X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF czasem życie płata figle, my z mężem ważyliśmy standardowo ok.3,5kg a syn urodził się z wagą 4,3kg, skąd taki klocuszek? nie wiadomo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się boje bo ja duża byłam 3900 a mąż 3600. Liczę że Kuba pójdzie za tatą :P Lekarz na usg 3 trymestru mówił o 3.5kg zobaczymy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kciuki, żeby obyło się już bez okularków

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, czemu się boisz, że pójdzie w tatę, u Ciebie będzie cesarka tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela trzymam kciuki, żeby bez okularów się obyło !!! Ja od września zaczynam maraton z Młodym po lekarzach w tym badanie dna oka z atropiną, nie lubię tego :(
    Foxiku my rodzice też mali, więc i bable nie za wielkie.

Nas jutro czeka badanie dna oka.. Nam tylko został okulista. No i za rok kardiolog a tak to już koniec.. cały rok lekarzy to za dużo jak dla mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się spytać na usg lekarza, czy jest mi w stanie tą wagę oszacować :P
    chyba tylko ja i mmargol mamy tak późno 3 trymestru, już mnie nosi żeby pójść zobaczyć maluszka

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    LRF czasem życie płata figle, my z mężem ważyliśmy standardowo ok.3,5kg a syn urodził się z wagą 4,3kg, skąd taki klocuszek? nie wiadomo.
    Bisacz teraz też chyba kawał dziecia się szykuje :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nas jutro czeka badanie dna oka.. Nam tylko został okulista. No i za rok kardiolog a tak to już koniec.. cały rok lekarzy to za dużo jak dla mnie.
    U nas niestety badania do końca życia :/ i jest tego dużo, ale mam nadzieję, że nic się nie będzie działo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Angela, czemu się boisz, że pójdzie w tatę, u Ciebie będzie cesarka tak?
    Cesarka cesarką ale jeżeli pójdzie we mnie to będzie klocek :P W porównaniu do Martyny i jej wagi. Ona miała 3.5 miesiąca i dopiero ważyła 3,800 a tu wszystko nowe :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u nas też dr szacowal Liwcię ns 3,5kg, ale to chyba niemożliwe bo my mniejsci przy urodzeniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U nas niestety badania do końca życia :/ i jest tego dużo, ale mam nadzieję, że nic się nie będzie działo.
    Trzymam bardzo za to kciuki!

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina muszę spróbować z ręcznikiem na buzi :) choć dziś już postęp był ;)
    Pirelko czekamy na portrety dziewczynek :)
    Jak tylko się pokażą, bo jedną to już widziałam, ale drugą nie :P

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, jak tak dalej będzie rósł to faktycznie będzie spory :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Cesarka cesarką ale jeżeli pójdzie we mnie to będzie klocek :P W porównaniu do Martyny i jej wagi. Ona miała 3.5 miesiąca i dopiero ważyła 3,800 a tu wszystko nowe :)
    Mi mój syn przy takiej dużej wadze wcale nie wydawał mi się mega wielki no ale jak tak przyrównam do dzieciątka lżejszego o dwa kilo to jest znacząca różnica. No nic, czekamy na nasze małe-wielkie szczęścia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz mozesz byc wiec dumna :D przy synu lat Ci odejmuja pewnie :)
    I zapewne te ciaze traktujesz jak pierwsza bo tyle czasu minelo :) wszystkie emocje od nowa, super sprawa:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Bisacz mozesz byc wiec dumna :D przy synu lat Ci odejmuja pewnie :)
    I zapewne te ciaze traktujesz jak pierwsza bo tyle czasu minelo :) wszystkie emocje od nowa, super sprawa:)
    Dokładnie tak Ksosiu :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej!

PRZEPRASZAM, ŻE NIE PISZĘ! Kurdę weny nie mam na forum. Jakoś tak mi cały entuzjazm uciekł. Zaglądam tylko w kalendarz. Ogólnie staram się załatwić jak najwięcej spraw bo do 20.08 już mało czasu zostało. Przeraża mnie to, że dzieci się urodzą, tu młody zacznie drugą klasę, pewnie tynki i resztę w domu zaczniemy. Wszystko na raz.

Całe dnie z młodym wojuję bo wakacje są a on się nudzi. Ja za wiele już nie daję rady zrobić. O spacerach nawet nie ma mowy bo brzuch boli, siedzieć na podłodze w klockach nie mogę bo mnie odcina i dzieciak się na mnie złości. Te upały mnie mordują bo puchnę i wyglądam jak serdelek. Do tego mam okropne bóle stawów tzn nadgarstków i łokci oraz grzbietów dłoni. W nocy co jakiś czas się budzę i wyję z bólu bo czuję się tak jakby mi ktoś wsadzał ręce w imadło, a w dzień czuję się jak żona Frankensztajna czyli tak jakby mi ktoś łapy goryla czy innego szympansa doszył. Magnez gówno daje.
    Dobre tyle, że ogarnęłam mu wszystko prawie na wrzesień żeby nie być w czarnej dupie z wyprawką młodego do drugiej klasy.

No więc łazić nie mogę to sobie żrę, tyję koordynuje małpie łapy i sikam na zmianę ;) Chłopaki w czwartek podglądnięci. Ważą po 1300 g, siedzą na tyłkach, ziewają i cmokają :) Wody w górnej granicy ale dajemy radę. Czuję się tak atrakcyjna jak szczotka klozetowa ale spoooko, już nie długo. ;)

Dzięki za pamięć dziewczyny! Postaram się odzywać częściej. Ewentualnie gdybym nie pisała długo to znaczy, że zamordowałam teściową, kopię dół i gromadzę wapno.

Oczywiście liczę na to, że u was wszystko dobrze i nie czujecie się źle w te cholerne upały, że bąble rosną, szyjki twarde jak skały a w cyckach mleczko dojrzewa. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 21:41

Pysiaczek89, Angela89, Sabina, violett, mysza0406, bbeczka91 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba mogę się tylko domyślać jak Ci ciężko więc ja nie będę narzekać na moje pojedyncze dolegliwości.
    Wszystkie trzymamy mocno kciuki za Ciebie i Twoje skarby, dawaj częściej znać o sobie:)
    PS to kiedy kopiemy ten dół?

Sabina, Dzierzba lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dzierzba mogę się tylko domyślać jak Ci ciężko więc ja nie będę narzekać na moje pojedyncze dolegliwości.
    Wszystkie trzymamy mocno kciuki za Ciebie i Twoje skarby, dawaj częściej znać o sobie:)
    PS to kiedy kopiemy ten dół?
    bisacz czekam na deszcz bo teraz kuźwa sucho i ciężko szpadel wbić a tu jednak gabaryty pakunku spore więc dużo kopania :D
    Spoko daję radę ale brzuch mnie przeraża. Mam obecnie tyle w obwodzie co z maksem dwa dni przed porodem a termin mam kurdę na 20.09. Cieszę się, że będą ciąć miesiąc wcześniej bo nie wiem ile jeszcze dam radę bez szkody dla skóry się rozciągnąć, a widmo rozstępów mnie paraliżuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 21:53

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba... Czytajac to... Spadl u mnie deszcz... Mozemy kopac :D <3

Super ze sie odezwalas. Chyba wizja klapsow Cie przerosla..:)

Gdybym tylko mogla.. Pomoglabym i z mlodym i z ogarnianiem... Nie moge :(

Sciskam Cie mocno i buziakuje w brzucholek :)

PS - pijona za super tekst :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ