X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Zycze miłej pogody :)
    U Nas ostatnio basen otworzyli.Właśnie się wybieramy na niego .Trochę się poopalam

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze życia :)
    Claudiuszek gratuluje obrony :)

Ulfenstein, claudiuszek lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Brzuch i trochę piersi. Pewnie od ciepła albo spociłam się, bo jak się ochłodziło było lepiej. Ale dziś moja wysypka, którą mam już ponad tydzień - była tylko na nodze jest masakryczna druga noga, ręce, wygląda okropnie:/
    A może go od płynu do płukania ? Mnie ostatnio też wysypalo .

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf wszystkiego najlepszego:) gratulacje claudiuszek :)

My jedziemy do smyka pooglądać wyprawkę bo my już dalej nic nie mamy a już rozmawiamy co trzeba to sukces :) deszczyk kropli ale w miarę fajnie jest także można działać :)
    I tak się dziwię ze mogę chodzić bo 2 dni w kuchni siedziałam wczoraj imprezka do 3 ale jeszcze mam energię :)pewnie wieczorem padnie :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    A może go od płynu do płukania ? Mnie ostatnio też wysypalo .
    właśnie nic nie zmieniałam, cały czas próbuję zaobserwować po czym to się zaognia i nie widzę zależności.
    Swędzenie brzucha to jednorazowe pewnie po płynie, ale wysypka grubsza sprawa.

Ulfe fajnie, długo będziecie wspominali, my wczoraj byliśmy na weselu i już nas wzięło, żeby obejrzeć nagranie z Naszego:)

W zamian za to, że ja się wczoraj pomęczyłam do 2 na weselu dziś leżę, a mąż gotuje i usługuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tak zastanawiam czy nie wybrać się do smyka i kupić czapeczki na promocji, póki ludzie nie wykupią ;D do jyska lub pepco po jakieś pudełka i do rossmanna po kilka rzeczy do wyprawki ;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    ale byłaś u dermatologa- i co powiedział?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczęta :)
    Ksosia
    Mój Marcel tez czasami tak szybko sie rusza, ale to chyba normalne, chociaz tak jak Ty juz sie zaczynałam martwić, ze moze zaplątał sie w pępowinę? Ale robi tak juz od jakiegoś dluzszego czasu.
    Co do czkawki, to na pewno nie to. U mojego Małego czkawka trwa około 6-8 minut i to sa takie rytmiczne, delikatne pukniecia co pare sekund i ja to czuje w dole na linii włosów, bo Mały ma tam główkę :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    magdziulla
    ale byłaś u dermatologa- i co powiedział?
    Byłam, co prawda mam wątpliwość co do jej oceny, bo badała mnie zza biurka, nawet nie podeszła. No ale pierwsza reakcja, że ciąża to sterydów mi nie przepisze, wg niej to od temperatury, pytała o uczulenia, ale ja nigdy badań nie robiłam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    to rzeczywiście super wizyta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja nas dziś zbudzil kotełek, zwalila talerz i potlukla, tak się przestraszyła, ze nam po twarzach przeleciala! Najpier dostal M ma szrame na twarzy i 2 na glowie, ja zdążyłam sie zasłonić ręką wiec tylko reka podrapana. Taki to piekny poranek z siersciuchem ;)
    Dzis mamy impreze rodzinną wiec bedzie, ze ja M bije ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mam jakis smutny dzien...chyba hormony mi szaleja bo siedze imysle o jais totalnycn pierdolach..... i w ogole co 5 minjt najlepiej bym plakala i to o wszystko. Doslownie.... niech juz te ostatniee 3 miesiace szybciej mina bo ta ciaza chyba nie sluzy mojemu mozgowi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia spokojnie :) Ja też tak powitałam 7 miesiac i cały ten okres był dla mnie makabrą! Smutek, płacz, żal... a 8 z kolei jakoś powitałam radośniej, więc spokojnie daj sobie czas na każdą emocję! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

masz racje czlowiek caly czas sie czegos nowego uczy i okres ciazy co chwila nas zaskakuje :) moze faktycznie wkroczenie w ten etap niesie za soba takie a nie inne emocje, musze splkojnie to przeczekac az minie i znow zawita slonce do mojej glowy :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie dzieje z Dzierzba??? Macie info???

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w rossmannie jest promocja na bepanthen, ja nie wiem czy będę zamawiać w te upały w gemini - boję się żeby nic się nie popsuło, to chyba kupię w rossku ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla przy cholestazie nie ma wysypki, ani zmian skórnych. Zazwyczaj swędzenie zaczyna się od stóp i dłoni, a potem swedzi całe ciało. W pierwszej ciąży miałam wysypkę i ma wszelki wielki robiłam badania pod kątem cholestazy. Ale dermatolog powiedziała, że to typowe zmiany ciążowe i faktycznie dzień po cc wysypki nie było i nic nie swedziało. Mówiła, że to róża albo.rumień ciążowy dokładnie nie pamiętam. Ale dla świętego spokoju lepiej sprawdzić wiadomo :)

Też się martwię o Dzierzbe bo zero info od niej :/

U nas znowu robi się upał wrrrr, a było tak przyjemnie chłodno. Miałam nadzieję, że chociaż jeden dzień będzie do zniesienia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w jaki sposób ograniczyć kosmetyki do minimum, co Wy kupujecie? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na start dla malego bede kupowac : sudocrem, kremik bambino, zel i szampon 2w1 dla dzieci bambino, mokre chusteczki, i oliwke mala z bambino i jakies delikatne mydelko zapewne tez bambino. Proszek do prania dzidziuś.

i na poczatek nic wiecej nie kupuje, jeslimcos bedzie pottzebne to dokupie. Ja osobiscie nie jestem fanem tony kosmetykow dla malych dziec. I nie kupuje nic na zapas, bo to nie te czasy wszystko w sklepach jest to kwestia 10 minut i potrzebny produkt mamy w domu :) dla corki ez tylko kupowalam to co wymienilam wyzej i w zupelnosci wystarczylo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 14:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam kupić coś do kąpieli z hippa lub baby dream, chusteczki nawilżane na wyjścia lub od czasu do czasu, bepanthan i coś na buzię ochronnego, bo jednak mieszkam w górach i tutaj różnie z tą pogodą ;) nie wiem czy czymś smarować maluszka po kąpieli. Sudocremu mam próbkę i nie będę kupować. Czy o niczym nie zapomniałam?

‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ