WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ksosia
foto tkanin z aukcji
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d1689a34eb4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8359d431793.jpg
tkanina bez wzoru, tak jak lubie-prostota, bedzie do podlogi uszyta na tasmie 10 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 10:57
-
nick nieaktualnya ta beżowa nie ma złotej nici?
Uważam, że to ciężki wybór, bo jak patrze na tą białą, to ona też śnieżno biała nie jest, więc spójrz na swój pokój i jeśli wymaga odrobiny rozjaśnienia, to weź białą, a jeśli obecne naświetlenie jest w zupełności odpowiednie wzięłabym ten beż...
Moim zdaniem będzie przytulniej z beżem.
Chociaż takiej bieli się nie spodziewałam i uważam że też jest ładna, ale "ochłodzi" klimatkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
ksosia
w pokoju na pewno jasno bo to okno balkonowe południowo wschodnie
a ta biała właśnie jest taka "arktycznie biala/blękitna" (opis z aukcji)
tez ze zdjecia mam wrazenie , że w tej ecru jest zlota nić...jakby była złota, od razu bym brała...
wybrzydzam, wymyślam a ten nowy komplet i tak taniej mi wychodzi o 300zł niz poprzedni... -
nick nieaktualny
-
ksosia
a miałam pisać- nie zauwazyl!!!!pierwszego dnia przemilczałam, wydrapał mi plecki, wiec włosy na pewno widział (wczesniej siegały do tylka, a teraz do łopatek)
na drugi dzień nie wytrzymałam i mu powiedziałam z pretensją...tak specjalnie! wtedy przyznał, ze widać
a z firana mi nie pomógł, powiedzial "ty wiesz lepiej" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa swojego przestałam pytać o zdanie po tym jak kupił coś takiego do swojego biura:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/firany-makarony-300x250-srebrna-nitka-gratis-worek-i5999701980.html (bez nitki i ozdób.. po prostu sobie wisi na całej szerokości)
Fakt, że teraz sama kupiłam do sypialni w pepco najtańsze firanki i śrendio wyglądają, ale dopóki nie ustalimy, gdzie bedzie nasz pokoj a gdzie dziecka nie bede wydawac kasy...
Z kolei w salonie musze przyznać, ze zaszałam, bo mam zasłonki z ikei. Bardzo się ich bałam, ale nie miałam nic do stracenia, bo są mamy i od niej "pożyczyłam".
Dla mnie efekt bombowy w porównaniu do moich oczekiwań. Mąż nie przekonany, ale juz po kilku dniach przestał komentować i po prostu zaakceptował. (on nie cierpi miec "gołych" okien, ja chciałam trochę powiększyć pokój i jednocześnie "unowocześnić". Potrzebowałam zmian, bo poprzednie firany były jeszcze po jego byłej...
i tak to wyglada:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db52ca752eb1.jpg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:Kurcze miałyście rację z tymi farbami, nie ma kolorowych w mniejszych opakowaniach niże 2,5 L ! W dodatku kolory nie są takie jakbym chciała
brązu jednak nie widziałam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStrasznie wolno dziś pracuje mój internet, chyba przez tę burzową pogodę.
Angela kciukasy zadziałały, super, że się układa po Twojej myśli
Pirelko wszystkiego najlepszego i życzę Ci żeby dziewczynki Ci dzisiaj buziaczki przesłały
pirelka lubi tę wiadomość
-
Ksosia wrote:a co do męża to nic tylko przez kolano, a wieczorem kazać drapać plecki, aż do Twojego uśnięcia!
masaż stóp też był
a wczoraj wysprzatał na pucuś glancuś całą łazienkę- zaczęło sie od wanny (nie tykam chemii do mycia łazienek), a tak naprawde wymył płytki od sufitu po podłogę, umyl okno, kibelek octem, no wszystkoi sam z siebie
ksosiu
lubię u kogos - i to bardzo- fantazyjnie upiete firanki
ale u siebie ani nie umiałabym tego zrobić, ani nie czułabym sie komfortowomój stroj domowy jest bardzo skromny
sasiedzi mnie pewnie nie raz zauważyli
firankami i zasłonami zakrywam mankamenty blokowe (np pionowe rury od CO )
A makarony sama lubięsa bezproblemowe
jednak jeszcze nie wiem, co u Piotrusia powieszę w oknie do turkusowych zasłon-czy makarony (mam beż oraz bezowo-granatowe) czy krótka firankę ecru (ale tu znowu kwestia domowego stroju i podgladania)
-
pirelka wrote:A jaka firma? Będe musiała podjechać.
A w Ikea mają farby?
firma castoramy
nazywa coulors czy jakoś tak (angielskiego sie nie uczyłam) i właśnie do tych farb sprzedaja też w kolorze zasłony...
mam komplet w sypialni: farbę i zasłony hibiskus, a u Piotrusia komplet w turkusie
a moze mieszalniki farb warto rozwazyć? nie lubie i nie stosuje takich farb, ale zawsze gdzieś sie u kogoś znajdzie biała zwykla+barwnik i moze coś z tego by było...
a ja mam tyle farb w piwnicy...po wszelkich remontach, co najmniej 2 rodzaje brązu...oddałabym ci kochanapirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:firma castoramy
nazywa coulors czy jakoś tak (angielskiego sie nie uczyłam) i właśnie do tych farb sprzedaja też w kolorze zasłony...
mam komplet w sypialni: farbę i zasłony hibiskus, a u Piotrusia komplet w turkusie
a moze mieszalniki farb warto rozwazyć? nie lubie i nie stosuje takich farb, ale zawsze gdzieś sie u kogoś znajdzie biała zwykla+barwnik i moze coś z tego by było...
a ja mam tyle farb w piwnicy...po wszelkich remontach, co najmniej 2 rodzaje brązu...oddałabym ci kochana -
nick nieaktualny