam juz nie dowiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro ja znalazłam bodziaka 6-9 mcy, który jest taki sam jak inny 56 ;D
    może komuś w praniu się skurczył, bo ubranko z drugiej ręki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam sobie chwalę szkołę rodzenia, trafiliśmy bardzo fajnie. Na ostatnich zajęciach z rozwoju psychoruchowego mieliśmy nawet "prawdziwe" 11-tygodniowe dziecko ;) ja się boję takie maleństwo podnosić, a później na lalkach ćwiczyliśmy jak takie na brzuszek kłaść czy podnosić. Ja się strasznie boję że sobie nie poradzę jak Filip się urodzi...

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF he he he niestety takie są różnice w ubrankach ;) np z Lidla zawsze są większe, a koleżanka przysyla mi z Norwegii to są mniejsze ;) chyba zależy od średniej wielkości dzieci w danym kraju ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zastanawiam się też czy warto zamiennie kosmetyki używać, żeby się skóra nie przyzwyczaiła. A ta bella mama w końcu ma ten pasek kleju czy tak luźno w majtkach leży? gdzieś czytałam, że któreś podkłady tego nie mają i przez to są mało praktyczne..
    Moje są bez kleju :/ jeszcze jedną przez pomyłkę otworzyłam całkiem bo myslałam że są w taką siateczke zapakowane. Haha!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    A może do gwiazdek takie małe próbki z pędzelkiem
    https://www.dulux.pl/pl/produkty/dulux-kolory-swiata-tester
    Ja używałam do ozdobek :)
    Gwiazdki zdecydowałam sie w formie naklejek jest wiekszy wybor :) a farbe potrzebuje na pasek jako tlo pod gwiazdki,jakis brazik ☺

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe ja mam skip hopa duo, muszę ją właśnie wyprać bo wstyd ;)
    Co do ubranek to tak, jak piszą dziewczyny rozmiar, rozmiarowi nie równy. Ale mój Młody ur 52 cm nosił 50 i były dużo za duże :)

Agatia synus urodzony o czasie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kupujecie torbę do wózka?
    Ja nie miałam zamiaru, dopóki nie zobaczyłam torby bratowej , ma Skip Hop. Jest genialna. I strasznie mi się podoba. A jej cena straszna. I jak jestem stara tak nie.mogę sobie jej wybić z głowy ;)
    Faktycznie jej cena powala :( ja nie wiem czy bede kupowac. Zobacze w praniu bo mysle ze moge zwykla wsadzic pod wozek. Nie wiem czy bede chciala by mi sie cos bujalo na raczce jeszcze w podwojnym wozku.

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Agatia synus urodzony o czasie?
    Urodzony 36+4, 4 dni zabrakło, żeby nie był wczesniakiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 19:21

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Gwiazdki zdecydowałam sie w formie naklejek jest wiekszy wybor :) a farbe potrzebuje na pasek jako tlo pod gwiazdki,jakis brazik ☺
    A widzisz to gdzieś mi to info umknęło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu burza, od tygodnia popołudniowa burza to standard.
    Ja kupuję kosmetyki jak są w promocji, nie stawiam na jakąś wybraną markę, płyn do kąpieli, balsam do ciała, mokre chusteczki, sudokrem, linomag i jakiś krem ochronny do buźki jak coś będzie uczulać to będziemy eliminować.
    Torba dołączona do wózka na wieś mi wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosmetyki też mam różne, szukam tych od pierwszych dni życia. Dzisiaj kupiłam małą oliwkę Bambino do szpitala, puder Nivea, mam dwie próbki J&J do kąpieli to pozabieram do szpitala takie rzeczy i jak coś małą próbkę Sudocremu z kosmetyków. Mokre chusteczki mam z próbek 12 szt x 2 op.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem zadnych zakupow jeszcze nie mam zrobionych dla malego w sensie wyprawkowych nie mowie o wozkach i lozeczkach bo to mam po 1 dziecku :) dopiero zakupy bede robic w polowie sierpnia, szybciej nie ma potzreby u mnnie bo i tak do pazdziernika musze chodzic;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 19:42

‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ