X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szkole rodzenia dostalismy numery do srodowiskowych i do jednej z nich mamy zadzwonic i powiedziec ze urodzilysmy. I maja 6 wizyt w domu....

Ja tez mam problem z wyborem lekarza rodzinnego. Albo zapisze do swojej pani doktor albo do mojej poprzedniej... Obie sa bardzo wyrozumiale i kochane ale nie znam ich wiedzy i kompetencji...

I na wrazie w na lodowce wisi juz u mnie numer do prywatnej pediatry ktora przyjmie nas o kazdej porze dnia i nocy (ponoc).

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak szpital wysyła wszystkie papiery to się automatycznie dziecko zapisuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się z Wami kończąc dzisiaj 29 lat :D Nie mogę uwierzyć, że tyle lat już minęło :O

Mam nadzieję, że córeczki zrobią mi dzisiaj miły prezent i kryć się nie będą :D

Dzierzba dobrze,że się odezwałaś w końcu ! Bo już się martwiłam.. Faktycznie nie masz kolorowo, ale dasz radę :) już tak mało zostało!
    A chłopcy wcale nie są tacy duzi, moje chyba powoli ich doganiają :D tylko, że mój brzuszek jakiś mniejszy ;) ale moje pewnie ułożone inaczej, a może chłopcy Ci się tak rozpychają :)

Jak się dzisiaj uda, to jedziemy odebrać regał do garderoby, to mogłabym powoli przenosić ciuchy i robić miejsce na dziecięce rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko wszystkiego najlepszego, najwspanialszegoi najzdrowszego!!!:)

Juz za rok TRZYDZIESTKA!!! Bedzie impreza %%%% :)

pirelka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czyli jak szpital wysyła wszystkie papiery to się automatycznie dziecko zapisuje?
    Tak, Ty tylko zgłaszasz gdzie chcesz. Ja zapisałam do pierwszej lepszej przychodni blisko domu, a po 3 tyg Młodego przeniosłam. Przed porodem ani razu tam nie byłam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Pirelko wszystkiego najlepszego, najwspanialszegoi najzdrowszego!!!:)

Juz za rok TRZYDZIESTKA!!! Bedzie impreza %%%% :)
    Dzięki ;)
    Impreza pewnie nie :D ale torcik na pewno :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko spełnienia wszystkich marzeń :-*

• esmi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my po weekendzie :) wczoraj straszna paskudna pogoda była :)
    U nas w szpitalu się pytają do jakiej przychodni chodzimy podajemy i tam papiery przesyłają i Pani z Przychodni przychodzi.
    Pamiętam, jak przy Kubie zaczełam komentować nasze mieszkanie wrrr ze to łazienka nie zrobiona , że balkonu nie ma ( mieszkanie poddaszowe )
    Dzisiaj ostatni dzien w pracy od jutra urlop i zwolnienie :) jupi !

alinka, _izunia_ lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia dziękuję :)

• esmi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka sto lat !!!!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, a to dzięki, bo dla mnie to jakaś czarna magia :o i czy tylko ja nie jestem przekonana do położnej w domu? nie lubię obcych ludzi, którzy przychodzą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi dziękuję!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

karte oficjalnie zakadałam przy rejestracji na pierwsza wizyte-u nas była szybko i bez dziecka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia, a to dzięki, bo dla mnie to jakaś czarna magia :o i czy tylko ja nie jestem przekonana do położnej w domu? nie lubię obcych ludzi, którzy przychodzą :/
    U mnie była 2 razy i jej podziękowałam, więcej nie przyszła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Też myślałam, że jestem jedyna, która nie robi USG III trym., ale widzę że jest nas więcej ;) Wizyta już we wtorek nie mogę się doczekać, niestety cały czas czuję małą poprzecznie, mam nadzieję, że to mylne odczucia.

Przez Was napaliłam się na tą torbę ze Skip Hop. Co prawda już od kilku koleżanek słyszałam, że lepiej zainwestować w lepszą torbę, tzn wytrzymałą i z dużą ilością przegródek, bo z wiekiem maluszka, ilość przenoszonego towaru rośnie ;)
    Czyli jutro?
    Ja też mam jutro. Nie mogę się doczekać, nie widziałam Karola od 4 tygodni. I jestem ciekawa jak tam moja szyjka :)

Ps. Dzień dobry!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

stoooo lat, spelnienia marzen !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to 3mamy kciuki za dzisiejsze wizyty :) moja wizyta jest rowno za tydzien, ale bedzie mi sie dluzyl ten tydzien :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się trochę boję, że trafi mi się jakieś babsko starszej daty i wszystkiego będzie się czepiać :P

tak poza tym nie wiem co mój młody wyprawia od rana, ale siedzi zwinięty pod prawymi żebrami i jakieś dzikie akcje, tak mnie zaczęło boleć że nie wiem jak siedzieć :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    mi po cc połozna srodowiskowa sie przydała-i do mnie i do pępuszka Emilki
    ale ona była tez u mnie 6 razy przed porodem i fajna babka. po mieszkaniu nigdy mi nie przeszła, nawet kawy jej nie robiłam
    teraz mysle, czy ją chcę-ale z jednego najważniejszego powodu-smierci Emilki...dla mnie to krepujące, bo te wszystkie położne nas pamietaja i razem ze mną płaczą :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jak zobaczy naszego kota śpiącego w łóżeczku to fiknie na zawał ;D

AJrin, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ