X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:26

nick nieaktualny, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia, mysza dziękuję :*
    Co do usg w III trymestru, to ja słyszałam tylko po 30 tc, a reszta to takie zwykłe usg.

Angela super, że wyniki takie dobre :) też liczę na pomyślne i odstawienie żelaza :P

Wróciłam od lekarza, pokazały mi sie obie kruszynki :) jedna mniej, ale można było zobaczyć ! Akrobatki to są, rączka i nóżka przy głowie :D
    Wydają się też podobne do Tatusia :) chyba wezmą po połowie.
    Ważą po ok. 1.1 kg i 1,2 kg i są najpiękniejsze :)

nick nieaktualny, Pysiaczek89, kamciaelcia, agatia, nick nieaktualny, martta, bbeczka91, marta258, nick nieaktualny, nick nieaktualny, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    dostałam uzasadnienie wyroku
    sedzina zacytowała w uzasadnieniu również sąd najwyzszy

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam z miasta, myślałam że będzie całkiem znośnie, ale znowu się gorąco robi, miałam iść po jazdach na jakieś zakupy, ale nie mam kompletnie sił :( odkryłam że w osiedlowym sklepie (niedaleko gdzie się jazdy zaczyna) produkty loveli o ok 5-6 zł tańsze niż w rossmannie, a na dodatek mają kapsułki! Kurczę to tak nie po drodze, że aż żałuję :/ z drugiej strony nie będę się teraz tarabanić z chemią i kupować na zapas, bo nie wiadomo czy młody zaakceptuje i nie dostanie uczulenia. Tak samo kupuję mniejsze pampersy pakowane po 20 kilka sztuk, najwyżej poślę męża na zakupy jak się nic nie będzie działo...

pomimo atrakcyjnych cen, boję się w gemini zamawiać w te upały

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko gratulacje :) super, że córeczki pokazały buziaki na urodzinki mamy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie pamietacie moje nerwy, kiedy to szwagierka miała zamiar wybrać sie do mnie w najwieksze upaly i jak akurat byłam sam w domu...ba! wtedy juz woda była u nas skażona

a teraz okazuje się, ze moja szwagierka ma jutro rano egzamin z w-fu w celu przyjęcia się do jednostki , w której mąz (jej brat)pracuje...właśnie jest w drodze z lubelszczyzny (ma 600km)
    i nikogo nie raczyła o tym poinformować. dopiero tesciowa zadzwoniła, ze ta podróż ma miejsce-szwagierka sobie wymyslila, ze przenocuje w hotelu!!!!nosz kur...ja nie mam do takich osób sił!!!!twierdzi ze nie gniewa sie za tamten weekend, ale że jej głupio do nas sie pchać...ale ona nie widzi różnicy???nie ma upału!mamy wodę! i mąż jest w domu (jutro rano razem pojadą do jednostki)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

A no to dobrze , mysle ze zus juzmraczej sie nie odwolal bo i od czego :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kamcia

A no to dobrze , mysle ze zus juzmraczej sie nie odwolal bo i od czego :)

zobaczymy :D
    12.lipca mijają magiczne 3 tygodnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy odplamiacz też kupować? czy póki nie wprowadzamy marchewki proszki/mleczka i inne środki czystości sobie dadzą radę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam odplamiacza

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    na marchewkę nic nie da rady :)
    ja odplamiacz mam
    a na trudniejsze jeszcze plamy(uciekajaca kupka) mydełko odplamiajace

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno jest coś na marchewkę, tylko pytanie czy nadaję się na niemowlęce ubranka :P
    a mydełko jakieś specjalne czy najzwyklejsze np z rosska?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    lrf
    na marchewkę nic nie da rady :)
    ja odplamiacz mam
    a na trudniejsze jeszcze plamy(uciekajaca kupka) mydełko odplamiajace
    Fakt. Ja tez kupkę zapieralam mydłem
    A na plamy z marchewki podobno najlepsze suszenie na słońcu. Ze słońce pięknie wybiela. Nie wiem. Nie stosowalam

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dziewczyny czy odplamiacz też kupować? czy póki nie wprowadzamy marchewki proszki/mleczka i inne środki czystości sobie dadzą radę?
    Ja nie używam odplamiacza, a wszystko spieram z ubranek :) jak jest dobra bawełna to zejdzie wszystko marchewka, porzeczka i cała reszta ;) Młody swinil i świni ;) i ma nawyk wycierania rąk w ubranie ;) najlepiej schodzi z ubranek z Lidla :)
    Tylko trzeba szybko namoczyć :) piore w białym jeleniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 15:43

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    na pewno jest coś na marchewkę, tylko pytanie czy nadaję się na niemowlęce ubranka :P
    a mydełko jakieś specjalne czy najzwyklejsze np z rosska?

mydełko odplamiajace Dr Beckmann
    na kupke super
    ale na marchewkę żadnego sposobu nie miałam, bez względu na źródło zakupu ubranek
    i nie mówie o czystej marchewce, bo taka Emilka jadła może 2 razy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zrobiło przyjemnie chłodno :) slonko nie piecze, wiec zaliczyłam spacerek i teraz się byczę :)
    Młody poszedł z tatą do wieczora, więc mam ciut czasu dla siebie i się zastanawiam czy dam radę ogarnąć pedicure, czy jednak pójść do kosmetyczki ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Fakt. Ja tez kupkę zapieralam mydłem
    A na plamy z marchewki podobno najlepsze suszenie na słońcu. Ze słońce pięknie wybiela. Nie wiem. Nie stosowalam
    Też słyszałam o słonku, że wybiela, trzeba będzie przetestować :)
    Ja zdecydowanie płyn do prania biały jeleń hipoalergiczny (mydła nie lubię) i moczenie w zimnej wodzie :) po ciepłej niestety nie ma szans sprać niczego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę musiała jeszcze poczytać o domowych sposobach na plamy, bo nasze pranie nie jest aż tak problematyczne ;D

ja się dziś tak wypluta czuję, że aż szok - mąż wróci i nawet obiadu nie zastanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi az oczy łzawia ze zmeczenia :(

Bylam u kosmetyczki na brwiach, ale mlody dawal popalic :)

Kupilam sobie monte, czasopismo i zaraz zaczne etap: leniwiec.

PS- spakowalam sie dzis do szpitala... Jeszcze tylko ubranka malego i bedzie wsjo (wyparzalyscie kapturki i smoczek)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik.... No cóż....
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5ffabeb5377.jpg

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ