X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    foto tkanin z aukcji

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d1689a34eb4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8359d431793.jpg

tkanina bez wzoru, tak jak lubie-prostota, bedzie do podlogi uszyta na tasmie 10 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 10:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta beżowa nie ma złotej nici?
    Uważam, że to ciężki wybór, bo jak patrze na tą białą, to ona też śnieżno biała nie jest, więc spójrz na swój pokój i jeśli wymaga odrobiny rozjaśnienia, to weź białą, a jeśli obecne naświetlenie jest w zupełności odpowiednie wzięłabym ten beż...

Moim zdaniem będzie przytulniej z beżem.

Chociaż takiej bieli się nie spodziewałam i uważam że też jest ładna, ale "ochłodzi" klimat :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    w pokoju na pewno jasno bo to okno balkonowe południowo wschodnie
    a ta biała właśnie jest taka "arktycznie biala/blękitna" (opis z aukcji)
    tez ze zdjecia mam wrazenie , że w tej ecru jest zlota nić...jakby była złota, od razu bym brała...
    wybrzydzam, wymyślam a ten nowy komplet i tak taniej mi wychodzi o 300zł niz poprzedni...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się nie zastanawiaj :)
    Bierz beż! :)

A miałam się pytać, czy mąz po powrocie zauważył różnicę w fryzurze?? :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    a miałam pisać :) - nie zauwazyl!!!!pierwszego dnia przemilczałam, wydrapał mi plecki, wiec włosy na pewno widział (wczesniej siegały do tylka, a teraz do łopatek)
    na drugi dzień nie wytrzymałam i mu powiedziałam z pretensją...tak specjalnie! wtedy przyznał, ze widać :)

a z firana mi nie pomógł, powiedzial "ty wiesz lepiej"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku dziekuję :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Tez jestem za beżem :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego przestałam pytać o zdanie po tym jak kupił coś takiego do swojego biura:
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/firany-makarony-300x250-srebrna-nitka-gratis-worek-i5999701980.html (bez nitki i ozdób.. po prostu sobie wisi na całej szerokości)

Fakt, że teraz sama kupiłam do sypialni w pepco najtańsze firanki i śrendio wyglądają, ale dopóki nie ustalimy, gdzie bedzie nasz pokoj a gdzie dziecka nie bede wydawac kasy...

Z kolei w salonie musze przyznać, ze zaszałam, bo mam zasłonki z ikei. Bardzo się ich bałam, ale nie miałam nic do stracenia, bo są mamy i od niej "pożyczyłam".
    Dla mnie efekt bombowy w porównaniu do moich oczekiwań. Mąż nie przekonany, ale juz po kilku dniach przestał komentować i po prostu zaakceptował. (on nie cierpi miec "gołych" okien, ja chciałam trochę powiększyć pokój i jednocześnie "unowocześnić". Potrzebowałam zmian, bo poprzednie firany były jeszcze po jego byłej...

i tak to wyglada:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db52ca752eb1.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze miałyście rację z tymi farbami, nie ma kolorowych w mniejszych opakowaniach niże 2,5 L ! W dodatku kolory nie są takie jakbym chciała :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do męża to nic tylko przez kolano, a wieczorem kazać drapać plecki, aż do Twojego uśnięcia! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kurcze miałyście rację z tymi farbami, nie ma kolorowych w mniejszych opakowaniach niże 2,5 L ! W dodatku kolory nie są takie jakbym chciała :(
    castorama ma 0, 75 l ale jaskrawe kolory, kupilam takie np żólte, turkus i hibiskus (róż)
    brązu jednak nie widziałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    castorama ma 0, 75 l ale jaskrawe kolory, kupilam takie np żólte, turkus i hibiskus (róż)
    brązu jednak nie widziałam
    A jaka firma? Będe musiała podjechać.
    A w Ikea mają farby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie wolno dziś pracuje mój internet, chyba przez tę burzową pogodę.

Angela kciukasy zadziałały, super, że się układa po Twojej myśli :)

Pirelko wszystkiego najlepszego i życzę Ci żeby dziewczynki Ci dzisiaj buziaczki przesłały :)

pirelka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    a co do męża to nic tylko przez kolano, a wieczorem kazać drapać plecki, aż do Twojego uśnięcia! :)

masaż stóp też był :)
    a wczoraj wysprzatał na pucuś glancuś całą łazienkę- zaczęło sie od wanny (nie tykam chemii do mycia łazienek), a tak naprawde wymył płytki od sufitu po podłogę, umyl okno, kibelek octem, no wszystko :) i sam z siebie :D

ksosiu
    lubię u kogos - i to bardzo- fantazyjnie upiete firanki
    ale u siebie ani nie umiałabym tego zrobić, ani nie czułabym sie komfortowo :D mój stroj domowy jest bardzo skromny :) sasiedzi mnie pewnie nie raz zauważyli :D
    firankami i zasłonami zakrywam mankamenty blokowe (np pionowe rury od CO )
    A makarony sama lubię :) sa bezproblemowe
    jednak jeszcze nie wiem, co u Piotrusia powieszę w oknie do turkusowych zasłon-czy makarony (mam beż oraz bezowo-granatowe) czy krótka firankę ecru (ale tu znowu kwestia domowego stroju i podgladania :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A jaka firma? Będe musiała podjechać.
    A w Ikea mają farby?

firma castoramy
    nazywa coulors czy jakoś tak (angielskiego sie nie uczyłam :) ) i właśnie do tych farb sprzedaja też w kolorze zasłony...
    mam komplet w sypialni: farbę i zasłony hibiskus, a u Piotrusia komplet w turkusie

a moze mieszalniki farb warto rozwazyć? nie lubie i nie stosuje takich farb, ale zawsze gdzieś sie u kogoś znajdzie biała zwykla+barwnik i moze coś z tego by było...
    a ja mam tyle farb w piwnicy...po wszelkich remontach, co najmniej 2 rodzaje brązu...oddałabym ci kochana :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, dzięki na to liczę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    firma castoramy
    nazywa coulors czy jakoś tak (angielskiego sie nie uczyłam :) ) i właśnie do tych farb sprzedaja też w kolorze zasłony...
    mam komplet w sypialni: farbę i zasłony hibiskus, a u Piotrusia komplet w turkusie

a moze mieszalniki farb warto rozwazyć? nie lubie i nie stosuje takich farb, ale zawsze gdzieś sie u kogoś znajdzie biała zwykla+barwnik i moze coś z tego by było...
    a ja mam tyle farb w piwnicy...po wszelkich remontach, co najmniej 2 rodzaje brązu...oddałabym ci kochana :)
    No tak myślałam o tym barwniku, choć wolę kolorową.. nie wiem czemu, poszukamy i zobaczymy. Może jak castorama ma jakiś turkus to wtedy brązowe gwiazdki zamówię i zamienię po prostu kolory ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    maja turkus :) świetny odcień :D sama zastosowałam u Piotrusia (i zanim wiedziałam, ze to bedzie pokój chłopca)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    maja turkus :) świetny odcień :D sama zastosowałam u Piotrusia (i zanim wiedziałam, ze to bedzie pokój chłopca)
    oo ;) a pokażesz zdjęcie jak się na ścianie prezentuje? bo ja mam dywan niebieski taki turkus..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie ładuje zdjęcia do kompa ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ