X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :) dużo szczęścia, miłości i spełnienia marzeń :)
    Niech Ci dziewczynki zdrowo rosną :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w sumie nie mam przychodni do której chodzę, bo chodzę prywatnie z pracy do enel medu do lekarza. a tematu załatwiania tego raczej przed porodem na leżąco nie ogarnę.

kurczę troszkę się wkurzyłam na h&m, złożyłam wczoraj zamówienie na 200 zł ubrań dla męża, po czym po zapłacie, zorientowałam się że on z h&m to inny rozmiar zamawia ubrań... a że przez internet nie miałam opcji anulowania zamówienia to złożyłam kolejne takie same znowu na 200 zł z inną rozmiarówką. To było wczoraj o 18 i dzwonię do nich dzisiaj żeby jedno anulować przed wysłaniem, bo po co mi dwie bluzki w różnych rozmiarach, a pani do mnie mówi że to za późno i niemożliwe. ehhh... teraz moje 200 zł na 3 tygodnie u nich zawiśnie pewnie. zła jestem

pirelka sto lat!!

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się trochę boję, że trafi mi się jakieś babsko starszej daty i wszystkiego będzie się czepiać :P

tak poza tym nie wiem co mój młody wyprawia od rana, ale siedzi zwinięty pod prawymi żebrami i jakieś dzikie akcje, tak mnie zaczęło boleć że nie wiem jak siedzieć :(
    U mnie pies był zamknięty, więc kątów nie zglądala, ale mie powiedziała mi niczego, czego w szpitalu mi nie powiedzieli :) napisałam jej papier, że dziękuję, zeby miała czysto w dokumentach. Dla mnie to zbędne wizyty, teraz od razu zgłaszam w przychodni, że dziękuję za patronaz

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jeszcze jak zobaczy naszego kota śpiącego w łóżeczku to fiknie na zawał ;D

ja naprawde mialam fajna babkę :)
    mnie cieszyło, ze za każdym razem sprawdzała moja macicę i pępuszek-to były dwie kwestie nie tyle sprawiajace problem, co jednak nie przebiegały standardowo np słabo sie obkurczałam i przewidziała mi krwotok (wiec jak juz miałam krwotok, nie spanikowałam) a kikut był aż 24 dni; tematu karmienia nie było (u nas było mm, deklarowała nawet pomoc przy pierwszej kapieli (ale odmówilismy-to miała być nasza przygoda)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Pirelko sto lat :) mój ma jutro 30 imprezka była w sobotę ale jutro mamy też nasza rocznicę więc może i ja skorzystam a za miesiąc rocznica ślubu :) mój się wkurzasz ze tyle świąt obchodzę hehe
    Za tydzień wizyta
    Macie może jakiś sprawdzony nocleg w Gdańsku sam pokój może być bo i tak nas cały dzień nie Bedzie

Miłego dnia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, Sabina, alinka i Skali dziękuję :)

Właśnie dostałam od męża piękne kwiaty, nigdy takich ślicznych nie dostałam :) i czekoladę.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfa781811368.jpg

kamciaelcia, alinka, violett, Skali89, Sabina, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka wszystkiego najlepszego, zdrówka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po okuliscie i w końcu jesteśmy wolni od lekarzy! Wszystko ładnie skorygowane:)

kamciaelcia, pirelka, alinka, Skali89, violett, Sabina, agatia, Pysiaczek89, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 31 tygodniu :)
    Ale teraz fajnie leci :)

A wiecie, ze ja juz mialam usg III trymestru i u nas w standardzie robi sie tez drugie ok 34-36 tc, zeby juz konkretnie oszacowac wszystko przed porodem. Do tej pory oprocz epizodu ze skracajaca sie szyjka nic niepokojacego nie wychodzilo, wiec zastanawiam sie czy sobie tego usg nie odpuscic, bo to znowu 200 zl...
    Niby jestem zapisana na sierpien, ale zastanawiam sie czy nie zrezygnowac, pogadam moze z moim lekarzem o tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko spelnienia marzen, mozliwie lekkich najblizszych tygodni i wszystkiego dobrego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to fajowo, teraz sobie odetchniecie od lekarzy, tez nie lubie takiego latania, a co dopiero z malenstwem.
    Ja dzis wybieram sie do ortopedy z tymi moimi bolami kregoslupa, zastanawiam sie co mi powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett dziękuję :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba musze was sie poradzić odnośnie firany do salonu :D bo juz mam nerwy z powodu niezdecydowania, a "kupuje " ja juz od tygodnia...

salon mam brązowo-bezowo-czerwony (po odmalowaniu tez beda takie kolory, choc inne odcienie bezu)
    w oknie wisi firana do podłogi szyta do kompletu zasłon - ecru z pasami brąz/beż
    ogólnie nie lubie firan białych, bo po kilku praniach tracą ten blask...

i teraz waham sie czy wybrać tkaninę białą ze srebrna nicią (co niby ostatecznie daje efekt arktycznej bieli/błekitu) czy jednak wybrać tkaninę taka sama ale ecru??? (tez srebrne nici). zasłony będa czerwone

pomożcie dziewuszki...róznica w cenie niewielka (15zł)
    inna różnica-jedna dotrze do mnie w ciągu 2 tyg a druga jeszcze w tym tygodniu powinna być...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i weź tu przynieś cos dla dziecka do domu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/357eba1ece58.jpg

Sabina, bbeczka91, _izunia_, Dariah lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa trafiła na taką położną, co to jej po chacie łaziła i sprawdzała co i jak... a jak na korytarz wystawili torbe z butami to zapytała czy ktoś się wyprowadza. Bratowa odpowiedziała "nie, nie" i się uśmiechnęła, na co ta do nich "to co to za torba i po co ona na korytarzy?".
    O wszystko dopytuje...

A mojemu wujkowi wpisala polozna w karcie ze warunki mieszkaniowe ponizej standardu, bo mieszkali w kawalerce (kawalerka swiezo po remoncie! i na prawde na poziomie!)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia ja się kocham w beżach i brązach, więc "w ciemno" wybrałabym beż, ale moja wyobraźnia znacznie odbiega od tej Anny Shirley, więc mam problemy z wizualizacją. Gdybym zobaczyła łatwiej byłoby podjąć decyzję...
    Sama wymieniłam firanki na białe... ale nigdy wiecej tego nie zrobie bo są SZARE na górze karnisza... :/

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie Dziewczyny :)

Pirelka sto lat, sto lat :*

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    kamcia ja się kocham w beżach i brązach, więc "w ciemno" wybrałabym beż, ale moja wyobraźnia znacznie odbiega od tej Anny Shirley, więc mam problemy z wizualizacją. Gdybym zobaczyła łatwiej byłoby podjąć decyzję...
    Sama wymieniłam firanki na białe... ale nigdy wiecej tego nie zrobie bo są SZARE na górze karnisza... :/

urok białych...albo szre z kurzu zza okna (a zima to sadza z kominów patologii!) i przy praniu traci biel ...
    twoje ostatnie zdanie najwiecej do mnie przemawia :) ja mam w domu (na 7 okien) tylko jedna białą krótka firanę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści :-D brawo :)
    Ksosia jak się trafii na położną służbistke, której się zawody pomyliły, to tak właśnie jest. ;)

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ