X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    foto tkanin z aukcji

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d1689a34eb4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8359d431793.jpg

tkanina bez wzoru, tak jak lubie-prostota, bedzie do podlogi uszyta na tasmie 10 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 10:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta beżowa nie ma złotej nici?
    Uważam, że to ciężki wybór, bo jak patrze na tą białą, to ona też śnieżno biała nie jest, więc spójrz na swój pokój i jeśli wymaga odrobiny rozjaśnienia, to weź białą, a jeśli obecne naświetlenie jest w zupełności odpowiednie wzięłabym ten beż...

Moim zdaniem będzie przytulniej z beżem.

Chociaż takiej bieli się nie spodziewałam i uważam że też jest ładna, ale "ochłodzi" klimat :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    w pokoju na pewno jasno bo to okno balkonowe południowo wschodnie
    a ta biała właśnie jest taka "arktycznie biala/blękitna" (opis z aukcji)
    tez ze zdjecia mam wrazenie , że w tej ecru jest zlota nić...jakby była złota, od razu bym brała...
    wybrzydzam, wymyślam a ten nowy komplet i tak taniej mi wychodzi o 300zł niz poprzedni...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się nie zastanawiaj :)
    Bierz beż! :)

A miałam się pytać, czy mąz po powrocie zauważył różnicę w fryzurze?? :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    a miałam pisać :) - nie zauwazyl!!!!pierwszego dnia przemilczałam, wydrapał mi plecki, wiec włosy na pewno widział (wczesniej siegały do tylka, a teraz do łopatek)
    na drugi dzień nie wytrzymałam i mu powiedziałam z pretensją...tak specjalnie! wtedy przyznał, ze widać :)

a z firana mi nie pomógł, powiedzial "ty wiesz lepiej"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku dziekuję :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Tez jestem za beżem :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego przestałam pytać o zdanie po tym jak kupił coś takiego do swojego biura:
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/firany-makarony-300x250-srebrna-nitka-gratis-worek-i5999701980.html (bez nitki i ozdób.. po prostu sobie wisi na całej szerokości)

Fakt, że teraz sama kupiłam do sypialni w pepco najtańsze firanki i śrendio wyglądają, ale dopóki nie ustalimy, gdzie bedzie nasz pokoj a gdzie dziecka nie bede wydawac kasy...

Z kolei w salonie musze przyznać, ze zaszałam, bo mam zasłonki z ikei. Bardzo się ich bałam, ale nie miałam nic do stracenia, bo są mamy i od niej "pożyczyłam".
    Dla mnie efekt bombowy w porównaniu do moich oczekiwań. Mąż nie przekonany, ale juz po kilku dniach przestał komentować i po prostu zaakceptował. (on nie cierpi miec "gołych" okien, ja chciałam trochę powiększyć pokój i jednocześnie "unowocześnić". Potrzebowałam zmian, bo poprzednie firany były jeszcze po jego byłej...

i tak to wyglada:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db52ca752eb1.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze miałyście rację z tymi farbami, nie ma kolorowych w mniejszych opakowaniach niże 2,5 L ! W dodatku kolory nie są takie jakbym chciała :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do męża to nic tylko przez kolano, a wieczorem kazać drapać plecki, aż do Twojego uśnięcia! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Kurcze miałyście rację z tymi farbami, nie ma kolorowych w mniejszych opakowaniach niże 2,5 L ! W dodatku kolory nie są takie jakbym chciała :(
    castorama ma 0, 75 l ale jaskrawe kolory, kupilam takie np żólte, turkus i hibiskus (róż)
    brązu jednak nie widziałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    castorama ma 0, 75 l ale jaskrawe kolory, kupilam takie np żólte, turkus i hibiskus (róż)
    brązu jednak nie widziałam
    A jaka firma? Będe musiała podjechać.
    A w Ikea mają farby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie wolno dziś pracuje mój internet, chyba przez tę burzową pogodę.

Angela kciukasy zadziałały, super, że się układa po Twojej myśli :)

Pirelko wszystkiego najlepszego i życzę Ci żeby dziewczynki Ci dzisiaj buziaczki przesłały :)

pirelka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    a co do męża to nic tylko przez kolano, a wieczorem kazać drapać plecki, aż do Twojego uśnięcia! :)

masaż stóp też był :)
    a wczoraj wysprzatał na pucuś glancuś całą łazienkę- zaczęło sie od wanny (nie tykam chemii do mycia łazienek), a tak naprawde wymył płytki od sufitu po podłogę, umyl okno, kibelek octem, no wszystko :) i sam z siebie :D

ksosiu
    lubię u kogos - i to bardzo- fantazyjnie upiete firanki
    ale u siebie ani nie umiałabym tego zrobić, ani nie czułabym sie komfortowo :D mój stroj domowy jest bardzo skromny :) sasiedzi mnie pewnie nie raz zauważyli :D
    firankami i zasłonami zakrywam mankamenty blokowe (np pionowe rury od CO )
    A makarony sama lubię :) sa bezproblemowe
    jednak jeszcze nie wiem, co u Piotrusia powieszę w oknie do turkusowych zasłon-czy makarony (mam beż oraz bezowo-granatowe) czy krótka firankę ecru (ale tu znowu kwestia domowego stroju i podgladania :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A jaka firma? Będe musiała podjechać.
    A w Ikea mają farby?

firma castoramy
    nazywa coulors czy jakoś tak (angielskiego sie nie uczyłam :) ) i właśnie do tych farb sprzedaja też w kolorze zasłony...
    mam komplet w sypialni: farbę i zasłony hibiskus, a u Piotrusia komplet w turkusie

a moze mieszalniki farb warto rozwazyć? nie lubie i nie stosuje takich farb, ale zawsze gdzieś sie u kogoś znajdzie biała zwykla+barwnik i moze coś z tego by było...
    a ja mam tyle farb w piwnicy...po wszelkich remontach, co najmniej 2 rodzaje brązu...oddałabym ci kochana :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, dzięki na to liczę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    firma castoramy
    nazywa coulors czy jakoś tak (angielskiego sie nie uczyłam :) ) i właśnie do tych farb sprzedaja też w kolorze zasłony...
    mam komplet w sypialni: farbę i zasłony hibiskus, a u Piotrusia komplet w turkusie

a moze mieszalniki farb warto rozwazyć? nie lubie i nie stosuje takich farb, ale zawsze gdzieś sie u kogoś znajdzie biała zwykla+barwnik i moze coś z tego by było...
    a ja mam tyle farb w piwnicy...po wszelkich remontach, co najmniej 2 rodzaje brązu...oddałabym ci kochana :)
    No tak myślałam o tym barwniku, choć wolę kolorową.. nie wiem czemu, poszukamy i zobaczymy. Może jak castorama ma jakiś turkus to wtedy brązowe gwiazdki zamówię i zamienię po prostu kolory ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    maja turkus :) świetny odcień :D sama zastosowałam u Piotrusia (i zanim wiedziałam, ze to bedzie pokój chłopca)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    maja turkus :) świetny odcień :D sama zastosowałam u Piotrusia (i zanim wiedziałam, ze to bedzie pokój chłopca)
    oo ;) a pokażesz zdjęcie jak się na ścianie prezentuje? bo ja mam dywan niebieski taki turkus..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie ładuje zdjęcia do kompa ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ